Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Blue Carpet

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Jomenvisst, man lär sig alltid något. Och det har jag gjort hela vägen upp genom Windowsversionrna Och jag tänker alltid på alla gnällspikar som använder massor av tid att, som i detta fall, racka ner på Windows. Är det inte avsaknad av en start-napp, förlåt -knapp, så är det nåt annat. Ett gott råd: Ägna er åt det ni gillar så slipper vi er här i Windows-världen! (Och i mitt 10-fall var det inte Windows "fel" utan Dell's Media Direkt, visade det sig).
  2. Jodå, det var liksom den vägen jag tog hem 10an. Men sen skall den 'automatiskt' göra nya tillägg/uppdateringar. Och det gjorde den inte då. Men sen har det kommit sådana. Jag hade väl lite för bråttom. Och det skall man ju inte ha i halkan som är nu.
  3. I tillägg till ovanstående, en annan sak. Jag har fortfarande Build 9860 och kan INTE få in senaste uppgraderingen.
  4. Detta inlägg skickade jag först till "fel" plats. Det är ju mer en annorlunda händelse. ================================================================= Postad 27 november 2014 klockan 14:19 Svara på, tja, snarare MIN erfarenhet av Windows 10. Och detta utan att svara på något. Dagen efter möjligheten att ta hem W10 gjorde jag det till en ledig äldre bärbar helt ren Dell 6400. Hemtagandet och installationen bara fungerade direkt. Har alltså använt 10an sen dess runt en timma varje dag. Utan problem. Men så igår onsdag hände det något. 10an startade inte. Det blev blåskärm med text. Otaliga försök gjordes. Inget hjälpte. Och varje gång kom Dells Media Direct fram. Efter flera försök utan start fick jag för mig att Trycka på Media direkt-knappen samtidigt som startknappen . . och si på tusan, datorn startade som den skulle. Och idag torsdag direkt 'som vanligt'. Är det någon mer som råkat ut för detta? - - - -
  5. Svara på, tja, snarare MIN erfarenhet av Windows 10. Och detta utan att svara på något. Dagen efter möjligheten att ta hem W10 gjorde jag det till en ledig äldre bärbar helt ren Dell 6400. Hemtagandet och installationen bara fungerade direkt. Har alltså använt 10an sen dess runt en timma varje dag. Utan problem. Men så igår onsdag hände det något. 10an startade inte. Det blev blåskärm med text. Otaliga försök gjordes. Inget hjälpte. Och varje gång kom Dells Media Direct fram. Efter flera försök utan start fick jag för mig att Trycka på Media direkt-knappen samtidigt som startknappen . . och si på tusan, datorn startade som den skulle. Och idag torsdag direkt 'som vanligt'. Är det någon mer som råkat ut för detta?
  6. Jaha Mikael och Jari, ominstallation blir det inte. Det är inte alltför besvärligt att starta om. Tittade just på kvittot. Datorn köptes för ganska exakt 3 år och 3 månader sen. Dagarna efter köpet satte jag in disken med XP i datorn, (med lite kopplingsspecial). Det har fungerat prima i alla år tills förra månaden, med stoppen då och då. Så där bortfaller eventuella installationshändelser eftersom 7an fanns i och XP sattes i sen. Detta stopp då och då har ju inte förekommit tidigare så jag kan väl hoppas att det kan försvinna lika fort som det kom. Om ingen lösning dyker upp. Och senaste månaden jobbade jag 63 % med XP. Har en mätare på det. Föredrar bl.a. Outlook Express 6 framför alla andra. Förutom annat.
  7. Skrivbordsdatorn är inte så gammal, cirka 3½ år. Innehåller en disk med XP och en disk med Win7. När 7an startas är det inga problem.
  8. Den gamla XP-skrivbordsdatorn har efter alla år fått spader. När datorn startas och kommer till login-rutan så stänger den av 1 sekund senare. Datorn stängs och startas om och då går det som det skall hela vägen. Men varannan dag måste man starta om 2 gånger innan det funkar. Och ibland 3 gånger. (Men aldrig fler än 3, hittils). Detta har nu hållit på i drygt tre veckor. Någon som haft samma problem och funnit en lösning? Jodå, vi har både Win 7 och Win 8 i huset så det är inte det det gäller. Men jag arbetar med denna XP cirka 4 timmar varje dag och även om det är lätt att starta om så är det lite irriterande.
  9. Tack för tipsen! Jag tog det första på listan, TotalCommander. Jösses det var en viss skillnad att få bort dubletter och de tusentals andra extrabilderna mot när jag började markera en och en med en sida i taget. Det gick utav bara tusan liksom. Med ett undantag. De sista 2.912 jag hade hade samma namn med löpande nummer och där fick jag söka Avancerat och markerade Samma storlek och Samma innehåll. Det blev nästan 900 dubletter, (ibland ett extra). Men där kunde jag inte ta alla extra på en gång utan fick markera dem på listan och ta bort dem/F8. Med det blev ju bara sådär 450 markeringar så det var en baggis i sammanhanget. Nu känner jag mig färdig. Förutom det att bilderna ju ligger överallt. Men de finns i alla fall.
