Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  803
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  9

DePhaz vann dagen: 30 augusti 2016

DePhaz hade det mest gillade innehållet!

Om DePhaz

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1979-03-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sydhalland
 • Intressen
  Skiftande. Har alldeles för många teknik projekt som ligger vilande. Men ska jag slriva något så får det nog bli så här:

  Teknik är intressant, i vart fall de gånger som man får skruva med något. Skulle vilja intressera mig mer för lödning av komponenter så jag kan laga ett par gamla skärmar jag har men hittar ingen bra E-butik för komponenter.

  Graverar ibland motiv på plexiglas vilket är ganska kul. Skulle vilja syssla mer med det men har dock inte riktigt tid.

  Annars sitter jag mest här och slösurfar. Det blir lätt så tyvärr. Man slår sig ner och kommer sedan inte därifrån förrän ett par timmar senare.

Senaste profilbesöken

13 620 profilvisningar
 1. Får väldigt dålig buffring på "tuben"

  Förstår inte riktigt vad du syftar på nu... siffrorna visar vad som används. Det ska finnas drygt 4GiB i datorn nu. Tog ett foto (Kör Live mode och har bara den möjligheten tyvärr). (OT. Det sitter en liten fläkt på moderkortet och den väsnas som en galning! Får blåsa rent den lite och se om det hjälper)
 2. Får väldigt dålig buffring på "tuben"

  God kväll. Jag hittade som sagt lite komponenter "på lagret" här hemma. Det behövdes ett grafikkort och jag fann ett Nvidia GeForce 8600GS från 2010, ett sådant här: Kom inte ihåg om det var lagt på hyllan för att det presterade för dåligt eller för att det var trasigt men jag pillade av fläkten och applicerade lite kylpasta. Och kortet fungerar! Hittade ett ljudkort också som (efter lite pyssel) visade sig fungera. Fick låna en fin låda och ett 430W nätaggregat av en kollega. Ett 400W nätaggregat är beställt. Valde att testa delarna i källaren. Testade delarna med Bunsenlabs på DVD. Jodå, det pinnade på bra. Tror det var DVD enheten som förde mest väsen i hela burken. Testade naturligtvis Youtube också. Det flöt bra. FireFox/Bunsenlabs/skärm kom dock inte överens så videofönstret blev lite fel justerat. Speciellt i fullscreen där ett fält i höger kanten försvann. Det är dock inte viktigt för stunden. Lite systemdata. Nu ska jag bara fixa till en ny "stomme" och klä den med mina fina, egenhändigt målade plåtar. Därpå kan jag montera de "nya" komponenterna och flytta över lite andra saker från den gamla datorn.
 3. Grattis på Pi-dagen!

  Hörde på radion att det var någon fransman som skulle försöka sig på att räkna upp 10k decimaler. Ja jösses, har folk inget annat att göra...
 4. Hade föredragit "Tummen ner" men det är hårklyverier. Och Off topic.
 5. Youtube till mp3

