Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  928
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  10

DePhaz vann dagen: 14 april

DePhaz hade det mest gillade innehållet!

Om DePhaz

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1979-03-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sydhalland
 • Intressen
  Skiftande. Har alldeles för många teknik projekt som ligger vilande. Men ska jag slriva något så får det nog bli så här:

  Teknik är intressant, i vart fall de gånger som man får skruva med något. Skulle vilja intressera mig mer för lödning av komponenter så jag kan laga ett par gamla skärmar jag har men hittar ingen bra E-butik för komponenter.

  Graverar ibland motiv på plexiglas vilket är ganska kul. Skulle vilja syssla mer med det men har dock inte riktigt tid.

  Annars sitter jag mest här och slösurfar. Det blir lätt så tyvärr. Man slår sig ner och kommer sedan inte därifrån förrän ett par timmar senare.

Senaste profilbesöken

15 874 profilvisningar
 1. DePhaz

  Problem med vissa Youtubeklipp

  Nej, det är inte den senaste versionen. Var inne på det i min tidigare post, jag tror inte att Opera uppdateras längre. I vart fall inte till Linux Mint i 32-bit versionen. Så här står det i egenskaperna: Versionsinformation Version: 45.0.2552.898 - Opera är uppdaterat Uppdateringsström: Stable System: Linux Mint 18.1 (x86; XFCE) Och idag fungerade klippet (suck). Uppenbarligen har min dator sina bra och dåliga dagar. Fick förresten inte fram någon info om det var flash video eller ej (missade antagligen något).
 2. DePhaz

  Problem med vissa Youtubeklipp

  Go morron! Jag har inte tid idag men jag ska kontrollera vilken version jag har (använder bara min stationära på helgen). Vad jag också glömde skriva var att jag kör Linux Mint och det kanske inte kommer uppdateringar av Opera till Linux...🤔 Ska kontrollera lite saker i helgen. Återkommer! ☺️
 3. Har personligen svårt att se hur en bärbar dator kan ta då stor plats...🤔Eller är den stationär? Men oberoende av det är det slarv av NetOnNet att packa så dåligt. I övrigt går jag på Mikaels linje. Testa datorn och se om den fungerar.
 4. DePhaz

  Problem med vissa Youtubeklipp

  En liten fundering så här på morgonkulan. Har böejat få problem med visning av film på Youtube. Jag får meddelande om att webbläsaren (Opera version okännd) inte förstår formatet och att jag ska läsa om html5. Men inställningen är redan sådan att html5 ska användas när det är möjligt. Och det gäller inte alla videos, bara vissa. Hade det varit många så hade jag misstänkt att webbläsaren fått problem. Viktigt i sammanhanget är att jag helst inte vill byta till en annan webbläsare då jag har många inloggningar via Opera som jag använder. Och att logga in sig med Google kontot både i Opera och (exempelvis) FF känns onödigt.
 5. Mycket intressant ☺️. Jag lyckades hitta rätt mjukisdjur: på Amazon.de! 13.99€ och det blir väl lite frakt. Lämplig från 0 år. Ska beställa där...
 6. Låter nästan lite otroligt att de inte skulle kunna se färger. Men åter till ämnet: Var just inne på Bamba.se och de har både Disney, Bamse och en massa andra kända figurer men inte en enda MLP. (Nu blir jag besviken på er Hasbro). Använde då filter från 0-3 år.
 7. En bra och viktig fråga. Skickade dem ett meddelande om det.
 8. Dagens nödrop! Jag hade en plan. Jag tänkte köpa ett gosedjur till en liten tjej (inte mitt barn men i alla fall) och varför inte då ett sådant här: https://gemmas.se/shop/my-little-pony-fluttershy-2697p.html ? Problemet är att de inte är säkra på om det kommer in i lager innan jul. Behöver nu veta om dessa säljs någon annanstans För barn under 3 år!! MLP gosedjur finns det många men inte alla passar någon som fyller år för första gången efter nyår.
 9. Men tusan också....att vi inte tänkte på virituell maskin...Det är ju en jättebra ide. Tyvärr äger jag bara två versioner av Windows. 98 på CD och Win 7 Starter på CD. Men det är ett bra förslag. Kollegan påstår att datorn ska fungera nu men jag tvivlar. Vi får se...
 10. Därför att jag läst på MTS (Modthesims.info) att många har problem med The Sims 2 under win 8/10. Spelet går att köra under allt från win 98- win 7 utan svårighet men sedan får man börja lura spelmotorn och ha sig.
 11. Jag hade en plan. Jag skulle år 2018 bygga mig en dator för att få bättre fart på mitt gamla Sims 2 spel. Köpte komponenter av en firma i Piteå som lovade att det skulle fungera. OS levererade de däremot inte. Byggde ihop och skulle bara låta en kollega installera men firman som sålde USB minnet med operativet har tydligen inga ordentliga licensnycklar. Det går inte att registrera. Och Windows 7 fungerar inte på mitt moderkort fast jag beställt ett som skulle passa med detta OS. Ett nytt moderkort behövdes och det hade kollegan. Och han fick alla USB portar att fungera. Men grafiken fungerar inte så nu fick han ta ett eget kort och sätta in i burken. Så nu är frågan innan jag slänger ut 3K på ett eget grafikkort: Finns det år 2018 någon E-forumist som sitter på en dator med Windows 7 som har bra prestanda nog att dra runt Sims 2+3 utan några problem? En bra, stabil dator med prestanda, ingen gamingrigg för flera tusen? Någon? Är så trött på allt strul nu så jag ger upp den här skiten. Är det någon som har en dator så skicka ett PM. God kväll.
 12. DePhaz

  Problem med dropbox (löst)

  Upptäckte att man kunde gå med på Dropbox med Google och det fungerade bra. Allt jag behövde tillföra var mitt efternamn. Förnamn och e-post var redan ifyllt. Inget nytt lösenord krävdes vilket jag uppskattar. Har meddelat kvinnan i UK att det fungerar.
 13. Fick själv göra denna operation efter att jag misslyckats att spela DVD filmer i min laptop med Win 10. Jodå, den har DVD enhet. Kan inte förstå att man valt att använda en mediaspelare utan möjlighet att spela DVD skivor. Ytterliggare ett bevis på hur barnsliga MS börjar bli. Att lägga till funktionen kostar säkerligen ingen förmögenhet.
 14. DePhaz

  Problem med dropbox (löst)

  Jo, jag såg det nu på morgonen. Känner dock inte för att logga in mig och riskera att bli utloggad från Google kontot när jag lämnar "boxen". Får höra av mig till avsändaren i förenade kungariket.
 15. DePhaz

  Problem med dropbox (löst)

  Det är Dropbox det gäller men jag svär att det stod på datorn att Google var inblandat. Kan testa i morgon kväll för att dubbeltesta. Dock verkar det som om man måste registrera sig. Hm, får se. Det hade väl varit enklare att skicka en pdf.....😐 Får korrigera mig själv också. Appen för appar heter Play Butik och inget annat.
×