Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hankki

Medlem
 • Antal inlägg

  425
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  8

Hankki vann dagen: 27 november 2018

Hankki hade det mest gillade innehållet!

Om Hankki

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1971-10-19

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har F-secure total/safe på min dator och något i snabbstarten triggar en genomsökning som förbrukar all tillgänglig processorkraft. Det hjälpte med att starta om datorn så jag ändrade i energialternativen så den stänger av helt varje gång och slapp problemet, tar lite längre att starta men behöver inte starta om så det är snabbare i slutändan.
 2. Hankki

  LÖST Problem ominst av photoshop

  Kunde ju hjälpa en aning om du nämner vilken ps version. I vilket skede kommer meddelandet? Ny dator och redan två aktiverade installationer?
 3. Eftersom det står line out på skivspelaren så har den redan RIAA inbyggt och skivspelaren ska kopplas till en vanlig line in ingång. Har den inte inbyggd så finns den även en jordningstråd från skivspelaren som ska kopplas till GND ovanför Phono MM ingången, se bilden i länken. https://goo.gl/images/ZgJZuU Orsaken till att många, speciellt billigare, skivspelare har inbyggt RIAA steg är att det saknas på stor del av A/V förstärkare och även en del riktiga tvåkanals förstärkare (tror jag 😃)
 4. Har du använt PS i många år så tvivlar jag på att du vill använda ett gratisalternativ. Adobes fotografplan kostar idag 120 kr/mån, mindre än två cigarettpaket, så man behöver inte slänga ut 7-10000 för att få det. Med den planen får man tillgång till Photoshop, Bridge, Lightroom samt lightroom i mobil och platta samt 20 GB molnutrymme för att synka mellan maskiner och kan ha installerat på två datorer, ej samtidig användning. Finns även ett alternativ med 1TB lagring och då kostar det 240 kr/mån. https://www.adobe.com/se/creativecloud/plans.html
 5. Hankki

  Spotify problem i mobilen

  Står i garaget👍 Men använder mest min gamla nokia lumia 920 kopplad till förstärkaren som spotifymaskin.
 6. Hankki

  Lightroom CC

  Inte fullständigt expert och allvetare men det har varit mitt bildprogram i kanske 8 år. Mycket bra program när man kommer förbi diverse inkörningsfunderingar.
 7. Hankki

  Var hittar jag denna låt?

  Kan det vara denna? Hittade dock inget annat om den. https://www.discogs.com/Teodor-Åström-med-kvackkvack-danskapell-Polonäs-den-nya-dansen/release/6993681
 8. Har du en hemmahifi receiver, typ de som var populära på 80-talet, så finns ju ”rec out” till kasettdäck som kan kopplas på audio in på ljudkortet i datorn. Sen använder du t ex programmet audacity att ”banda” med.
 9. Genre är väl bara ett ord. Jag lyssnar på mycket olika sorters musik men närmast hjärtat ligger nog heavy rock, blues, country och rock ’n roll. Spjälker man upp det mer blir det heavy främst på 70-talet med Black Sabbath (Främst Ozzy), Deep Purple (mk 2), Uriah heep, Rainbow (Dio) och nyare som Iron Maiden, Sabaton och Nightwish. Blues ska vara av halvmodern typ med John Lee Hooker, B.B. King, 70-tals ZZ top. Country ska också vara halvklassisk med Dolly, Kenny m fl som låter som country. 50-60 tals rock ’n roll så går det mesta men Boppers har följt med sen starten 77. Samtidigt som jag lyssnar på allt möjligt så är gränsen mellan bra och dålig väldigt smal. Populära band som aldrig lyckats övertyga mig är Metallica, Queen, Whitesnake, Kiss, Pink Floyd och 80-talets pudelgossar. Absolut nej nej är eurodance vilket troligtvis är orsaken till att man inte har så mycket minnen från 90-talets krogbesök 😆
 10. Hankki

  8bf-fil har du det ?

  För mig visar det photoshop cc 2018.
 11. Hankki

  Fredagens Musikbidrag

  Det är inte fredag än men Wentus Blues Band är på miniturné i Sverige nu. Ikväll och i morgon i Malmö på Viktoriateatern, Lördag i Göteborg på Nefertiti och Söndag i Stockholm på Akkurat. De har nyligen gett ut "Throwback" där de spelar låtar av artister de spelat med under åren, deras bästa platta som fått uppmärkelse på många håll i Europa och USA. Sven Zetterbergs "I think you need a shrink" Eddie Kirklands "Done somebody wrong"
 12. Hankki

  förminska foto

  Faststone image viewer är ett gratis program som klarar lite ett och annat. Kom ihåg att jpg bilder blir sämre när du sparar.
 13. Vissa cd skivor kan ha låtar som en vanlig cd spelare inte ”ser”, dock inte så vanligt.
 14. Ifall du inte känner till programmet EAC så hittar det även dolda låtar och klarar kopieringsskydd som fanns på en del skivor.
 15. Håller med om att FLAC nog är att föredra. Sen kan man ju fråga sig hur uppspelningsutrustningen ser ut? Inbyggda laptophögtalare, billiga datorhögtalare eller highend hifiutrustning? 320 kb mp3 kan låta precis lika bra men förstås när man en gång rippar kan man ju spara lossless om utrymmet inte blir ett problem.
×