Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jessar94

Medlem
 • Antal inlägg

  1 285
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  5

Anseende-aktivitet

 1. Gilla
  jessar94 gav anseende till Cecilia i EU-direktiv om ersättning för länkningar   
  Beslutet på EU-nivå är väldigt allmänt hållet och måste av varje land göras om till en mycket mer detaljerad lag innan något företag vet vad som gäller. Detta kommer att ta åtminstone något år.
 2. Gilla
  jessar94 gav anseende till mbgtmari i EU-direktiv om ersättning för länkningar   
  Det är ingen i den tråden som medvetet har länkat till upphovsrättsskyddat material. Däremot har det hänt att vissa Youtubelänkar i tråden blivit ogiltiga och man får se ett meddelande där Youtube berättar att musiken var  upphovsrättsskyddad. Det är väl inte IDGs fel att vissa youtubemedlemmar laddar upp sådant de inte har rätt till?
 3. Ledsen
  jessar94 fick anseende från Cecilia i Sticky notes   
  Okej, då får jag väl avvakta. 
  Nej, har enbart 1.  
  Har redan testat dem metoderna utan framgång 😕 
 4. Gilla
  jessar94 gav anseende till mbgtmari i Ccleaner Pro vs Superantispyware   
  Att du inte längre får några pop-ups beror förstås på att du har CCleaner Pro. Då finns det ju inte längre något att poppa upp för.
   
  Jag tycker det är bra att CCleaner numera upplyser en om att man har program som behöver uppdateras. Om man inte använder ett program så ofta är det annars lätt att missa att det har kommit en ny version av det. Tidigare kunde Secunias personliga mjukvaruinspektör (PSI) kontrollera ens program men dess verksamhet las tyvärr ner 2018
  https://eforum.idg.se/topic/355939-dags-att-avinstallera-secunia-psi/
   
  Som jag skriver i den tråden började dock AV-programmet AVG, efter att ha köpts upp av Avast, att rapportera om ens föråldrade program. Emellertid slutade AVG med den informationen och koncentrerar sig nu på att tala om för mig vilka program som slöar ner min dator och i vilken utsträckning de gör det. Första pris i Slowdown severity tar HP Support Assistant, som jag verkligen inte ser någon anledning att avaktivera i min HP-dator, som jag inte heller upplever som slö.
   
  Inte heller retar jag upp mig på att man inte kan uppdatera sina program inifrån CCleaner i dess gratisversion, vilket en av kommentatorerna till ghacks.net-artikeln gör. För mig är det naturligt att gå till programmet som behöver uppdateras och uppdatera det därifrån, om det går. Går det inte så laddar jag ner den nyaste versionen från programtillverkarens sida.
   
 5. Gilla
  jessar94 gav anseende till Monshi i Säker Bank ID   
  I samband med inloggning sätts alltid någon form av session. Det kan vara en jsessioncookie eller sessionshantering på annat vis. Oavsett så avslutas denna session när stänger din webbläsare.
  Däremot kan den i vissa fall, beroende på implementation, finnas kvar om du bara stängt en flik. Navigerar du då tillbaka till en adress som kräver inloggning kan du fortfarande vara inloggad.
   
 6. Gilla
  jessar94 gav anseende till Lasse "newbie" Johansson i Säker Bank ID   
  Får jag vara nyfiken och fråga varför du nonchalerar att logga ut på riktigt? Dvs just klicka på - logga ut? För mig är väl just BankID och alla sajter som kräver BankID typ min internetbank en av mina absolut känsligaste sidor man kan nå via internet.
   
  Den "tidspillan" en riktig utloggning i form av någon sekund kan jag genomlida.  😁
 7. Gilla
  jessar94 gav anseende till Laso i avslutat   
  @Solspindeln Varför redigerar du bort ditt inledande inlägg för, och sedan lägger du in ett svar till mbgtmari som inte går att förstå, första inlägget är ju borta.
  Dessutom så ändrar du trådrubriken till att tråden är avslutat .
  Tråden har nu helt tappat funktionen, stänger därför tråden, och uppmanar dig Solspindeln och alla andra att inte redigera bort inlägg som helt förstör en tråd på detta sätt.
   
