Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TomV

Medlem
 • Antal inlägg

  168
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

TomV vann dagen: 16 september 2018

TomV hade det mest gillade innehållet!

Om TomV

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. TomV

  Samsung CLP-310N

  Nej, det hade jag inte sett. Jag har nu provat ett antal av de förslag som beskrivs där, men inget av det har inneburit någon förändring till det bättre .
 2. TomV

  Samsung CLP-310N

  Det blir samma fel med enbart rött och det är originaltoners som sitter i skrivaren.
 3. TomV

  Samsung CLP-310N

  En testsida direkt från skrivaren blir stående A4 och det blir fortfarande konstigt. I det fallet i nedre delen av sidan (vilket ju blir längst till höger om man vänder sidan till liggande). Skrivaren är inte använd på länge så troligen har den inte mått bra av att stå oanvänd. Kortsiktigt klarar jag mig med den vanliga laserskrivaren och på sikt lär det väl bli en ny färglaser denna gång med inbyggd skanner. Den som har något bra förslag till val av färglaser för gärna berätta.
 4. TomV

  Samsung CLP-310N

  Min Samsung färglaser har börjat uppföra sig märkligt. Om jag skriver ut en sida liggande A4 så hamnar all text där den skall, men dessutom hamnar texten längst till höger även i suddigare form längst vänster ovanpå den ordinarie texten. Det är ungefär 10 cm av texten som hamnar på två ställen. Någon idé om vad det beror på och vad man kan göra åt det? Jag kan tillägga att om jag försöker skriva ut samma sida flera gånger så blir resultatet det samma.
 5. Det bör vara hanterbart att undvika stora datamängder via dockan. Det är ju inget som hindrar att jag ansluter saker direkt till datorn, jag gör redan så med t ex externa hårddiskar. Det är alltid lite irriterande när man inte begriper varför något inte fungerar som det "borde", men det är bara att gilla läget.
 6. Föga överraskande är svaret från Tagus inte vara mycket att glädjas över, nämligen: "Unfortunately the dock is discontinued and support for it has ceased". Eftersom jag inte märker några bieffekter av att istället använda mig av en USB2 förlängningskabel får jag väl nöja mig med det även om jag tycker att problemet med att inte kunna använda USB3 är lite märkligt.
 7. Det visar sig att man får samma problem efter byte till 0,6 meters USB3-förlängningskabel. Kabellängden var uppenbarligen inte orsaken. Det kan ju vara att kablarna köpta hos Kjell & Company inte håller måttet, men jag har aldrig upplevt något liknande tidigare. Jag skickade en fråga till Targus och fick svar direkt att förfrågan måste skrivas på engelska. Detta är nu gjort så det lär visa sig om jag får någon vettig förklaring eller förslag till lösning.
 8. Om förklaringen är dålig kontakt mellan kabeln ansluten i dockan och förlängningskabeln så borde lösningen istället vara att ersätta den befintliga anslutningskabeln USB3.0 med en motsvarande som är lite längre. Sådana finns hos Kjell & Company i olika längder (bl a 1m och 1,8m) och priset skiljer sig inte nämnvärt från förlängningskabeln.
 9. Kabeln jag gjorde mitt misslyckade försök med är inköpt på Kjell & Company och har artikelnummer 68916. Jag har nu tänkt om när det gäller min ommöblering så att datorn kommer närmare Targusdockan. Kjell & Company har en kortare variant av kabel som är 0,6 m och eftersom den nu räcker skall jag imorgon försöka byta ut den befintliga kabeln mot den kortare. Om det inte heller fungerar får jag försöka hitta en förlängningskabel USB3 på annat håll som förhoppningsvis är av högre kvalitet. Om någon har något tips var man kan hitta den mottages med tacksamhet.
 10. När jag använder min bärbara dator på hemmaplan ansluter jag den till en Targus USB3 Docking Station som i sin tur är ansluten till diverse kringutrustning (större bildskärm, tangentbord osv). Den USB3-kabel som anslutes till datorn är tyvärr kort och efter ommöblering behöver den förlängas. Eftersom jag inte hade någon USB3 förlängningskabel tillgänglig testade jag med en 1,5 m lång USB2-kabel och till synes fungerar det utan problem, men min avsikt är att byta ut den mot USB3. Tyvärr hittar jag bara USB3-förlängningskablar som är 0,6 resp. 1,8 m. Eftersom 0,6 är för kort fick det bli 1,8 även om den är onödigt lång (det som behövs är cirka 1 meter). När jag använder USB3-förlängningskabeln visar det sig dock innebära störningar och man tappar periodvis kontakten med dockningsstationen. Byter jag tillbaks till USB2-kabeln fungerar det problemfritt så det är uppenbart att den nya USB3 förlängningskabeln på något sätt är anledningen till problemen. Det jag funderar på är vad som är den troligaste orsakan till problemen. Är det USB3-förlängningskabeln som är defekt eller är den helt enkelt för lång. Åsikter i ämnet mottages med tacksamhet.
 11. TomV

