Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  1 048
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  11

DePhaz vann dagen: 22 april 2019

DePhaz hade det mest gillade innehållet!

Om DePhaz

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1979-03-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sydhalland
 • Intressen
  Skiftande. Har alldeles för många teknik projekt som ligger vilande. Men ska jag slriva något så får det nog bli så här:

  Teknik är intressant, i vart fall de gånger som man får skruva med något. Skulle vilja intressera mig mer för lödning av komponenter så jag kan laga ett par gamla skärmar jag har men hittar ingen bra E-butik för komponenter.

  Graverar ibland motiv på plexiglas vilket är ganska kul. Skulle vilja syssla mer med det men har dock inte riktigt tid.

  Annars sitter jag mest här och slösurfar. Det blir lätt så tyvärr. Man slår sig ner och kommer sedan inte därifrån förrän ett par timmar senare.

Senaste profilbesöken

20 836 profilvisningar
 1. Kommer inte ihåg Win95 men kommer ihåg att maskinen var en IBM Aptiva (den låga modellen, ej tower). Och på den datorn gick väl det mesta långsamt pga hårdvaran. Win98 tyckte jag bättre om och det var på den jag lärde mig grunderna. Kan dock kosta på mig att hylla 95:an då det var mitt första stapplande steg in i datorvärden.
 2. I det här fallet är det nog undertecknad som fattar trögt för jag förstår inte tråden...🤔 (Oss emellan: Jag brukar ofta fatta trögt i de flesta fall 🤗 Men det har ni säkert märkt).
 3. God förmiddag. Em, är det något trick med det här? Eller är jag för dum? Testade först med den nya hårddisken via en "vagga", då blev den /dev/sdc och använde den kod som jannejanne skrivit i sitt inlägg (ja, jag bytte "sdb" mot "sdc" och tog bort " <enter>" ). Tryckte enter men fick bara en ny rad i terminalen. Stängde av och kopplade in hårddisken direkt till datorn så att det verkligen blev "sdb" men när jag tryckte enter fick jag bara en ny rad i terminalen. Testade med "df" istället för "dd" men utan resultat. 🤔
 4. Tack för genomgången "jannejanne". 👍 Jag använde programmet Rufus (https://rufus.ie/) för att skapa ett bootbart USB minne med Linux Mint 17.3 (samma som ligger på min dator) Testade att boota från det och det fungerade bra. Jag känner mig därför modig nog att fortsätta på detta projekt. Jag har en ny (men otestad) hårddisk 1TB stor och på denna ska läggas en klon från en hårddisk som är 80 (!!) GB stor. Hoppas det går vägen.
 5. 11:e oktober!? Det var länge sedan! 😶 Nåja, så blir det när tiden går för fort... Har inte haft möjlighet att undersöka disken närmare. Tror jag bara byter ut den på grund av hög ålder. Dum som jag är har jag inte kontrollerat om den nya hårddisken är felfri (den har legat på lager och är så ny att den är ouppackad). Jag har kört vidare med FF som ibland har kraschat oftare och ibland inte alls. Börjar misstänka att det är något med moderkortet för ibland får jag störning på ljudet när jag startar Google translate. Jo, det är sant, men bara då...🙃 Misstanken ligger i att komponenterna stör varandra. Ja, min dator är byggd av begagnade delar. Jag kikade på den backuplösning som Mickael63 föreslog. Hoppas att programmet är lättanvänt och att det verkligen kan göra en klon 1-1 av min disk för det är det jag vill ha. Allt ska med. Får kika på det. Har någon konstig förkylning just nu och är helt orkeslös i kroppen.
 6. Trevligt att det löste sig. Känner inte till butiken men jag tror inte de är oseriösa. Tyvärr är lagersaldo ett fenomen som lever sitt eget liv. Har själv varit med om att det varit felaktigt. Värst är problemet om man tagit dig till en fysisk butik och får skriva personalen på näsan att "vara X" inte finns trots att det står på butikens lagersaldo att det ska finnas. Visst, de brukar ställa upp och leta men det är surt när man åkt dit enbart för att köpa denna vara. Vad som krävs är bättre datasystem som uppdaterar fortare. Men visst finns de dem som bara vill locka folk till butiken...
 7. Fungerar det att koppla in en vanlig mus? Om det gör det så är det kanske någon inställning i datorn dom ändrat sig. Musplattan kan ju vara trasig också...
 8. Jag kanske gör mig dum nu men jag har fattat det som att datorn inte fungerar i bostaden men väl på service verkstaden. Har svårt att tro att hårdvaran ändrar sig bara för att datorn byter uppställningsplats. Möjligtvis kan ni ju spela på olika inställningar men i alla fall. Kan det vara något fel utanför datorn, det vill säga med det uttag den är kopplad till? Jag säger inte att tipsen ovan varit fel, spekulerar bara.
