Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  951
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  10

DePhaz vann dagen: 14 april 2018

DePhaz hade det mest gillade innehållet!

Om DePhaz

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1979-03-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sydhalland
 • Intressen
  Skiftande. Har alldeles för många teknik projekt som ligger vilande. Men ska jag slriva något så får det nog bli så här:

  Teknik är intressant, i vart fall de gånger som man får skruva med något. Skulle vilja intressera mig mer för lödning av komponenter så jag kan laga ett par gamla skärmar jag har men hittar ingen bra E-butik för komponenter.

  Graverar ibland motiv på plexiglas vilket är ganska kul. Skulle vilja syssla mer med det men har dock inte riktigt tid.

  Annars sitter jag mest här och slösurfar. Det blir lätt så tyvärr. Man slår sig ner och kommer sedan inte därifrån förrän ett par timmar senare.

Senaste profilbesöken

17 033 profilvisningar
 1. Jo god morgon Satt och funderade på en sak i går kväll. Jag kör Bunsenlabs Argon på en gammal laptop och har dålig disciplin när det gäller att ta hem och installera uppdateringar. Undrar nu om man kan ställa in operativsystemet för att automatiskt sköta om detta.
 2. mbgtmari: Fixat. Är inte så kompis med mobilversionen bara (den är buggig) Mikael63: Det vet man inte om det inte står. Frågan gällde i detta fall om man får ladda ner eller ej. Titta är väl tillåtet (tror jag).
 3. Hej. Frågan är nu besvarad och svaret går att läsa här: https://lawline.se/answers/ar-det-tillatet-att-med-hjalp-av-webblasar-tillagg-programvara-eller-internetsidor-ladda-ner-film-eller-musik-fran-youtube-for-personligt-bruk Men i korthet är svaret: Ja, förutsatt att materialet är upplagt enligt de regler som finns. Är materialet upplagt med tillstånd av upphovsmannen är det OK men inte om det lagts upp utan detta tillstånd.
 4. Jo det är klart, titta kan man ju göra utan konto. Ställde frågan på Lawline. Kan vara kul att se om och vad det blir för svar.
 5. Godkänna avtalet bör man nog göra för att använda Googles tjänster. Men OK, vi kommer nog inte längre här. Jag tolkar det som att det är tillåte om det inte Uttryckligen är förbjudet. I vart fall för privat bruk. Tack för hjälpen.
 6. Har tyvärr ingen länk men jag väljer att citera ett stycke ur avtalet. Citat: "Missbruka inte våra Tjänster. Du får till exempel inte störa våra Tjänster eller försöka komma åt dem med en annan metod än gränssnittet och anvisningarna som vi tillhandahåller. Du får endast använda våra Tjänster i enlighet med gällande lagstiftning, inklusive tillämpliga lagar och regler avseende export och återexport. Vi kan stänga av eller upphöra att tillhandahålla dig våra Tjänster om du inte uppfyller våra villkor eller policyer eller om vi utreder misstänkta oegentligheter". Slut citat. Denna skrivning tolkar i vart fall jag som att det inte skulle vara tillåtet. Var en gång i kontakt med en man som borde vara insatt (nämner inga namn) och fick beskedet att användning av nättjänster för nedladdning skulle vara en gråzon och att det inte är helt klart (detta var ett par år sedan) om det är tillåtet eller ej. Fick rådet att åtminstonde logga ut från mitt Googlekonto och att det var upp till mitt eget samvete. Tackar också för att tråden flyttades till denna avdelning då det är en juridisk fråga.
 7. Jo, men jag tänkte mer i termer av "vad tillåter Googles avtal att jag gör". Förut fanns det ju en uppsjö av webbläsar tillägg som just kunde användas för att ladda ner film (eller bara ljud) från exempelvis Youtube men de försvinner allt eftersom och jag antager att det är just Google som förbjuder användningen av dessa och ber att tilläggen tas bort. Liknande tjänster finns också på nätet men de tycks också försvinna. Hade en sida som jag brukade använda (kommer inte ihåg namnet nu) men de fick väl stänga ner sidan. Allt man sedan möttes av var ett budskap i stil med "Tyvärr var det väl inte riktigt OK att vi tillhandahöll denna tjänst". Märk väl: Vi talar här om sidor vilka inte tar betalt och tillägg vilka är helt kostnadsfria. Och jag har inga som helst planer på att sprida det material jag (eventuellt) laddar ner.
 8. Hej. Signaturen "Elektronikfreak" svarade den 9/8 18 i denna tråd: https://eforum.idg.se/topic/355729-youtube-till-mp3/ med ett tips om hur man använder programmet VLC för att konvertera Youtubevideo till MP3 filer. Har sänt medlemmen ett meddelande men har inte fått något svar då medlemmen inte varit aktiv sedan oktober. Vill bara passa på att fråga om detta är ett tillåtet sätt att ladda ner musik på. Har lite svårt att förstå vad Googles nya villkor säger om detta. Har upptäckt ett par videor jag är intresserad av att spara (i vart fall musiken). Har försökt att gå den "officiella" vägen och kontakta de som lagt upp videorna med frågor om länkar till nedladdningar men får inga svar av dem heller. Riktar istället frågan till forumet för att få hjälp.
 9. Jo, det finns ju olika sett att se på det Nåja, strunt samma. Tack ändå.
 10. Med andra ord skulle min teori från första posten vara riktig? Ok, det låter mycket logiskt. Gillar inlägget och nöjer mig med detta.
 11. Pelle Penna: Ja, jag får ta och testa en formatering. tyvärr dök det upp ett problem idag (icke dator relaterat) som tog tid att lösa så jag hade inte tid. Ligger lite lågt under veckan och kikar på det i helgen. Jag köpte två lika dana USB minnen vid tillfället och det kan vara så att det ena är ett måndags ex. Återkommer med rapport. Mikael63: Nu måste du gjort generalfel för jag har aldrig påstått att mappen var 7.20GiB stor. Läs inlägget så ser du att det står 7.07GiB. Utforskaren har aldrig haft några problem med detta förfarande att byta ut hela mappen mot en annan med samma namn. Jag gjorde en liknande operation samma dag, då men en mapp på 0.5GiB och det fungerade utmärkt. Detta var också ett liknande USB minne men inte samma som jag hade problem med. Tack ändå för analysen. Allmän fundering: Kan det ha att göra med mitt antivirusprogram Avast? Det var påslaget när jag inte lyckades kopiera. Personligen tycker jag inte att det borde spela någon roll men jag skriver ändå upp det här.
 12. Hej. Här kommer en liten fundering som jag inte kan få någon klarhet i. Något måste vara galet men jag vet inte vad. Kanske är det så enkelt att det är jag som tänker fel och missar något. Vi får se hur det slutar... Hur som helst så är det ju ingen hemlighet att jag spelar The Sims 2 och varje gång jag spelat så kopierar jag hela Sims 2 mappen från Mina Dokument till en annan plats på hårddisken samt till ett USB minne (samt kör säkerhetskopiering av hela disken. Så ska man ju ändå göra då och då). Har under flera år haft väldigt god erfarenhet av SanDisc Cruzer Blade och då jag flyttat hela spelet till en ny dator så började jag på ny kula och köpte ett nytt USB minne och då mappen var 6.något GiB stor så bedömde jag att ett 16GiB minne borde räcka. Det gjorde det också till en början. Mappen växte så sakta till 7.07GiB men eftersom jag brukar ersätta mappen så trodde jag att det skulle gå utan problem. Men där hade jag fel! (se felmeddelande nedan). Jag får inte ens frågan om jag vill ersätta mappen med en mapp med samma namn (som jag alltid brukar få) utan får bara detta meddelande. Är det så att hela mappen måste "testskrivas" till USB minnet och att det är därför det inte fungerar? Jag löste problemet genom att köpa på mig ett 32GiB stort USB minne (samma märke) men det kan ju ändå vara intressant att veta. Datorn jag skriver om ovan har Windows 7 och mappen som redan ligger på USB minnet är INTE skrivskyddad. Trevlig helg!
 13. DePhaz

