Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Djurmo

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Nu kommer det dröja några dagar innan jag åker hem till henne igen, men jag ska pricka av din lista nästa gång. Citerar dig igen när jag har mer info. Tusen tack för hjälpen
 2. Ja, klickade jag på andra länkar så stod det att den laddar sida och sen var det Timeout servern tog för lång tid på sig att svara Jag ringde till Bahnhof det visar sig att av någon anledning hade Mac adressen till svärmors dator försvunnit ur registret över tillåtna maskiner så han la in den Mac adressen igen och då gick det Dock fungerar inte routern trots att Bahnhof ser att den får i p adress när vi kopplar in den och när routern själv pengar mot Google har den fina världen
 3. Jag lär routern köra sina egna verktyg. Men den plingade google. Men nu har datorn börjat bete sig underligt fast routern är bortplockad. Den kan göra googlesökningar. Får man träff på Wikipedia går det fint att följa länken. Tex googlade jag strontium. Rätt säker på att svärmor aldrig googlat det. Gick finfint att öppna artikeln från googleträffen Att följa länkar till andra sidor än Wikipedia går dock inte
 4. Ursäkta min sena respons, Åker hem till svärmor ikväll och testar, jag tror på din teori, DNS. Om det är DNS, ska jag välja typ Google-DNS då? Jo, internet har funkat med endast datorn i uttaget, men nu ville min gamla svärmor testa om en sån där modern smartphone kunde vara nått för henne, så hon fick en S7:a av mig men det blir ju roligare med internet i telefonen och därför var planen att peta in en router så hon får wifi. Eftersom datorn har internet om routern inte sitter i, men med en router i försvinner internet, men routern får ping gissar jag att routern är inställd på fel sätt för DNS
 5. Försöker hjälpa min fd svärmor att få till nätverk i lägenheten. En fantastisk tant med behov av vettigt nät. Tog med en gammal asus 51u och stoppar in den i nätuttaget. Får en uppmaning om att registrera denna nya utrustning. Gör detta och uppmanas starta om routern om 10 mìnuter. Gör givetvis så. Efter omstart loggar jag in i routern då står att det inte finns någon internetanslutning. Trixar massor. Testar routern igen, uppdaterar firmware, ringer support de kan se routern via Mac adress. Men likväl ingen internetaccess... hittar routern tre diagnosverktyg. Ping, tracerout och nslookup. Kör dessa och får vettiga värden på alla tre. Ping på Google 5ms och ingen pacetloss. Vad gör vi för fel? Routern har uppenbarligen kontakt men inte med typ Internet. Är det nått jäkla dhcp eller liknande?
 6. Nu funkar vårt nät, enligt teknikern var det så att i nätägarens nät tilldelas varje abonnent ett visst antal (tyckte det lät som en) ip adresser som man lånar på en viss tid. När nätet sedan havererade skulle dessa lån annullerats men av någon orsak blev inte detta gjort, det låg ett lånat IP på oss som inte kunde lämnas tillbaka, ja, typ så. Nästa gång det händer ska jag lämna all utrustning strömlös en timme och sedan testa igen, det kan vara så att det finns ytterligare en process som ska annullera PI-lån. För en himla massa år sedan hade jag en timer på elen till fiberdosan, då var det alltid nya IP på morgonen.
 7. Har två gånger råkat ut för just detta problem: Förutsättningar, vi har fiber i någon sorts stadsnät, alltele är ISP Någon större driftstörning som slår ut allas nät i området. Sedan när allt är avhjälpt så vill det inte funka hos oss. Min router får fasen inget IP men sätter jag en dator direkt i fiberuttaget så funkar nätet i datorn. Suppporten har båda gångerna börjat yra om telefonidosa som är sönder. Sist gick det bra att ringa med fasta telefonen, ändå vill de skicka ny box, ja gör det då, men jag har givetvis även kopplat bort telefonidosan fullständigt, ändå får dator IP med ethernet kabel direkt i uttaget för fibern, medan en router inte får det. Vi har flera routrar som alla fungerade klockrent innan dessa avbrott. Testat med alla, gjort fabriksåterställningar på en router och ändå ingen IP! Vad kan det här bero på, Varför får en gammal sunkig Vista-maskin IP medan routrar med något enda år på nacken inte lyckas? En tekniker sa att han ville rensa alla gamla mac och ip-adresser som är lagrade i stadsnätets utrustning. Otroligt skumt, men drabbat oss två gånger på mindre än åtta månader.
 8. Startade om datorn eter lite städning dels med ccleaner och något verktyg "disablewintracking" Nu hävdar datorn att jag inte har något nät, men det går ju ypperligt att posta detta från samma dator. VPN och annat funkar inte, ser ut så här:
 9. Nja... drivisarna uppdaterade, men problemet är det samma. Känns meckigt att göra en hel ominstallation dock, vore gott om det gick att reparera den korrupta filen.
