Just nu i M3-nätverket
Jump to content

maccaddam

Medlem
 • Content count

  45
 • Joined

 • Last visited

 1. ANSWERED Envis cache i Chrome

  newImage.src = "image.jpg?t=" + new Date().getTime(); som jag hämtat från https://stackoverflow.com/questions/1077041/refresh-image-with-a-new-one-at-the-same-url verkar fungera
 2. ANSWERED Envis cache i Chrome

  Ingenting (i Chrome alltså)
 3. Hur gör man Ctrl-F5 i Android?

  Egentligen inte, men om det finns ett enkelt sätt att göra en "Ctrl-F5" i Android skulle det vara bra att veta. Jag har försökt att programmera "Ctrl-F5" i html, men det är en annan tråd.
 4. Hur gör man Ctrl-F5 i Android?

  Har inte fått något svar som fungerar - och just Ctrl-F5 i Android har jag inte fått något svar på - därför öppnade jag ny tråd med ny rubrik
 5. Med Ctrl-F5 laddas sidan och bilder direkt från webserver. Gör man en vanlig "reload-Hämta sidan igen" i Chrome kan det hända att sidan uppdateras men inte bilderna. Men hur gör man på ett enkelt sätt för att göra en Ctrl-F5 i en androidenhet? Dessutom skulle jag behöva en html-kod som gör en Ctrl-F5 så att mina bilder på min hemsida alltid uppdateras.. Det finns ett antal förslag på nätet men jag har inte fått någon att fungera.
 6. ANSWERED Envis cache i Chrome

  Med Ctrl-F5 laddas sidan direkt från server. Vad jag behöver är en html-kod som gör en Ctrl-F5. Det finns ett antal förslag på nätet men jag har inte fått någon att fungera.
 7. ANSWERED Envis cache i Chrome

  Det märkliga är att fenomenet är nytt, jag haft den här hemsidan i bortåt 20 år på olika servrar och inte råkat ut för det här problemet. Jag har också testat samma sida på ytterligare två servrar och resultatet i Chrome är lika illa. Alltså verkar det som det är Chrome som har ändrat något. Om jag öppnar bilden i ny flik och trycker reload så uppdateras bilden även på sidan. Det kanske finns någon kodsnutt som kan fixa detta?
 8. ANSWERED Envis cache i Chrome

  Det är ju inte så enkelt att byta namn, jag kan ju inte gärna gå in och byta länkkod varje gång jag laddar upp ny bild?
 9. ANSWERED Envis cache i Chrome

  Samma namn varje dag, ja. Vanlig enkel html, en av sidorna är http://notudden.eu/fiske.htm. Jag har försökt med <META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE"> <META HTTP-EQUIV="REFRESH" men det verkar inte fungera
 10. På min hemsida uppdaterar jag "dagens bild" med mera i stort sett varje dag. När jag använder Chrome finns en gammal "dagens bild" från flera dagar sedan. Det hjälper inte att klicka på reloadknappen (Hämta sidan igen), den gamla cachebilden är fortfarande kvar. Detta gäller oberoende av om jag använder Windows10- eller Android-enheter. I Edge och Firefox fungerar det som det ska, ibland kommer casche-bilden upp, men med en reload så får jag en aktuell sida. Någon som stött på samma problem? Eller är det någon inställning Chrome som jag missat?
 11. Filhistorik har slutat fungera

  Jodå, jag använder Cobian Backup till en annan enhet, men jag trodde att Microsoft Filhistorik skulle vara ett enkelt sätt att återställa filerna till en ny hårddisk. Bilder och video har jag laddat upp till Flickr så att utvalda släktingar kan titta på dom när dom vill. Det verkar dumt att behöva reparera Windows efter att ha använt det i två dagar :-)
 12. Filhistorik har slutat fungera

  Jag har kört sfc/scannow. Fungerar fortfarande inte och snannow hittar inget fel. Märkligt att Microsoft inte kan skapa ett vettigt backup-program. Redan på DOS-tiden skickade dom med olika icke kompatibla backupprogram när det kom en ny DOS-version.
 13. Filhistorik har slutat fungera

  Loggboken: Ett ovanligt tillstånd påträffades under sökningen efter ändringar i användarbibliotek och säkerhetskopieringen av ändrade filer för konfigurationen C:\Users\stiga\AppData\Local\Microsoft\Windows\FileHistory\Configuration\Config Jag har ju bytt dator och hårddisken på den gamla hade pajat totalt. Jag trodde att filhistoriken skulle vara ett utmärkt sätt att återställa filerna till min nya hårddisk. Det går att kopiera filerna rakt av från Filhistoriken men filnamnet har ändrats till till exempel filnamn (2015_08_22 20_19_05 UTC).jpg vilket inte alltid är bra. (Jag förmodar att det är datum och klockslag när filen kopierades av filhistoriken som visas i filnamnet.)
 14. Filhistorik har slutat fungera

  "Filhistorik har slutat fungera" när jag försöker återställa filer, Jag har bytt dator men båda är Windows 10. Filhistoriken hittar rätt hårddisk, filerna poppar upp men programmet stängs ner "Ett problem gjorde att programmet slutade fungera..."
 15. Flytta OneDrive-mappen

  Tack Cecilia! Strax innan jag öppnade forumet hade ja lyckats i alla fall. Jag loggade ut från Google Drive-kontot. Vid nästa inloggning kunde jag välja var jag ville ha mappen.
×