Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tomteskogen

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Troligtvis var det tidigare kopplat som en sparkoppling mellan trappbrytarna. Då skall det vara fas in på båda trappbrytarna på en av (ut)pilarna. Lampan skall vara inkopplad på andra (ut)pilen och mellantråden kopplas in på de båda trappbrytarnas inpil, "P" eller L beroende på hur den är märkt. Sen är den andra trappbrytargruppen kopplad likadant. Du har inte skrivit vilken dimmer det är mer än Dimmax. Dimmax 300S och 500C kopplas på samma sätt. Svart går till lampan och sen till nollan. Brun går till fast fas. Vit går till återfjädrande strömbrytare som styr fasen. Dimmax 520S kopplas på samma sätt men där tillkommer även nolla på den blåa tråden. Du får kolla upp de gamla trådarna är så att du kan koppla det rätt sen. Lycka till.
  2. Jag skulle vara mer orolig över värmeutvecklingen i elskåpet. En NAS/HDD är inte helt okänslig för värme. Tidigare hade jag mina externa HDD samt NAS:ar i ett skåp, men det blev för varmt för dem därinne så jag fick ha skåpet öppet alltid. Då valde jag att flytta dem istället, så nu står dom på en hylla ganska nära taket. Det blir varmt där också, men det håller sig runt 31ºC.
  3. Jag var precis i kontakt med glocalnets support p.g.a. samma problem med hemsidan. Till att börja med så har nog personalen gått på uppförandekurs för det var en trevlig person jag snackade med. Problemet med hemsidan skall ha uppstått när de gjorde uppdateringen på eposten. Svaret var att användarnamnet och lösenordet inte var sammankopplade till varandra och då går det inte att logga in. Det skall ha drabbat ett antal av kunderna men inte alla. Tyvärr så måste man kontakta supporten och sen blir det till att vänta några dagar innan felet är åtgärdat.
×
×
  • Skapa nytt...