Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Graystone

Medlem
 • Antal inlägg

  112
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Graystone

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Gävle
 1. Tack för er hjälp! Anade väl att det skulle gå att ställa upp en snygg uträkning, men hos mig är matten inte bara ringrostig, det är nog snarast gravrost som råder... 🙂 Nu kan jag i alla fall fortsätta att röja minor och se om jag någonsin kommer upp i vinstprocent.
 2. Ja, det har du förstås rätt i, det tänkte jag inte på. Men säg att jag har blivit ännu bättre då. Om jag från och med nu vinner i 15% av matcherna. Hur många måste jag spela innan jag får en vinstprocent på 13?
 3. Jag brukar roa mig med att spela minröj på datorn. När jag tittar på min statistik över vunna matcher kom jag på ett matteproblem, men jag har inte en aning om hur jag ställer upp det. Jag har Spelade partier: 1449 Vunna partier: 183 Andel vunna: 12% (verkar avrundas nedåt då 183/1449=0,126) Säg att jag har blivit lite bättre,. Hur många fler partier måste jag spela innan andelen vunna blir 13% om jag antar att jag fr o m nu vinner i 13% av partierna? Jag kan nog testa mig fram till ett svar, men tänker att det måste finnas ett sätt att ställa upp det.
 4. Tack för ditt engagemang! Jag har sett sidan du länkar till men inte fått det att fungera. Men, efter att jag upptäckte att jag för länge sedan lagt till en "on error resume next" längre upp i koden och tagit bort det blev det myyycket lättare att felsöka Jag har nu fått följande kod att fungera forf() = Split(Bok.Forfattarnr, ";") With Me.ufrmForfattare.Form.Recordset For i = LBound(forf()) To UBound(forf()) If Me.ufrmForfattare.Form.Dirty Then Me.ufrmForfattare.Form.Dirty = False End If If forf(i) <> "0" And forf(i) <> "" Then .AddNew .ForfNr.Value = forf(i) .Boknr.Value = Me.Boknr .Update End If Next i End With Om någon annan råkar ut för samma problem kan jag tillägga att huvudformuläret måste vara sparat (Dirty = false) innan man ger sig på underformuläret och att de två fält jag sparar till är namnen från recordsetet, inte kontrollnamnen i formuläret. Hur som helst är jag fortfarande intresserad av varför koden från det första inlägget inte fungerar, alltid trevligt med nya lärdomar...
 5. Hej Jag har som hobbyprojekt en accessdatabas för mina böcker. Försöker nu att automatiskt uppdatera en post med uppgifter från libris webservice. Så länge det bara är en författare funkar det bra, men är det flera får jag problem. Kod enligt nedan: forf() = Split(Bok.Forfattarnr, ";") For i = LBound(forf()) To UBound(forf()) If forf(i) <> "0" And forf(i) <> "" Then If Me.ufrmForfattare.Form.Dirty Then Me.ufrmForfattare.Form.Dirty = False If Me.ufrmForfattare.Form.Recordset.RecordCount > 0 Then Me.ufrmForfattare.Form.SetFocus DoCmd.GoToRecord , , acNewRec End If Me.ufrmForfattare.Form.Namn.Value = forf(i) End If Next i Me.ufrmForfattare.Form.SetFocus ger felmeddelandet: Körfel 2449 Det förekommer en ogiltig metod i ett uttryck. DoCmd.GoToRecord,,acNewRec skapar en ny post i huvudformuläret istället för i underformuläret. Tar jag bort den raden så skrivs den första författaren över av den andra... Likaså om jag byter till Me.ufrmForfattare.Form.Namn.SetFocus så är det den första posten som redigeras. Någon som har en idé om vad jag missar/tänker fel?
 6. Det stämmer att det är boxen på bilden vi har. Har nu testat att vända bort ir-ögat på den, men den låser sig i alla fall när jag använder fjärren till dvd:n. Visst, säkert bättre att byta box, men det är en kostnadsfråga. Inte blir det färre apparater heller, hd-boxen saknar ju dvd... Får ta ett snack med supporten på Canal Digital och höra vad de säger. Stort tack för din hjälp!!
 7. Det verkar som om du är något på spåren där, jag är för lat helt enkelt. :-) Det funkar att spela in om jag gör det med knapparna på dvd:n, det är när jag använder fjärrkontrollen det fryser. Nu blir gubben glad när jag kan spela in skidåkningen åt honom idag. Men skämt åsido, vill ju gärna att det ska fungera med fjärrkontrollen också, det finns ju en hel del funktioner som jag inte kommer åt direkt på dvd:n.
