Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  1 034
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  11

Allt postat av DePhaz

 1. Flyfisherman: Det är därför jag föredrar spel på (DVD) skiva, det installeras lokalt och jag kan alltså köpa spel begagnat. Att en DVD utgåva inte patchar så högt som en nedladdning är ett sekundärt bekymmer. Eller inget bekymmer alls. Jag är som sagt inte medlem av Tradera men har varit medlem på Blocket. Du får gärna tro det du tror så vet jag det jag vet. Och när utvecklingen går i riktning mot 99.5% swish (vilket jag inte har eller planerar att skaffa mig) istället för Blocketpaket så går det vara. Nog sagt. Mikael63: Tack för länken. Är medlem på tyska Amazon och de har också titlen (om än väldigt dyr). Mitt kort har en kreditgräns och jag måste betala för nya vinterdäck+montering så köp får vänta om jag väljer denna plattform. Men tack ändå.
 2. Hm, det var mitt fel att inte ange det men det är till Pc. För mig är det ju självklart men läsarna kan ju aldrig veta. Jag väljer att lämna din kommentar utan anmärkning och konstaterar endast att jag inte har registrerat mig på Tradera då jag hört dåliga saker om denna plats. Jag vet också hur irriterande säljarna kan vara på Blocket och på båda plattformarna är det säkerligen "allt eller inget" som gäller. Att sälja enskilda tilläggs paket är inte aktuellt, i vart fall inte på Blocket. Något som enbart verkar gälla just The Sims serierna (TS2 och TS3). det finns många webbsidor som har begagnade spel till försäljning (exempelvis Gamestop, Kapten Krok mfl) och hur många titlar de än må ha i lager så är det lögn att finna just The Sims titlar. Varför det förhåller sig på detta sätt är jag inte intresserad att ens försöka utreda men det verkar vara ett svenskt fenomen.
 3. Go kväll. Har lyckats skrapa ihop en fin samling av expansioner till The Sims 3 men några till går ju alltid att kämma in Hittade några men det var på Ebay (där jag inte är medlem och dessutom var det prissatt i pund). Har försökt jaga i Sverige men det tycks vara "döfött". Kan ju slänga ut frågan ändå så här "på vinst och förlust". Söker primärt följande EPs/SPs: #Town life stuff (Stads liv) #70's 80's 90's stuff (Fanns på CDON) #Island paradise Krav: Svensk butik, faktura betalning och framför allt Inga dowloads-Endast skivor! Tradera och Blocket går bort på förhand. Begagnat går bra men då av god kvalitet.
 4. Hej. Jag är en klant! Lyckades på söndagskvällen med konststycket att bryta av "recivern" till min trådlösa mus när den satt i USB porten. 😲 Porten överlevde men inte "recivern" (vad heter det på svenska?). Behöver nu en ny men frågan är om det går att få tag på. Musen heter HP Wireless Mouse X3000 men det är inte sökbart på HPs hemsida. S/N numret (framgår av bilden) är inte heller sökbart 🤐 . Så jag skickar ut frågan här (med klent hopp om framgång).
 5. Jag få kika på olika kloningslösningar. För någon gång måste det göras...🤗 Idag fick jag i vart fall ett USB minne av min kollega så jag kunde testa disken. Man bootar upp med detta minne och man kan då köra programmet HDD Regenerator v1.71. VAlde att bara skanna disken. Resultatet syns i min fina bild nedan (nä, ni har inte fel på ögonen, bilden är på sned. Fotograferade skärmen). Inga dåliga sektorer funna. Lovade förresten att återkomma med info om min hårddisk modell. Det är en Seagate Barracuda 7200:10 (80GiB). Har förresten funderat på en sak. Det är en otroligt lös teori men kanske kan det finnas ett korn av vett i den: FireFox har själv lagt till ett verktyg, en blocker funktion för spårningskakor från 3:e part, cryptominers och trackers. Teori: Dess funktion är den samma som för uBlock Origin och denna konflikt får FF att gå ner. Tycker det låter plausibelt. Vad tycker ni?
