Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  1 031
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  11

DePhaz vann dagen: 22 april

DePhaz hade det mest gillade innehållet!

Om DePhaz

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1979-03-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sydhalland
 • Intressen
  Skiftande. Har alldeles för många teknik projekt som ligger vilande. Men ska jag slriva något så får det nog bli så här:

  Teknik är intressant, i vart fall de gånger som man får skruva med något. Skulle vilja intressera mig mer för lödning av komponenter så jag kan laga ett par gamla skärmar jag har men hittar ingen bra E-butik för komponenter.

  Graverar ibland motiv på plexiglas vilket är ganska kul. Skulle vilja syssla mer med det men har dock inte riktigt tid.

  Annars sitter jag mest här och slösurfar. Det blir lätt så tyvärr. Man slår sig ner och kommer sedan inte därifrån förrän ett par timmar senare.

Senaste profilbesöken

20 018 profilvisningar
 1. Hej. Jag är en klant! Lyckades på söndagskvällen med konststycket att bryta av "recivern" till min trådlösa mus när den satt i USB porten. 😲 Porten överlevde men inte "recivern" (vad heter det på svenska?). Behöver nu en ny men frågan är om det går att få tag på. Musen heter HP Wireless Mouse X3000 men det är inte sökbart på HPs hemsida. S/N numret (framgår av bilden) är inte heller sökbart 🤐 . Så jag skickar ut frågan här (med klent hopp om framgång).
 2. Jag få kika på olika kloningslösningar. För någon gång måste det göras...🤗 Idag fick jag i vart fall ett USB minne av min kollega så jag kunde testa disken. Man bootar upp med detta minne och man kan då köra programmet HDD Regenerator v1.71. VAlde att bara skanna disken. Resultatet syns i min fina bild nedan (nä, ni har inte fel på ögonen, bilden är på sned. Fotograferade skärmen). Inga dåliga sektorer funna. Lovade förresten att återkomma med info om min hårddisk modell. Det är en Seagate Barracuda 7200:10 (80GiB). Har förresten funderat på en sak. Det är en otroligt lös teori men kanske kan det finnas ett korn av vett i den: FireFox har själv lagt till ett verktyg, en blocker funktion för spårningskakor från 3:e part, cryptominers och trackers. Teori: Dess funktion är den samma som för uBlock Origin och denna konflikt får FF att gå ner. Tycker det låter plausibelt. Vad tycker ni?
 3. Jag hittade denna e-post adress på en svensk sida och det måste vara Klarnas mest bevarade hemlighet: service@klarna.se. Kanske värt att prova. Men om du startar ett retur ärende så fixar väl säljaren det åt dig. Har aldrig hört att man måste pausa fakturan vid retur. Jag fick göra det en gång inte uthämtat gods inte gick tillbaka som det skulle och min andra retur (samtidigt) tog för lång tid på sig att komma tillbaka.
 4. Ok, ska kika på det. Får undersöka vem som tillverkat disken för det har jag inte i huvudet. Återkommer.
 5. Talade med min vän och kollega och han hade ett testprogram på usb som jag kunde få låna. Disken är gammal så det är inte omöjligt att det finns dåliga sektorer och liknande fel som inte syns i SMART testerna. Om disken är dålig skulle jag vilja "ghosta" den i sin helhet då det tar tid att "börja om". Finns det något bra lättanvänt program för ändamålet och skulle man kunna få hjälp med operationen?
 6. OK, gjorde dessa operationer i terminalen. Det såg ut som följer: ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ sudo apt-get update [sudo] lösenord för ms-raven-hunt: Läs:1 http://security.ubuntu.com/ubuntu xenial-security InRelease [109 kB] Bra:2 http://archive.ubuntu.com/ubuntu xenial InRelease Läs:3 http://archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-updates InRelease [109 kB] Bra:4 http://archive.canonical.com/ubuntu xenial InRelease Ign:5 http://packages.linuxmint.com serena InRelease Bra:6 http://packages.linuxmint.com serena Release Läs:7 http://archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-backports InRelease [107 kB] Hämtade 325 kB på 1s (230 kB/s) Läser paketlistor… Färdig ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ sudo apt-get autoclean Läser paketlistor… Färdig Bygger beroendeträd Läser tillståndsinformation… Färdig ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ sudo apt-get autoremove Läser paketlistor… Färdig Bygger beroendeträd Läser tillståndsinformation… Färdig Följande paket kommer att TAS BORT: freeglut3 hedgewars-data liblua5.1-0 libmikmod3 libphonon4qt5-4 libphysfs1 libqt5script5 libsdl-mixer1.2 libsdl-net1.2 libsdl-pango1 libsdl-ttf2.0-0 libxnvctrl0 psensor-common ttf-dejavu-core ttf-wqy-zenhei tuxpaint-data tuxpaint-plugins-default tuxpaint-stamps-default 0 att uppgradera, 0 att nyinstallera, 18 att ta bort och 30 att inte uppgradera. Efter denna åtgärd kommer 385 MB att frigöras på disken. Vill du fortsätta? [J/n] j (Läser databasen ... 