Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

uiopå

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Varje gång jag öppnar en word-fil påstår datorn att den används av någon annan och frågar om jag vill göra en kopia. Om jag svarar ja, går det sedan inte att spara för att det är skrivskyddat enligt datorn. Hur får jag bort detta? Det finns inga andra användare på min dator heller, men den tycks tro att den ingår i något nätverk, som alltså inte existerar. En gång skulle vi föra över innehållet på hårddisken via kabel till en extern hårddisk för att sedan formatera om hårddisken. Den här illusionen om lokalt nätverk kanske skapades då? Nu sist gick det inte att spara filen, utan datorn sa att den innehöll något som inte kunde sparas som text. Dokumentet innehåller naturligtvis bara text. Och det är inga långa dokument heller, bara några sidor normal text, och inga andra fönster, eller kanske ett till är öppet. Så det är inte brist på minne. Det gick till slut att spara den på skrivbordet genom 'spara som', men nu är det inte längre word-fil, utan ser ut som anteckningar. Jag vill att det ska fungera normalt! Hur ska jag få datorn att begripa att det inte finns andra användare, och spara mina word-filer utan krångel? Ibland göms dessa sparade filer under andra filer, de står alltså inte i 'mina dokument' under sitt eget namn utan först måste jag öppna en annan fil och från arkiv där kan jag öppna filen i fråga, i bästa fall. Väldigt krångligt . . .
  2. Är det Intel Pentium Dual CPU e 2160 som 'ljudet' är integrerat i? Annars står det i Everest vid 'moderkort' att det är okänt och sedan bara en massa siffror? Men är inte Pentium 'processorn' och inte 'moderkortet'? Inne i datorn finns också något som heter MAXTOR STM 3160815 AS. Vad är det för något? Jag trodde det var det som var 'moderkortet' men enligt Everest är det 'hårddisken'?? Jag har varit på Intels och Maxtors hemsidor men där står bara en massa obegripligheter. Jag fattar inte alls vad det är jag ska ladda ned och det finns absolut ingenting där som är till någon som helst hjälp. Allt på deras hemsidor kunde lika gärna vara skrivet på koreanska, för det säger verkligen ingenting för mig. Även om jag fattar att det finns miljoner människor som talar flytande koreanska . . . Att öppna datorn hjälpte inte heller, jag trodde att jag skulle där finna något som det står tillverkarnamn på - Realtek, Creative Labs etc., men ingenting. Kan någon förklara för mig, på ett begripligt sätt, vad det är jag ska ladda ner och var???
  3. Datorn är tyvärr ett hopplock av delar så det finns ingen 'tillverkare'. Jag hade problem med grafiken också efter omformateringen och då hämtade jag nya drivrutiner till moderkortet. Borde inte ljudkortet också ha blivit fixat då om det är integrerat? Nu tycks det som om jag har två olika ljudkort -Intel28osv och Sound Blaster, eller i alla fall säger Everest att jag har Intel och enhetshanteraren att jag har Sound Blaster. Då måste jag kanske öppna datorn och se med egna ögon vad det är, vilket jag helst ville undvika. Kan jag försöka med att avinstallera det ena och se om det börjar fungera då?
  4. Ljudet försvann när jag formaterade om hårddisken. Enligt Everest är ljudkortet Intel 28801GBICH7 High Definition Audio Controller, version 1.4.0. Jag har klickat på raden för uppdatering av drivrutiner men då hamnar jag på Intels hemsida och där går det inte att få fram 2880osv. Jag har försökt med att gå igenom alla ljudkort men de verkar heta Realtek ngt allihop, inget som börjar med Intel som är ett ljudkort! När jag skriver in det i sökfliken får jag som svar att det inte finns någon match till sökningen. Någonstans måste man väl kunna hitta dessa drivrutiner? Någon som vet? Eller kan det vara något annat som är fel? Det kanske är Sound Blastern det är fel på? I alla fall kollade jag i enhetshanteraren och där sägs att enheten inte kan starta - kod 10, och att den inte 'använder några resurser eftersom ett problem har uppstått'. Hur ska jag ta reda på vad problemet är och hur får jag det att fungera igen?
×
×
  • Skapa nytt...