  Det ser ut som om man kan konvertera en video till mp3 direkt på Keepvid ( https://keepvid.com ). Har aldrig använt det själv, använder det bara för att ta ner videos.
 6. Ville göra en negativ reaktion men det får man tydligen inte göra på e-forum (?) . Till saken: Tycker nog att vart OS bör ha sin egen sektion. Bara för att de inte aktivt supportas av MS så är de fortfarande olika OS. Om varje OS har en egen avdelning blir det tydligt.
 7. Jag vänder mig mot det därför att jag anser mig ha gjort rätt. Ingen ska först göra ett dåligt jobb (leverans av små paket till postombud istället för brevlådan) och sedan komma och kräva mig på en avgift för att de vill utreda om jag betalat moms (vilket jag anser att jag gjort).
 8. Tycker nog att E-forum har en bra uppdelning bland sina kategorier. Mycket kan jag skriva men inte att det är svårt att hitta.
 9. Go kväll. Eller natt kanske jag ska skriva. Har ett litet problem med mitt kära datorspel som jag spelat i drygt 10 år och jag undrar om någon här spelar det och kan hjälpa till. Spelat är The Sims 2 och problemet jag har började ungefär i samband med att jag installerade Apartment Life (Eller Livet i Lägenhet som det heter på svenska). Har efter det installerat en del eget material såsom kläder, fordon och andra objekt och vet inte var jag ska börja söka efter felkällan. Felet jag har är att simmar som bor i mina två "downtowns" (underkvarter skapade med expansionen Nattliv) inte kan kontrollera matförrådet. En sim boende i student underkvarteret (i eget hus) kunde dock kontrollera matförrådet. Det är möjligt att denna handling inte alls ingick utan var del av ett hack. Vad värre är: en av mina simmar kan inte fylla på mat i kylskåpet! Ingen i hushållet kan göra något med matkorgen. Mycket mystiskt. Har plockat ut alla hack som har det minsta med mat att göra men problemet kvarstår. Jag har denna fråga uppe borta på MTS men jag vill inte skapa osämja där genom att meddela att jag vägrar göra "50/50" vilket innebär att man plockar bort eget material och lägger tillbaka det igen tills problemet uppstår. Min "Downloads" katalog är mycket oorganiserad och på 10 år har det samlat på sig en del. Den felaktiga filen kan vara var som helst i katalogen. Det kommer att ta veckor att felsöka detta och det vill jag inte lägga ner. Kan inte plocka bort den senaste expansionen då alla sparfiler som gjorts med den är lite annorlunda. De skulle alltså inte gå att spela utan expansionen. Behöver hjälp!
 10. ChromaWoods: Har inget intresse av att vara anonym heller. Har lite för många medlemskap på olika sidor bara. Nä, du får inte tolka mig för allvarligt men jag minns bara att det blev lite skriverier på något forum (tror det var elektronikforumet.com) under förra året och där diskuterades bland annat betalmetoder med mera. Har inget minne av det nu. Kan inte länka heller då Övrigt sektionen kräver medlemskap. Nej, det problem jag har med Tradera är att det är en aktions site och jag har inte tid eller energi att sitta och bevaka budgivningen. Visst finns det säljare som säljer till fast pris men inte alla gör så.
 11. Ja er går ju inte att att disskutera med. Kanske ska jag avsluta mitt medlemsskap här också. Så får jag ännu färre lösenord att komma ihåg.
 12. Jag borde inte kommentera men eftersom det var så dumt så kan jag inte låta bli... Läs ordentligt! Jag skickade min adress för att han skulle kunna räkna på frakt. Han hade också gått med på att skicka. Jag äger ingen Concord som jag kan resa runt landet med och hämta gods.
 13. Problemet är också att alternativ saknas. Tradera tänker jag inte använda då jag läst en del negativa saker om det (kommer inte ihåg tråden men det var något om att de bara ville acceptera PayPal och användes annat betalsystem så fick man negativ kritik och säljaren kunde bli bannad mm). Och där måste man också ha ett konto.
 14. Får skriva av mig lite här... Nu ger jag f-n upp med skräpet. Ja, blocket alltså. Man försöker och försöker men det känns som om plattformen har förlorat mycket av den kvalitet den en gång hade. Jag kan acceptera att annonser är skrivna på dålig svenska (det finns olika skäl till det) eller att det finns andra brister. Det är heller inte konstigt att man inte känner till Blocketpaketet (man måste ju läsa på då) och swish är väl omöjligt att sätta stopp för men att folk blir otrevliga och uppför sig under all kritik är mindre önskvärt. Bara under förra året tror jag att jag anmälde 2 personer som varit otrevliga vid kontakt. Var med om något ytterst konstigt idag som inte direkt höjer humöret. Och häng med nu, för det går undan. Klockan 0900 hade vi frukost på min arbetsplats. Ungefär vid samma tid hade en annons kommit in på Blocket. Någon hade uppgraderat sin dator och ville göra sig av med de gamla sakerna för en låg summa. Helt OK. Sprätte iväg ett meddelande kl 0916. Jodå, han kunde skicka sakerna då vi bodde på varsin sida av landet. Var bodde jag? Skrev ner det i ett nytt meddelande (Under hela tiden fick jag inget meddelande till mitt konto, bara till min Gmail vilket förvånar). Skrev mitt namn och adress i meddelandet för beräkning av frakt samt att jag kunde låna någons swish (If you can't fight them, join them) för att betala för varorna. 0930 kom det ett meddelande: "Tyvärr, redan sålt ". Annonsen togs sedan bort. Man ser nu bilden framför sig att någon kl 0920 slår in NN:s ytterdörr med yxa, trycker pengarna i näven på honom och rusar därifrån med några datorkomponenter i famnen. Då man inte är någon dumbom (hm, nåja) misstänker man att det hela bara var ett sätt att försöka lura av mig en summa pengar. Det sägs dock att det inte går att lura till sig pengar på detta sätt via swish. Och då tappar jag sugen helt. Jo, jag har meddelat Blocket vad som skett men det leder väl ingen vart. Annonsen är ju borttagen så jag kan inte anmäla det hela. J-a skit...
 15. Vad lyssnar du på just nu?

  Lyssnar annars mest på Lounge...
×