Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

UEP

Medlem
 • Antal inlägg

  3
 • Gick med

 • Senaste besök

Om UEP

 • Medlemstitel
  Nykomling
 • Födelsedag 1937-06-09

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Datorer. IT.
 1. Jag köpte en Samsung Galaxy Young mobil via Telia och läste specifikationerna innan. Där angavs att det interna minnen var 4 GB. Efterson jag har en Galaxy Mini sedan tidigare med betydligt mindre minne så tyckte jag att detta var ett lyft. Jag blev mycket förvånad när jag kollade i telefonen och upptäckte att det totala minnen var cirka 1,5 GB. Redan första dagen var 60 % av minnet förbrukat så jag blev besviken. Hur kan man lova att telefonen har ett utrymme på 4 GB när den i själva verket tycks ha 1,5 GB? Frugan köpte nästan samtidigt en Galaxy Y där man uppgav det interna minnet till 190 MB. I det fallet står det också i telefonen att den har 190 MB totalt. Varför står det inte i min Galaxy Young 4 GB totalt i likhet med frugans Galaxy Y? Galaxy Young har Android 4.1 och Galaxy Y har 2.3. Hoppas att någon kan reda ut detta. Jag känner mig lurad. Tack på förhand!
 2. Hej och tack för alla svar och synpunkter! Återstår dock flera frågetecken beträffande tekniken och egenskaperna hos 3G. T.ex. Om signalstyrkan är god och upphastigheten från mitt modem är 10 gånger bättre än nedhastigheten från basstationen. Kan det verkligen bero på avstånd till masten (terräng mm) eller är det andra orsaker? När jag har provat i andra områden (troligen annan 3G- mast) så får jag bra fart ned (5-7 Mbit/s) men upphastigheten stannar omkring 1 Mbit/s. Detta verkar vara det normala förhållandet vid en bra uppkoppling. Hög hastighet ned till modemet och ett tak på ca 1 Mbit/s upp om man kör Telias kontantsurf. En annan fråga är om det hjälper med en riktantenn. Kunde ju vara en lösning men verkar ändå tveksamt med tanke på att det kanske ändå inte hjälper. Man köper grisen i säcken på något vis och så är det en investering på ca 1 500 kr ytterligare utöver modemets pris på ca 1 000 kr. Om orsaken till den dåliga hastigheten står att finna i basstationen så får jag kanske ingen större del av kakan med en riktantenn. Finns det någon som har erfarenhet av effekten med och utan riktantenn? Jag har provat med COMVIQ trådlöst bredband men täckningen är alltför dålig vid stugan. Tele2 har jag inte provat. Kör ju i samma 3G-nät som Telia… Sedan något år kör jag Telia mobilt bredband tillägg (abonnemang 99 kr/mån) med Huawei E173 modem kopplat till Dovado Tiny router som har fungerat mycket stabilt vad gäller uppkoppling. Dovado Tiny startar ju om modemet om det skulle tappa kontakten. En mycket bra sak när det gäller övervakning av stugan när den är obemannad. Enda problemet är uppkopplingshastigheten som är låg Byter jag modem till det nya Huawei E392 som klarar mycket högre hastighet så hjälper det inte upp hastigheten. Märkligt! Jag hade hoppats att jag skulle få en förbättring med det nya modemet… Om jag kör modemet direkt kopplat till datorn ser jag att det ligger kvar på 3G och inte går ned på 2G. Men hastigheten är dålig nästan alltid. Några tips? Jag skall försöka kontakta Telia för att ev. få tips var deras master är belägna. Är inte helt säker på placeringen. Hoppas att dom kan/vill lämna upplysningar.
 3. Jag har köpt Telia Mobilt bredband Kontant för att prova om det kunde vara en möjlighet att få bra mobilt bredband i sommarstugan. Modemet heter Huawei E392 och klarar 4G. I stan får jag finfin hastighet på både 3G (in 10 Mbit/s) och 4G (in 20 Mbit/s). Surfprogrammet visar då alla fem staplarna fyllda vilket borde betyda mycket bra signalstyrka. Det märkliga är att vid stugan visar 3G-anslutningen (4G saknas) även där full signalstyrka (fem staplar) trots att nedhastigheten är mycket låg. Typiskt värde 0,1 - 0,2 Mbit/s. Samtidigt kan upphastigheten vara 0,5 - 1,0 Mbit/s. Vid enstaka tillfällen kan nedhastigheten komma upp i 0,5 Mbit/s. Upphastigheten överskrider sällan 1,0 Mbit vid dessa tillfällen. Varför är hastigheten låg fast signalstyrkan är hög? Varför är upphastigheten högre än nedhastigheten? Vid normala förhållanden är det ju tvärs om! Är det för hög belastning på 3G-masten? Skulle det hjälpa med en yttre antenn? Kan det vara så att Telia medvetet har ställt ned hastigheten för att det ska rymmas flera surfare på samma mast? Mycket frågor. Skulle vara tacksam om någon ville hjälpa mig att reda ut frågetecknen!
×
×
 • Skapa nytt...