Just nu i M3-nätverket
Jump to content

kjbe

Medlem
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. Det finns kanske ingen lösning på att man vill behålla filens ursprungliga datum? Jag har inte tänkt på att detta sker endast då man kopierar/flyttar filen till externa enheter. Molnlagring får samma effekt. När man skall gruppera foton underlättar det om man vet när bilden är tagen. I utforskaren har jag försökt lägga till fotodatum som kolumnrubrik men det har inte hjälpt.
 2. Jag har Win 8.1 och upptäckt att fildatum ändras vid kopiering (ej vid flytning?) av bildfiler (jpg). Det inträffade vid kopiering till "molnet", (Telenors Capture). Det verkar som att detta inte inträffar varje gång som kopiering görs? Någon som har tips om hur man kan bibehålla filens ursprungliga egenskaper?
 3. När jag startar min Accer 3810T med Vista Home Premium får jag följande meddelande när jag klickar på mitt konto: "Tjänsten User Profile Service misslyckades med inloggningen Det går inte att läsa in användarprofilen" När jag sedan klickar på "OK" blir svaret "Du loggas nu ut" och datorns två konton visas igen. Förutom admin kontot finns det ett vanligt användarkonto som går att öppna. Admin lösenordet var tidigare blankt med det fungerar inte heller nu så jag kommer inte åt mina mappar och filer som finns under mitt adminkonto. Någon som har tips som gör att jag får full tillgång till mina mappar och filer igen?
 4. Gmail eller Thunderbird?

  OK då är det bara att börja installera TB. Tackar för svaren!
 5. Gmail eller Thunderbird?

  Tack för er information! TB har många fler funktioner än Gmail. Men är det inte en nackdel att man lagrar mail, kontaktlistor, mm på den egna datorn? Om man har en bärbar och en stationär dator, hur gör man om man vill arbeta med eposten på båda enheterna?
 6. Gmail eller Thunderbird?

  Många i eforum prisar Thunderbird när det gäller epost. Har den klienten så många fler funktioner än t.ex. Gmail? Gmail är väl enklare att använda, speciellt om man vill nå sin mail från olika datorer och smartphones? Man behöver inte heller fundera så mycket på backuper när det gäller Gmail, även om det finns backupprogram även för Gmail.
 7. Webbhistoriken i Chrome

  Hittade just "sökvägen": Klicka på "nedpilen" på "profilknappen" när man är inloggad på sitt googlekonto Välj Konto Öppna webbhistoriken och Pausknappen går att välja
 8. Webbhistoriken i Chrome

  OK, tack för svaret! När man följer din länk Inkognitoläge så får man möjlighet att pausa Googles spårning av webbhistorik. En möjlighet som inte dyker upp efter "klickningen" Anpassa och kontrollera Google Chrome Historik Undrar hur man hittar den "pausmöjligheten" via "Anpassa och kontrollera Google Chrome. Kör Version 23.0.1271.64 med winXP.
 9. Webbhistoriken i Chrome

  Att ta bort historiken i Googles Chrome hittar jag till men hur gör jag för att helt stänga av historiklagringen av besökta sidor? Har för mig att funktionen fanns tidigare men nu hittar jag inte den.
 10. Storlek på växlingsfil?

  OK, tackar för tipsen!
 11. Storlek på växlingsfil?

  Felskrivet. Har ändrat 1MB till 1GB! Menar du att Ursp skall vara 1 GB och max = 2,5 GB?
 12. Storlek på växlingsfil?

  Kör XP på en äldre HP (d530S) med 1 GB ram. Har inställningen "Storleken bestäms av Windows" för virutellt minne/växlingsfilens storlek. Det är mycket hårddiskaktivitet även när ramminnet inte är fullt utnyttjat (använder CleanMem för att se hur minnet är utnyttjat). Tänkte försöka ange Egen storlek för att se om det blir någon minskning på läsandet på disken. Vad kan vara lämpliga värden?. Det finns två värden som skall fyllas i, "Ursprunglig storlek" och "Maximal storlek".
 13. Att köra i XP läge fungerade fint! Visste inte att man kunde göra så. Är inte så bekant med Win 7 än. Tackar för tipset!
 14. Turtle Speed-O-Meter var ett program som i ett litet fönster angav hastigheten för pågående ner- och uppladdningar. Ett program jag uppskattade pga av att man kunde se om det pågick någon trafik man inte hade startat. När jag uppgraderade från XP till Win7 fungerade inte detta program och jag har inte hittat någon Win7- version som utför samma sak. Är det någon som har något tips om liknande program för Win7?
 15. Batteri anslutet men laddas inte

  Det är inget glapp mellan batteriet och datorn så det är nog batteriet som är slut. Datorn är ju drygt 2 år. Vad jag förstår efter lite sökande på nätet så minskas batteriets livslängd med temperaturen. Rekommendationen är att man skall ta bort batteriet när man använder strömadaptern. Då stiger nämligen batteritemperaturen till ca 45 grader. Detta enligt Batteriexperten http://www.batteriexperten.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=Webbsida&ID=122
×