Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dunderklumpen

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Dunderklumpen

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Skumt problem i Windows 8 Har kämpat med att lära mig Windows 8 x64 och kört det ett par månader nu. Rätt okej faktiskt. Internet Explorer 10 (desktop) startar bara om man kör det som administratör, vilket jag anser vara en direkt säkerhetsrisk. Appar från ModernUI använder jag aldrig då jag anser de vara rent skräp. Dessutom kör jag Firefox som standardläsare. Använder egentligen inte IE mer än om sajter är alldeled för inkompatibla med Firefox. Har "avinstallerat" IE10 i Windowskomponenter, startat om datorn och sedan "installerat" det ifrån Windowskomponenter igen och startat om datorn. Vågar man ta bort alla registernycklar som har att göra med Internet Explorer 10 efter en "avinstallation" (tyvärr är det ingen riktig avinstallation/installation som förr - vilket oftast räddade IE från fel). Tyvärr så rensade jag upp i återställningspunkterna med Diskrensning för ett tag sedan, så de äldsta finns inte där. Det hjälpte inte att gå till den äldsta av de som var kvar. Finns det någon medicin mot detta ? Eller måste jag välja att återställa datorn till som den var då jag installerat windows 8 ? Vill minnas 8:an har det alternativet. Innebär detta alternativ att aktiveringen försvinner, eller ligger den kvar efter denna typ av installation ? Eller kan man lika bra blåsa hårddisken och börja om från början ? Vill helst slippa installera om allt igen. Är såååååå trött på att göra detta i alla Windows sedan XP. 2000 rullar fortfarande på som den gjort sedan jag köpte den, fast på en annan dator dock. 8:an (64-bitars) körs på en GPT-hårddisk på en UEFI-dator. Finns det något extratrick att använda på sådana, eller är det samma som på en MBR-hårddisk ?
 2. Hibernate saknas i valen för avstängning i mitt Windows XP x64 (SP2) Engelskspråkig version. Där man brukar plutta i Activate hibernate saknas helt. Helt borta. Vill minnas det är en tabb för sig själv (?). Men i så fall är den helt borta. Även filen Hibernate.sys har försvunnit ifrån C: Har sökt på webben, men hittar inget rakt och bra svar. Någon som har en lösning på detta ? LÄS NOGA INNAN DU SVARAR SÅ JAG INTE FÅR ETT SVAR SOM INTE RÖR MIN FRÅGA !
 3. UAC finns inte i versioner av Windows före Vista !!!!
 4. Ånyo skrämselpropaganda ! Inte om man kör Sandboxie, alternativt kör Faronics Deepfreeze. Sandboxie låser in webbläsaren (eller vilket annat valt program som helst) i en virtuell värld där eventuellt skräp/attacker just bara hamnar i en virtuell värld. Har kört Sandboxie i flera år utan att få in minsta skräp på datorn oavsett vad som läcker som ett såll i själva Windows och/eller annan mjukvara. Antivirusprogram behövs dock fortfarande med Sandboxie. Faronic's Deepfreeze låser hela systemet till just det ögonblicket Deepfreeze installerades. Eventuella ändringar återställs genom en omstart. Inget antivirusprogram och liknande behövs. Förvånar mig att alla dessa s.k "experter" inte tipsar om dessa....
 5. Jag har kört Windows 8 sedan det släpptes och är ytterst besviken på den dåliga bakåtkompabiliteten i Windows 8. Microsoft har än en gång gjort ett uselt jobb. Det hela började så smått i Vista där bakåtkompabiliteten mot äldre mjukvara försvann. Det fortsatte i Windows 7, men fixades något sånär i SP1. Och Windows 8 har jag inget vackert att säga om, vilket många faktiskt inte har, undantaget en del Microsoft-kramare på internetforum.... På grund av alla problem med Windows 8, kända och okända, så har jag valt att backa till Vista där de flesta program faktiskt funkar mycket bättre än i Windows 8. I Vista funkar också alla mina gamla spel, gamla Office-paket, gamla Photoshop och så vidare. Tyvärr så händer det att de olika möjligheterna till återställning i Windows 8 faktiskt inte funkar. Råkade ut för detta ikväll då Windows 8 raderade en hel hårddisk istället för att återställa sig. Nej, jag ger inte ett rött öre för Windows 8. Uselt och bör undvikas.