  Varför fylls Androiden

  Vet inte om det är relevant här men på min BQ var det en massa cache filer som tog plats i telefonen.
 14. Jo, det är väl den enda framkomliga vägen. Men det är ju för jäkligt att man ska behöva betaka flr att bli av med skräpet. Nå, i det fallet får jag väl skriva under på Cecilias inlägg.
 15. Hm, ytterliggare en mobil tråd från DePhaz? Jodå, just det. Jag tycker inte om dem eller vice versa. därför kommer det en nu. Go kväll. Jag har nog redan nämnt denna problematik vid något tillfälle och eftersom jag inte visste exakt vad jag skulle söka på så startar jag en tråd. Jag vill kunna stänga av all reklam som föregår eller är insprängda i filmklippen i Youtube appen. Inte reklam på hemsidor och liknande eller när jag använder Youtube på en vanlig dator (där jag har uBlock). Jag vill kunna stoppa all reklam i mobilappen Youtube. Man håller ju på att bli galen på detta trams. Som ett rent exempel kan jag nämna att jag skulle titta på ett filmklipp (med en hund) som var 1.20 långt. Reklamen som var före (2 klipp) var nästan lika lång som filmen självt! bah, humbugg! Säkert finns det någon app som löser detta. En lättanvänd tack som bara just angriper Youtube appen och inte min webbläsare (Chrome under Android). Tack på förhand.
×