Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Solspindeln

Medlem
 • Antal inlägg

  280
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Allt postat av Solspindeln

 1. Några Bra rensningsprogram är: CCleaner som kan göras Mycket! Effektiv med att lägga till CCEnhancer. Är du ovan med reningsprogram så bör du enbart köra med CCleaner, men fullt ifylld, känsliga delar så frågar CCleaner om du vill rensa. Privazer...! Blir det "trassel" så är en första åtgärd att starta om datorn. Ett MYCKET BRA program som "backar upp" registret är ERUNT ( Erunts registerstädare ska du undvika). En HJÄLPARE i Datasystemet, när man "rört till det", det är ett litet program som sköter sig själv och är en Livboj av Kaliber! (ett måste). Enkelt! att använda vid behov. Googlar du på namnen så kommer du till nerladdningssidorna. Jag har kört dessa i ett par år och är HELNÖJD. Ibland är det GIGA-bitar som åker ut, även fast jag rensar mycket frekvent.
 2. Hej Medlem 1981...ett sent svar... Det är outrett "varför" det fungerar 1 gång av 20. Windows 10 fungerar... så det blir med den.
 3. När det är riktigt Varmt, så kommer ibland lusten att gå ut naken, med Stormhatt och ha en basker på huvudet... (eller skyddshjälm om det finns Hackspätt-varning). Inom 1 år så är Hatten tillbaka som allmänt mode!... även i Sverige. En Hatt ger KARAKTÄR om den övriga klädseln tajmar.
 4. Bra! att det finns elektronisk interagering och att det utvecklas, för det har sin funktion! ...men... det finns en vibb av Orwell/Huxley, som lutar åt titeln i Doris Lessings: Instruktioner för nedstigning i helvetet... Utan att vara bakåtsträvare... så var det Bättre förr, trots att -tingens ordning- är (var) relativ.
 5. EON:s regler... Om du drabbas av ett strömavbrott som varar i mer än 12 sammanhängande timmar, har du rätt till avbrottsersättning. Ersättningen ska täcka skador och kostnader som kan ha uppstått vid ett längre avbrott. Hur stor ersättning du får från oss beror på hur länge avbrottet har varat. 12-24 timmar: minst 1000 kronor. 24-48 timmar: minst 2000 kronor. Ersättningen dras automatiskt av på din elnätsfaktura, normalt inom 3 månader efter att avbrottet inträffade, beroende på ditt fakturaintervall. https://www.eon.se/privat/el/stromavbrott/ersattning.html
 6. ETT VIKTIGT FÖRTYDLIGANDE: På inget sätt är något! av mina skriverier riktat till/mot .M! Det kan tolkas så, ser jag i efterhand, men NEJ! Det var en frustrerande "upplevelse" på en helt annan sida som utlöste mitt "utbrott", och som "följde med" hit. .M... i vilket fall som helst så Ber jag om Ursäkt!
 7. Angående din förvirring ChristerE...JAa! Där siir man... Älskare av "olikheter" som jag är, eftersom det är detta som ger LivsPaletten FÄRG! Jag får "förvirra" mitt Ego eftersom -DET- föds på att inte bli förstått och därmed "känner" sig egen exklusivitet"... Nu är vinkeln på intressebordet så pass, att já sätter kryss ...vid horisonten tornar sig ett problem upp... hur man enklast får en scart att gå över till en USB... men det får bli en annan tråd
 8. ChristerE... om jag hajjat dig rätt?... så belyser du ett intressant "problem/fenomen" Speciellt! i den skrivna världen... HUR mottagaren uppfattar det skrivna (av den anledningen finns det en uppsjö av skolor i kommunikation, som ändå inte kan bli heltäckande, eftersom skriftställarens -dagsform, intention m.m. m.m. är X-faktorer). Nerkokat så har jag landat i att ta ansvar för vad jag skriver, med min intention och hur sen läsaren uppfattar det, får bli dennes "ansvar". Uppstår oklarheter så är det enkelt att fråga efter ett förtydligande, och inget generellt förtydligande, utan ett specifikt. Annars blir det lätt ett energislöseri med onödig filibustrande. Allt, har ett ett uppsåt och en riktning, men i formen "Avreagera dig", ser jag ett undantag för uppsåt och riktning i dess specifika form. Det är allmänt känt att inom en del områden så finns "individuella tår" som är så långa, att man trampar på dom hur man än uttrycker sig. (nu dyker empathen inom mig upp... för dessa "individuella tår" är så lättrampade på, att det bara är att "kasta in en boll och låta den rulla, så har man ett självspelande piano) (inom parentes... det är Helt Främmande! för mig att sänka mig till den LÅGA NIVÅN, nu för tiden Tackar! jag istället om "nån" hittar en ömmande triggerpunkt).
