Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kone

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Kone

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 1. Tack ännu en gång Cecilia och Flyfisherman för era tips som ledde mig till en fungerande dator. Nu vågar jag inte pilla för mycket, så jag nöjer mig med detta så länge... Med önskan om en trevlig sommar!
 2. Tack Cecilia, nu lyckades jag med att komma ner i datorns UEFI, och den vägen få igång datorns egna testprogram som jag körde igenom allihopa, snabbversionerna, annars tar det timmar... Allt verkar fungera enligt testerna, men jag är fortfarande osäker på själva moderkortet med dess grafik, någonting stämmer ju inte eftersom den nya grafikdrivrutinen inte fungerar riktigt.
 3. Lite goda nyheter (än så länge): Sveriges nationaldag fick jag fira med att Systemåterställa datorn hela tre gånger! Försökte uppdatera drivrutiner från HP:s hemsida, alla 3 drivrutinerna misslyckades att installera, vid omstarten låste sig datorn fullständigt, endast en Systemåterställning fick igång datorn. Läste sedan på http://answers.microsoft.com/en-us/insider/wiki/insider_wintp-insider_devices/how-to-install-and-update-drivers-in-windows-10/a97bbbd1-9973-4d66-9a5b-291300006293, om drivrutiner och testade att genom Enhetshanteraren "återställ tidigare drivrutin". Direkt började datorn bete sig normalt, med CPU:n på ett par procent! Kollade vidare hur man skulle förhindra Windows att åter uppdatera samma drivrutin tillbaka och hittade den här lösningen, ladda ner http://support.microsoft.com/kb/3073930, där kan man förhindra uppdatering och "gömma" undan den från Windows Update. Så, än så länge allt väl, peppar peppar... Någonting är ju snett med datorn eftersom det inte går att installera senaste drivrutinen för grafiken. Denna dator har väl en integrerad grafik i moderkortet om jag förstått saken rätt, finns det något enkelt testprogram som skulle kunna visa om det finns fel på antingen moderkortet eller grafiken?
 4. Flyfisherman tusen tack, nu försvann den okända enheten! Och det redan på första HP supportsida, laddade ner en drivrutin och det funkade. Hade till och med en liten förhoppning av att det kunde påverka även det hoppande Systemminnet, men icke sa nicke.
 5. Flyfisherman, detta är vad som står på fliken : Allmänt, "Den här enhetens drivrutiner är inte installerade. (Kod 28) Det finns inga drivrutiner som är kompatibla med den här enheten. Klicka på Uppdatera drivrutin när du vill söka efter en drivrutin för den här enheten." Och detta på fliken : Information, Värde: ACPI\ASD0001\2&DABA3FF&1 På fliken händelser: "Enheten har konfigurerats (null)" Information "Device ACPI\ASD0001\2&daba3ff&1 was configured. Driver Name: null Class Guid: {00000000-0000-0000-0000-000000000000} Driver Date: Driver Version: Driver Provider: Driver Section: Driver Rank: 0x0 Matching Device Id: Outranked Drivers: Device Updated: false Parent Device: ACPI_HAL\PNP0C08\0"
 6. @Cecilia, Nu är hårddisken skannat, utan fel. Hittade en okänd enhet i Enhetshanteraren, dess drivrutin går inte att uppdatera och försök att ta bort den är lönlöst, den poppar upp igen när enhetshanteraren uppdateras, men den har funnits med sedan länge och kan väl rimligen inte ha att göra med nuvarande problem? De enda som är inkopplade via USB är tangentbord och mus.
 7. @Flyfisherman, här är senaste resultaten av SFC i felsäkertläge:
 8. @Cecilia, ska kolla HP:s sidor, annars hade jag en ide angående det att felet återkommer efter varje ominstallation, skulle det kunna vara HP:s återställningspartition/volum på disken som eventuellt kan vara korrupt och orsaka detta fel? Kan jag radera denna återställningspartition/volum och därefter göra en ren installation av W10 igen, har varit inne och kollat, men man måste nog vara inloggat med administrationsbehörighet för att åstadkomma någonting, hur loggar jag mig in?
 9. @Cecilia, ja datorn var seg även då. En sak som jag undrar över är varför jag har två stycken grafikkort, är det nödvändigt eller kan det ena tas bort, de kanske orsakar en konflikt?