  10. Tyvärr, jag markerade visserligen mappstruktur, men det blev ingen det heller. Däremot en helsikes massa dubbletter. Och inte bara det. 6 ibland, ibland 12 -66 - 465 - 524 av samma bild! Enormt! Dessutom en sekvens med 10 olika bilder som kom igen i 3.920 exemplar !!!! Jag har till dags dato nu på låmgfredagskvällen "rensat bort alla dessa 'övertaliga' på lite drygt hälften av alla bilder. Men påsken är lång. Jag skall nog få bort alla extrabilder. Visserligen bättre med fler än färre återställda bilder. Men så ini helsikes många tycker jag är barockt.
  11. Jahaja, det var det det. Jo kanske en liten beskrivning av vad jag gjorde med problemet med 'ren' disk. De senaste dryga 4 dagarna använde jag RECUVA PROFESSIONAL (172 sv kr) för att försöka få tillbaka bilderna som försvann i "el-kraschen". Det lyckades ganska bra med mycket arbete och pill. Räknar med att drygt 96% kunde räddas åter. Visserligen fanns det ett antal som var oåterställbara men det var en liten grej i det stora sammanhanget. Och en del dubbletter kom också tillbaka fast hellre två eller fler än inga alls. Och med 88.762 återställda bilder på drygt 520 GB så mår också kroppen så mycket bättre när man inte behöver oja sig över att ha förlorat allt. Det blev idag en extra semla till kaffet för att fira.
  12. HELT RÄTT UPPFATTAT! Man kan lägga in vilken kod man vill, eller, med rätt kod få telefonen att ta ALLA kort. Men frågan om nätverkskod kommer inte upp, det är alltså problemet i detta fall.
  13. Nu har det hänt mig, efter alla dessa år. Igår fredag en riktig 'krasch'. Nej, inte datorns fel och heller inte XP:s fel. Det förekommer långtidsarbete här på landet några kilometer utanför stan. Förra veckan hade vi en sån där snabb-stopp-start på strömtillförseln. Den gången fick alla våra 220V klockor dåndimpen och for iväg flera timmar. Denna gång var det lite värre, hur de nu kopplade därborta cirka 125 meter från vårt hus. Det bara fräste till där jag satt och arbetade vid den dator jag använder till 75 %, alltså med XP. Åsså var de bägge diskarnas innehåll borta. Puts väck. Som en formattering som en god vän sa som satt här när det hände. Jag har inget gjort med den disken utan tänker börja nu. Tror någon att jag överhuvudtaget kan återställa innehållet med något av de program som finns. Det brukar man ju mest göra med en eller annan fil som 'försvunnit'. Men en hel hårddisk? Nu råkar jag ha en backup på C-delen av den disken, (gör backup varannan månad, som väl nu får bli varje månad i fortsättningen). Så den delen hoppas jag skall fixa sig. Det värsta är D-delen på den disken med ett stort innehåll av för mig viktiga filer och annat. Kan man återställa hela disken är det ju bra. Med vilket? program i så fall? Om inte får jag hoppas att i alla fall få åter start-C-disken. Och sen får jag gräma mig stort över att ha missat D-disken. Får väl köpa ytterligare disk för komplett backup. Det som är värst är att det inte var mitt eller datorns fel. Elgubbarna kom hit o frågade om något hänt. Det sa jag att det gjort, kanske mindre snällt sagt men ändå.
  14. NEJ inte det minsta Allt är 'original' Har aldrig varit för en massa bling-bling och oväsentligheter. Så lite arbete som möjligt är parollen. Har förresten varit i Hongkong sen sist och där satt en bekant med samma problem. Vi skulle skicka varandra "lösningen" om vi hittade den. Han har i alla fall inte hittat den än. Och själv får jag söka vidare och hoppas NÅGON fixar det.
  15. NEJ, det var inte just DET företaget, men det spelar ju ingen roll. Det gick ju att söka på den länken också. M E N Jag testade några nummer och konstaterade ett stort fel !! När jag sökte på ett HALEBOPnummer visade programmet att det var ett TeliaSonera-nummer. Jag vet att Halebop är Telias "skräp"företag men jag har också förut kunnat konstatera att man kan inte ringa "över gränserna" där och får ingen nytta av rabatterna. Detsamma gäller ju att man kan inte ha Telia-simkort i Halebop-mobil, och tvärtom. Så det gäller alltså att där vara vaksam beträffande kostnaden.
×
×
  • Skapa nytt...