Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

VenusAndMars

Medlem
 • Antal inlägg

  28
 • Gick med

 • Senaste besök

Om VenusAndMars

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Kristianstad
 • Intressen
  Det mesta, och vad därutöver finns.
 1. Nej, av tidigare nämnda skäl är t om den för 'teknisk' för min 64-årige bror. Jag har jobbat med datorsupport sedan 1985 och ser inga som helst problem för egen del, men vill göra det så enkelt för honom som möjligt med en lista som: 1. gör detta 2. sedan detta 3. därefter detta 4. börja använda Skype. Jag hade förstås, innan jag ställde frågan, dels blivit medlem i Skype's community dels läst bruksen. Men även den vänder sig till den någotsånär datormogne. Men, som sagt, det gäller inte min bror. Tack iaf för länken;)
 2. Hej, jag skulle uppskatta om det fanns en enkel lätt-att-följa guide för att installera/sätta upp Skype på två datorer, den ena av dem tillhörig en teknisk Troglodyt dvs en teknofob in i märgen. Så där behövs all hjälp som står att få. Tack så mycket. Hälsningar, Göran Ingvarsson
 3. Ja, ja och ja. Fast jag ville, nej måste vara säker på att den inte "fallit ur en lastbil". Och då jag ringde polisen och damen som svarade hade sökt över hela landet så sa hon "nu har du gjort vad du kan". Det får räcka för mig. Tack för alla tips!
 4. Har du själv fått sett det på datorn, och fått skriva ner det, då är ju chansen större att personen är ärlig. Det har jag och allt verkar OK. Är priset mycket lägre än vad en sådan datorn "borde" kosta, kan det ibland vara en "varning" Visst, enligt 'verkar-det-för-bra-för-att-vara-sant-är-det-nog-det'-principen. Men priset var rimligt.
 5. Jag kollade med Polisen (tack för tips) och PC'n dök inte upp vid rikssök, tack och lov.
 6. Hej, jag fick ett erbjudande häromdagen att köpa en begagnad laptop av en privatperson som jag bara känner sådär. Hur/var kollar jag om maskinen är anmäld stulen innan jag slår till? Jag har fått serie/tillverkningsnummer för detta ändamål. Tack.
 7. Hej Monshi. Så bra, det är fn Excel det gäller. Hur går jag då tillväga för att låsa vissa celler?
 8. Hej, jag skapar mallar i Excel- och Word 2010 med fasta rubriker/fast layout för användarinmatning av data. Nu undrar jag hur/om jag kan skydda min layout mot oavsiktliga förändringar samtidigt som användaren kan skriva in data och spara denna på ett för användaren enkelt sätt. Alltså inte via spara som utan direkt i originaldokumentet. Tacksam för hjälp!
 9. OK, tack Monshi. Jaså, båda hållen gick inte...förargligt :/ Tack igen, du har en ängels tålamod.
 10. Hmm...jag tror att du tror mig om för mycket Monshi. Jag är som den allra grönaste nybörjare. Jag ser att kolumn D i din exempelfil innehåller formeln =[@[inkl Moms]]*0,8 och tänker att kolumn C ska innehålla =[@[Exkl Moms]]*1,25. Men hur få in dem i min tabell? Så fort jag klickar på 'Insert Function' kommer någon guide upp och ska vara hjälpsam men är ingen hjälp.
 11. Jovisst är det det. Var döljer sig formeln och hur skriver jag in den i min tabell? Det skulle gärna fungera på bägge hållen - data i cell C12 genererar uträkning i cell D12, data i cell D12 genererar uträkning i cell C12 då jag ibland har det ena värdet, ibland det andra. Tack Monshi.
 12. Äsch, det fungerar inte. Jag har inte svensk språkfil installerad och saker ser annorlunda ut; funktioner återfinns ibland på andra ställen mm. Men det borde finnas ett sätt - jag vill att det som matas in i en cell [t ex A] mutipliceras med 0,8 samt att produkten presenteras i cellen intill . Likaväl skulle det gärna fungera omvänt så att det som matas in i cell B mutipliceras med 1,25 samt att produkten presenteras i cellen intill [A]. Snälla, ge mig en chans till...
 13. Jag bifogar ett litet exempel här eftersom jag inte får upp 'formatera som tabell' om jag högerklickar på rubriken enligt ditt exempel. Jag vill alltså att värdet i kolumn C räknas ut automatiskt om jag skriver ett värde i D och vice versa. Automatisk beräkning i cell.xlsx
 14. Tack Monshi, det var rätt nivå. Du måste vara pedagog
×
×
 • Skapa nytt...