Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Anguli

Medlem
 • Antal inlägg

  84
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Anguli vann dagen: 25 september 2011

Anguli hade det mest gillade innehållet!

Om Anguli

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Du skriver att du "kopierar filer till min externa disk via usb3". På vad sätt är det usb 3.0 ? Är det en port på datorn som enligt specen är usb 3.0 ? Har den någonsin fungerat fortare än den hastighet du uppmäter idag ? Det förekommer att usb 3.0 portar i praktiken går endast som usb 2.0 vilket stämmer med den lägre hastighet du nämner. Problemet kan ligga i BIOS, chipset och drivrutiner eller usb-styrenheter. Jag hade själv problem med några portar på min X99-dator som gick i låg usb 2.0 hastighet trots att de skulle vara usb 3.0. När jag uppgraderade från Windows 7 till Windows 10 kvicknade dessa portar till eftersom nya drivrutiner laddades ner och de blev usb 3.0. Vilket OS kör du och har du de senaste drivrutinerna för usb-styrenheter i enhetshanteraren ? Använder du kabel för usb 3.0 ? Ibland är det denna enkla lösning. Är den externa disken usb 3.0 ?
 2. Vanliga DVD-brännare klarar inte Blu-ray. Tvärtom går bra dvs en Blu-ray-brännare klarar DVD och CD. Jag använder Corel Roxio Creator NXT 4. Programvaran finns även i en Pro-version beroende på vilka funktioner man har behov av.
 3. Vem minns inte hur det var när det satt en diskett i facket när man startade sin PC? Det var inte igår men jag vill minnas att supporten på företaget där jag jobbade fick en del samtal från olyckliga användare som inte fick igång sin dator.
 4. Fungerar över huvud taget en OEM Windows 10-nyckel vid installation av Windows 7? Från Windowes 7 till 10 ja, men tvärtom om man aldrig haft Windows 7 installerad? Man kanske måste köpa en ny licens till fullpris? Dessutom är ju Windows 7 på väg att fasas ut, ingen utveckling/förbättring sker och Microsoft kommer bara att distribuera kritiska säkerhetsuppdateringar under den återstående livslängden. Nej, ge Windows 10 en chans. Jag har varit med under de senaste 20 åren av Windows dvs från Windows 95 och framåt och jag kan helt klart säga att Windows 10 är det bästa operativsystemet för PC som jag använt. Jag uppgraderade mina tre datorer från Windows 7 till Windows 10 direkt när erbjudandet kom i somras och jag skulle aldrig ens försöka byta tillbaka till Windows 7. Det går att modifiera interfacet så man känner igen sig. Jag använder t ex den klassiska kontrollpanelen i Windows 10 och jämfört med Windows 8 så känner man sig hemma om man kommer från Windows 7.
 5. Vad har du för grafikkort i datorn? Har du uppdaterat till senaste grafikdriver för den version av Windows 10 du installerat? Är det ett Nvidia Quadro-kort är det inte säkert att den driver som installeras automatiskt fungerar som den ska utan det är bäst att manuellt installera lämplig driver från Nvidias hemsida.
 6. Ja, erfarenheterna av olika hårddiskar varierar och vilket fabrikat som är "bäst" kommer att variera mellan dem man frågar. Jag har i alla fall inga dåliga erfarenheter av WDC och har haft dussintals genom åren. Ingen har pajat akut utan de jag fasat ut har helt enkelt blivit tillräckligt gamla och trötta för att det var dags att köpa nytt - och oftast med fler TB. När det gäller Intenso så verkar det alltså som det sitter lite olika hårddiskar inuti - jag googlade mig fram till Toshiba och du har hittat Seagate. Problemet är väl att det kan vara svårt att veta i förväg. Men om du nu vill ha just en Seagate hdd i en extern USB-enhet är det väl enklast att skaffa en Seagate Backup Plus och inte chansa på att det sitter just en Seagate i en Intenso.
 7. Antar att du ännu inte har någon extern hdd från Intenso för har man en fysisk enhet är det ju enkelt att kolla med t ex Hard Disk Sentinel eller CrystalDiskInfo vad som döljer sig under skalet. Jag googlade lite och såg att det tydligen ofta sitter Toshiba hdd i dessa Intenso men man kan ju aldrig vara helt säker när man köper. Vissa av dessa leverantörer av externa hdd som inte tillverkar egna interna hdd använder olika fabrikat. Vill man verkligen vara säker på att få viss hdd inne i den externa kan man köpa t ex WD MyBook för då vet man att det blir en WDC hdd.
 8. Går det inte att uppgradera RAM då från 2GB till 4GB? Med 4GB skulle det i alla fall hjälpligt gå att dra runt Windows 7 64-bit och dessutom kunna utföra enklare arbetsuppgifter på datorn. Kan man uppgradera minnet på en laptop och den i övrigt är ok så kan det vara ett bra sätt att ge den ytterligare ett liv. Update: Kollade vad 2GB modul kostar till min ganska ålderstigna HP notebook och för 350-400 kr kan man dubbla minnet vilket kan vara väl använda pengar på en notebook som annars skulle förpassas till återvinningen.
