Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pehrbau

Medlem
 • Antal inlägg

  130
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

pehrbau vann dagen: 18 december 2011

pehrbau hade det mest gillade innehållet!

Om pehrbau

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1934-07-11

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Skanör
 • Intressen
  Video
 • IT-kunskaper
  Gamla kunskaper och försöker hålla mig uppdaterad med tveksamt resultat! Åldern gör det allt svårare.

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag var i kontakt med dem idag och då fick jag höra att det troligen kommer att bli offentligt en bit in på nästa år. Alla berörda kommer då få brev om vad som kommer att gälla inkl. råd om ersättningen där de ovan nämnda ex på ny källa på mail leverantör och också outlook är alternativ. Min mail fungerar fortfarande men jag kommer att se till att den nya versionen funkar i god tid. Har flera bekanta som kommer att behöva hjälp.
 2. Det är ett rykte jag hört och vet inte var det kom men eftersom jag använder comhem för mail så blev jag naturligtvis nyiken . Det enklaste är nog att fråga Comhem själva.
 3. Tack för alla svar och de blev tillräckligt uttömmande för mig. Om och när Comhem lägger ner sin mail vet jag inte men det väntas komma ut till alla berörda och då förhoppningsvis med tips om andra lösningar för det är ju inte så lätt för många av oss obildade.
 4. Jag använde förr WLM som ju togs bort i februari 2017 till mångas förtret. Jag använder nu thunderbird som går bra med Comhem.se. Inom kort kommer dock Comhem att sluta med mail och endast hålla sig till TV, ljud och bild. Jag undrar om den nya versionen av Microsoft Outlook som kallas "Out look Office 365" kan betraktas som en utbyggd version av det nedlagda WLM? Som vanligt hyr man dessa produkter som kommer ut i flera olika varianter och där årskostnaden är ungefär samma som programmet för ohyra och brandvägg. Är det någon som vet mer?
 5. Jag har ett liknande problem men kommer ur det genom att klicka på ett annat ställe t ex forum. Idag var jag tydligen inte inloggad eftersom det gått en tid så jag loggade in igen och sedan kom jag in direkt utan problem.
 6. Jag har det installeratt men har bara haft begränsad möjlighet att prova så mycket. Men jag kommer nog att använda det speciellt under kortare tid t. ex. när jag lyckas hitta en källa som jag sökt ett tag och vet att jag kommer att glömma om jag inte sparar den. Tiden går och på samma sätt kommer det nog att bli några till sparade. När de sparade siterna inte längre är aktuella så är det bara att ta bort dom och behålla de som är aktuella.
 7. Jag hamnade i den situationen att det inte hände någonting och jsg kunde inte se om jag var inloggad. Följden blev att jag stängde av allt och gick och lade mig. Vid nästa inloggning så fick jag meddelande om att datorn ville ansluta till en felaktig adress. Det fanns en åtgärd som kanske kunde åtgärda problemet men eftersom jag är tveksam som det sägs "kanske" om så övervägde jag också återgå till senaste säkerhets punkten med de nackdelar det skulle få. Jag jar gjort det tidigare med hjälp av den startskiva som mitt backupsystem skapar. Den verkar vara prioriterad och fungerade då men nackdelen med den är att själva innehållet är så stort att det tar över en timme innan allt är klart. Den gången gick det bra med de nackdelar som följer med att en tidigare automatisk uppdatering måste göras om men också att mycket annat som skett under mellantiden fanns kvar. Jag passade då också på att avinstallera ett program med tvång. Jag tror att om jag gjort som föra gången så hade det nog fungerat även nu. Jag gjorde därför som jag blev tillsagd trots tvekan och det gick helt OK och den felaktiga adressen hade bytts ut mot en som fungerar. Killarna på Microsoft vet vad dom gör men jag råkar ofta ut för att det inte alltid är hela sanningen.
 8. Jag tycker också att det nuvarande fungerar bra men måste ju testa de ändringar som kommer. Jag har flera saker som jag måste lära mig bättre men har varit för lat hitintills.
 9. Hej! Jag har inte en aning men jag har sett när jag går bläddrar i vad Microsoft jobbar med och där finns en hel värld av symboler, beteckningar och annat som inte säger något för den oinvigde. Microsoft är ju ett företag i världsklass och har massor av kunskap som de måste skydda och samtidigt kunna använda vid behov. Själv har jag varken intresse av eller ork att sätta mig in djupare i vad de sysslar med så länge mina kontakter med dem fungerar bra och det har de gjort i över 20 år. Jag är snart 84 med litet tur och vill syssla med det jag har gjort i över 20 år - video. Pehr i Skanör
 10. Jag glömmer allt numer. Att få kalendern under kontroll i Outlook lyckades jag aldrig med men jag hade inte heller behov av den. Vad adressregistret så tror jag att jag till slut utgick för en avkodning via av gammal lista där det fanns bortåt 200 adresser. Det gick lätt att få in i det mailprogram jag använder nu. / Pehr
 11. Man förväntar sig att det bör vara en DVD men det går faktiskt också med en vanlig gammal CD som också kan läsas för start vid behov.
 12. Har inte en aning om detta för är nybörjare och det jag värderar är dels att man gör en spegling av systemet och det i kan få ut en CD-skiva där man skriver in datum och den kan sedan användas som start vid behov. Längre än så har jag inte kommit men avser lära mig så småningom. Har haft massor av annat att klara av först. /Pehr i Skanör
 13. pehrbau

  W10 startar ej

  Om det inte händer något alls så skulle jag nog kollat någon hårdvara t ex routern eller övriga anslutningar. Försöka med en omstart av routern kan ta väldigt lång tid men ofta brukar det hända något. Det kan ju också vara ett avbrott på leverantörens signal. Du kan ju också kolla på din mobiltelefon om den har tillgång till Wi-Fi från just routern. Med vänlig hälsning Pehr i Skanör
 14. Finns det sådana kort så vore det nog det enklaste. Det finns ju massor av utrustning som t ex kameror av olika slag som bara har den utgången. Mina två video kameror och en videospelare har dessa kontakter. Tack för synpunkterna i bifogad text och svaren! Pehr Sjöstrand, Skanör
×
×
 • Skapa nytt...