  Laso - Moderator
   
 8. Gilla
  jessar94 gav anseende till Stuart&Co. i Sätta ihop pdf-filer   
  Hej.
   
  Prova gratisvarianten  PDFsam Basic på https://pdfsam.org/downloads/ en räddare i nöden. Har bar blivit bättre sen några år. Kan både splita och merga och mer därtill. Jag kommer faktiskt göra en donation så många ggr som dom räddat mig.
   
  Olle 
 9. Gilla
  jessar94 gav anseende till Flyfisherman i Sätta ihop pdf-filer   
  https://combinepdf.com/
  Gratis online tjänst som du inte behöver ladda ned nåt och installera.
     
  Har inte kört det själv förutom att snabbtesta, men det verkar fungera.
  Själv använder jag Adobe Acrobat Pro.
  Mvh

   
 10. Gilla
  jessar94 gav anseende till Thirteen i Sätta ihop pdf-filer   
  Ytterligare en gratis online tjänst https://www.ilovepdf.com/merge_pdf
 11. Gilla
  jessar94 gav anseende till .M i Kopiera fil från krypterad hårddisk, är den fortfarande krypterad?   
  Du kommer få en okrypterad version av filen, då det är inte själva filerna som krypteras, utan filsystemet. Jämför det med en pussel-låda. Du behöver en särskild metod för att komma in i disken, men när du väl är inne så är allt som vanligt.
 12. Tack
  jessar94 fick anseende från Cecilia i Uppdatering som ger blåskärm   
  Sen jag testade att köra dessa kommandon i cmd:
  net stop wuauserv net stop cryptSvc net stop bits net stop msiserver Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old net start wuauserv net start cryptSvc net start bits net start msiserver Så har det funkat att få in uppdateringen och inga blåskärmar sen dess heller. 
 13. Tack
  jessar94 gav anseende till Cecilia i ingen tar ansvar   
  Om du vill ha något att visa hyresvärden så har jag för mig att man brukar göra något som jag tror kallas pingplotter, det går i alla fall ut på att man har ett program som skickar ping till en server typ en gång varje minut och så loggas det om blir timeout (alltså avbrott i förbindelsen) och hur lång tid som varje lyckat ping tas. Det blir alltså en mätning som man kan ha igång under ett dygn för att få ut hur många avbrott det är och hur långa de är.
 14. Gilla
  jessar94 gav anseende till Cecilia i ingen tar ansvar   
  I så fall kan ni ju gå på både Telia och hyresvärden, men Telia har ni ju varit på många gånger så det är nog dags att försöka ta ett allvarligt samtal med hyresvärden och säga att oavsett vad hans tekniker kom fram till så har inte den åtgärden hjälpt och nu måste han göra som Telia säger. Jag antar att det finns något avtal eller liknande med hyresvärden där det står att ni har rätt till en internetanslutning i lägenheten och om det inte uppfylls är det väl läge att kontakta hyresgästföreningen för att få hjälp med att gå vidare.
   
  Men Telia har knappast någon skyldighet att lämna ut resultatet av de tester de har gjort utan det kan nog anses vara internt material.
 15. Gilla
  jessar94 gav anseende till Cecilia i ingen tar ansvar   
  Är det med hyresvärden, Telia eller något annat företag som ni har ett avtal om internetanslutning?
  För om ni har ett avtal med hyresvärden, som sen i sin tur har ett avtal med Telia eller någon annan, så är det hyresvärden ni ska gå på och om hyresvärden inte uppfyller sin del av avtalet så är det väl hyresnämnden som man vänder sig till.
 16. Gilla
  jessar94 gav anseende till Mikael63 i ingen tar ansvar   
  https://telekomradgivarna.se
   
   
 17. Gilla
  jessar94 gav anseende till Cecilia i Uppdatering som ger blåskärm   
  Jovisst testar de sina uppdateringar, men felet i din och vissa andras datorer beror antagligen på att ni har ett visst antivirusprogram, visst annat program eller viss hårdvara. Sen har det ju under åren förekommit andra felkällor också, t ex de flesta med ett visst språk i Windows drabbas.
   
  Varje månad brukar det vara krångel för en del datorer om man ska se på vad som skrivs i Microsofts forum.
   
  Just för felkoden 0x800f0923 hittar jag information om att det skulle  bero på något kompatibilitetsproblem med en drivrutin eller ibland ett program.
   
