Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aastra

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag har tänkt mig att skapa en websida (MVC) som presenterar data från en databas. En användare skall kunna logga in på sidan och sedan skall data presenteras men det skall också vara möjligt att ändra viss data. Ny data från databasen skall läsas in med X antal sekunders mellanrum och det kan vara flera användare inloggade samtidigt. Databasen kommer att ligga på en annan plats än själva websidan. Jag har kollat runt på div. tutorials och då stött på WCF service för kommunikation med databasen men jag vet inte varför den skulle behövas? Jag vill ha förslag på hur jag skall göra denna lösning.
 2. Jag förstår inte riktigt hur det skall fungera? Är det inte så att det som refereras i DOCTYPE skall användas för att webläsaren skall veta hur sidan skall visas? Om ingen Internetuppkoppling finns kan väll inte webläsaren nå instruktionerna som DOCTYPE hänvisar till?
 3. Jag använder en websida internt och har ingen Internetuppkoppling. Är det någon som kan berätta vad som händer om jag skriver in en DOCTYPE som refererar till "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd" men jag saknar internetuppkoppling så det går inte att nå sidan? Kommer läsaren att köra i Quirks Mode? Jag använder både *.aspx och *.ascx, måste DOCTYPE användas på ALLA sidor? Dvs både på *.aspx OCH *.ascx?
 4. Jag gör ett nytt försök beskriva vad det är jag vill åstadkomma. I Lista nr1 finns det X antal namn och värden. ettNamn: 1 ettAnnatNamn: 0 ettTredjeName: 0 ettFjärdeNamn: 1 I Lista2 kan motsvarande namn finnas och även värdet kan vara samma men det är inte säkert.. Det jag vill göra är: OM ettNamn i Lista2 finns i Lista1 kontrollera om även värdena stämmer med varandra? OM även värdena stämmer prova ettAnnatNamn OM värdena inte stämmer uppdatera Lista1 med värdet från Lista2 tag bort både namn och värde från Lista2 Hoppas att detta gör det hela klarare.
 5. Har jag gett för lite information eller har verkligen ingen någon idé på hur detta skall lösas?
 6. Jag hittar många exempel på jämförelser men inte liknande de problemet jag har. Jag har en lista med olika unika namn och värden: minLista ettNamn: 1 ettAnnatNamn: 0 ettTredjeName: 0 ettFjärdeNamn: 1 I enAnnanLista kan jag ha motsvarande namn men värdet kan vara annorlunda. Jag vill alltså jämföra minLista men enAnnanLista och först vill jag ha fram om det finns namn som stämmer överens. OM samma namn finns i båda listorna så vill jag se om även värdet är det samma. Eftersom att det inte är säkert att namnet finns i båda listorna så vill jag alltså inte göra en jämförelse på hela namnet och värdet samtidigt. minLista kommer dessutom alltid att innehålla fler namn+värden än enAnnanLista
 7. Tackar! Jag valde att gå på en lista som du föreslog. Det var precis ett sånt svar jag ville ha.
 8. Egentligen har jag listat ut så mycket och även försökt men utan att få till det. Skulle du kunna ge ett exempel på funktionen i ReadValue och hur jag skall nå den från min andra klass?
 9. Detta kanske är en simpel fråga men jag som nybörjare lyckas inte få till det. Jag har ett litet program där jag i början läser in flera namn från en textfil till en string[] i funktionen setStartValues(). För varje nytt namn lägger jag till ett värde och en ny rad. Det ser ut ungefär så här. public class ReadValue { public string[] _myString = new string[256]; public void setStartValues() { läser en fil och lägger till ett värde och sparar värde till _myString } } Från en annan klass vill jag nu komma åt allt som finns sparat i _myString men jag lyckas inte Jag vet att _myString ser ut som den skall efter att funktionen är klar.
 10. Jag försöker sätta mig in i SNMP och hittar information om både notifications, Traps, Inform etc. Det jag inte kan reda ut är vad en RAW TRAP är för något. Kan någon ge en bra förklaring?
 11. Jag använder C# och skapar en popupsida med fast storlek. Längst ned på denna popup vill jag ha två knappar, dvs föregående-nästa. När man trycker på nästa vill jag byta innehållet i min popup. Alltså vill jag inte stänga befintlig popup och öppna en ny. Är detta möljigt? Hur gör jag?
 12. Låt oss säga att jag har 10 prylar där jag kan läsa ut 10 olika data. Varje enskilt data sparas i en egen tabell med ett timestamp, det blir alltså 100 tabeller med 2 kolumner i varje tabell. Datan har inget gemensamt mer än att de råkar komma från samma pryl. Finns det någon fördel för mig att gruppera det i 10 tabeller med 11 kolumner (timestamp+10 data)? Läser jag ut 5 värden från pryl 1 så skulle alla värden få samma timestamp med resterande 5 kolumner skulle bli NULL. Fortsätter jag som det är gjort nu så blir det aldrig NULL i några fält. Vad är att föredra? I framtiden kan jag tänka mig att jag har 10 sådana här databaser på 10 olika datorer. Jag kommer då att vilja ha en ny databas på en 11:e dator som sammanställer allting. Gör detta någon skillnad på min första databas?
 13. Jag har råkat på en databas med ca 100 tabeller där varje tabell endast innehåller ett fält för timestamp och ett fält för en boolean. När data hämtas så görs det från många av tabellerna samtidigt. Skrivning sker också till flera av tabellerna samtidigt, dvs de får samma timestamp. Jag antar att detta inte är optimalt men jag undrar vilka nackdelarna egentligen är med att ha databasen på detta sätt istället för att gruppera samman flera fält i färre tabeller, ex 10 tabeller med 10 fält i varje.
×
×
 • Skapa nytt...