Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

The_Master

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Har ett spännande problem… Jag kan inte längre ansluta med fjärrskrivbordet till min stationära dator som kör WinXp, jag har försökt från lite olika datorer, men det slutar alltid på samma sätt. Jag skriver in ett datorns namn och trycker på anslut, men sedan händer inget! Inget felmeddelande, ingenting… efter någon sekund kommer jag tillbaka till ”anslutningen till fjärrskrivbord”… I övrigt fungerar nätverket perfekt, kommer åt samtliga datorer osv. Jag kan även ansluta till andra fjärrskrivbord från den strulande datorn. Antar att detta inte är så himla lätt att lösa på min beskrivning, men det kanske finns någon som känner igen problemet. Går det att ominstallera fjärrskrivbordet? Tack på förhand Marcus
  2. Hmm... Hittills har det inte blivit mycket till debatt... men det var ju egentligen inte vad jag hade hoppats på, jag vill bara ha ett snabbt enkelt svar... Det känns lite som att den gamla tekniken sitter kvar í mångas huvuden, att kablar SKA vara dyrt, och man betalar gärna lite extra bara för att vara säker på att bilden är perfekt, och tillverkarna är inte sena att hänga på... men den egentliga stället där det är försvarbart med en extra dyr kabel är i industrilokaler eller vid någon fjortisfest med 30 mobiler... Är det någon som har testa ett antal kablar och faktiskt noterat någon kvalitetsförbättring?
  3. Med analoga signaler är skillnaden mellan dyrt och billigt ofta tydlig. Men med HDMI överförs ju signalen digitalt, dvs antingen får du bild eller ingen alls (eller ryckig). Så jag vill hävda (utan att har provat) att skillnaden mellan en hdmi-kabel på 0,5 meter som kostar >1000:- och en för <100:- är skillnaden noll. fungerar det så fungerar det, och du kommer du aldrig att få bättre bild genom att uppgradera kabeln! Det känns som att kabel-försäljarna bara vill lura sina kunder på gammal rutin från den gamla analoga världen... Människor som säger att dom kan sånt här hävdar ju att en dyrare kabel skulle ha färre bittfel osv, men jag har svårt att in i att det skulle göra så mycket. Utan att jag vet något så skulle jag gissa att antalet bittfel sjunker från typ två bittfel per dag till ett, men det kan man väll ändå leva med? Något jag oxå har hört är tvn reagerar snabbare vid kanalbyten med finare kablar, vet inte hur sant det är, men det är knappast värt att betala 1000% extra för det ! Hur fel har jag? jag vill veta \\Marcus
  4. Jag har kopplat som en dåre och det tycks fungera, jag kan t.ex. ”fånga” film i ”movie maker” från s-video ingången, dvs. digtalboxen. Jag går från scart till s-video-ingången på tv-kortet (eller komposit som det är igentligen) Så där är det inga problem, tror jag… Grejen är att jag vill kunna använda s-video ingången i Windows mediacenter så att den dyker upp som en tv-kanal. Jag vill alltså kunna se på tv från digitalboxen via datorn! Marcus [inlägget ändrat 2006-03-23 10:17:29 av Zarquon]
  5. Hellu! Slet upp ett paket med nya sköna datorprylar som landat i bevlådan idag! I paketet låg ett tv-kort, och med förväntningar bortom allt förnuft slängde jag in grejerna i datorn och börja testa med Windows Media Center. Men ganska snabbt ändrades mina förväntningar till ren förtvivlan… digital-tv-mottagningen hemma är ganska hopplös, (vilket jag redan misstänkte innan, Men det fungerade ändå bättre än vad jag hade hoppats på (får köpa ny antenn och grejer till sommarn.)) Däremot hade jag hoppats på att jag skulle kunna koppla in satellit-boxen i s-video-ingången på tv-kortet och sedan få upp den som en kanal i mediacenter. Men nej då, så enkelt ska det inte vara… Någon som vet hur man ska göra för att lyckas? Eller om det ens går? Förslag på andra ”Entertainer-program” så som WinMediaCenter där det fungerar gillar jag:) Mitt nya tv-kort är ett: TerraTec Cinergy 1400 DVB-T Os Windows Xp Media Center Edition 2005 Med vänliga hälsningar Marcus
  6. Jag tror inte att det är möjligt att varvtalsstyra din fläkt, även med en ny bios, går det inte nu borde det inte gå sedan… Jag blev mäktigt förvånad när jag upptäckte att jag inte kunde styra fläkten på mitt sprillans nya grafikkort, MSI 6800GT. Istället satt det ett litet skutmotstånd på grafikkortet där man kunde reglera oljudet… Men jag var inställd på att köpa bättre/tystare kylanordning när jag köpte kortet (vilket jag också gjort) Oftast finns det program som du laddar hem från tillverkarens hemsida som sköter allt jobbit, som att ladda hem rätt bios, installerar den, osv… Behöver du mera hjälp får du nog avslöja för oss vad för märke ditt grafikkort har…
  7. Sås... Nu har jag snurrat på snurrorna med dåligt resultat, Det blev ingen som helst skillnad oavsett om dom stod max åt höger eller vänster... Så vad ska man göra nu då? Antar att det bli skroten för den stackars skärmen om ingen har något bra förslag... \\Marcus