  Epostadresser

  I samband med flytt kommer jag inte längre att ha tillgång till den operatörsberoende epostadress som jag oftast använt i många år. Som alternativ använder jag en gmailadress. Det finns ju andra operatörsoberoende alternativ och jag funderar på om något av de andra kan vara ett bättre val. Vilka är gratisalternativen till gmail och vilka fördelar/nackdelar har de?
 12. Det är aldrig fel att lära sig lite nytt även om en del i det här fallet kanske blev lite överkurs. Det jag vill åstadkomma är i grund och botten ganska enkelt. Jag vill till det nätverksuttag som är placerat i hallen kunna ansluta datorer och TV trådlöst där det är möjligt och kabelanslutet där det visar sig behövas. Samtliga de sex operatörer jag har möjlighet att välja mellan saluför något som de kallar router och min tanke är att för enkelhets skulle köpa routern från den operatör som jag beställer fast bredband hos för att undvika att olika inblandade skyller på varandra om något skulle strula. Jag anser mig ha hittat bästa centrala placeringen mot vilken all uppkoppling skall ske (både trådlöst och via kabel). Tillsvidare kommer jag att ha enbart mitt mobila bredband av den enkla anledningen att den som gjorde installationen i fastigheten av okänd anledning hoppade över en av lägenheterna i huset, dvs min. Nätverksuttaget som i teorin sitter i hallen lyser alltså i verkligheten med sin frånvaro. Detta konstaterat genom att kolla hur det ser ut hos ett par av grannarna. Fastighetsägaren måste alltså under alla omständigheter skicka hit någon för att montera uttaget som skall finnas i hallen. Har jag tur kanske jag samtidigt t o m kan få hjälp att förlänga nätverket till en central punkt i bostaden som kompensation för att det som står i kontraktet om tillgång till bredband för närvarande inte stämmer.
 13. Tack för tipsen. Det var bara jag som uttryckte mig slarvigt eftersom det var nätverkskabel jag avsåg. Av era beskrivningar av trådlös uppkoppling att dömma är jag förvissad om att trådlöst kommer att fungera bra om jag använder befintliga kabelrännor och placerar routern centralt i närheten av där TVn står. Då har jag bara några få meter till arbetsrummet där datorerna står med en vägg emellan. Det blir dessutom så nära kabelvägen att det inte blir något större jobb att dra nätverkskabel även till arbetsrummet om det skulle visa sig behövas.
 14. Några kommentarer till båda inläggen. Att placera routern i närheten av där det finns ett vägguttag verkar rätt givet. Det lutar år att utnyttja kabelrännorna som finns och dra fiberkabel till ett centralt strategiskt ställe och sätta en patchpanel där. Då blir som mest en innervägg och några meter som behöver blir trådlöst och det borde rimligen fungera. Använder ni båda trådlös uppkoppling från router till dator? Vad handlar det om för avstånd och vad finns i vägen?
 15. Jag har nyligen flyttat till en bostad där fastighetsägaren erbjuder Bredband LAN från sex olika operatörer, några stora, några lokala mindre. Det jag reagerat över är att nätverksuttaget sitter i hallen där det inte ens finns elförsörjning i närheten. När jag kollat närmare har jag upptäckt att det verkar ganska vanligt att man placerar nätverksuttaget i närheten av ingången. I mitt fall är det datorer och TV jag vill koppla in, allt på långt avstånd från ingången till bostaden. Jag vill göra uppkopplingarna trådlöst mot en router och funderar på vilket som är bästa sättet att göra detta. Eftersom routern kräver elförsörjning krävs kabeldragning för antingen nätverk eller elförsörjning oberoende av var jag placerar routern. Placerar jag routern i anslutning till hallen kommer jag troligen att behöva repeaters för att de trådlösa uppkopplingarna skall fungera optimalt eller köra kablanslutet som kommer att innebära en hel del kabeldragning. Placerar jag routern centralt får jag istället kabeldragning för nätverket cirka 20 meter. Det jag betraktar som den naturliga placeringen av routern skulle vara i närheten av där uttaget för kabeltv finns en närheten av där både datorer och TV finns. Eftersom kablaget för kabeltv kommer in på samma ställe som bredband och är draget snyggt och prydligt i kabelrännor har jag lite svårt att förstå varför man inte dragit nätverkkablaget samma väg (gissningvis ren bekvämlighet). Om det är som jag fått intrycket att det är vanligt att fastighetsägare placerar nätverksuttaget i anslutning till ingången borde jag inte vara den första som ställs inför frågan hur man bäst löser det. Om det finns någon som haft samma problematik är jag intresserad av hur man löst det.
×
×
 • Skapa nytt...