Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DePhaz

Medlem
 • Antal inlägg

  1 087
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  11

DePhaz vann dagen: 22 april 2019

DePhaz hade det mest gillade innehållet!

Om DePhaz

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1979-03-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sydhalland
 • Intressen
  Skiftande. Har alldeles för många teknik projekt som ligger vilande. Men ska jag slriva något så får det nog bli så här:

  Teknik är intressant, i vart fall de gånger som man får skruva med något. Skulle vilja intressera mig mer för lödning av komponenter så jag kan laga ett par gamla skärmar jag har men hittar ingen bra E-butik för komponenter.

  Graverar ibland motiv på plexiglas vilket är ganska kul. Skulle vilja syssla mer med det men har dock inte riktigt tid.

  Annars sitter jag mest här och slösurfar. Det blir lätt så tyvärr. Man slår sig ner och kommer sedan inte därifrån förrän ett par timmar senare.

Senaste profilbesöken

21 529 profilvisningar
 1. Jo, så mycket förstod jag också. Men första åtgärd bör ändå vara att städa datorn beträffande skräpfilet etc.PP. vilket jag föreslog för ett bra tag sedan men jag fick ingen reaktion. Istället övergick man till en diskusion om externa hårddiskar och OS via USB sticka. Inte någon föreslog städning. Förrän i posten från WindowsPro. Jag gav tummen upp men då var TS på väg till datorbutiken! Suck... Jaja, jag ska hålla käften i fortsättningen! Behöver inte besöka forumet heller...
 2. Helt korrekt WindowsPro! Föreslog själv rensning tidigare men fick ingen reaktion. Visserligen skrev jag om Ccleaner men i alla fall. Har svårt att förstå syftet med denna tråd.
 3. Har inte en aning. Vill minnas att fläkten har en egen sensor. Ska testa lite saker framåt helgen. Håhå jaja, så blir det väl när man återvinner diverse delar man har. Trodde det skulle gå bra. Tydligen inte...
 4. Cecilia: Har ingen aning men jag tycker inte det borde finnas så mycket damm. Reagerar mest på att fläkten "varvar upp" så ofta. (Detta är inte CPU fläkten utan en fläkt som sitter i bakkant på datorn. Och chassi sidan är bortmonterad). Har testat med tilläggen avstängda och har i stort sett bara uBlock aktivt. Mikael: Jo, jag fiskar väl i första hand efter lite stöd. Har en lätt version av Linux Mint installerad. Har inget "internt" nätverk hemma och tror inte jag skaffar det. Har inga viktiga filer och jag kör backuper på det jag vill spara. Men tack för tipset. Edit: Har testat Chrome och det fungerar bra. Men den webbläsaren har inga uppdateringar längre om man bara har ett 32-bitars OS (har bara 32-bit CPU).
 5. Det är mycket jag inte förstår... En av dessa saker är varför min webbläsare fortfarande krånglar. Har gjort hårddisk byte och tömt historik (ej kakor dock) men den störtar ändå oförklarligt. Spelar jag musik via Y-tube och går in på Google Translate så stör det i ljudet (ja, verkligen). Och varm blir den också. Den temp styrda fläkten går i ett... Det är tydligen dags för ny dator. Det mest logiska vore att köpa en enkortsdator men då har jag ingen plats för hårddiskarna. Och jag vill ha mitt egenhändigt målade chassi. Även om det är tätt så det blir för varmt. Dessutom vill jag ha lösa kort till grafik, ljud, nätverk i min dator. Att låta moderkortet sköta allt känns "för enkelt". Det var inte så man byggde datorer förut. Och min dator fungerar ju till 99.5%! Det är bara "eldräven" som bråkar... Känns som jag måste fundera på det här...en runda till...🤔
 6. Jo, jag är medveten om att det finns risker och det gör mig nervös...😓 Nej, det finns inget på det lediga utrymmet. det är utrymmet som "blev över" när jag skickat över allt från min gamla hårddisk.
 7. Go kväll. Om det är någon som lägger mina trådar på minnet så valde jag för en tid sedan att byta ut den föråldrade disken i min stationära Linux dator mot en ny. Det minsta som finns på marknaden idag är dock 1TB men OK, det fick gå. Med hjälp av forumet här lyckades jag klona över innehållet från disken. Många tack! Något som jag dock INTE gjorde vid tidpunkten var att fixa till partionerna, eller rättare sagt storleken på dessa. Något som jag blev varse när jag, helt apropå, kontrollerade disken i veckan. (Se bild nedan). Jodå, det var trångt. Så finns det något enkelt sätt för mig som amatör att fixa detta själv? Min erfarenhet är nära noll.