  8. Tjosan! Jag har fått tag i en gammal skärm från ett företag, dessvärre är skärmen milt sagt misshandlad och illa skött… Men jag vill ändå använda den till en dator jag ändå inte sitter vi så jätte mycket. Problemet med den är att den är rätt så mörk och suddig trots att alla reglagen är på max. Det suddiga är nog inget att göra något åt, men det skulle vara skönt att höja ljusstyrkan en del. Man kan ju ordna det men hjälp av program eller av drivrutinerna till grafikkortet, men det blir ju knappast snyggt… Jag har förstått att man kan skruva sönder skärmen och pilla på några rattar direkt på elektronkanonen (eller vad vi ska kalla det) Finns det någon annan här som har gjort någon liknande operation? Och finns det några risker för materiella skador? Kan man snurra på rattarna när skärmen är igång? Och jag vet att det finns livsfarliga spänningar i skärmen, även när den är avstängd och sladden är utdragen… Min skärm är en LG Studiowork 77T5 och jag har hittat tre grejer under chassit som man kan skruva på, dom heter YH, YV och YCH, har ingen anning om vilken jag borde snurra på... Jag tänkte att det är väll bäst att höra här vad ni tror innan jag börjar pilla sönder något… \\Marcus
  9. Nu har jag kört memtest86 och efter ett par minuter hade den kört testet en gång, och inga fel påträffades. Eftersom programmet är loopat började testet om från början och jag lät den så klart stå där och gå. Och efter 2 timmar och 34 minuter (13 test) senare hängde den sig…inga meddelande eller något bara låst… Hur man ska tolka detta är så klart inte helt lätt, men något är ju iallfall trasigt … Mycket troligt är ju att det antingen är moderkort eller processor eftersom jag har bytt allt annat, minnet är ju testat så det borde det ju inte vara något fel på… Jag funderar på att byta till en annan processor. Det är ju ingen lätt grej som man gör i bara farten, så jag undrar lite med er om ni tror att det kan hjälpa? Jag tror mera att det är på moderkortet felet sitter, men man vet ju inte… //Marcus
  10. Nope, jag har precis testat det... Jag tog ur ett minne och bytte platt på det andra, men det hjälpte inte. Sedan bytte jag till det andra minnet, men det hjälpte inte heller. Att det skulle bli fel på båda minnerna är väll ganska osanolikt. Men det kasnke har kommit någon strömspik och pajat båda minnena, dessvärre har jag inte fler sådana minnen att testa med... Marcus...
  11. Spänningarna ser ut att klara sig bra… Datorn går helt felfritt, inga felmeddelande, blåskärmar eller andra skumma saker fram tills allt fryser. Den kan lägga av precis när som helst, när man spelar spel eller när den inte gör något. Den där bootcdn tar nog en stund att pyssla med så det får vänta tills imorron eller så… //Marcus Nu ska jag ta och lägga mig i min nya IKEA-säng som jag varit och shoppat idag … och tack för alla snabba och bra svar, men jag hoppas på flera i morgon
  12. Jo, så skulle det kunna varit… Men temperaturerna och spänningarna är okej… Tyvärr… Jag kan ju förståss testa att byta nätaggregat [inlägget ändrat 2005-03-22 22:38:48 av Zarquon]
  13. Så ja… Har en dator som fungerat felfritt i alla år (Närmare 2år), men så helt plötsligt någon gång förra veckan började det… Helt utan förvarning låste sig hela skiten, bilden frös och det började tjuta i högtalarna. Jag startade om och den gick felfritt resten av dagen, men nästa dag låste den sig igen, och nu händer det hela tiden, ungefär efter ~15minuter… Ingeting går att göra förutom att trycka på reset eller off. Jag har installerat om WindowsXP men inte ens det hjälpte. Jag har även testat att rycka ur allt onödigt bös i datorn som ljudkort, dvd osv…Och jag har testat med ett annat grafikkort och hårddisk Jag antar att det knappast är något vanligt fel, men om någon vet något så är jag mycket tacksam för ett svar. Jag är absolut inte säker, men jag har ett svagt minne av att jag läste någon stannas att det finns en kondensator på mitt moderkort som kunde gå sönder… Men jag är inte säker på om det var mitt moderkort... Min dator: Msi K7N2-L AMD 1500+ 512 Mb minne //Marcus Axelsson
  14. Hur gör man om man ska vill dela på en fjärranslutning i Windows XP? Vi har en dator med Windows XP som har två nätverkskort och ett modem som är anslutet till com-porten, och två datorer med Windows 98 Det finn en trevlig funktion i XP som gör det möjligt att brygga två nätverkskort. Men tydligen går det inte att brygga en fjärranslutning och ett nätverkskort. Så ska man göra om man vill dela på en gammal hedlig modemuppkoppling? Med vänliga hälsningar Marcus Axelsson
  15. En liten fråga: Går det att sätta bara en hårddisk i sömnläge? Medan hårddisken med Windows jämt kan stå och snurra så vill jag att den andra ska somna efter ett tag när den har varit inaktiv. Går detta? Jag har Windows XP… \\Marcus
×
×
  • Skapa nytt...