 8. Jag har en ny canal digital hd-box (parabol) utan hårddisk, en dvd/inspelningsbar hårddisk med några år på nacken samt en ny tv. Dvd:n samt digitalboxen är kopplade till tv:n med hdmi-kablar. Mellan digitalboxen och dvd:n är det scart. Var för sig funkar grejorna. Jag kan titta på tv, dvd och inspelat (sedan tidigare) material från hårddisken. Problemet är att så fort jag sätter igång dvd:n/hårddisken så fryser bilden och hela hd-boxen. Enda sättet att få fart på den igen är att dra ur och sätta i strömkabeln. Detta innebär ju också att jag inte kan spela in tv längre, det inspelade blir ju bara en fryst bild. Förmodligen är det "skit bakom spakarna", men i vilken ände ska jag börja felsöka. Är det boxen eller dvd:n som är det troliga felet? Fel i ihopkopplingen? Tacksam för felsökningstips!
 9. Hej Jag har en delad arbetsbok. När ändringar görs i sidhuvudet så ser inte de andra användarna det, allt annat i dokumentet fungerar bra. Någon som har en aning om vad det kan bero på? Använder Excel 2002 (XP) kanske jag ska tillägga. [inlägget ändrat 2009-12-11 10:38:42 av Graystone]
 10. Jag har organiserat alla mina digitalfoton med hjälp av Photoshop Elements 4.0. Hur gör jag för att flytta över mina foton till en ny dator? Tänkte att det skulle gå att kopiera alla foton men hur får jag alla taggar etc att följa med? Hittar ingen info om vilken fil photoshop elements lagrar sin information i.
 11. Uppdaterat: Har löst det själv! -------------------------------- Kan någon hjälpa mig med kod som löser nedanstående: Jag har en xml-fil med följande rad i <tag><textrow>Bla bla bla bla....</textrow></tag> som ska bytas ut till <tag> <textrow rad="1">Bla bla bla...</textrow> <textrow rad="2">Bla bla bla...</textrow> </tag> där innehållet i varje textrow max får vara 250 tecken. Bifogar koden så långt jag hunnit, de första substitueringarna funkar bra, men jag fattar inte hur jag ska få ut raden ovan i en variabel så att jag kan mixtra med den. Måste ju ta bort taggarna först, räkna antalet tecken och sedan lägga till de nya taggarna. #Sökväg och filnamn $path="c:\\program\\perl\\perl5"; $file="testfil.txt"; #Öppna filen och läs innehållet open (SOURCE, "$path\\$file") || &fel; @lines = <SOURCE>; close SOURCE; #Öppna filen för skrivning open (TARGET, ">$path\\$file") || &fel; #Stega genom raderna for ( @lines ) { s/\<\?xml version="1.0" standalone="yes" \?\>/$1\<\?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes" \?\>/; s/Längd/ Längd/; s/Vikt/ Vikt/; print; } close TARGET; sub fel { print 'Det gick inte att öppna filen ' . "$path\\$file" ; } Hoppas någon förstår vad jag menar och kan hjälpa mig. Tack på förhand! PS Om jag i längd- och vikt-substitueringarna vill ha crlf istället för blanksteg, vad skriver jag då? [inlägget ändrat 2008-02-14 10:59:50 av Graystone]
 12. Hurra! Visste inte att detta gick att fixa, underbart!
 13. Graystone

  Datum

  Du har kanske redan kommit på det men lite kod i datumkontrollens "Before update" gör susen: Private Sub Text0_BeforeUpdate(Cancel As Integer) Dim Svar As Integer If DatePart("yyyy", Me.Text0) <> DatePart("yyyy", Now()) Then Svar = MsgBox("Det är inte aktuellt år som du lägger in. Vill du fortsätta? ", vbOKCancel) If Svar = 2 Then '= Valt Cancel Cancel = True End If End If End Sub
 14. Jag har trådlös mus + tangentbord, Logitech Chordless Desktop MX 3000, där musen har fått fnatt. Var och varannan gång jag klickar tolkas som ett dubbelklick och det är förskräckligt irriterande. Går knappt att t ex markera en text. Frågan är nu om jag köper en ny mus, funkar den gamla "mottagaren", eller vad det nu heter, eller måste jag ha två inkopplade då? Den jag har nu tar emot signalerna från både mus och tangentbord. Finns det något att göra åt den dubbelklickande musen?
 15. Graystone

  Aktuell vecka

  Prova att byta ut kommatecknet mot ett semikolon istället.
×
×
 • Skapa nytt...