383451 filer och kataloger installerade.) Tar bort freeglut3:i386 (2.8.1-2) ... Tar bort hedgewars-data (0.9.22-dfsg-7) ... Tar bort liblua5.1-0:i386 (5.1.5-8ubuntu1) ... Tar bort libsdl-mixer1.2:i386 (1.2.12-11build1) ... Tar bort libmikmod3:i386 (3.3.8-2) ... Tar bort libphonon4qt5-4:i386 (4:4.8.3-0ubuntu3) ... Tar bort libphysfs1:i386 (2.0.3-3) ... Tar bort libqt5script5:i386 (5.5.1+dfsg-2build1) ... Tar bort libsdl-net1.2:i386 (1.2.8-4) ... Tar bort libsdl-pango1:i386 (0.1.2-6) ... Tar bort libsdl-ttf2.0-0:i386 (2.0.11-3) ... Tar bort libxnvctrl0 (361.42-0ubuntu1) ... Tar bort psensor-common (1.1.3-2ubuntu3) ... Tar bort ttf-dejavu-core (2.35-1) ... Tar bort ttf-wqy-zenhei (0.9.45-6ubuntu1) ... Tar bort tuxpaint-data (1:0.9.22-2) ... Tar bort tuxpaint-plugins-default (1:0.9.22-2) ... Tar bort tuxpaint-stamps-default (2014.08.23-1) ... Hanterar utlösare för libc-bin (2.23-0ubuntu11) ... Hanterar utlösare för doc-base (0.10.7) ... Behandlar 1 borttagen doc-base-fil… Registrerar dokument med scrollkeeper… Hanterar utlösare för fontconfig (2.11.94-0ubuntu1.1) ... Hanterar utlösare för hicolor-icon-theme (0.15-0ubuntu1.1) ... ms-raven-hunt@msravenhunt-DM109A-ABS-8740SE-SV330 ~ $ Har ingen aning om varför min dator har fått efternamnet "DM109A-ABS-8740SE-SV330" då jag inte tror att den haft det innan (arbetar inte mycket med Terminalen) men kanske ska det vara så. Edit: Infogar kraschraport från FF.
 7. Jo, god kväll. Det är en vecka sedan min senast post och jag kan meddela att FF fortfarande kraschar. Har stängt av två tillägg: To Google Translate och Video Downloader Professional (Behöll uBlock Origin) men det hjälpte inte. Begriper inte varför det kraschar. Tror att det är webbläsaren som är instabil. För det är webbläsaren som går ner, inte webbsidan jag surfar på. Visst kan det vara något fel på modemet (kör kabel på denna dator då den inte kan Wi-Fi) kabeln eller nätverkskortet (internt) men det skulle väl knappast sänka FireFox. Eller? Jag har inte uppdaterat kärnan till ny version (4.4.0-165.193) kan det vara problemet? Stängde av en "väder informations funktion" som jag lagt på panelen (vid klockan). Får se om det hjälper. Edit: Har kört någon timme nu. Verkar stabilt...
 8. Har kört från och till idag (inget lång tids test alltså) men det tycks fungera utan problem. Skulle det uppstå några problem får jag testa med de tips som givits i tråden. Trevlig kväll.
 9. Tja, det fungerade bra. Kunde inte köra ett test just vid tidpunkten för din post Cecilia för antivirusprogrammet har en schemalagd kontroll klockan 20. Gjorde lite annat också. Gjorde testet nu istället och det var stabilt. Bifogar en bild på aktivitetshanteraren. Vid tidpunkten var tre flikar öppna förutom Youtube där jag hade "musik med stillbild" (det fanns ingen video, bara en bild). Lite högre siffror men det fungerade bra. Klippet var ganska exakt en timma långt och det var ju en lämplig testperiod.
 10. Jag misstänker att ni har bättre mjukvara än jag att mäta med och kan göra det mer exakt (jag kan inte knepen 🤗 ) men jag laddar upp en bild på "Aktivitetshanteraren". Detta är med två flikar öppna förutom Eforum.
 11. God...ehh...natt. OK, det här var väl inte riktigt "fair play" men när jag startade upp datorn visade sig en uppdatering till FF vara tillgänglig. uppdaterade den och jag har nu version 69.0.1. Jag testade och det "tycks" fungera stabilt (peppar peppar) men jag förblir realist så jag tänker fortsätta testa innan jag förklarar fallet avslutat. Min dator har 2 GiB minne och så vitt jag kan se så förbrukar FF inte särskilt mycket resurser. Dagens OT: Vid uppdateringen uppstod problem vilka härrör från min framlidne webbläsare Opera. Stängde av denna programkälla. Får se om det hjälper.
 12. Jo, det finns något liknande tror jag. Det går inte riktigt att förutsäga en krasch men jag kan dra igång den och titta.
 13. Kommer inte ihåg hur mycket ram jag har men ska kolla upp det. Får testa utan tillägg också.
 14. God morgon. Har sedan några veckor problem med min webbläsare som kraschar oförklarligt. "Eldräven" har alltid fungerat bra och kraschen kan komma när som helst under normal surf. Oftast när många flikar är öppna men inte alltid. Video går att spela upp utan problem. På "tomgång" kraschar den inte. Det konstigaste är att webbläsaren fungerar bra i cirka 30 minuter för att sedan gå ner. Efter omstart fungerar den en halvtimma till för att sedan gå ner. Märkligt. Det här sker på en gammal dator med ett 32-bitars Linux Mint 13. Webbläsaren är uppdaterad genom operativsystemet och kan inte uppdateras separat. Vill påstå att aktuell version är den nyaste (69?) Har tömt cachen och öppnat chassit (för att utesluta överhettning). Misstänker fel på ett ram minne. Min hårddisk ÄR gammal och liten men fungerar. Jodå, den är bara på 80GiB och den är fylld till runt 46% men det borde väl inte utgöra några problem med skrivning till disken när minnet tar slut. Kommer inte att starta upp denna dator idag men jag kan bifoga mer uppgifter, bilder, etc.PP i helgen.
 15. Kan du inte tejpa fast en mindre lapp (eller skriva ut en textremsa om du har en sådan apparat) med texten "Inga gratistidningar" eller liknande?
×
×
 • Skapa nytt...