Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Detested

Medlem
 • Antal inlägg

  31
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Detested

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1988-06-23

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Ösmo
 • Intressen
  Datorer, musik, film
 1. Det skulle inte förvåna mig om det en vacker dag blir som så att alla tekniska enheter som på något vis har möjligheten att hantera digital data kommer få samma avgift. Så en laglig individ kan gå och köpa en skiva i butik utav någon artist, betala för ablumet i sig, sen kopieringsavgift för att det är på en CD-skiva. Sen vill individen få in låtarna på datorn, och måste använda sig av CD-läsaren som han/hon också kommer att ha betalat kopieringsavgift på, för att få över låtarna till hårddisken som även den betalats samma avgift på. För att slutligen kunna få låtarna på sin mp3-spelare eller mobiltelefon eller what not som till sist såklart den också betalats avgift på. Vips så har man betalat för samma skiva 5 gånger om bara för att få låtarna från den helt regelrätt köpta skivan till enheten man vill lyssna på dom ifrån. Skämt åsido så tycker jag att hela approachen mot piratkopiering eller upphovsrättsbrott är helt galen. Istället för att kollektivt bestraffa en hel befolkning bara för att en stor del utav den "laddar ner", så borde man enligt mig försöka uppmuntra folk att hålla sig ifrån det. För att det ska lyckas så tror jag att man behöver komma på ett bra substitut till den illegala nedladdningen, men som fortfarande är lika enkel och smidig. Tänk t.ex en sida som Pirate Bay (där man kan hitta det mesta), men med ännu större utbud och allting i bra och vettig kvalité, där allt innehåll på sidan är lagligt. Där man betalar för det man vill ladda ner, så att artister, upphovsrättsinnehavare m.fl får sina pengar den vägen. Piratkopiering och illegal nedladdning minskar drastiskt och organisationer som Copyswede blir lönlösa. Jag skulle definitivt använda mig av den tjänsten! Jo, jag inser komplikationerna med att skapa en sådan hemsida/tjänst, men det vore säkerligen inte en omöjlighet så länge alla inblandade parter vinner på det.
 2. Tack för poäng, även om jag inte hjälpte till så mycket
 3. http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions#Comparison_chart Där har du en hyffsat enkel lista på vad för funktioner de olika windows versionerna har, vet inte om det är något som direkt påverkar dig och Cubase.
 4. http://www.prisjakt....y=radeon+hd6850 Radeon HD6850 är det kort som sägs ska ge mest prestanda för pengarna, så det skulle ju kunna vara något om du spelar också. Du kan ju t.ex välja det billigaste utav dom i listan där. Det enda du behöver försäkra dig om är att ditt nätaggregat är på minst 400 watt och att du har en kabel med 6-pins kontakt till övers för strömförsörjningen.
 5. Massa olika! Min fråga är hur mycket pengar du max skulle vilja lägga ut på grafikkortet? Då är det lättare att leta fram ett
 6. i5-2300 är helt enkelt bara i en lägre klass än i7-2600, den ska förvisso vara rätt så prisvärd men självklart så har ju 2600k högre prestanda rent generellt. Exakt hur stor prestandaskillnaden är kan jag inte svara på, men i slutändan så beror det ju bara på hur mycket pengar du vill lägga ut helt enkelt. Däremot så vill jag uppmana dig att kolla upp ifall ditt editing program är kompatibelt med hyper-threading innan du väljer vad du vill ha för processor. En del bra-att-veta finns att läsa här: http://www.videoforu...e-i7-users.html Som du kan se i den tråden så kan hyper-threading ge en väldig speed-boost ifall programmet är kompatibelt med det, men om det inte är det så kan problem uppstå istället.
 7. Okej jag förstår, men tyvärr så har jag ingen som helst koll på grafikkraven när det gäller 3d program. Jag googlade runt lite och det jag fick veta egentligen var väl att det finns grafikkort av både Nvidia och AMD som är anpassade för arbete i Pro/E etc, men dom har hutlösa priser i jämföresle. Jag får tyvärr bolla frågan vidare till någon mer insatt i ämnet. Vad gäller nätagget så beror det väl på vad du faktiskt väljer för grafikkort till slut, men håller du dig till 5450 eller något liknande så bör du klara dig fint med 500w.
 8. Har du funderat på något särskilt kort ännu?
 9. Med hyperthreading menas att det går 2 trådar till varje processorkärna istället för bara 1, vilket snabbar på olika processer i de flesta fall. Det borde även gälla videorendering och liknande då, menade jag på.
 10. Ursäkta om jag går lite Off Topic nu, men jag blev bara nyfiken när jag såg den andra tråden från 2003. Hur länge har eforum funnits? Kollade runt lite snabbt på sidan utan att hitta något, men det måste vara ganska många år nu? Man skulle ju kunna göra lite enkel matte baserad på Cecilias antal inlägg nu och då, men tyvärr skulle svaret bli helt åt fanders =) On Topic: Google brought me here, for one!
 11. Jag tackar för min första poäng! Och lycka till med din ssd samt ditt arbete, har själv hållt på med Pro Engineer, maya och 3d studio max en gång i tiden =)
 12. Ang. processorn så Tror jag att Intel Core i7 2600k bör vara ett bra val med tanke på dennes hyperthreading, det skall väl vara bra för bl.a rendering kan jag tänka mig? Rätta mig om jag har fel.
 13. Intressant! Då har man lärt sig något idag också.
 14. Det som Flyfisherman säger stämmer, och det finns även fler funktioner man kan dubbelkolla så att de är inaktierade eller aktiverade då de helt enkelt är onödiga för en ssd. Kolla denna sidan: http://techworld.idg.se/2.2524/1.349306/sa-optimerar-du-windows-7-for-din-ssd-disk (förutsatt att du använder win7). Sen det om att din disk har fyllt mycket utrymme kan kvitta beroende på vad du har för disk. Nyare ssd'er presterar i princip lika bra vid 90% data som vid 0% data, i vissa fall t.o.m bättre. De äldre hade en del prestandaförluster dock.
×
×
 • Skapa nytt...