Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Beneke

Medlem
 • Antal inlägg

  26
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Beneke

 1. Felet uppstod efter att leverantören hade bytt nätaggregat. De svarar att detta problem kan uppstå efter att man byter enskilda komponenter i datorn. Nu några dagar senare så får jag inte ens upp ett felmeddelande. Det enda som händer är att programmen inte startar trots ominstallation.
 2. Ja, det ser exakt ut som i rutan ovan men Microsofts svar hänvisar till SQL-server och jag kör på en enskild stationär dator hemifrån. Jag får också felmeddelandet vare sig det är program och PDF-filer på skrivbordet eller i dokumentmappen. Datorn har nyligen varit på en garantireparation pga defekt nätaggregat och innan dess så fungerade allt som det ska.
 3. Jag har prövat att installera om programvaran men det hjälper inte. Vissa program fungerar normalt medans andra ger felmeddelandet " The data area passed to a system call is to small" samt vägrar att starta
 4. När jag försöker att läsa PDF-filer så får jag felmeddelandet " The data area passed to a system call is to small" Några program vägrar att att starta och hänvisar till felmeddelandet medans andra fungerar felfritt.
 5. Tack för era svar! Gratisprogrammet Rufus verkar krångligt att använda. Jag förstår inte vilka inställningar jag ska välja. Nu har jag hittat ett program hos MIcrosoft som har fört över ISO-filen till en USB-sticka. Men jag får följande kommentar: Files copied sucessfully. However we were unable to run bootsect to make the USB device bootable. Hur åtgärdar jag det? Är det sedan bara att ansluta USB-minnet och skriva E://setup.exe + Enter så startar installationen? MVH/ Anders Larsson
 6. Jag har en giltig Windows 7-installationsfil som jag har laddat ner ifrån Microsofts hemsida och kommer att installera det på en tom dator som jag avser att köpa. Men Windowsfilen är på 5,8Gb så det går inte att installera ifrån en DVD-skiva utan jag måste göra det via USB-uttaget. Hur får jag datorn att förstå att den ska läsa ifrån USB-minnet så att installationen kommer igång? Måste jag ladda ner ytterligare program etc.?
 7. Kontakten med mitt bredband försvinner då och då. Felsökaren säger att den återställer till lokalt nätverk men ofta svarar den att att återställningen har misslyckats. Ofta behöver jag starta om datorn över 5 gånger innan internet fungerar igen. Är det något jag kan åtgärda i inställningarna? Datorn är en ca 5 år gammal kontorsdator som jag köpt via ett företag. Windows 7 professionell
 8. Hej Nej, jag har inte ändrat i Bios. Det är en stationär dator som jag har köpt ifrån Inrego som säljer begagnade kontorsdatorer med garanti. Man får ingen skiva med Windows utan enbart en licenskod. Operativsystemet ligger på hårddisken och installeras första gången man startar datorn. Vid uppstart ska det ska komma upp ett val att återställa Windows till leveransversion men den skärmsidan har datorn hoppat över sedan länge.
 9. Hej När jag startar datorn så visas efter ca 3 sekunder en svart skärm med vit text i övre vänstra hörnet. "Type the system password and press enter". Innan den dyker upp så står det Option F12. Men det händer ingenting när jag trycker på den tangenten. Någon som vet vad som är fel eller vad lösenordet är? Min gissning ä'r att datorn har fått för sig att jag är systemansvarig och något sådant lösenord har jag aldrig angett. MVH/ Anders Larsson
 10. Jag kom nyligen över en begagnad version av Premiere elements 7.0. Allt fungerade bra tills jag skulle spara mitt färdiga arbete för visning på datorn. Då dyker en skärm upp och säger att jag saknar registreringskod för MPEG2 komponent och jag uppmanas att trycka på en knapp för att kopiera det serienummer som visas. Detta ska jag sedan enligt programmet klistra in på den sida som en länk hänvisar till för att få ett serienummer så att jag får åtkomst till nödvändig MPEG2 komponent. Men programmet är ju 10 år gammalt så länken fungerar naturligtvis inte. När jag tittar på Adobes hemsida så hittar jag ingen hjälp. Hur löser jag det? MVH/ Anders Larsson
