Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hankki

Medlem
 • Antal inlägg

  464
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  9

Hankki vann dagen: 7 november 2019

Hankki hade det mest gillade innehållet!

Om Hankki

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1971-10-19

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Skapa en mapp i OneDrive mappen med passande namn. När du exporterar så väljer du bara att exportera till den mappen så flyger dom upp i molnet automatiskt.
 2. RAW är ju samlingsnamnet eller vad man ska kalla det och *.CR2 är Canons filtillägg för RAW filer, Nikon har *.nef, Olympus har *.orf och adobes egna är *.dng.
 3. Såhär ser det ut på en stationär så när du stressar så håll koll på speciellt +12V. Spänningarna för DRAM och CPU VCORE varierar beroende datorn.
 4. http://blog.logicalincrements.com/2015/12/the-best-programs-for-stress-testing-your-pc/ Prime95 stressar CPU och kör tills du själv stoppar eller något händer. För GPU något av programmen på sidan, har själv inte testat dom. HWMonitor visar temperaturer och spänningar i datorn https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Nu minns jag inte om HWMonitor visar spänningarna på t ex 12V som matas till CPU och GPU men i så fall ligger toleransen på 5% så mellan 11,4V-12,6V ska vara acceptabelt.
 5. Ibland hinner man inte med själv när fingrarna arbetar, eller så är hjärnan för trög 🙂
 6. Överklockad? Vilken typ av nätagg? så billigt so möjligt eller lite bättre kvalitet? Hur ser temperaturerna ut för CPU och GPU när den pressas?
 7. Vet ju inte hur du bor men ifall du har möjlighet att byta uttag som ligger på en annan fas eller om du har LED lampor, främst billiga, eller annan elektronik som kan ge störningar i elnätet. Bor du i höghus kan det ju komma från någon granne. Kanske kunde se om någon hifibutik har en dylik att låna ut för test https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2796185
 8. ...du sparar samma fil flera gånger. Lagom komprimering sägs vara 80 (0-100) eller kanske 9-10 (0-12). Den försämras även om du har högsta inställning och lagringsstorleken blir större. Ska du jobba med en bild som du kommer att spara fler gånger så ska du konvertera den till *.tif eller *.dng så länge du jobbar och till sist, vid behov, ändra den till jpg.
 9. Ja enligt mig. Fördelen med bridge kommer väl mer om du även använder InDesign och övriga Adobe program.
 10. Bridge är ju egentligen mer som en filhanterare. Om du högerklickar en bild kan du välja att öppna i camera raw, vissa filtyper öppnas även i camera raw vid vanlig dubbelklickning, som ju har de flesta reglagen som finns i Lightroom. Efter ”grundredigering” i camera raw kan du öppna bilden som då hoppar till PS. Det blir som att hoppa till PS från LR fast utan LRs katalogfunktion. Öppnar du bilden direkt i PS har du svårare att göra vissa grundredigeringar beroende på hur du är van att jobba dina bilder.
 11. Har planer på en ny dator, eller åtminstone moderkort, processor, minne och låda till att börja med. ASUS har cashback kampanj på gång men tyvärr inget itx kort, tänkte bygga en liten dator. Väntar och ser priserna på black friday men här i Finland brukar det ofta vara de tre-fyra år gamla produkterna de sänker 5% på.
 12. En klasskompis på ellinjen i skolan kopplade elektrolyter till 230 V och gick till andra ändan av arbetsbordet och vred på huvudbrytaren, psssssssss pang!!
 13. När det går sönder så är det egentligen två scenarion. 1. Det börjar lukta gammalt radio så har en kondensator gett upp hoppet, ålder och värme som värsta fiende så därför är 105 graders kvalitetskondensatorer att föredra före billiga 85 graders. 2. Luktar det inget så har troligtvis en transistor, diod eller den lilla grå oscillatorlådan gett upp.
 14. Först och främst måste den ha ström 🙂 Bild av Hans Haase från Wikipedia (CC BY-SA 3.0) https://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_unit_(computer)#/media/File:PC-PowerSupply-Principle-Circuit.svg Strömmen kommer in längs den bruna och blå linjen, via säkring och filter, och likriktas i dioderna (till vänster om 115V brytaren) filtreras genom spolen PFC och kondensatorerna (200V). Svänger av neråt till motståndet och zenerdioden som ger en konstant spänning in till den lilla grå lådan som börjar oscillera på "transistorns" ena ben, i det gula fältet, som börjar leda i takt med oscilleringen. Transformatorn genererar ström på andra sidan tack vare svängningarna och ger 5VSB. Blir spänningen för hög in till den lite större grå lådan så får den lilla lådan signal via optokopplaren och justerar oscilleringen för att kompensera. När du trycker på on-knappen så jordas den gröna PS_ON signalen. Transistorn mellan 5VSB och PS_ON börjar leda och startar lådan till höger. Reläet med växelkontakt gör så att transistorerna leder och skickar ström till den mittersta transformatorn som i sin tur gör att huvudtransistorerna börjar leda ström. Huvudtransformatorn skapar då ström i sekundärlindningarna som likriktas, via supersnabba dioder pga hög frekvens, och filtreras före det går ut till moderkortet som startar upp och BIOS tar vid och fortsätter men det får någon annan förklara.
 15. Då missförstod jag. Har en sådan funktion funnits? Annars går det ju snabbt att märka en beskuren bild med en viss färg så hittas de lätt så.
×
×
 • Skapa nytt...