Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

chilax

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Har en nyinförskaffad Hitachi S-ATA 250 gb disk i burken som är partionerad ca 32gb © och 200gb (D). Nu påstår datorn att D-partionen nästan är full (bara 4mb ledigt). När jag markerar alla foldrar/filer i D och högerklickar för att kolla utrymme dessa tar på disken så är det bara 94,9gb. Har sjävklart ställt in så att Windows ska visa gömda filer samt windows systemfiler. Vart tog resten av diskutrymmet vägen!??!?!?!? EDIT: Det är en Deskstar T7K250 [inlägget ändrat 2006-11-19 13:50:56 av chilax]
 2. Behöver en metod för att vissa användare ska bli automtiskt utloggade. Har på datorn hemma 4 st användare varav två ständigt ligger inloggade med onödigt trams igång, oavsett påminnelser glömmer de alltid att logga ut. Med andra ord, när de är klara med datorn lämnar de bara den och så småningon hoppar Windows ut till välkomstskärmen och sen loggar nästa person in... Vore assjysst med en funktion redan på Välkomstskärmen för att logga ut användare manuellt därifrån. (Ta till er detta MS)
 3. Har en gammal PII 450mhz, 128mb ram, 13gb hd som jag funderar att slänga in något av alla de os som finns inom området... Linux,Redhat, OpenBSD etc. Är relativt lättlärd inom området och datorer överlag... Pysslat sedan MS Dos tiden vilken jag snabbt behärskade självmant... (Inser givetvis att det är en markant skillnad på dos mot linux & unix) Syftet är nu i vilket fall att börja leka med något inom nytt spektra, men vilken får man ut mest av... Tanken är väl att burken så småningom ska kunna funka som någon serverburk, alt. med en DNS-server, brandvägg etc etc... Men, ni som nu vill hjälpa mig på tips, ta inte hänsyn till endast det...Överlag... Vilket får man ut mest av att lära sig behärska! Tack per förhand!
 4. tusen tack för tipset! "råkade" dock lösa sig på något vänster (fifflade med inställningarna lite höger o vänster tills allt plötsligt funkade)
 5. Håller på att bli helt tokig här... Har tre datorer som jag vill ha internetanslutning på. Har Bredbandsbolaget (LAN) som ISP och via dem får man ju max 5 dynamiska IP-nr. Tanken är att två datorer ska få anslutning via kabel till routern, den tredje via trådlöst nätverkskort. Det viktiga är att åtminstonde ena datorn via kabel får ett riktigt IP-nummer Vägrar använda mig av flaskhals-WAN porten. Hoppas någon förstår hur jag menar och kan hjälpa mig lösa detta.
 6. Mitt tips är att prova något annat diskrensningsprogram. Hetaste tipset är Executive Software Diskeeper. Vad jag förstått är Windows Diskdefragmenteraren en smalare variant av just Diskeeper. Använder själv diskeeper och upplever att programmet är mycket effektivare och även snabbare! mer info: http://www.executive.com Löser inte det programmet kanske det är din hd som är på G o pajja... (Bränn backup på allt du inte vill torska!)
 7. Jag har webhotell hos surftown och för mig har det hitintills fungerat som de ska med uppladdningen. Har du korrekta inställningar för ditt/dina program???
 8. Tack för ditt svar. Vi funderar på att göra raid på datorn (som vi sätter ihop självmant) som finns på denna länk: http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=44775&t=1821&l=3&AvdID=1&CatID=44&GrpID=1&s=pl IDE platserna räcker antagligen inte till eftersom det totalt blir 4 diskar plus CD-brännaren. Det går väl inte att bygla mer än två på varje IDE-plats? Måste vi då köpa ett kontrollkort och isåfall vilket? (billigt o bra) När man raidar ihop tre diskar (tror det heter RAID-0 som vi vill göra) spelar det ngn roll om vissa är MASTER och andra SLAVE?
 9. Har fått i uppdrag att hjälpa en kompis sätta upp en ftp-server åt hans företag. Vi vill raida tre stycken 120 gb diskar då vi förstått att det passar för ftp-server. Det jag vill göra är att sprida ut information på tre diskar, alltså inte spegla. Vi vill alltså få en enhet som är på ca 360 gb. Behöver vi införskaffa något slags kontrollkort eller likn. eller är de bara o hämta ut tre diskar på 120 gb vardera? Hur gör man detta på bästa sätt och vilket operativsystem bör vi inhandla, Win 2003 eller räcker det med XP Pro? Ska vi köra operativsystemet (systemdisken) på en fjärde enhet (men första enhet) eller är det helt ok att ha den på en raidad enhet? Tack på förhand! [inlägget ändrat 2004-02-19 17:34:17 av chilax]
 10. Har snickrat ihop en site åt min svåger och hans företag. Svågern hanterar ingen HTML alls. Han vill dock kunna uppdatera en html sida emellanåt med nya erbjudanden osv.. Någon som kan rekommendera ett simpelt och mycket användarvänligt HTML-program som sedan också kan uppdatera denna html-sida direkt på servern. Dreamweaver är för avancerat för honom. Tack per förhand!
 11. Hade tänkt investera i en laptop till den enskilda firman. Verkar vara rena djungeln där ute. Skulle vilja ha tips om var jag hittar bärbara datorer till bästa pris. Måste dock vara funktionsdugliga med sjysst prestanda. Gärna med butik i STHML. (vid garantiärenden osv underlättar det ju) Tack per förhand för era förslag!
 12. Detta var inte riktigt det var jag ute efter. När man kommer till listan vill jag att att rutan skall vara helt tom. Först när man klickar på rutan skall de olika alternativen visas upp. Tack iaf.
 13. Håller på o skapar ett formulär till min hemsida. Ska försöka beskriva mitt problem på enklaste sätt. Låt säga att jag lägger till följande i min <FORM>: <SELECT NAME="flavor"> <OPTION>Vanilla <OPTION>Strawberry <OPTION value="RumRasin">Rum and Raisin <OPTION selected>Peach and Orange </SELECT> Det som händer nu är att Vanilla hamnar som första val när man kommer till formuläret. Ändrar man ingenting och skickar formuläret kommer det resultera i att jag inte vet om besökaren valt Vanilla eller inte. Jag vill helt enkelt att så länge man inte valt något av alternativen, skall rutan vara tom. Helt enkelt, vad kan jag göra för att samtliga val skall vara UNSELECTED tills man trycker på rutan.
 14. Använder just nu Norton Internet Security (m.Firewall) samt Norton Antivirus. Har förstått att de belastar systemet mycket kraftigt. Vilka alternativ finns det till dessa program. Vill ha mjukvaru brandvägg, är XPs interna bra? Just nu är den avaktiverad. Samma fråga till antivirusprogram... Vill ha ett bra men som ej belastar systemet. Med andra ord, vill inte ha sämre säkerhet i datorn för att jag inte vill ha ett så belastat system som det verkar vara nu. Är det möjligt?
 15. Jag kör ju med Norton Internet Security plus Norton Antivirus som kontinuerligt uppdateras via nätet... Dessutom borde väl om så vore fallet, min UL också ha sänkts??? Men om så är fallet, som du beskriver, hur blir jag av med det????
×
×
 • Skapa nytt...