 8. Hm, det verkar som om Spire pysslar med datorlådor, fläktar och liknande. Så det kan ju vara ett hemmabygge. Skulle tro att någon tröttnat på den stora maskinen och köpt en laptop eller liknande istället. Och så vida det inte det är en extrem speldator så är inte stationära datorer värda så mycket har jag märkt.
 9. Liten uppdatering: Jodå, vid kontroll nu på kvällen så var "de vanliga" alternativen för omstart och avstängning tillbaka. Tack för hjälpen. 👍 Tycker ändå inte om att det kan bli så. (Och varför har MS inte lyckats att utveckla ett OS där man måste starta om eller avsluta för att installera uppdateringar. Linux fungerar ju ändå). Nå, DET behöver ni inte svara på. Tråden avslutas. 😀
 10. Gokväll. Det finns ju ett knasigt operativsystem som heter Windows 10. Det fungerar väl OK normalt sett men saknar mycket av det som Linux har. En av dessa saker är möjligheten att installera uppdateringar medan man använder datorn. Och nu ville MS installera uppdateringar. OK, väljer alternativet att installera uppdateringar och starta om. Datorn startar om och installationen går färdigt. Ville dock stänga av datorn lite snabbt så jag klickar på "start". Men ser då att alternativen "installera uppdateringar och starta om" och "installera uppdateringar och stäng av" fortfarande är kvar. Men det HAR jag ju gjort! Nå väljer alternativ 1 och datorn startar upp utan någon installation av uppdateringar (!). Men det ser fortfarande ut som om det finns en installation som måste göras. Stänger då av datorn (alternativ 2) och startar upp igen. Och alternativen för uppdateringarna är fortfarande kvar (!!). Stängde av igen. Nu ska jag kontrollera detta i morgon kväll (måndag). Under tiden undrar jag om någon känner igen det här med uppdaterings uppmaningar som man inte blir av med (och som inte leder till installation).
 11. Adressen börjar med https. Samma med adressen till inloggningen (login.yahoo.com)
 12. God morgon. Sitter här med telefonen (Android) och vill kontrollera min Yahoo e-post (ständigt öppen flik i Chrome). Upptäcker då att sidan laddar om yahoo därefter ber mig logga in. Eh, nej tack! Jag är inloggad och har inte loggat ut mig. Går in i historiken och går in i mail korgen därifrån. Ja, det fungerar. OM jag varit utloggad borde jag inte lyckas med att gå in "bakvägen" på detta sätt. Har under den senaste veckan sett hur detta problem har tilltagit. Samma sak händer nu ett par gånger om dagen. Börjar tro att någon försöker komma över mitt lösenord på detta sätt. Förut brukade jag bli ombedd att logga in när jag fått ett nytt mail och klickat på aviseringen i överkant på skärmen (öppnar nytt chrome fönster) men nu strular alltså sidan i själva webbläsaren. Så ett besläktat problem: Jag kontrollerar inte min Yahoo så ofta på datorn (Linux Mint med Firefox) men ibland händer det. Får en uppmaning att verifiera mitt telefonummer. OK, bra funktion. Får en kod via sms. "Koden till yahoo är 12345" (obs exempel). Skriver in 12345 på datorn. "Tillfälligt fel, försök senare". Skriver in koden på nytt. "Koden är ogiltig". Nej, vill inte beställa en ny kod. För något år sedan försökte jag (via telefonen) att verifiera mitt telenummer. Efter 4 "ogiltiga" korrekta koder gav jag upp. Exakt hur dålig ordning har Yahoo på torpet? Jag gör ju som jag blir tillsagd men misslyckas ändå.
 13. TheFatRat - The calling (Hoppas jag inte postat den tidigare... 😟 )
 14. En tanke då här på morgon kvisten: Skulle det inte gå att göra en storstädning på disken med exempelvis Ccleaner? Tycker det verkar vara resursslöseri att kasta en dator som i övrigt fungerar. Skulle tro att det finns mycket skräp typ inaktuella uppdateringar etcPP. Som skulle gå utmärkt att städa bort. (Tänkte också föreslagit byte av hårddisk men då läste jag inlägget från "vertpre").
 15. OK, lägesrapport: Har nu testat under en kortare period och "peppar peppar", det verkar fungera! Tömde hela internethistoriken utom lösenord och kakor. Det senare innebar att jag slapp logga in på nytt överallt. Prima! 😃
×
×
 • Skapa nytt...