 9. Jaha, då var det fredag. Jag har nu testat det tips som Mikael63 gav och jag skulle så gärna skriva att det löste problemet...Men dessvärre inte. Det verkar som om just de "saves" vilka jag söker saknas. Hittar fortfarande inte mitt nya Willow creek eller Oasis Springs. Familjerna finns som sagt men inte deras "hemmiljö". Kan inte begripa när dessa saves har blivit raderade. Jag har "saves" från 2 till 7 men just nr 3 och 4 (osäker på den senare) finns det bara ett exemplar av. Något som är underligt med tanke på att jag brukar spara ofta. Nå, det var ett försök. Ska vid ett senare tillfälle undersöka disken och se om den är OK. Annars får jag väl avinstallera spelet igen. Det är inget kul att börja om igen.
 10. Det var ganska mycket text i min första post men jag citerade mig själv här ☺️ Jag är faktiskt glad och tacksam att ni ger mig hopp i detta fall, det gjorde inte supporten hos EA. När jag skrev inlägget var jag beredd på att få ett svar: "Nej, tyvärr. Det är omöjligt"! Men nu känns det bättre.
 11. Mycket intressant Mikael. Ska kika på det också. Får installera om spelet då. Men värt att testa. ☺️
 12. Oh OK. Tack för tipset/varningen. Får nog ta lite hjälp med det där. Jag kommer nog att få ganska mycket ledigt mellan jul och nyår, kanske ska man skjuta upp det hela tills dess. Eftersom jag som sagt inte spelar just nu så använder jag ju inte datorn (lyxproblem 😳 ). Men jag återkommer som skrivet.
 13. Jo, det låter ju logiskt att det skulle kunna finnas något fel. Ok, får titta på det. Får kolla upp vilken hårddisk som sitter i. Det kommer inte att hända något inom de närmaste dagarna men en rapport kommer. 🙂
 14. Hej. Har vi några spel experter här som är bra på The Sims 4? Det känns som om jag skulle behöva en eller två (eller flera)… Kort historia: Jag spelade TS4 på en bättre laptop. Av någon anledning hade jag väldiga problem att välja bland mina sparade spel (problemet är beskrivet i denna tråd: http://www.modthesims.info/showthread.php?p=5589024&posted=1#post5589024 ). Konstigt nog kunde jag själv ”lösa” problemet tillfälligt genom att klicka till på strömbrytaren och för ett par sekunder försätta datorn i viloläge. Kontaktade Origin support och fick på förslag att jag skulle avinstallera Origin och installera en ”stand alone Origin client”. Gjorde så men nu vägrade spelet att visa mina världar. Den enda som visades var den som kom med ”Hundar och Katter”. Tror jag hade 4 totalt. 😮 OK, ny chat med supporten och man föreslog att jag skulle avinstallera spelet och installera det på nytt. Gjorde så och nu kom mina världar tillbaka. Innan denna operation såg jag dock till att göra en kopia på hela Sims 4 mappen och lägga denna i ”Dokument”. Ok bra, nu fungerade det men jag hittade inte alla mina sparfiler. Jag hade lagt in dem på nytt (mappen ”Saves”) men jag fann bara en version av Willow Creek och den var från 190823 (inte den jag nyss spelat) och en version av Oasis Springs från 191123 (datumet måste vara fel för det var på söndagen den 22:a jag spelade och det bara tillfälligt). Det är inte det Oasis Springs jag normalt spelade. Jag saknar två sparfiler, 1x mitt nya Willow Creek och 1x mitt nya Oasis Springs men trots att jag lägger tillbaka den gamla ”saves” filen i spelmappen så kommer de inte tillbaka. Vilket är en katastrof för jag hade spelat ganska länge. De familjer jag spelat ligger dock kvar i spelet under ”Mina familjer” och det med sitt nyaste utseende. Men spela dem kan jag inte. 🤔 Ny kontakt med en agent från supporten (alla har något som ser ut att vara indiska namn 🤨 men som alla var mycket trevliga) vilken trodde att mina sparfiler blivit korrupta. Ok, låter troligt och eftersom filerna ligger på min dator så kan ju inte supporten göra något ”från deras ände”. Man hade heller inget förslag på hur jag skulle lösa det. Hm, tack för kaffet då...I ett sista desperat försök körde jag en ”reparation” från Origin men den löste (föga förvånande) inte problemet. Av installerade såväl spel som Origin men nu undrar jag om det finns något sätt att fixa till korrupta spelfiler. För det är just förstörda dessa filer måste vara. Har inget minne av att de kan ha blivit raderade inifrån spelet. I vart fall inte medvetet…😭
 15. Flyfisherman: Det är därför jag föredrar spel på (DVD) skiva, det installeras lokalt och jag kan alltså köpa spel begagnat. Att en DVD utgåva inte patchar så högt som en nedladdning är ett sekundärt bekymmer. Eller inget bekymmer alls. Jag är som sagt inte medlem av Tradera men har varit medlem på Blocket. Du får gärna tro det du tror så vet jag det jag vet. Och när utvecklingen går i riktning mot 99.5% swish (vilket jag inte har eller planerar att skaffa mig) istället för Blocketpaket så går det vara. Nog sagt. Mikael63: Tack för länken. Är medlem på tyska Amazon och de har också titlen (om än väldigt dyr). Mitt kort har en kreditgräns och jag måste betala för nya vinterdäck+montering så köp får vänta om jag väljer denna plattform. Men tack ändå.
×
×
 • Skapa nytt...