Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JW2010

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Om JW2010

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1983-08-22

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://swejap.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Malmö
 • Intressen
  Japansk kultur, IT, Webbdesign, Kampsport
 1. JW2010

  KDE 4.5

  Har för det mesta använd mig av GNOME och Openbox + tint2 genom åren som gått med Linux. Har lite erfarenhet med KDE eftersom det varit väldigt ostabilt,. Men har nu läst mycket om att senaste versionen 4.5 ska vara riktigt bra till skillnad mot dess föregångare och tänkte höra om det är någon här som använder sig av fönsterhanteraren KDE? Hur upplever ni KDE? Vilka förbättringar ser ni främst och vad är fördelen/nackdelen med att använda KDE 4.5?
 2. Du gör ett bra val där Har själv en Macbook 13" Unibody som jag många gånger har haft lust att slänga ut genom fönstret och hoppas den landar på Steve Jobs som just i det ögonblicket besöker Sverige och går utanför min lägenhet... Går man in på djupet i OSX så öppnas en helt annan värld av kontrollbehov från Apples sida och man förstår snabbt varför Apple får så mycket negativ kritik. För mig så har aldrig Linux fungerar bra med hårdvaran som Apple valt till Macbook. Det är som om de medvetet valt hårdvara som endast fungerar perfekt med deras operativsystem. Väldigt irriterande, men utvecklarna på Ubuntu Mactel har börjat få fram bra lösningar till att få Ubuntu att fungera någorlunda bra på en Macbook. Förhoppningsvis kan det leda till att man en dag kan ersätta osx helt på sin Macbook och för första gången känna att det verkligen är sin egen laptop man har.
 3. Jag rekommenderar verkligen inte att köpa en MAC. Priset är på tok för högt för den prestanda du får och hårdvaran är inte mycket att bli imponerad över. Ett tips är att kolla upp tester och recensioner på tidningar som t.ex datormagazin, M3 och pc för alla etc för att hitta en bra laptop. Men Asus som du själv redan kollat har fått bra recensioner så inte fel att investera i en Asus Har själv en Macbook unibody 13", version 5.1 sedan 2 år tillbaks och är inte direkt imponerad av hur den presterar till det priset jag fick betala som då var 16000:- Den blir allt för varm av att endast se på klipp i YouTube och om du av någon anledning vill köra Linux så kan jag direkt säga att det inte fungerar speciellt bra på en Macbook. Sen finns det en hel del saker att påpeka angående operativsystemet OSX, men tar inte upp det här utan säger bara att du får ut betydligt mer av pengarna genom att investera i en PC.
 4. JW2010