 10. Det där sfc gav bara som resultat att någon fil var paj. Fick sedan tips om DISM, ett cmd program som skulle kunna fixa lite med korrupta filer. Man skrev då Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Men ja, här fick jag bara ytterligare en gång veta att det fanns korrupta filer. Då fick man dessutom detta instruktiva meddelande: The source files could not be found. Use the "Source" option to specify the location of the filesthat are required to restore the feature. for more inffo on specifying a source location, seehttp://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077 Men hur man använder Source-komandot lyckades jag inte utröna. Ja, det var en intel-grafik i cpu körde deras programvara som Flyfisherman länkade och den ville uppdatera 2 drivisar, får se om det ville fungera... (Ursäkta den lite knepiga citeringen här, men ja.-... datorn är lite ryckig... =)
 11. Har ett asus moderkort och assistenten en-uppdate hävdar att drivisarna är de senaste, kör bara med den inbyggda grafiken så ja, det var inte så mycket att uppdatera... Läste om ett cmd kommando sfc /scannow, ska testa det.
 12. Efter uppgradering till win10 home från 8.1 råkade jag ut för en irriterande bug. Vid högerklick i t.ex. Chrome så är menyn helt tom och genomskinlig. Men när jag trycker print screen så dyker innehållet upp. Detta är inte endast en bugg i t.ex. Chrome, samma gäller när man trycker Win+x då är menyn helt tom tills man trycker prt screen. Start av små stystemprogram som enhetshanteraren ger en vit menyrad, ett rött stägningskryss samt tomt programfönster, tills ja... Print screen. Det gör det lite svårt att dela med mig av bilder på problemet som ni kanske förstår. Ja, även när man klickar på den lilla pilen i höger nederkant för menyn med aktiva program, tom genomskinlig ruta tills print screen. Är det fler som råkat ut för detta? Och har någon av er något förslag på åtgärd? Omstart och sånt har jag testat, uppgraderade för en dryg vecka sedan så det verkar vilja vara permanent och det känns lite störigt och drygt...
 13. Jag har just en sådan asus. Men likförbannat klarar inte våra trådlösa att komma upp i högre än 25mbit, På tråd får vi 100, men trådlöst klarar ingen av våra tre mer än 25. En av de tre bärbara är inte en månad gammal, en HPDv7 som enligt alla specar ska fixa detta. Sitter nu vid denna och har två meter, frisikt till routern, inga andra bärbara enheter igång, de båda andra datorerna är bortresta, så det borde funka med högre fart. Har testat mot bredbandskollen och speedtest.net och får samma resultat. Något tips någon på hur man får ut 100 även på bärbart? Ja, just ja, jag kör windows7 på den här maskinen om det kan ha någon betydelse.
 14. Jag har uppdaterat alla drivrutiner från Dell. Lite lustigt att ett par av der drivisar som dell föreslår inte går att installera. Framförallt intel matrix rutinen. Den ska ha med Raid-konfigurationen att göra. Raid är med i fabriksinställningarna men när jag väljer Raid i BIOS så får jag blåskärm... Ja ja... När det gäller uppdateringarna så de som kommer via windows update har jag liksom låtit uppdatera automatiskt så där är det svårt att veta vilken av alla 147 som skapar problemet. Men nu har jag uppdaterat ett par till och idag har verclsid hållit sig lugn. Så kanske kan problemet vara löst nu. Men överhuvudtagetbeter sig datorn segt. Visst, uppstart är snabbare än på länge, under en minut, men inläsning av nya websidor går sjukt segt, ja inte är det bredbandets fel, har kollat och vi ligger mellan 6-8 mbps och det ska ju inte ligga ivägen för att kunna logga in på hotmail i normalt tempo, nu tar det bort åt en minut (Jävla I-lands problem, jag vet...) Sedan är jag lite fundersam, nu efter ominstallationen är det otroligt få processer som körs i datorn, räknar man inte dubletter så verkar det (förutom Panda-antivirus som står ensamt med bort åt tio processer) som att det endast körs typ 25 olika processer, förr var det alltid över 40. Hur som, tusentack för hjälpen so far, börjar verclsid spöka igen så återkommer jag.
 15. Men vad jag ser så tas bara konfigurationer som inte rör mig upp (vet att jag kanske borde sagt detta innan... sorry) Datorn är en Dell och jag har inte någon HP-grej ansluten eller ens installerad, grafikkortet är ATI Radeon X1300 Efter ominstallationen har jag låtit windowupdate leta efter uppdateringar och där efter installerat drygt 140 olika uppdateringar. I listan över gjorda uppdateringar hittar jag inte den "säkerhetsuppdatering 908531" som omnäms i microsoftartikeln. Ja, vete gudarna vad det är för fel...
×
×
 • Skapa nytt...