 9. Som empath började jag "tycka synd om" min namne Steve, redan efter första svängen... Han röst "avslöjade" honom, och att vara så nära ett "break through" inför publik...!!!!!... gjorde att jag kände ett behov av Bachs Räddningsdroppar eller en sopsäck att andas i... Räddning blev en Bananfluga som flög förbi, och gjorde att jag kunde tänka på annat.
 10. .M:s "gruppreaktion" blir fullt förståelig när han är programmerare! Jag misstog det för nån lokal grupp här. Utan att på minsta sätt! förringa Alla! programmerares insatser (tvärt om! för utan dom vore Internet en omöjlighet) är programmering inte ett gediget grupp-skrå, som t.ex. Poliser, Läkare, Brandmän, där ett "angrepp" berör hela kåren. Min IRRITATION! kommer ur avsaknaden av "användarvänlighet" och enkelhet för ett smidigt förlopp. Inlägget var mer ett skrik i en kudde, än att specifikt peka ut någon/något. Därav ordvalet "tarv" (naturbehov). Ett synonym som jag ser användbart lite då och då, på sidor som jag vet används av många åldersgrupper. Axiomet: Kan du inte publikt, konstruera eller förklara för en 10åring och Gammelmormor så de förstår och kan använda produkten, så har du inte förstått själv! har tyvärr "åkts ifrån" i en skenande utveckling. Ouroboros- effekten har blivit mer än en lokal Alkemisk process.
 11. .M... utveckla... Har jag missat "något?" med det här med "Avreagera dig!" sidan...? Jag känner en accelererande känsla att få veta... Gärna om Cecilia, Hockke och DePhaz också lämnade ett bidrag till en Nyfiken E´n... .M...? Citat: Jag trodde någon annan skulle ha skrivit något inlägg här under dagen, men för gruppens skull så gör jag det... Jag brukar inte vara speciellt nyfiken, men en liten del av mig är det... Ingen behöver "skjuta från höften" utan sikta och raka av de Verkliga Anledningarna! ... det är på ett sluttande plan så mitt "intresse" ligger inte kvar speciellt länge
 12. Nog måste väl många "programmerare..." ha skyddad identitet och utföra sitt tarv i atombombssäkra grottor... ??? kanske är det så, att de ger instruktioner till Dummare... eftersom tvångströjan hindrar från egna utsvävningar! MÅNGA gånger Utmärkta tillfällen för ZEN-utövande...!!! ..........ett sinne som stilla vatten... ett sinne som stilla vatten
 13. Tackar! Äntligen ICE AGE med Scrat i helformat!
 14. Något förslag till inställningar i VLC-spelaren så att även DVD visas i helskärm, och inte, typ bunkerspringa eller stor tänsticksask-storlek? Nerladdade filmsnuttar i VLC:n... inga problem, helskärm. Men om DVD:na har VLC:n egna regler... har försökt "allt" utom att gå in i Avancerade inställningar... av erfarenhetsmässiga anledningar... Men "anar" att det är där lösningen lurar. Finns Bot?
 15. Rullriktningen på däcken finns angivet, och är viktig. Den kan vara svår att få syn på, brukar vara en pil i liten stil, som man kan tydliggöra med en egen märkning. Men oavsett den rekommenderade rullriktningen, är det är viktigt att alltid ha samma rullriktning för att undvika onödigt slitage. Kanske speciellt på dubbdäck. Det finns scheman för hur man skiftar däcken inbördes, om man har olika förslitning, och behåller rullriktningen. Troligen ingår reservdäcket i den serien, men med nyare "reservdäck..." utgår nog det många gånger.
 16. Avgjort Intressant Mixer! Citat från annons: Kraftig motor på 300 W som klarar att krossa is eller frysta bär. (Har mixat i över 50 år och Braun är en favorit. Ett kök utan en Mixer är ett halvt kök.
 17. När en tråd börjar få längder som skulle räcka till att virka ett överdrag till en lastbil, är det hög tid att skifta ingångsvinkel. Så låt Frugan eller någon närstående försöka, Torparn. De som kommer in "rena och opåverkade" kan ha en "mystisk och irriterande...förmåga" att enkelt lösa problem, som man själv studsat på. Priset man får betala är frågan om man behöver "hjälp" med datorn eller "annat..." en period efteråt. Jag brukar skicka cd:n till Syrran och Brorsan (båda 80+) och det är rena "ko-bingon", för ibland fungerar det bara i datorn hos Syrran, men båda hos Brorsan, och tvärt om, i olika konstellationer. Det är ingen statisk teknik med brännandet. (Det är NATURLIGTVIS inlästa dikter, som jag känner kommer till mig i inspirerade stunder, som jag skickar.)
