Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TomV

Medlem
 • Antal inlägg

  185
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

TomV vann dagen: 16 september 2018

TomV hade det mest gillade innehållet!

Om TomV

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har en äldre dator med F-Secure Internet Security där bankskyddet sedan några dagar inte aktiveras när man loggar på en bankhemsida i Google Chrome. Tittar man under inställningar i Internet Security står det Bankskydd PÅ. Därunder finns något som heter Webläsartillägg som man kan ominstallera och funderar på om det något sådant det handlar om. Mig veterligt har det inte gjorts några uppdateringar i datorn under perioden som kan förklara problemet. Det naturliga hade varit att fråga F-Secure, men deras chattfunktion verkar för närvarande vara stängd.
 2. Det var det jag letade efter. Det är lite förvirrande att Kundklubben talar om "licensnyckel / kod" och F-Secure om "prenumerationskod", men jag antar att det är samma sak.
 3. I samband med inköp av ny dator tänkte jag installera F-Secure Total som ju ingår som förmån i min prenumeration på PC För Alla. På Kundklubbens hemsida finns beskrivet att man skall generera en licensnyckel, men jag hittar inget om hur man gör själva installationen av F-Secure Total, bara att om har frågor skall man kontakta F-Secure. Något som för närvarande verkar svårt eftersom varken chatt eller telefon tycks vara bemannad. Alltså, hur installerar jag F-Secure Total som förmån PC För Allas Kundklubb?
 4. Det finns inga mappar tillhörande mitt gmail-konto som jag själv skapat. De mappar jag använder för att lagra mina mail från Inkorgen och Skickat är verkligen lokala.
 5. Jag har hittat ytterligare en Gmail-mapp som jag inte lagt märke till tidigare, nämligen Alla mail. Även där finns allt med början förra gången jag flyttade mail till lokala mappar. Skillnaden mot Viktigt är att här finns även mailet jag skickat. Jag tänker låta allt vara för att se om det så småningom sanerar sig själv.
 6. Frågan är om mailen sparade i Viktig försvinner automatiskt. Jag får helt enkelt avvakta och se.
 7. Det verkar vara de mail ur Inkorgen som jag idag flyttat till lokala mappar. Mappen måste ha skapats när jag installerade Thunderbird för några år sedan och jag har aldrig reflekterat över vad den skall vara bra för. Samma gäller mappen Stjärnmärkt som också måste skapats vid installationen och vars syfte är för mig oklart.
 8. Jag har idag i Thunderbird flyttat de mail som fanns i Inkorg och Skickat till mitt GMAIL-konto till lokala mappar vilket jag brukar göra med jämna mellanrum. Därefter var då båda mapparna naturligtvis tomma. Jag råkade upptäcka att mappen Viktigt till GMAIL-kontot fortfarande innehåller en massa mail. Jag är nyfiken på varför och kommer de att försvinna automatiskt?
 9. Frågan är löst. Att ändra epostadress på frånraden har jag upptäckt tidigare, men tyvärr händer det att jag glömmer att ändra.
 10. Jag har inte hittat vilken version av Thunderbird jag har, men det är uppenbarligen en äldre version. Tittar jag närmare på Kontoinställningar under Inställningar så finns faktiskt Kontoåtgärder där väl dolt längst ner till vänster. För båda kontona ser det nästan likadant ut med den skillnaden att det bara går att klicka på "Gör till standardkonto" för den som inte redan är det. Det står alltså inte i klartext vilket som är standardkonto men framgår indirekt.
 11. Svaret gjorde mig förvånad eftersom jag letat under Inställningar resp. Verktyg. När jag nu kollar Verktyg på nytt kan jag bara konstatera att jag inte har något val Kontoinställningar under Verktyg. Däremot hittar jag Kontoinställningar under Inställningar men där finns inget om standardkonto. Mysteriet tätnar!
 12. Nja, inte riktigt. Jag har två mailkonton definerade i Thunderbird, det ena är gammalt och kommer framöver att försvinna, det andra har tillkommit som ersättare. När jag klickar på en epostadress på en hemsida så blir den gamla epostadressen avsändare och jag vill ändra så att det istället blir den nya epostadressen.
 13. Jag vill ändra vilken epostadress som blir avsändare i Thunderbird när jag klickar på en epostadress på en hemsida. Jag trodde det skulle vara enkelt, men har hittat hur/var i Thunderbird man gör det.
 14. Det är bara att erkänna att det där hade jag inte kommit på själv även om jag lagt pannan i djupa veck.
 15. I Word finns funktionerna "Konvertera till text" och "Omvandla text till tabell". I Excel finns under Data "Text till kolumner", men jag kan inte hitta det omvända att slå ihop flera kolumner till en kolumn. Någon som vet? Jag brukar gå den omständiga vägen via Word, men varje gång med tanken att det troligen går att göra direkt i Excel.
×
×
 • Skapa nytt...