Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jag1

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. hej alla där ute. Jag kan ingenting om datorer och vänder mig nu till er för att troligtvis få hjälp med mitt problem . det är så att jag ALLTID har runt 100 processe körande samtidigt. Jag tycker det låter väldigt för mycket. är inte runt 20 det vanliga? :S Min processanvändning blir ganska full :/ Exakt hur blir jag av med onödiga processer som ligger och arbetar i onödan, för jag antar att de flesta av de 100 är ganska onödiga (?) har som sagt ingen erfarenhet av datorer så ni får gärna förklara för mkt än för lite. Tack så mkt. Edit: ingen aning om vart detta ska postas och självklart postade jag det så fel som det går.. jag kör med windows 7 ej xp . hehe
 2. jag1

  Problem uppdatering

  Tack så mycket för ditt svar! efter att jag igår natt kommit hem så stod datorn fortfarande och uppdaterade sig. Fortfarande på "2 av 5" och då hade den stått så i ca 4 timmar skulle jag gissa på, så jag stängde av. Idag när jag satt på den så verkade den göra samma uppdatering igen i "windows update" och nu kan jag se % osv och ja, det är tydligen SP1 som den uppdaterar/installerar. Hur många gånger jag än startar om uppdateringen så tar 0-32% ungefär en halv sekund men därefter står den still. Den har stått på 32% i 10 timmar snart... vad ska jag göra? låta den stå över natten?
 3. jag1

  Problem uppdatering

  Har köpt en ny laptop så nästan varje gång jag stänger av den så uppdaterar den sig. Det står . Stäng inte av datorn. Installerar uppdatering 2 av 5. (man ser inte skrivbordet osv, antar att ni vet ) men nu har den stått så i mer än 2 timmar. Är något fel erl ska det vara så? Orolig
 4. jag1

  2 ljudkort. bäst?

  vilket ljudkort är bäst? High Definition Audio eller Altec Lansing
 5. jag jämför 5 laptops grafikkort och undrar om ni skulle kunna hjälpa mig att dela in bästa till sämsta av dessa? : 1. Kort: ATI Mobility Radeon HD 6370 Grafikkortets minnesstorlek 512MB Multiple GPU Nej 2. Grafikkort Intel Graphics Media Accelerator HD Grafikkortets minnesstorlek N/A Multiple GPU Nej 3. Grafikkort Intel HD Graphic Multiple GPU Nej 3D-Ready Nej 4. Grafikkort Intel HD Graphic Grafikkortets minnesstorlek 128MB Multiple GPU Nej 5. Grafikkort ATI Mobility Radeon HD 5470 Grafikkortets minnesstorlek 512MB Multiple GPU Nej tack så mycket
 6. Hejsan jag är inte så bra på datorer men jag tror jag har fattat att en bra dator ska ha mycket ram minne och en snabb procsessor (beroende på vad man ska använda den till ) Jag vet att man inte får en BRA laptop för 3000 kr men det är det som jag har att röra mig med tyvärr. Om jag har fattat rätt så är det rekommenderat att ha en intel i5 elr i7 processor men jag hsr ite sätt nån med det för runt 3000 k eller har jag missat någon? Jag har hittat en laptop på komplett på deras rea som ligger strax under 3k. Är den bra för 3000 ? Eller finns det bättre än den i den prisklassen? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638257#extra Att ha hittat en laptop runt den prisklassen med 4 GB ramminne, 2,3 ghz processor OCH 320 GB hårdisk har varit svårt. Tror detta är denförsta faktiskt. SEdan till andra frågan. Klarar den av det jag ska använda den till bra? Jag surfar ganska mycket. Programmering av alla slag - först och främst på gymnssiumnivå. Spelar inte så mycket. Blir css ibland men knappt några andra spel alls. Tack så mycket
 7. Tack för alla förslag, jag fortsätter att kika runt lite. Jag har fått ett erbjudande av en kompis att köpa hans dator för 3500-4000 kr. använd i nån månad, typ som ny. http://www.prisjakt....kt.php?e=492227 Är det ett bra köp? klarar jag mig på den?
 8. Så jag skulle i princip kunna köpa vilken laptop som helst som har ett helt ok rAM-minne? Vilken prisklass ligger dessa på?
 9. Vet faktiskt inte om de är gamla. Vi chansar på att de inte är det
 10. Det finns datorer på skolan som vi kommer använda där dock så sa de att man kan ta med egen dator om man vill och ansluta till deras nätverk utan problem, men jag ser inte ett stort behov i att ta med egen dit eftersom att det redan finn datorer där. Mm jag vill ha en hemma där jag kan testa det vi lärt oss och kanske leka lite själv och utvecklas på det viset också. Jag har inte råd med en speldator antar jag , fast de flesta datorer klarar väl spel som tex cs:s ele har jag fel?
 11. Några gymnasium här lånar ut men just det som jag troligtvis ska börja på gör det såklart inte otur man har. Dock får vi programmen/verktygen tror jag.
 12. såg nu att jag postat i helt fel sektion :$ aja ni får flytta
 13. hejsan. Jag undrar vilken PRISKLASS en dator som jag behöver har. Jag är inte bra på datorer (än, heh) så jag behöver er hjälp, jag är lite vilsen Det är så att jag ska börja gymnasiet efter sommaren och ska gå teknik med inriktningen informations och medieteknik, tidigare år hade den namnet nätverk/programmering och jag antar att man hör på namnet vad som ingår i det programmet (?) det handlar om datorer. jag antar att vi kommer få lära oss de flesta programmeringsspråken, använda PS och sådana program osv osv och jag behöver nu inkassera en ny dator till detta eftersom att datorn som jag har här hemma kraschar av spel skapade på 1800-talet (typ) och den är även inte min egen utan familjens. Vilken prisklass hamnar de datorer på som klarar av att göra allt det som jag kommer att gå genom under gymnasiet?, vet ju inte exakt vad det är men ni förstår nog . den ska dock inte endast användas till pluggandet utan jag vill kunna göra de vanliga sakerna som att spela, surfa osv också så lågt pris som möjligt, men en bra dator som klarar av det jag ska använda den till.. ge gärna tips på enskilda datorer om ni har lust. jag är som sagt vilsen och tar emot alla ideér och förslag. Tacktack.
×
×
 • Skapa nytt...