Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hankki

Medlem
 • Antal inlägg

  437
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  8

Hankki vann dagen: 27 november 2018

Hankki hade det mest gillade innehållet!

Om Hankki

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1971-10-19

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack så mycket! Fick det inte att fungera först men efter din rättelse blev det precis det jag sökte.
 2. Lite svårt att förklara men jag har en gjort en budget och funderar ifall Excel har någon funktion där man kan sätta in räkningarna, eller summan då, direkt men att de inte tas med i beräkningen förrän en viss dag. T ex har vi banklån som går varje månad den 15:e så kunde man slå in alla för hela året men inte synas i resultatet före det dras. Förstår ni hur jag menar?🙄 EDIT: Bifogar en exempelfil. Denna skulle nu visa 30, från den 15 mars skulle den visa 60 och från den 20 mars skulle den visa 100. exempel.xlsx
 3. Hankki

  Hållbarhet bilbatteri

  Har batteriet blivit tomt så behövs det ofta en bättre laddare, t.ex. den svenska fina ctek laddaren för 600-700 kr, för att få laddat det fullt och hålla laddning. Det kan även vara bra att ladda ett par gånger/år fast batteriet inte är tomt.
 4. Hankki

  Redigering i Photoshop fungerar ej

  PSE 8 stöds inte officiellt av Win8 och senare men har ju tydligen fungerat ändå. Kan du nyligen ha fått nån Win 1809 uppdatering, eller vad den heter, som gjort att det inte längre fungerar? Startar du upp så du väljer om du ska organisera eller editera? Om du gör det så sök efter *.exe filen som startar själva elements och testa direktstart.
 5. Eftersom iphone 7 saknar hörlursuttag så antar jag att du menar lightning kontakten när du även nämner att laddning fungerar. Eftersom du testat lurarna på annan enhet så är de kanske med 3,5 mm plug + adapter. Adaptern trasig?
 6. Jo lagen är väl lite luddig var gränsen ska dras och hur många kopior man får göra. Samtidigt bör ju de som får materialet vara medvetna om att de inte får sprida det vidare eftersom en kopia inte får kopieras (åtminstone här i Finland).
 7. Biblioteksskivor faller väl inom ramen för privatkopiering så det borde vara ok. Däremot har du ingen rätt att visa filmen för utomstående med tanke på den upphovsskyddade musiken som filmen innehåller.
 8. Hankki

  LÖST Adobe-abonnemang

  Du måste använda kort eller paypal för betalning. Med paypal behöver du inte ha kopplat ett kort utan du kan föra över pengar så det är väl närmast faktura du kommer. Instruktioner hur du växlar mellan kort och paypal. https://helpx.adobe.com/se/manage-account/using/switch-between-credit-card-and-paypal.html
 9. Hankki

  LÖST Adobe-abonnemang

  Då måste du komma ihåg att säga upp prenumerationen före den går ut så du inte får någon betalanmärkning hos Adobe. Att spärra automatisk överföring är ju samma sak som att strunta i att betala. Du bör dock avsluta först när det närmar sig eftersom det sker direkt. Går det en dag över har du ju avtal ett år till. Det heter väl "hantera plan" där du säger upp prenumerationen.
 10. Hankki

  LÖST Adobe-abonnemang

  Det borde inte hända annat än att du får ett meddelande att din prenumeration har tagit slut. Du har väl inte spärrat ditt betalkort? Lightroom kommer att fungera för att se på bilderna och exportera dom men redigering går inte.
 11. Hankki

  ändra dpi

  Faststone imageviewer kan ändra dpi (ppi om man ska vara noggrann). dpi på papper och ppi på skärm. Sen beror det ju på vilket betraktningsavstånd det visas på hur mycket ppi som behövs.
 12. Jag har F-secure total/safe på min dator och något i snabbstarten triggar en genomsökning som förbrukar all tillgänglig processorkraft. Det hjälpte med att starta om datorn så jag ändrade i energialternativen så den stänger av helt varje gång och slapp problemet, tar lite längre att starta men behöver inte starta om så det är snabbare i slutändan.
 13. Hankki

  LÖST Problem ominst av photoshop

  Kunde ju hjälpa en aning om du nämner vilken ps version. I vilket skede kommer meddelandet? Ny dator och redan två aktiverade installationer?
 14. Eftersom det står line out på skivspelaren så har den redan RIAA inbyggt och skivspelaren ska kopplas till en vanlig line in ingång. Har den inte inbyggd så finns den även en jordningstråd från skivspelaren som ska kopplas till GND ovanför Phono MM ingången, se bilden i länken. https://goo.gl/images/ZgJZuU Orsaken till att många, speciellt billigare, skivspelare har inbyggt RIAA steg är att det saknas på stor del av A/V förstärkare och även en del riktiga tvåkanals förstärkare (tror jag 😃)
 15. Har du använt PS i många år så tvivlar jag på att du vill använda ett gratisalternativ. Adobes fotografplan kostar idag 120 kr/mån, mindre än två cigarettpaket, så man behöver inte slänga ut 7-10000 för att få det. Med den planen får man tillgång till Photoshop, Bridge, Lightroom samt lightroom i mobil och platta samt 20 GB molnutrymme för att synka mellan maskiner och kan ha installerat på två datorer, ej samtidig användning. Finns även ett alternativ med 1TB lagring och då kostar det 240 kr/mån. https://www.adobe.com/se/creativecloud/plans.html
×