 11. För många år sedan så brukade jag ibland läsa i nyhetsgrupper. Det program jag använde var Gravity sedan så fanns det ett populärt program som hett Agent någonting. Hur fungerar sådant idag. Vilka är de bästa programmen?
 12. Finns det något bra gratisprogram som kan exportera ljudet i ett MP4-klipp som waw-fil?
 13. Finns det något gratisprogram som kan redigera Youtube-klipp. Jag behöver endast enkla funktioner som att förkorta och klistra ihop olika klipp. Materialet kommer jag sedan att bränna ner på en DVD-skiva som ska visas på TV. Jag har använt Avidemux tidigare. Men det vägrar att starta trots ominstallation
 14. Varje gång jag öppnar en länk i Google Chrome så öppnar webbläsaren en ny flik med innehåll som jag inte begärt. Går det att få bort det?
 15. Jag laddar ner Youtube-filer som jag sedan koverterar till mpeg-II för att bränna ner på DVD. Problemet är att windows brännarprogram säger att många av filerna är skadade och inte går att bränna- Men det går alldeles utmärkt att titta på dem i "Windows media player". Jag har prövat med både "Freemake video convereter" och "Any video converter ultimate" men inget hjälper. Nu har dessa båda program massor av olika inställningar som jag fattar nada av. Något som vet vad som löser problemet?
 16. Jag läser in texter Audacity. Men jag vill ha allt på samma ljudspår. Varje gång som jag har lyssnat av det jag har läst in och vill fortsätta så skapar Audacity ett nytt ljudspår vilket är mycket irriterande. Hur löser jag det?
 17. Nej, det är inte så jag menar. Bilden blir förvrängd så den blir mosaiklik ungefär som när man lägger på ett filter i ett bildbehandlingsprogram. Är MP4 bästa format att spara i för visning på DVD? Jag har gjort ett försök för länge sedan och då klarade inte alla DVD-spelare av att visa i det format jag sparade i då (minns ej vilket).
 18. Det är bara musen som fastnar. Jag har Windows 7 Proffesionel samt trådlös mus.
 19. Jag laddar ner youtube-klipp som jag sedan klipper ner i kortare sekvenser i Avidemux. Problemet är att det videoklipp som kommer efter ett annat klipp blir kraftigt förvrängt i ca 2 sekunder i början.Materialet bränner jag ner på DVD som ska visas på en vanlig TV.. hur får jag bort det? Finns det bättre gratisprogram för uppgiften än Avidemux? Vilket är det bästa formatet att spara i om det ska visas på TV-skärm?
 20. Musen fastnar ideligen så jag måste vänta 5-10 sekunder innan jag kan fortsätta. Det övervakningsprogram som jag har visar att det finns gott om kapacitet kvar både vad det gäller processor och minne. Finns det något program som kan åtgärda problemet?
 21. Finns det något gratisprogram som skarvar ihop MP4-klipp
 22. De senaste dagarna har jag fått meddelande om att flera av mina mail går inte att skicka. Det är helt korrekt adress. Vet någon vad som är fel? För något år sedan så stals information ifrån olika Yahoo-konton. Sedan dessa så får jag med jämna mellanrum besked ifrån olika spelbolag om att min konto har blivit låst pga för många felaktiga inloggningsförsök. Jag har försökt att få besked om vad som händer ifrån spelbolagen. Men de svarar inte. Någon som har besked att ge?
 23. Ett städprogram föreslår att jag ska ta bort ett antal skräpprogram som slöar ner datorn. Men varje gång jag gör så slutar internet att fungera och jag blir tvungen att använda återställningen för få allt att fungera igen. Dessutom så är webbbrowsern seg som sirap. Det tar minuter för Opera att starta och att bläddra på sidor tar evigheter. Ibland kommer en ruta upp som säger att flash saktar ner internet men när jag ominstallerar flash så återkommer problemet. När jag återvänder till datorn efter paus har den ofta öppnat upp olika flikar i Opera som går till reklamsidor. Hur får jag bort trögheten? Det är rejält irriterande. MVH/ Anders
×
×
 • Skapa nytt...