 6. In a lengthy new blog post, Richard Stallman, founder and president of the Free Software Foundation, criticizes Canonical for its decision to add surveillance software to the latest version of its Ubuntu operating system, calling on users to give it a wide berth. The "Home Lens" universal search feature built into Ubuntu 12.10’s Unity Dash, sends off details of users’ search requests to Canonical's servers. This information is used to integrate relevant Amazon search results. Stallman doesn’t have a problem with the adverts themselves, more the spying aspect. "Canonical says it does not tell Amazon who searched for what. However, it is just as bad for Canonical to collect your personal information as it would have been for Amazon to collect it," he explains. Redigerat: För att inte riskera att IDG får problem med upphovsrättsintrång när en hel artikel citeras, har jag tagit bort större delen av den. Intresserade kan läsa hela artikeln på sidan http://betanews.com/2012/12/10/richard-stallman-ubuntu-contains-spyware-shouldnt-be-installed-or-recommended/
 7. Windows 8 - inkompatibelt skräp För mig som musikproducent är det väldigt viktigt att så mycket som möjligt fungerar out-of-the-box. Windows 8 erbjuder inte detta i de flesta fall. Vista var betydligt bättre på detta då det var släppt. Sitter nu med ett Cubase 5 som jag inte har någon större nytta av eftersom det är omöjligt att patcha till senare versioner. Får bara veta att en fil inte kan hittas på nätverkssökvägen. Roligt att Windows 8 tror att jag installerar ifrån nätverket då jag faktiskt installerar från hårddisken. Idiot-operativ ! Funkar klanderfritt i tidigare Windows-versioner !!! När inte ens kompabilitetsläge löser det hela så får jag ärligt talat göra tummen ner för Windows 8. Visst funkar mycket annat i Windows 8 i rent Windows 8 läge eller kompabilitetsläge, vilket är bra. Dock tycker jag för mycket strular. Program startar inte och ingen förklaring får man på problemen. Inte ens loggboken visar orsaken i många fall. Man kan gå online och söka för lösning, men då får man mestadels veta att det inte finns någon lösning. Naturligtvis så funkar det i tidigare Windows-versioner. Jag tror att Windows 8 verkar vara ett hopplock av önskningar från både Windows användare och utvecklare. Tyvärr har mycket implementerats felaktigt med andra delar av operativet, eller rentav inte alls. Vista var mer flexibelt då det var släppt. Något som hängt med sedan Windows 7 SP1 är att när man högerklickar på Den här datorn och väljer Hantera får man bara veta att denna funktion är inte associerat med någon funktion i Windows. Ska vi få se detta i kommande svenska Windows versioner också månntro ? Man får väl ge Microsoft lite tid antar jag och se vad som händer med nästa Windows-version som släpps ganska snart, om det var nästa år redan ? Man kan ju bara hoppas de faktiskt börjar lyssna på sina användare, istället för att implementera skräp som ModernUI. Gör det åtminstone valbart vad man vill logga in i; ModernUI eller Desktop.
 8. Nej, inget (!) överhettas. Varför tar Ni s.k experter alltid för givet att det handlar om det ? Bara undrar. Det fungerar klanderfritt i alla andra Windows versioner ända från Windows 2000 till 32-bitars Windows 8. (Tror jag delvis nämnde det i mitt första inlägg.....) Det är en bugg i Windows 8 x64 installationen enligt Microsoft. Som jag skrivet förut kan man integrera drivrutinen enligt länken jag gav tidigare. Detta kan ev. vara en lösning för en del datoranvändare, dock ej alla beroende på övrig hårdvarukonfiguration. Jag ska testa att integrera igen, då jag fått fler tips av Microsoft. Dock lovade de ingenting om att det skulle fungera just för mig.
 9. Om jag inte tar fel kan du BROWSA tib-filer från bränd Rescue Disc också.
 10. Bränn rescue media och boota ifrån den och gör din backup därifrån, samt återställ ifrån den också. Avinstallera sedan Acronis helt ifrån ditt Windows. har du rescue media så räcker den. Backupprogram funkar alltid bäst ifall man bootar dom från cd eller dvd.