  Linux

  En bra start är att börja med Ubuntu 10.10 och sedan skaffa böckerna "Effektivare Linux – kom igång med kommandoraden" och "Ubuntuboken – allt om världens mest populära Linuxvariant" Linux Mint som några tidigare nämnt är även att rekommendera, men det finns mer dokumentation för Ubuntu samt att Ubuntu har under längre tid stått som nummer 1 över mest använda Linux distribution. Det borde säga allt tycker man. Lycka till! Senaste versionen av Linux Mint är baserad på Debian, men om han väljer en äldre version så stämmer det att distributionen bygger på Ubuntu.
 5. dropbox är det enklaste alternativet för att att dela med alla typer av filer och hålla dokument etc synkroniserat mot deras online-tjänst. Regga här och ni hjälper mig med att uppgradera till lite mer lagringsplats Ed av moderator: Länk borttagen med hänvisning till att vi inte godtar referalllänkar här. Den som vill skaffa Dropbox-konto gå till http://www.dropbox.com
 6. Kunde inte sagt det bättre själv. Gänget bakom Google tycker jag har lyckats bra, men ska inte kommentera för mycket om det här för är inte så insatt i det. Framtiden ser i alla fall ljus ut och Linux börjar sakta men säkert få mer inflytande på marknaden för vanliga hemanvändare. Senaste nytt är att distributionen joolicloud har börjat sälja nettbooks till ett lågt pris, så det är kul att se hur Linux börjar uppmärksammas mer. Väntar med stort hopp om att Canonical ska sponsra Ubuntu till att ge ut en Ubuntu-laptop. Dell har i alla fall hjälpt till lite på vägen med att sälja datorer som har Ubuntu förinstallerat. Nä nu pratar jag för mycket om annat här så kanske ska hålla sig till diskutionen om det "meningslösa datorkrigsinläggen"
 7. haha Linuxtalibaner, den var ny men kreativ! Jag är själv en Linux-entusiast samt har en förmåga att diskutera för- och nackdelar med Linux vs Windows vs OSX. Håller med om att vissa Linux-entusiaster är lite väl insnöade i deras ständiga strävan efter att få världen att inse hur bra Linux egentligen kan vara för skrivbordet och inte bara som servermjukvara, men det är helt onödigt att, som du säger, bombadera artiklar med inlägg om att "Linux RuLes", "Linux woot, f**k microsoft!" osv. Är faktiskt riktigt irriterad på dessa übernördar som inte är till hjälp på något sätt utan bara vill hävda sig med sina kunskaper om Linux. Närmaste f*tta de kom i sitt liv var när de föddes brukar jag tänka. Nej man ska vara neutral och se för- och nackdelar med alla operativsystem. Datorer är som sagt till för att hjälpa en i vardagen eller hur? Men om jag ska lägga till en sista mening så tycker jag ändå Apple tar priset för diktatur om man verkligen går in på djupet i deras förskönade OSX Snow Leopard. Svårt att verkligen få friheten att göra det man vill med datorn. Kolla bara på DRM och valet av kodecs när man importerar film till iMovie. Efter att du gjort det och kanske vill arbeta med klippen i Windows eller Linux så är det kört..Licens på licens på licens. Sen fungerar inte hårdvaran på Macbook speciellt bra med Linux av någon anledning...16000:- för en laptop som man är så begränsad till vad man kan göra med
 8. Jag står inför ett val att välja yrkeshögskola nästa år och är väldigt intresserad av Linux och IT i allmänhet. Vill helst studera på västkusten och såg att det fanns yrkesögskola med inriktning Linux systemadministratör i Göteborg. Är det något här som gått den här utbildningen och jobbar med det? Kan du berätta lite vad för arbetsuppgifter du har samt hur en dag på jobbet kan se ut? Trivs du med ditt jobb? Är du ständigt belastad med många uppgifter som ska lösas eller varierar det från dag till dag? Har själv varit ute mycket i arbetslivet innan studierna tog fart igen så vill verkligen göra rätt val med yrkesutbildning framöver och få ut något av det efter utbildningen. Det är den här utbildningen på 1 år som jag är mest fokuserad på nu. Sen så finns även Linux systemspecialist i Helsingborg som jag hört ska vara bra. Tacksam för svar
 9. Tack för alla svar och det gick bra att utföra uppgiften utan att vara så bestämd med hur räknaren skulle visa talen. Ett bra forum det här
 10. Ja då förstår jag. Det var ju dumt av access att göra så men det finns ingen lösning på det? Måste använda räknaren, det ingår i uppgiften jag arbetar med.
 11. Du får nog ge lite mer information om du vill ha hjälp. Länk till bloggen? Vad drivs den av? (wordpress, blogger osv?). Du kan välja att importera länk till bloggen i facebook så att det visas ett nytt inlägg på din profil varje gång du uppdaterar. Tror det görs i anteckningar under din profil. Skapa anteckning, länka från blog eller något i den stilen. Har du wordpress som cms så finns det diverse plugins för att visa innehållet på facebook.
 12. Hejsan, ny här på forumet och går för tillfället en kurs i Access 2007. Har fastnat på ett litet problem som jag inte finner en lösning på och det är att få min primärnyckel som har datatypen räknare att visa antal tal i storleksordning från 1 och framåt. Har skapat en databas över cd-skivor men av någon anledning så har AlbumID inte börjat räkna från 1. Hur kan jag själv bestämma vilket tal räknaren ska börja räkna upp från? Just nu har jag 10 skivor listade, men de står från 4 till 13 i räknaren och vill att det ska stå 1-10. Hittar inget svar i arbetsboken. Tacksam för hjälp.
×
×
 • Skapa nytt...