Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

moaro

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej! Jag har en fil med förnamn i kolumn A, och efternamn i kolumn B. Hur gör jag för att slå ihop dem, så jag får fullständigt namn i kolumn C? Det vill säga text till kolumner, fast tvärtom. Tack på förhand!
 2. Tack! Jag misstänkte att det var precis så enkelt, men kom inte på vad det kunde kallas i office hjälpavsnitt
 3. Hej! Jag letar runt i excels hjälpavsnitt, men lyckas bara inte hitta det. Hur låser jag kolumnrubriker, så att de följer med i vyn när jag scrollar ner? Tack på förhand!
 4. Tack så mycket! Nu fick jag till det
 5. Hej igen! Det finns ingen rad som heter datavalidering i datamenyn, och när jag sökte på validering i hjälpavsnittet hittade jag ingenting. /Moa
 6. Hej! Hur skapar man en rullgardinsmeny i excel 2003? Jag har en lista med olika avdelningar och jag vill göra till en rullgardinsmeny, så att man valt en viss avdelning så ser man bara de grupper som hör till avdelningen jag valt. Hur gör jag?
 7. Tack, ersättlösningen var precis vad jag behövde! Extratack för den superpedagogiska excelfilen. /Moa
 8. Hej! Det fungerar inte, eftersom de celler jag vill flytta även innehåller text så räknas hela cellen som text. Det är synpunkter som kommit in till en kommun, uppdelat efter vilken avdelning som har hand om frågan och diarienummer på de enskilda ärendena. Se exempel. exempel.xls Jag tänkte att eftersom diarienumren alltid börjar med en siffra kanske det går att dela dem beroende på om det första tecknet är en siffra eller en bokstav, men det kanske finns någon lättare väg att gå?
 9. Hej! Jag har en lista som innehåller olika kategorier, och sedan numrerade undertyper. T.ex. Frukt 1 banan 2 äpple 3 apelsin Djur 1 hund 2 katt Alltihop ligger i samma kolumn. Vad jag vill göra är att flytta de celler som börjar med en siffra till kolumnen bredvid, så jag har kategorierna i en kolumn och undergrupperna i en annan. Jag har testat att avgränsa vid blanksteg, men en del av rubrikerna består av flera ord.
 10. Hej, och tack för hjälpen! Det var antal.omf som jag saknade, helt korrekt. En fråga till: Hur gör jag för att hänga på en till antal.om-funktion på den första, dvs. av dem som tillhör gröna laget vill jag veta hur många som dessutom har ett Ja i kolumn b?
 11. Jag har en fil där det i en kolumn A står vilken kategori en person tillhör(exempelvis "gröna laget", "blå laget"), och i kolumn F står ett numeriskt värde. Hur kan jag göra en formel för att få fram summa eller medelvärden på kolumn F, givet att personen ingår i blå laget? Jag har excel 2003, och har alltså inte tillgång till antal.om-funktionerna. Jag försökte med letarad, men fick inte riktigt till det.
 12. Jag har en fil som kommer varje månad, med ungefär 500 poster. Mellan ungefär var tionde post kommer en "sidbrytning" dvs ett antal blankrader och en uppsättning kolumnrubriker, som är samma i hela dokumentet. Finns det något annat sätt än manuellt att få bort alla blankraderna och mellanrubrikerna? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...