Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kemal88

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag vet inte om det kan kallas fusk om man ber om hjälp, bara för att man ber om hjälp innebär det inte att jag vill ha svaret direkt utan skulle lika gärna kunna fråga min lärare om hur jag ska gå till väga för att hitta felet. Anledningen till att jag ber om hjälp är för att denna uppgift faktiskt är det enda jag har kvar på en kurs som släpat en längre tid nu. Efter ett tag sitter man fast och kan inte gå utanför de ramar som man liksom fastnat kring, därav sökte jag hjälp med uppgiften. Det kan va skönt att få någon annans perspektiv ur det hela och inte bara sitta och försöka göra om samma misstag hela tiden. Och är även det fel kan jag dessutom dela med mig av det som jag gjort och troligtvis endast behöver lite handledning till att rätta, bara för att bevisa att jag inte sitter och väntar på att någon ska ge mig det exakta svaret. SELECT DISTINCT Person.Namn, medlem.Medlemsnr FROM Person, medlem, medlemsbiljett, biljett WHERE (((Person.personID)=[medlem].[personID]) AND ((medlem.[medlemsnr])=[medlem]) AND ((medlemsbiljett.[medlemsbiljettid])=[biljett].[biljettID]) AND ((biljett.[biljettID]) Not In (select biljett.biljettid From biljett, rabattbiljett Where biljett.biljettid=rabattbiljett.biljettID AND EXISTS(SELECT DISTINCT Person.namn, Medlem.Medlemsnr FROM Person, Medlem, medlemsbiljett WHERE Person.PersonID=Medlem.PersonID AND Medlem.MedlemsNR=Medlemsbiljett.Medlem AND MedlemsbiljettID NOT IN(SELECT Biljett.BiljettID FROM Biljett)))));
 2. Hej! Jag skulle behöva lite hjälp med en databasuppgift jag stirrat mig blind på i skolan. Frågan: Vilka medlemmar har aldrig köpt biljetter med rabattkort? Svara med namn och medlemsnummer! Kommentar från läraren: Hur kan ni bekräfta att er lösning fungerar utan att ha data i alla berörda tabeller? Bild på relationerna i databasen: http://i55.tinypic.com/14sdq4k.jpg Värt att tillägga är att vi använder microsoft access om någon missade det Hjälp uppskattas otroligt mycket då detta är det sista jag behöver göra för att bli klar Tack på förhand!
 3. Hej! Tänkte kolla vilken av dessa processorer ni tycker att jag ska välja? Paketet som jag satt ihop ser ut såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/712278/2011-08-08 Datorn kommer att användas till det mest, lite spel, bildredigering och film i Full HD Tack på förhand!
 4. Tips på vad man kan byta till utan att gå upp för mkt i pris? Kan ev tänka mig att byta till andra delar om jag bara kommer upp i samma prestanda. Tar tacksamt emot all hjälp jag kan få
 5. Tack för tipset, men tänkte ev. be dem montera den, kostar 800 kr men då ingår också två års garanti
 6. Hej! Tänkte bygga en dator som jag ska använda för att kunna titta på Full HD filmer, Spela lite spel(typ Fifa), samt lite bildredigering Tänkte höra med er på forumet om denna dator är bra nog? http://www.inet.se/kundvagn/visa/691874/dator-ver-1-0 Min budget ligger på ca 4500 kr. Anledningen till att jag inte lagt till något nätagg eller ljudkort är för att jag har ett nytt 500 watts nätagg, samt ett fungerande ljudkort redan. Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...