 6. Jag hittade denna e-post adress på en svensk sida och det måste vara Klarnas mest bevarade hemlighet: service@klarna.se. Kanske värt att prova. Men om du startar ett retur ärende så fixar väl säljaren det åt dig. Har aldrig hört att man måste pausa fakturan vid retur. Jag fick göra det en gång inte uthämtat gods inte gick tillbaka som det skulle och min andra retur (samtidigt) tog för lång tid på sig att komma tillbaka.
 7. Ok, ska kika på det. Får undersöka vem som tillverkat disken för det har jag inte i huvudet. Återkommer.
 8. Talade med min vän och kollega och han hade ett testprogram på usb som jag kunde få låna. Disken är gammal så det är inte omöjligt att det finns dåliga sektorer och liknande fel som inte syns i SMART testerna. Om disken är dålig skulle jag vilja "ghosta" den i sin helhet då det tar tid att "börja om". Finns det något bra lättanvänt program för ändamålet och skulle man kunna få hjälp med operationen?
 9. OK, gjorde dessa operationer i terminalen. Det såg ut som följer: ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ sudo apt-get update [sudo] lösenord för ms-raven-hunt: Läs:1 http://security.ubuntu.com/ubuntu xenial-security InRelease [109 kB] Bra:2 http://archive.ubuntu.com/ubuntu xenial InRelease Läs:3 http://archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-updates InRelease [109 kB] Bra:4 http://archive.canonical.com/ubuntu xenial InRelease Ign:5 http://packages.linuxmint.com serena InRelease Bra:6 http://packages.linuxmint.com serena Release Läs:7 http://archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-backports InRelease [107 kB] Hämtade 325 kB på 1s (230 kB/s) Läser paketlistor… Färdig ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ sudo apt-get autoclean Läser paketlistor… Färdig Bygger beroendeträd Läser tillståndsinformation… Färdig ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ sudo apt-get autoremove Läser paketlistor… Färdig Bygger beroendeträd Läser tillståndsinformation… Färdig Följande paket kommer att TAS BORT: freeglut3 hedgewars-data liblua5.1-0 libmikmod3 libphonon4qt5-4 libphysfs1 libqt5script5 libsdl-mixer1.2 libsdl-net1.2 libsdl-pango1 libsdl-ttf2.0-0 libxnvctrl0 psensor-common ttf-dejavu-core ttf-wqy-zenhei tuxpaint-data tuxpaint-plugins-default tuxpaint-stamps-default 0 att uppgradera, 0 att nyinstallera, 18 att ta bort och 30 att inte uppgradera. Efter denna åtgärd kommer 385 MB att frigöras på disken. Vill du fortsätta? [J/n] j (Läser databasen ... 383451 filer och kataloger installerade.) Tar bort freeglut3:i386 (2.8.1-2) ... Tar bort hedgewars-data (0.9.22-dfsg-7) ... Tar bort liblua5.1-0:i386 (5.1.5-8ubuntu1) ... Tar bort libsdl-mixer1.2:i386 (1.2.12-11build1) ... Tar bort libmikmod3:i386 (3.3.8-2) ... Tar bort libphonon4qt5-4:i386 (4:4.8.3-0ubuntu3) ... Tar bort libphysfs1:i386 (2.0.3-3) ... Tar bort libqt5script5:i386 (5.5.1+dfsg-2build1) ... Tar bort libsdl-net1.2:i386 (1.2.8-4) ... Tar bort libsdl-pango1:i386 (0.1.2-6) ... Tar bort libsdl-ttf2.0-0:i386 (2.0.11-3) ... Tar bort libxnvctrl0 (361.42-0ubuntu1) ... Tar bort psensor-common (1.1.3-2ubuntu3) ... Tar bort ttf-dejavu-core (2.35-1) ... Tar bort ttf-wqy-zenhei (0.9.45-6ubuntu1) ... Tar bort tuxpaint-data (1:0.9.22-2) ... Tar bort tuxpaint-plugins-default (1:0.9.22-2) ... Tar bort tuxpaint-stamps-default (2014.08.23-1) ... Hanterar utlösare för libc-bin (2.23-0ubuntu11) ... Hanterar utlösare för doc-base (0.10.7) ... Behandlar 1 borttagen doc-base-fil… Registrerar dokument med scrollkeeper… Hanterar utlösare för fontconfig (2.11.94-0ubuntu1.1) ... Hanterar utlösare för hicolor-icon-theme (0.15-0ubuntu1.1) ... ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ Har ingen aning om varför min dator har fått efternamnet "DM109A-ABS-8740SE-SV330" då jag inte tror att den haft det innan (arbetar inte mycket med Terminalen) men kanske ska det vara så. Edit: Infogar kraschraport från FF.
