Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jonas.

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag har varit inne på extendern direkt och mixtrat med inställningar där också. Vad ska jag skriva in om jag väljer att ställa in manuellt? Det har alltid "bara funkat" för mig, så jag har aldrig behövt bekymra mig. Fälten är: IP Address: IP Subnet Mask: Gateway IP Address: Primary DNS: Tack för svar. /Jonas
 2. NETGEARs "Smart Guide" ger mig alternativet att hämta IP etc. automatiskt och dynamiskt (DHCP), eller att sätta den manuellt. Eftersom de enda uppgifter jag fått från Bredbandsbolaget är "Det ska bara funka", så valde jag automatiskt.
 3. Hej. Jag har köpt en NETGEAR WN2000RPT (wireless network extender) som jag försöker få att funka med ett Xavi (Inteno) X5258-P2-modem. Modemet använder 64-bitars WEP-säkerhet. När jag ansluter extendern till modemet, via webbgränssnittet, säger den att den är ansluten till nätverket, och jag själv är uppenbart ansluten till extendern, eftersom jag gör installationen trådbundet. Extendern indikerar att allting är ok, men jag har ingen internetkontakt. Efter en stund, när jag går in via extenderns webbgränssnitt igen, säger också den att jag inte kommer åt internet, och ber mig köra igenom guiden för integrering i befintligt nätverk igen. Jag ringde till Bredbandsbolaget, som tillhandahåller modemet, och fick följande information: - Modemet ska vara helt transparent - Modemet ska bara autensiera dig via lösenordet, och sen vidarebefordra all data - Det finns inga uppgifter om att det skulle finnas några krypteringsnycklar genererade av modemet. Jag undrar, hur ska jag lösa problemet? Jag undrar också, vad ska jag fylla i i "Key 1"-"Key 4" i extenderns inställningar för att den inte ska använda någon kryptering? Jag tänkte att det kanske kunde vara felet... Jag har aldrig tidigare haft problem med modemet, så jag tror inte att det är den det är fel på... Tacksam för hjälp. Mvh Jonas
 4. Hittade vad för projekt boken letade efter. Ett sk. CLR-projekt. Körde det första exemplet i boken, naturligtvis det första efter HelloWorld, i MSVC++ 2010 Express, fick några kompileringsfel, som jag rättade till, och kom sedan till ett error, där kompilatorn ville att jag i samband med att jag startade programmet från kommandotolken skulle skicka med ett argument för att använda föråldrad syntax. Jag får en känsla av att jag ska köpa en nyare bok. Dock kan jag säkert lära mig en del genom att läsa boken, men det blir inte mycket faktiskt skriven kod, och experiment, om jag måste hålla på såhär. Det är ju synd. Man lär sig mycket på att experimentera.
 5. Och den kan hantera .NET? Även fast det i boken stod att det skulle heta "Visual Studio .NET Pro"? Har de bakat in allt i den där?
 6. Tjenis. Jag har kommit över en bok täckande Visual C++ .NET. (Microsoft VISUAL C++ .NET steg för steg) Dock ingår inte IDE i bokköpet. Nu undrar jag: Vilken av Microsofts programvara behöver jag, som gör samma sak som "Microsoft Visual Studio .Net Professional" gjorde för de som köpte boken när den kom ut (2002)? (nämnd i boken, som ett av alternativen till vad man ska köpa till boken) Det finns en annan version, som de också nämner i boken, "Microsoft Visual C++ .Net Standard". Jag har tidigare suttit med lite grundläggande C++programmering, och bekantat mig med syntax, funktioner, klasser, variabler etc. och använt programmet "Microsoft Visual C++ 2010 Express", men jag tror inte att jag kan använda den till .NET-grejjerna, eller? Tex. säger boken åt mig i Kap 2 att öppna ett nytt projekt av typen "Managed C++ Application", men denna template finns inte installerad, dvs, alternativet finns inte i listan över valbara projekt-typer. What to do? /Jonas
 7. Hmm.. Jag följde inte vad du sa, men jag hittade en server som hade alla gamla versioner liggande. Kör nu 3.0, och det går alldeles utmärkt.
 8. Cecilia. Jag installerade VirtualBox genom att tanka hem filen till /Downloads och sedan bara dubbelklicka på den som vanligt. Jag har ingen aning om varför det står "D:" i mitt felmeddelande. Det är en 2:a hårddisk på 6,43 GB, och om jag öppnar den ser jag bara mappen/filen "RECOVERY". Om jag dubbelklickar för att öppna den kommer rutan upp med att "den här delen av hårddisken innehåller filer som används för systemåterställning..." Jag inser nu att jag glömde skriva följande i mitt första meddelande: .vdi-filen skapas, trots felmeddelandet. Jag kan dock inte göra någonting med den... Jag skapade den på skrivbordet för att den skulle komma med på bilden. //Jonas
 9. Tjena. I och med en systemåterställning har jag fått installera om programmet VirtualBox, där jag brukar köra Ubuntu. Problemet är nu bara att någon, eller något har bestämt att programmet inte får göra någonting... Den säger att den inte får skapa filer, eller maskiner, och den får heller inte ladda filer/maskiner. Här kommer ett felmeddelande jag fick när jag försökte skapa en hårddisk, via standard "Ny Maskin"-guiden: (Skärmklipp.jpg) Hur ska jag göra för att kunna köra virtuella maskiner? Innan jag återställde var det bara att installera programmet och köra på, detta gjorde jag för ca. ett år sedan. Har provat att köra som administratör, och programmet har tillåtelse att göra vad det vill av Norman Security och Windows Brandväggen. Jag kör Windows Vista Home Premium, förresten. Tack gud för internetforum. //Jonas
 10. Hej igen. Jag vet att jag bör separera /home från /, men jag vill inte det, då det kraftigt minskar utrymmet jag så väl behöver. Jag kommer inte att mixtra med detta OS, utan hålla mig till min "home" mapp, och backa upp på internet, så det inte gör något om jag måste installera om. Problemet med alla "USB-installer":s och liknande, är att det kör bara live från usb:n. Jag vill inte köra live, jag vill köra som vanligt, bara att den är helt oberoende av datorn. När jag startar vill jag starta direkt in, att den ska spara mina inställningar som t.ex. språk, tema osv. Jag vill inte bli promptad "vill du installera till hårddisk", eftersom den redan SKA VARA installerad till usb:n. Då slipper jag också den ständigt återkommande "installera Ubuntu 9.10" ikonen som alltid finns på skrivbordet på live-sessioner. Förstår ni? Har letat runt på google, internet i allmänhet, ubuntuforumen, youtube... alla visar samma sak... unetbootin, "create bootable usb drive", pendrive linux, med deras "universal USB installer". Om ni har lyckats hitta en lösning, posta gärna. Om det inte finns, och jag har för stora fantasier... säg inte det... :-D länka gärna också en guide om ni hittar nån. tack på förhand /Jonas.