 18. Det ville sig Inte... Blåskärm vilket blev 2 gånger med reparationsskivan, utan resultat, som blev 1+ 1 Återställning där bara den sista lyckades... (fast det nog finns 15 återställningspunkter). Systemet är fööör instabilt så jag får be Installeraren blåsa ur den och få en färsk installation eller köpa en ny hårddisk med WIN 7. Har en annan med 10:an på som jag får fibbla med... Men Stort Tack!!! Flyfisherman.
 19. Bara Bank-ID... men jag ska köra SFC i felsäkert läge... får se...
 20. Tack! för länken. Flyfisherman. INTRESSANT!! Ja, har avinstallerat och nyinstallerat 6-7 gånger, med samma resultat. Speecy "säger" att burken mår "bra..." med en snitt temp på 40 grader. Hårddisken "hörs inte" knappt förnimbar när den arbetar, men den kan vara på väg ändå... men den är ~halvåret gammal... men... Har för mig att det finns (fanns?) ett program som "talade om" vilket program som hindrade ett annat att starta... kunde påtala konflikter... Provade med att avinstallera Microsoft Security Essentials och Privatefirewall 7.0 ( Privatefirewall har "åsikter" om allt som sker, så kanske...) Nopp! Ingen framgång. Stängt av Windows Module installer (Trusted Installer) eftersom den kunde "lägg sig i" vid andra tillfällen ...Nopp....
 21. Har sen i våras Microsoft Security Essentials. Tidigare (före Microsoft Security Essentials) laddade Bank-ID:s säkerhetsprogram (hade Bitdefender), men inte själva "ID-filen", så jag bytte Anti V... Har både på Fil och Kort, men eftersom inte säkerhetsprogrammet startar... så.... ... det fungerade ungefär 1 på 10 försök med Bitdefender... i den här datorn.
 22. Någon som vet vad felkod ( i WINDOWS 7 pro) 0xc0000045 betyder, när Bank-ID,s säkerhetsprogram ska startas? Gogglat och grävt, provat "hjälpprogram"... på Microsoft Community sitter "nån självutnämnd support" och bara rapar ur sig Floskler utan värde. Har provat att "ta ner" alla säkerhetsprogram... men nopp! Kanske har jag partiell blindhet, men jag har inte hittat vad felkoden betyder... Kan någon här skingra okunskapens dimmor? Ett förtydligande, det är Åtgärder som behövs för att komma åt problemet, orsakerna kan vara flera Antivirus, 3:dje partsprogram osv. det har jag förstått. Det är Många! som har samma problem, så en lösning kommer naturligtvis att spridas...
 23. Carl Sagan GILLAS! och som han säger: Vi är "fångade" i 3 dimensioner... Ha!Ha!... "men"... kan UPPLEVA 4 dimensioner (bara att titta i plånboken, så erfars att något förändras). Mitt språkval mellan 4 och 5 dimensionen, föll på 4:de. Det är mer hanterligt för mig... vill jú försöka uppnå Nån sorts "förståelse".... (sic!) Avreagera dig! Ja,a... på flera sätt och vis är det dé jag gör... Trots mina FÖRSÖK att hålla en tråd "nerkokad" (bank-appen) så kommer nästan alltid den -Omvända trattens princip- in i bilden, det börjar spreta... sååå... let it spread:la! "Rykten gör gällande" att Jorden (vi med den?) går in i den 5:te Dimensionen... vad som VERKLIGEN ÄR beror sig på betraktarens "utgångspunkt"! Det är när något är fångat i kuben som beskrivningar tar fart, och det med All Rätt och personlig SKYLDIGHET. Den PRAKTISKA Filosofin är ett vasst verktyg för att expandera den kuben. Sen kommer "dilemmat"... när det sökta undandrar sig beskrivning... och det ovetbara hägrar... stavas NO! NO! Det kan bli det största misstag man kan göra... fångas i en Illusion och missa NU! Hmm... nu tenderar tangentbordet att vilja leva ett "eget liv"... meeen Vis? (vanligt Bondförnuft!) av vis(s) erfarenhet så drar jag sträck - sätter punkt - avslutarrr - skrinlägger... ps. "mitt Norra Öra hör att "någon" säger: -Vilken rappakalja... så använd ett annat ord, men tänk på ForumReglerna! Ha!Ha! ds. Not: Bilden är beskuren för att inte göra reklam (ej läst) men GILLAR Titeln!!!
 24. mbgtmari... Ekologiska popkorn (Aldrig i microugn!) med Celtic Seasalt och Smör... MOA! eller varför inte ha i socker i smöret när man poppar... Japp! Skalen har den stora fördelen att de river och rensar i tarmsystemet = Positivt! Anders Reuterswärd... Ruggigt Duktig på att visa Intressanta Nyttigheter! p.s. Cecilia... ursäkta Versalerna... men jag har en ovana att Skriva som jag pratar... d.s.
×
×
 • Skapa nytt...