 10. Jo, god kväll. Det är en vecka sedan min senast post och jag kan meddela att FF fortfarande kraschar. Har stängt av två tillägg: To Google Translate och Video Downloader Professional (Behöll uBlock Origin) men det hjälpte inte. Begriper inte varför det kraschar. Tror att det är webbläsaren som är instabil. För det är webbläsaren som går ner, inte webbsidan jag surfar på. Visst kan det vara något fel på modemet (kör kabel på denna dator då den inte kan Wi-Fi) kabeln eller nätverkskortet (internt) men det skulle väl knappast sänka FireFox. Eller? Jag har inte uppdaterat kärnan till ny version (4.4.0-165.193) kan det vara problemet? Stängde av en "väder informations funktion" som jag lagt på panelen (vid klockan). Får se om det hjälper. Edit: Har kört någon timme nu. Verkar stabilt...
 11. Har kört från och till idag (inget lång tids test alltså) men det tycks fungera utan problem. Skulle det uppstå några problem får jag testa med de tips som givits i tråden. Trevlig kväll.
 12. Tja, det fungerade bra. Kunde inte köra ett test just vid tidpunkten för din post Cecilia för antivirusprogrammet har en schemalagd kontroll klockan 20. Gjorde lite annat också. Gjorde testet nu istället och det var stabilt. Bifogar en bild på aktivitetshanteraren. Vid tidpunkten var tre flikar öppna förutom Youtube där jag hade "musik med stillbild" (det fanns ingen video, bara en bild). Lite högre siffror men det fungerade bra. Klippet var ganska exakt en timma långt och det var ju en lämplig testperiod.
 13. Jag misstänker att ni har bättre mjukvara än jag att mäta med och kan göra det mer exakt (jag kan inte knepen 🤗 ) men jag laddar upp en bild på "Aktivitetshanteraren". Detta är med två flikar öppna förutom Eforum.
 14. God...ehh...natt. OK, det här var väl inte riktigt "fair play" men när jag startade upp datorn visade sig en uppdatering till FF vara tillgänglig. uppdaterade den och jag har nu version 69.0.1. Jag testade och det "tycks" fungera stabilt (peppar peppar) men jag förblir realist så jag tänker fortsätta testa innan jag förklarar fallet avslutat. Min dator har 2 GiB minne och så vitt jag kan se så förbrukar FF inte särskilt mycket resurser. Dagens OT: Vid uppdateringen uppstod problem vilka härrör från min framlidne webbläsare Opera. Stängde av denna programkälla. Får se om det hjälper.
 15. Jo, det finns något liknande tror jag. Det går inte riktigt att förutsäga en krasch men jag kan dra igång den och titta.