 11. Hej. Att köra in live-cd:n av Ubuntu 9.10 och klicka på "install" och välja ett usb-minne var ingen höjdare, då min vistadators start-vaddetnuär ändrades. Det resulterade i att jag behövde ha usb-minnet i datorn för att GRUB skulle kunna laddas och jag skulle kunna välja att starta vista... INTE vad jag ville ha. DOCK när jag valde ubuntu i GRUB-listan kom den vanliga lila-aktiga ubuntu-splash-skärmen upp och sen kom en inloggningsskärm där jag fick ange namn och lösenord, precis som om jag skulle ha installerat den på en hårddisk. Något annat som var bra var att disken bara blev partitionerad i en "\" och en swap-partition, vilket medförde mer utrymme för mig att spara mina filer på på mitt 16gb usb-minne. DET är vad jag vill ha. När man skapar en "USB startup disk" får man alltid valmöjligheterna; språk, köra som livecd, installera, testa media osv... Detta vill jag inte heller ha. För att summera allt i en fråga: Kan jag på något sätt kombinera alltihop, så att jag helt kan boota från usb:n (live), bara har en "\"-partition och en swap-partition, och kommer till standard-skärmen direkt efter boot, utan att behöva klicka "kör som liveUSB"? Mycket på en gång? :-) Visste inte riktigt vart jag skulle vända mig. Mvh. /Jonas.
 12. Tack. tack. Problemet är löst. Trevligt att kunna känna att om man postar saker på PCFörAlla:s forum så finns det nästan alltid någon som engagerar sig i att försöka hjälpa en. Tack, återigen! /Jonas.
 13. Mjaa... Ett mindre problem är ju att jag inte har någon installationsskiva, eftersom OS:et var installerat när jag fick datorn... Kan man återställa Windows till en tidigare punkt, alltså innan jag installerade Ubuntu, även fast jag inte har dessa första steg som du pratar om? Har mina viktiga filer på en extern hårddisk, så det är gör inget om jag återställer systemet till vad det var för någon månad sen... /Jonas.
 14. Hej. Jag hade ett behov av ett portabelt operativsystem, så jag köpte in en 16gb usb-sticka tankade ubuntu linux, brände det på en skiva, startade i live-läge, och valde "Installera Ubuntu" I installationsprogrammet vet jag att jag valde usb-stickan, eftersom man ganska lätt ser skillnad på en hårddisk med 16 gb minne och en med 500 gb. Installationsprogrammet formaterade stickan och installerade allt snällt och fint. OS:et tog ca 6 gb och jag har 10 gb kvar att spara word dokument på. super. MEN! om jag startar datorn med stickan i får jag upp GRUB som ger mig alternativen Ubuntu (två olika kärnor + en failsafe mode) två ubuntu i "terminal-läge" eller vad jag nu ska kalla det, samt två Windows Vista. Oavsett vad jag väljer kommer jag rätt. MEN! om jag startar datorn utan stickan i står det "GRUB loading..... fail" på skärmen, och jag kan inte starta datorn. min slutsats blev att GRUB-grejjen måste ligga på stickan. Nu till den riktiga frågan: Hur fan gör jag så att mitt Windows startar som normalt igen? När jag kör in stickan vill jag ha upp GRUB-saken, och när stickan inte är i vill jag boota till Windows. *OBS att det inte är något fel på mitt windows, för det startar när minnet är i. Tack på förhand... /Jonas.
 15. Tja. Har suttit och letat runt lite på internet efter krav-snåla linux-distar att köra på min urgamla laptop som bara står och skräpar, men ingen vill slänga. Har tittat på Ubuntu, OpenSolaris, DSL och några till. Jag kom fram till att Ubuntu inte riktigt passade mig. OpenSolaris var bättre, men inte heller riktigt det jag ville ha. Sedan snubblade jag över Cloudo och Elive. Båda verkade riktigt fina, men jag har inte testat någon av dem ännu. Tanken slog mig: Går det att designa grejjen själv? Går det att, grafiskt, eftersom jag ännu inte är invigd i programmeringens underbara värld, göra om typ X, så att det passar precis det jag vill ha? Skriva ett tema? Skapa en fönsterhanterare? Organisera om meny-systemet? Annars får ni gärna ge tips om hur man får ett så litet OS som möjligt, så snyggt och användarvänligt som möjligt. Det ska användas till att surfa, kolla mejl, köra OpenOffice, eller liknande, och om möjligt innehålla ett Tetris-spel. :-) //Jonas
×
×
 • Skapa nytt...