  På sidan https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/kb4464218-error-0x800f0900/dafb2728-ddda-4317-a37a-f926e5e3a7e2 tipsas det om vanliga åtgärder när det är krångel med någon uppdatering men jag vet inte om de är till någon nytta med din felkod och då bootres.dll har blivit utpekad. Annars är det bara att vänta ett par dagar tills fler har fått samma felkod och det går att dra nytta av de andras erfarenheter.
 18. Gilla
  jessar94 fick anseende från .M i e_mail   
  Spam är rätt vanligt tyvärr, men jag använder MailWasher när jag rensar oönskade mejl. 
 19. Gilla
  jessar94 gav anseende till mbgtmari i Datorn hänger sig   
  Ja det låter som en bra idé.
   
  Jag använder mest Firefox men jag vet att Chrome drar resurser så jag rensar oftast dess historia och cache när jag har använt den webbläsaren. (Det är väl Googles snokande som kräver resurser )
   
  Jag tänkte på en annan sak.  Precis som du så kör jag också Windows 10 Pro 64-bit och i Speccy får jag ungefär samma lagringstemperaturer som du men min CPU är 31°C  (din 50°C)  och mitt moderkort är 28°C (mot dina 51°C).
   
  Däremot visar Speccy inte någon temperatur för Graphics hos mig, vad det nu kan bero på,  för jag ser ju att även Graphics analyseras. Det kan ju bero på att HPs grafikkort och skärm är för klena för att kunna analyseras men de fungerar alldeles utmärkt för mig.
 20. Gilla
  jessar94 gav anseende till Flyfisherman i Datorn hänger sig   
  Hej,
   
  Börja med att köra ett minnestest:Guide - Minnestest
   
  Och annars se min instruktion för man kan reparera sitt Windows-system utan att förlora data:
  Se min gamla post här: https://eforum.idg.se/topic/351425-reparation-av-windows-10/?do=findComment&comment=1672665
  Följ denna till punkt och pricka.
  Mvh
 21. Gilla
  jessar94 gav anseende till Cecilia i Datorn hänger sig   
  Håller tummarna för det!
   
  Men om inte:
  Ändrar de andra temperaturerna sig beroende på vad du gör vid datorn?
   
  Eftersom jag inte har Chrome har jag dålig kunskap om hur det är uppdelat i processer. Du kanske ser något användbart i Aktivitetshanteraren om klickar på pilen framför ordet "Chrome".
 22. Gilla
  jessar94 gav anseende till Flyfisherman i En blogg på Eforum   
  Hej Skorpion76,
  Mina synpunkter på detta är följande:

  Eforum är ett teknik, hårdvaru och mjukvaruforum i grund och botten, men där vi även har avdelningar för dom som vill skriva av sig:
  Öppet forum och forumet Avreagera dig,  samt vi har även ett Språkforum tex. Språkfrågor.
  Matematik, programmeringsspråk etc. Bara att botanisera runt https://eforum.idg.se/

  I övrigt är Eforum en samlingsplats för dom som har ett problem och söker en lösning, vilken kanske inte alltid går att nå, men vi alla försöker att hjälpas åt med att finna en lösning.

  Det du beskriver: en blogg ligger fullständigt utanför vad Eforum står för och gör.
  Mvh,
  Flyfisherman, Moderator
   
   
 23. Gilla
  jessar94 gav anseende till Cecilia i Datorn hänger sig   
  Är 60 grader på grafikkortet när datorn är i vila eller behöver jobba på med något som belastar grafikkortet?
   
  Har du kollat om du har de senaste drivrutinerna från resp tillverkares webbplats eller kollat hur det blir med några äldre drivrutiner?
 24. Gilla
  jessar94 gav anseende till kiwi01 i Fjärrstyra annan dator   
  https://www.teamviewer.com/sv
   
  Programmet ovan blev jag uppmanad att installera i min dator när Canon hjälpte mig vid ett tillfälle.
  Jag antar att det fungerar även mellan privatpersoner.
  Det kostar inget.
 25. Tack
  jessar94 fick anseende från Cecilia i Office uppdateringsproblem   
  Jag löste det på följande sätt: 
  1.) Laddade ner Microsoft Office Removal Tool
  2.) startade om datorn, installerade Office 365 på nytt, loggade på Office 365 och allt verkar vara i sin ordning.
×
×
 • Skapa nytt...