Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sian1asp

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Sian1asp

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Ljusdal
 1. Hej igen Nu fungerar det igen, som jag vill att det ska. W7-datorn ser alla användare och deras filer i W10-datorn. Jag delade en mapp med "alla", bara för att se om den mappen skulle synas. Och vips syntes alla användare och deras mappar. För att testa tog jag bort delningen till "alla" och det fungerar trots det. Magi. Det här nämnde Cecilia från början, "Någon mapp eller skrivare ska vara utdelad", men jag tog ingen notis om det då. Kom att tänka på detta tips sedan jag avverkat nästan alla punkter i länkarna från Cecilia. Jobbat åt nån som inte ska nämnas vid namn. Tack för hjälpen.
 2. Hej Mikael63 och Cecilia. Mikael63. Jag har testat med att stänga av brandväggarna, men ingen förändring. Ditt förslag med net use ska jag prova om inget annat fungerar. Cecilia. Det är samma användarnamn och lösen på båda datorerna som jag loggar in med. Det finns flera användare på båda datorerna men det är inte samma namn på någon av dessa. Samma arbetsgrupp på båda datorerna. Det går att skapa en hemgrupp på W7-datorn men det gör ingen skillnad, med eller utan. Skrivaren är kopplad till W10-datorn. Det går att från W7-datorn skriva ut ett PDF-dokument. Borde innebära att skrivaren är utdelad. Nätverksidentifiering, fil- och skrivardelning är aktiverad under Nätverks- och delningscenter. En sak som är lite mystisk är att när jag i utforskaren på W10-datorn markerar den egna datorn visas "Den här mappen är tom.". Där syntes förut en sorts mappstruktur. Installerade om W10-datorn för ett tag sedan. Kan det vara det som spökar, någon liten programsnutt som saknas? Dagarna före gjorde jag en backup av filerna i W10-datorn med ett program i W7-datorn. försöker jag göra samma sak idag får jag "nätverksfel" som svar från programmet. Lång text det här, hoppas ni orkade läsa.
 3. hej Har två datorer i nätverket här hemma. HP stationär, W7, kabel och Acer bärbar(huvuddator), W10, trådlös. W7-dator ser inte W10-dator under nätverk i utforskaren. Har fungerat tidigare och har inte gjort några medvetna ändringar i datorerna Har sökt i det här forumet på "nätverksproblem" utan att hitta något som hjälper mig. Fel sökkriterier? Någon som vet en tråd som löser detta? Annars får jag återkomma med ytterligare uppgifter.
 4. Hej igen Nu är allt installerat med WMware player. W7 med Cadprogram, provkört och det fungerar. Lite segt är det men det får jag ha överseende med. Beror förmodligen på min maskin. Tack igen ni som svarade och kommenterade. Mvh Sian1asp
 5. Flyfisherman Ett uttömmande svar. Jag kör W10 home så det blir att använda VMware Player, det som jag trodde var ett föråldrat sätt. VonVettet Jag kör Auto Desk Inventor 2009. Testade att köra i kompatibilitetsläget men det fungerade inte då heller. Mikael63 Att byta till ett nyare cad program får bli det sista alternativet, har använt det här i ett antal år och känner mig bekväm med det. Tack alla för svar och kommentarer.
 6. Hej forumet Jag vill installera W7 virtuellt under W10. Har ett gammalt cadprogram som inte fugerar under W10 så jag tänker att det är ett sätt att göra. Har skapat den virtuella disken med Diskhantering, formaterat till NTFS och den syns som E:\ i utforskaren. Så långt är det bra,men hur gör jag för att installera W7? Har sökt på några forum och på nätet men inte hittat något, annat än guider från 2012 ungefär där ett speciellt program används. I W10 finns det ju inbyggt, så varför installera program. Någon som kan hjälpa mig med detta?
 7. Tack, fagereja, det värmde. För det du skriver är lite som min tanke var, att ta bort de mappar som är extra. Är det fler i forumet som är av samma uppfattning? Eller är det någon som vill varna för att göra det och i stället göra som Winguider säger?
 8. Hej, och tack för snabbt svar Det var ju det, nyinstallerat system innan denna "fadäs". Att göra om igen låter inte roligt. Finns det ingen genväg?
 9. Hej forumet Har lyckats med konststycket att installera två st XP på C:. Det har blivit två Windows-mappar varav den ena heter Windows.0 och Mina Dokument.0, kanske nåt mer också med samma ”.0”. Har en partition till på denna disk, D:, som mina filer ligger på. Jag vill ta bort XP nr 2, hur gör jag? Kan jag ta bort alla mappar som slutar på ”.0” och sedan rensa i registret med t.ex C-Cleaner? Skulle göra en Repair på XP sedan en installation av Ubuntu på den andra Hårddisken gick lite snett så att inget av systemen fungerade. Tänkte att det hade blivit nåt fel på boot-filerna och en Repair skulle rätta till felet. Både XP1 och XP2 är nu körbara och har meckat med boot.ini-filen så att 1:an startar som första alternativ.
×
×
 • Skapa nytt...