 16. Kommer inte ihåg hur mycket ram jag har men ska kolla upp det. Får testa utan tillägg också.
 17. God morgon. Har sedan några veckor problem med min webbläsare som kraschar oförklarligt. "Eldräven" har alltid fungerat bra och kraschen kan komma när som helst under normal surf. Oftast när många flikar är öppna men inte alltid. Video går att spela upp utan problem. På "tomgång" kraschar den inte. Det konstigaste är att webbläsaren fungerar bra i cirka 30 minuter för att sedan gå ner. Efter omstart fungerar den en halvtimma till för att sedan gå ner. Märkligt. Det här sker på en gammal dator med ett 32-bitars Linux Mint 13. Webbläsaren är uppdaterad genom operativsystemet och kan inte uppdateras separat. Vill påstå att aktuell version är den nyaste (69?) Har tömt cachen och öppnat chassit (för att utesluta överhettning). Misstänker fel på ett ram minne. Min hårddisk ÄR gammal och liten men fungerar. Jodå, den är bara på 80GiB och den är fylld till runt 46% men det borde väl inte utgöra några problem med skrivning till disken när minnet tar slut. Kommer inte att starta upp denna dator idag men jag kan bifoga mer uppgifter, bilder, etc.PP i helgen.
 18. Kan du inte tejpa fast en mindre lapp (eller skriva ut en textremsa om du har en sådan apparat) med texten "Inga gratistidningar" eller liknande?
 19. Använder själv Flikr och tycker det fungerar bra. Har en del bilder uppe men det är ett bra tag kvar tills jag får betala (tror deras gräns ligger på någon TB, eftersom det aldrig varit aktuellt är jag inte säker).
 20. Efter att jag läst denna tråd tror jag att jag ska testa med 24%-ig ättika i min egen toastol där hemma. Jag har två toaletter men använder bara den ena så det brukar bli kalk och missfärgningar i den oanvända stolen.
 21. Betal innehåll! Kul att det framgår från första början. 😡 Skärpning för bövlen!
 22. Är det en stationär så kan du väl plocka ut hårddisken och koppla in den till en annan dator (om du har en dator till). Om det går bra så kan du ju säkerhetskopiera filerna.
 23. Så hur slutade denna historia då? Jo, jag fick i vart fall gehör för mina synpunkter. Jag kanske vann slaget men förlorade antagligen kriget. Men för stunden känns det bättre. Men vi tar det i "kriminologisk" ordning. Efter debaclet med spelkoden för 488:- så började jag bråka med Klarna på en uppnosad e-mail adress (officiellt vill inte klarna att man mailar dem så det finns inga kontaktuppgifter på hemsidan utöver telefon och chat). De lovade att ta mina synpunkter vidare vilket jag inte riktigt vågar tro på men som jag i vart fall då tolkade possitivt. Då min gräsklippare har rostat sönder så behövde jag en ny och började leta. Hittade en ny av ett välkänt kvalitets märke på en svensk hemsida och den var inte SÅ dyr men kostade ändå ett högt fyr-siffrigt belopp. Då firman använde Klarna checkout så förhörde jag mig om det krävdes Bank ID för att handla där. Fick till svar att det såklart kunde förekomma men att det skulle gå fortare att göra en provbeställning än att skicka mail. sant. LAde en beställning och se, det gick alldeles förträffligt att handla denna dyra maskin UTAN Bank ID. 😆 1-0 till sydhalland. (Kreditprövning verkar dock ha gjorts men det är ju ett standardförfarande). Wish kunde inte svara på huruvida det behövdes något Bank ID eller ej så jag gjorde en "provbeställning" på två olika produkter. Detta köp måste jag bekräfta med Personnummer, inte Bank ID! 2-0 till sydhalland! 😆😆 Det fungerar ju att handla på klarna faktura UTAN Bank ID så jag förstår inte varför de skulle bråka från början. Var det bara för att inte varan fanns i lager eller var det butiken som satte sig på tvären? I vart fall har den aktuella e-butiken inte hört av sig sedan jag lovade att inte göra affärer med dem igen.
 24. Kikade på det på en dator och det verkar fungera bra. Tips till alla: det verkar som om anslutningen är okrypterad, det står något om det. Tänkte bara om ni vill veta det. ☺️
 25. "Test it before you hate it" lol. Kikade på sidan med telefonen och det såg trevligt ut. Ska testa med datorn i helgen. Kör visserligen redan Linux men det kan ju vara skoj att se vad som finns.
×
×
 • Skapa nytt...