 9. De 15 analoga kanalerna har risig kvalitet från början och i så fall blir det snarare sämre om man kopplar in en antennförstärkare. Kvaliteten är dock föreningens ansvar om flera boende har samma problem. Kolla med grannarna hur det ser ut hos dem. Du länkade till en mottagare för digitala marknätet DVB-T. Den kan knappast vara användbar i aktuella situationen. Är bilden från den digitala Comhem-boxen bra? Kvaliteten kan bli lidande av om man kopplar in splitter (alltså grenkontakten som delar antenningången). Com hem ber alltid att man kopplar ur sådana extragrejor om man felanmäler bildkvaliteten på digitala kanaler.
 10. Appen ska ha kommit med Windows update KB3035583 daterad 14 maj 2015. Om appen för reservation av Windows 10 inte aktiveras efter installation av uppdateringen finns det sätt att väcka den till liv. Jag fick själv googla fram detta på en av mina datorer. Obs att den senaste informationen från Microsoft säger att utrullningen av Windows 10 kommer att börja 29 juli med de användare som har Insider Preview installerat. Förmodligen för att dessa användare snabbt förväntas lämna feedback om något är tokigt även i den första kommersiella releasen. I andra hand kommer OEM och återförsäljare som ska leverera Windows 10 med nya datorer. Därefter tar man vanliga användare men detta kommer förmodligen att ta några veckor. Det är faktiskt en miljard datorer som är kvalificerade för Windows 10-uppdatering. Egentligen tror jag att det är en god idé att vänta någon månad innan man uppdaterar så Microsoft har möjlighet att fixa till de senaste detaljerna även efter 29 juli.
 11. Jag har inte märkt några problem och det har gått en vecka sedan uppdateringen. Har inte Photoshop heller för den delen. Verkar drabba vissa användare beroende på den miljö de har. Har Windows 7 64 bit.
 12. Finns mer info här: //eforum.idg.se/topic/342830-subventionerad-iptv-box/ Man kan alltså oftast köpa en subventionerad IPTV-box som klarar det basutbud av digitala kanaler som fastighetsägaren tillhandahåller. Att skaffa abonnemang och kanske en TiVo-box om man bara tittar på SVT1, SVT2 och TV4 är naturligtvis helt galet. Med en subventionerad box betald så slipper man ytterligare kostnader och behöver inte betala abonnemangsavgift varje månad för kanaler man inte behöver. Det är beklagligt att Com hem (som ju är systerbolag till iTUX) går runt och säljer in TiVo till boende i allmännyttan i Göteborg med det felaktiga påståendet att de inte kommer att kunna titta på tv utan en sådan box.
 13. Läs här om Com hems syskonabonnemang: https://www.comhem.se/kundservice/hjalp/tv/hur-ser-jag-pa-digital-tv-i-mer-an-ett-rum-38048 Com hem supportar bara extra antennuttag som installerats av någon av deras godkända antennfirmor. Gör du installationen själv och bilden inte blir bra så får du ingen hjälp av Com hem. Tänk på att syskonabonnemanget endast speglar grundabonnemangets kanaler samt C More om du har sådant tillvalspaket. Eventuella tillvalskanaler och Viasat-paket speglas inte. För att spegla Viasat tillkommer ytterligare 99 kr/mån. Syskonabonnemang fungerar både till abonnemang av det gamla slaget dvs Medium 8 Favoriter, Large och Extra Large och till de nya abonnemangen Bas, Mellan, Plus och Max med eller utan TiVo-box.
 14. Testa att stänga av automatisk uppdatering i Windows update. Jag hade för ett tag sedan problem med att svchost.exe sög ut 100% CPU just på grund av att Windows update hade låst sig.
 15. Det är riktigt att man inte ska stänga av en bläckstråleskrivare. Även om den inte används dagligen ska den vara påslagen så att bläcket står redo i skrivhuvudena och förhindrar att det blir stopp. Bläckstråleskrivare fungerar bäst om de används regelbundet t ex några gånger då och då varje dag dag eftersom bläcket då aldrig hinner torka i skrivhuvudena. Om skrivaren stängs av och slås på för ofta kommer bläckpatronerna att ta slut ganska fort eftersom skrivaren "primar" varje gång den slås på dvs suger nytt bläck från patronerna just för att spola bort torkat bläck i skrivhuvudena. Om du inte använder skrivaren särskilt ofta men den ändå står beredd kan du inför utskriften göra ren skrivhuvudena med underhållsrutinen. Då bör den vara redo att skriva ut igen. Varför ska du skicka in skrivaren till verkstad om den fungerar? Det är helt normalt att skrivaren drar mycket bläck om den slås på inför varje utskrift.
×
×
 • Skapa nytt...