 11. Problemet är ju i själva installationen från allra första början, som aldrig slutför överhuvudtaget, då skärmen ser väldigt märklig ut. T.ex så är det flera överlappade fönster, den vandrande cirkeln under fönstret är flera cirklar. Öh ? Ett nytt Windows som inte ens känner igen ett Nvidia-kort...doh ? Har sysslat med Windows sedan NT4-tiden, men detta är helt obegripligt. Inte ens Vista var så här kasst när det släpptes....ME klarar sig bättre också, trots krash i första starten då skrivbordet dök upp...men att inte ens kunna installera ett nytt Windows suger. Provade igen, med original skivan, och denna gången raderade installationen en annan partition (som tur är har jag program som kan återställa sådana saker (oftast), och det gjorde det denna gången också), installationen dog strax innan där man ska välja inställningarna...monitorn stängs och Windows går i dvala. Frågan är hur jag kan undvika att något program använder den hårddisk där jag lägger till drivrutiner till WIM-filen ? Är WIM-filen oanvändbar om den bara avmonteras delvis ?
 12. Hej. Jag tänkte installera Windows 8 x64 (inte pro alltså). Problemet är att grafiken ser mycket märklig ut. Det uppdateras inte alls, utan när man flyttar musen så får man ett par tusen muspekare på skärmen. Fönster överlappar sig självt som om någon hade skakat skärmen häftigt. Efter ett tag kraschar installationen och skärmen kopplas bort av Windows. (OBS! Allt funkar i tidigare Windows versioner) Grafikkortet är ett Nvidia GeForce GT220. Inget superkort, men dock. Jag har inte detta problem i 32-bitars Windows 8. Där hittas kortet som det ska. Jag hittade följande lösning: http://superuser.com...-8-installation Dock vet jag inte om jag ska använda index:1 eller index:2 - Jag antog att jag skulle använda 2 Allt funkar utmärkt ända tills det absolut sista som sker, där imagen ska avmonteras, då får jag bara veta att ett program använder disken så imagen blir bara delvis avmonterad. Vad innebär det då ? Innebär det att WIM-filen inte kan användas ? Eller ?
 13. Försökte (23 gånger) att få installerat .net 3.5.1 men Windows Update funkar inte där det hämtar det ifrån när man väljer det i Windows funktioner. Varför har man inte filerna liggande med på hårddisken efter installation ? Idioti att det inte är förinstallerat då mängder av program använder det.... Och varför kan man inte installera det manuellt med vanlig installation ? Hur tusan tänker Microsoft...nä, just det de tänker inte alls som vanligt.... Jag har försökt med diverse DISM-kommando funna online....t.o.m Microsoft's egna...nada...62,6% installerat offline och sedan får man bara veta att källan (installations-dvd:n) är felaktig sökväg. Och det säger skräpet efter 10 minuters harvande... Hur i hela friden får man bara sälja sådan här dynga som inte fungerar ? Hur ? Fattar bara inte varför 8:an ens blev släppt till PC.... Windows 8 ÄR t.o.m sämre än både Windows ME och Vista - bara en massa strul !!! Skulle hellre klämt in Windows 2000 än detta skräp kallat Windows 8. Ja jag är förbannad nu. Mer strul och Vista ersätter 8 - punkt. Finns det någon som vet hur man ska göra ? Jag måste ha in .net annars kan jag inte installera mängder med program...GRRRRR !
 14. Ok. Det funkade sedan jag körde kommandotolken som administratör. Kommandot var: reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 Sedan startar man om datorn och efter det dyker den upp fint i 8:an också.
 15. Ska tillägga att Vista (x86) låg som andra operativ förut och Vista hittade dvd-rom:en. (Jag har inte uppgraderat Vista till 8:an utan Vista plockades bort och sedan installerades 8:an som full installation). Men i 8:an saknas den helt; i enhetshanteraren och utforskaren. Alternativet Dölj tomma mappar i Den här datorn är urbockad. Har dessutom kört följande (som inte hjälpte): reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 Den fanns i utförskaren då 8:an startade första gången. Letade på internet, och många tycks ha detta problemet. Då det inte är Pro så kan jag inte testa och installera mediacenter som brukar få dvd-rom:en att dyka upp i 8:an. Jag klarar mig visserligen utan dvd-rom:en, men vill helst att den ska synas. Kan ju behövas....någon gång. Ville fylla i med detta. Och som skrivet alla andra OS jag kört på datorn Windows och Linux hittar den....
×
×
 • Skapa nytt...