Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hankki

Medlem
 • Antal inlägg

  420
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

Hankki vann dagen: 25 oktober 2016

Hankki hade det mest gillade innehållet!

Om Hankki

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1971-10-19

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hankki

  Lightroom CC

  Inte fullständigt expert och allvetare men det har varit mitt bildprogram i kanske 8 år. Mycket bra program när man kommer förbi diverse inkörningsfunderingar.
 2. Hankki

  Var hittar jag denna låt?

  Kan det vara denna? Hittade dock inget annat om den. https://www.discogs.com/Teodor-Åström-med-kvackkvack-danskapell-Polonäs-den-nya-dansen/release/6993681
 3. Har du en hemmahifi receiver, typ de som var populära på 80-talet, så finns ju ”rec out” till kasettdäck som kan kopplas på audio in på ljudkortet i datorn. Sen använder du t ex programmet audacity att ”banda” med.
 4. Genre är väl bara ett ord. Jag lyssnar på mycket olika sorters musik men närmast hjärtat ligger nog heavy rock, blues, country och rock ’n roll. Spjälker man upp det mer blir det heavy främst på 70-talet med Black Sabbath (Främst Ozzy), Deep Purple (mk 2), Uriah heep, Rainbow (Dio) och nyare som Iron Maiden, Sabaton och Nightwish. Blues ska vara av halvmodern typ med John Lee Hooker, B.B. King, 70-tals ZZ top. Country ska också vara halvklassisk med Dolly, Kenny m fl som låter som country. 50-60 tals rock ’n roll så går det mesta men Boppers har följt med sen starten 77. Samtidigt som jag lyssnar på allt möjligt så är gränsen mellan bra och dålig väldigt smal. Populära band som aldrig lyckats övertyga mig är Metallica, Queen, Whitesnake, Kiss, Pink Floyd och 80-talets pudelgossar. Absolut nej nej är eurodance vilket troligtvis är orsaken till att man inte har så mycket minnen från 90-talets krogbesök 😆
 5. Hankki

  8bf-fil har du det ?

  För mig visar det photoshop cc 2018.
 6. Hankki

  Fredagens Musikbidrag

  Det är inte fredag än men Wentus Blues Band är på miniturné i Sverige nu. Ikväll och i morgon i Malmö på Viktoriateatern, Lördag i Göteborg på Nefertiti och Söndag i Stockholm på Akkurat. De har nyligen gett ut "Throwback" där de spelar låtar av artister de spelat med under åren, deras bästa platta som fått uppmärkelse på många håll i Europa och USA. Sven Zetterbergs "I think you need a shrink" Eddie Kirklands "Done somebody wrong"
 7. Hankki

  förminska foto

  Faststone image viewer är ett gratis program som klarar lite ett och annat. Kom ihåg att jpg bilder blir sämre när du sparar.
 8. Vissa cd skivor kan ha låtar som en vanlig cd spelare inte ”ser”, dock inte så vanligt.
 9. Ifall du inte känner till programmet EAC så hittar det även dolda låtar och klarar kopieringsskydd som fanns på en del skivor.
 10. Håller med om att FLAC nog är att föredra. Sen kan man ju fråga sig hur uppspelningsutrustningen ser ut? Inbyggda laptophögtalare, billiga datorhögtalare eller highend hifiutrustning? 320 kb mp3 kan låta precis lika bra men förstås när man en gång rippar kan man ju spara lossless om utrymmet inte blir ett problem.
 11. Har du testat olika stockfototjänster? Eller sök Creative Commons bilder.
 12. Hankki

  Fredagens Musikbidrag

  En skiva som jag av någon orsak endast hört lite av tidigare men som ju är helt i klass med de tidiga "riktiga" tunga Black Sabbath. Gillar Geezers låga basgitarr. 13 EDIT: Har tagot bort videorna eftersom de inte fungerade mera SAMT att virusprogrammet vaknade när jag skulle testa. Ska söka nya versioner när jag hittar lite tid. EDIT slut: Damaged soul: Zeitgeist:
 13. Hankki

  Bildöverföring - igen!

  Enklast är väl att skicka allt till Google photos så kommer du åt dom var du än är.
 14. Hankki

  Koppla el

  Är det ett äldre hus så finns troligen inte lamputtag, och då är det heller inte jordat eftersom det bara nämns om brun och blå ledning. Gul-gröna verkar fattas. Håller dock med om att måste man fråga så ska man ha någon annan att göra jobbet.
 15. Hankki

  Soundbar

  Yamaha R-N500 har 4 digitala ingångar (2 coax och 2 optiska) samt 4 analoga line-in och phono (skivspelare) har också sub-ut vid behov. Kostar 3890kr på länken nedan. Modellen är utgången men finns ännu på vissa ställen. Efterföljaren R-N602 ligger ca 2000kr högre. R står för receiver (radio) och N är för nätverksfunktioner. Streama t ex spotify. WIFI är inte inbyggt men det finns separat adapter http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-r-n500-svart/5990/ Jag har denna förstärkare kopplad till TV och är väldigt nöjd. Högtalarna är dessa B&W och storleken till trots har jag aldrig känt behov av subwoofer. https://www.hifiklubben.se/hogtalare/stativ--och-kompakthogtalare/bowers--wilkins-686-s2/?utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=cpc&utm_campaign=productfeed&utm_content=BW686S2WH Finns även Yamaha R-N301 för ca 2500 på elgiganten men då finns endast en coax och en optisk digital ingång och 3 line ingångar.
×