 10. Hej Flyfisherman, ska försöka ta skärmbilderna, men de visar ju endast ögonblicksbilden när mätarna hoppar mellan 6 och 14%...
 11. @ Axi, ja, det måste vara någon typ av process/programkonflikt. Har nu kört SFC /SCANNOW som inte hittade några fel. Via Systemkonfiguration, fliken Tjänster bockar man för "dölj alla Microsoft-tjänster" därefter "Inaktivera alla tjänster", även detta utan resultat. Jag har ett antivirus, F-Secure SAFE och Windows egen brandvägg. @Monshi, har nu kollat igenom alla drivrutiner, det fanns rätt många som uppdaterades, dessvärre utan resultat. @ Larsas, tack för tipset om HP:s supportsida, hämtade en handfull nya drivrutiner, ska kolla vidare. Tyvärr är datorn fortfarande seg och slö, men har inte en tanke på att ge upp! ​Någon som har mer idéer?
 12. Tack Monshi och Cecilia, nu har jag slutförd en ren installation av W10 utan några som helst bekymmer. Men tyvärr är det samma fel kvar som tidigare, dvs slö och hackande dator. Har haft den på tomgång en längre stund för att se om den lugnar sig med tiden men utan resultat. Är det enda som återstår att köra med W8.1 tills det är dags för en ny dator... ?
 13. Tack Monshi, alla tips är välkomna! Eftersom jag är (än så länge) en glad amatör, skulle jag behöva lite mer vägledning om hur jag gör en ren installation av W10, för om jag går via Windows update så blir det väl bara en uppgradering?
 14. Hej alla snälla medmänniskor Förhoppningsvis är jag på rätt forum. Jag har fått problem med min dator efter uppgradering till Windows 10. HP 15N221so Köpt 21/4 2014, med Windows 8 AMD A6-5200 APU with Radeon 2.00 Ghz ATA mod: WDCWD10JPVX-60JC3TO Moderk: 2170 31.25 System-BIOS: F.18 Minne 8 GB 64-bitars op-system x64 Grafikenh. 1. AMD Radeon HD 8400/R3 Series Grafikenh. 2 AMD Radeon HD 8670M Dual GPU Saken är den att jag uppgraderade HP:n från 8.1 till Windows 10 hösten -15, allt gick bra ända tills för några veckor sedan när datorn började lagga och blev slö, bland annat när jag scrollar med mushjulet på webbsidor så rör sig sidan bara ryckvis med. Jag kan inte koppla ihop någon händelse i samband med att datorn började bete sig illa, förutom de vanliga uppdateringarna som kommer av och till. I aktivitetshanteraren, fliken processer ser jag att CPU:n jobbar konstant mellan 7 och 14 %, (aktiviteten: Systemminne/komprimerad minne), på fliken prestanda ritar den en sågformig linje hela tiden. Testat följande åtgärder: Skannat datorn med antivirus (F-Secure) + onlinescanner, Malwarebytes Antimalware, inga fel. Inaktiverad alla processer (inkl. antivirus och brandvägg) förutom Windows egna, utan resultat. Omstart felsäkert läge, då funkar datorn normalt med CPU:n på 1-2 %. Fabriksåterställning av Windows 8 - 8.1 och åter till W10. Bara för att konstatera samma fel. Återigen tillbaka till W8.1. Ett spännande äventyr på ca 11 timmar med alla hundratals uppdateringar, men nu funkar datorn alldeles normalt med CPU:n på 1-2 %. Skulle gärna haft W10, nu när den till och med är gratis, men får tydligen nöja mig med W8.1. Har någon annan haft liknande problem som ni har lyckats lösa och hur i så fall? Tusen tack på förhand. Amatören
 15. Hej, har exakt samma problem, kan ej kopiera vissa av mina bilder till mitt USB-minne, av märket Kingston Data Traveler 16 GB! Har provat alla ovanstående förslag, tyvärr utan framgång. Stationärt med W7 64. Vid kontroll av bild-egenskaper, av filer som ej kan överföras, är det enda som skiljer åt, "Bild-ID XXX..." Är vissa av mina bild-filer skadade, och kan jag i så fall reparera de? Kan de repareras alla på en gång, eller en och en... har typ 4000 bilder....!? Tack för alla förslag!
×
×
 • Skapa nytt...