Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Annasa

Medlem
 • Antal inlägg

  40
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej. Kan man lägga access-databaserna (som är kopplade till typ gästböcker via ASP) på en helt annan server och använda sig av en internet-adress i kopplingen? Typ: Conn.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("http://www26.brinkster\annaan\db\tipsa.mdb") Funkar det? [inlägget ändrat 2002-05-30 15:04:30 av Annasa] [inlägget ändrat 2002-05-30 15:05:13 av Annasa]
 2. Tackar så mycket för hjälpen!
 3. Har ett akut problem här! Har gjort asp-sidor som är kopplade till access-databaser, men det verkar som om servern som jag lagt upp databaserna på inte stöder databaser? Vad gör man då? Jag har hört nåt om att man måste installera nåt på servern för att det ska fungera??
 4. En text som är size="2" är ju mindre på en mac än på en PC, hur gör jag för att det ska bli samma storlek på båda?
 5. Har testat båda, men inget funkade.. Det konstiga är att jag har en "gästbok" till, som är uppbyggd på samma sätt och där funkar det..
 6. Hej. Jag har gjort en slags gästbok(som dock ska användas för annonser) där jag använt mig av en access-databas. Till gästboken har jag gjort en enkel sida där man kan ta bort de inlägg som finns. Men får följande felmeddelande: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error (missing operator) in query expression 'ID ='. /annaan/tabortkop.asp, line 11 Vad menas med det? Har fått det att funka förut, vet inte vad som skiljer nu.. Så här ser hela koden ut för tabortkop.asp <% Response.Buffer = True Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Conn.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("\annaan\db\kop.mdb") Set RecSet = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") Radera = "SELECT * FROM Kop WHERE ID = " & Request.QueryString("delID") & " " RecSet.Open Radera, Conn, 3, 3 RecSet.Delete RecSet.Close Conn.Close Response.Redirect "visakop.asp" %> Vad kan det vara för fel?
 7. Hej. Jag ska göra bilder av texter som sen ska användas som rubriker på en hemsida. Problemet är att texten blir så himla suddig! Hur gör man för att den ska se klar och fin ut, precis som den gör när man skriver den i Photoshop? Nån som har nåt tips? Använder Photoshop 6.0
 8. Tackar för hjälpen. Det där ska jag testa.
 9. Jag har en tabell med flera olika celler. Två av dessa celler är 4 px breda och typ 700 px höga. Jag har fyllt dom med en bakgrundsfärg och visst, det blir som två långa linjer. MEN i netscape blir den ena av dessa två bredare än 4 px, VARFÖR DÅ undrar jag? Gör allt i dreamweaver kanske jag ska tillägga också.. Och har talat om hur breda alla celler ska vara, ändå krånglar det..
 10. Ja, men självklart! Det tänkte jag inte på! Fast funkar det både i netscape och IE då? Kommer ihåg att förut så var det nån av webbläsarna som inte fixade bakgrundsbild i en cell.. Tror det var netscape.
 11. Hej. Dom som jag gör hemsida åt, vill ha en tunn smal linje med rundade hörn som nån slags ram på sidorna. Jag har gjort en bild för varje hörn, samt en vågrät till toppen och botten och en lodrät linje till sidorna. Problemet är ju det att alla sidor innehåller ju olika mkt, så längden på dom lodräta linjerna stämmer ju inte alltid. Innehåller hamnar ju utanför och bottenlinjen + hörnen, hamnar helt för sig och allt ser jättelustigt ut. Min fråga är nu, finns det nåt sätt att använda sig av en liten bild på typ 1 x 1 px och sen få den att upprepa sig så många gånger som behövs, så att det blir en lodrät linje av det? Eller finns det kanske nåt annat sätt?
 12. Ja men det där funkade ju! Tack för hjälpen!
 13. Har frågat det här förut, men har inte fått det att fungera. Hur gör man en skärmdump på en Mac? Fick till svar att jag skulle hålla in shift och 4 samtidigt, men inget händer. Såg på ett annat ställe att man skulle hålla in "äpplet", shift och sen nån siffra, vilken det nu var, men det funkade inte det heller. Så jag frågar igen: hur gör man? Är det möjligt att jag inte kan göra det på min dator?? Om jag mot all förmodan skulle lyckas, gör man som på en PC och klistrar in det i typ Photoshop eller liknande då?
 14. Annasa

  CDONTS

  Jag förstår inte riktigt det här med CDONTS.. Om man vet att man ska lägga upp alla filer på en webbserver som klarar av det, kommer det att fungera oavsett vilken mapp man lägger filerna i då?
 15. Hur funkar det här med att länka till andra sidor. Får man länka till vilken sida som helst, eller måste man ha tillåtelse först? Man tycker ju iofs att folk ska vara tacksamma att man länkar till dom, men samtidigt så finns det ju så otroligt många regler när det gäller vad man får göra och inte får göra på internet. Jag håller på med en kommersiell sida, så det är extra viktigt det där. [inlägget ändrat 2002-04-26 11:11:51 av Annasa]
×
×
 • Skapa nytt...