Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Zoner

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Låter som ekonomiskt sammanhang, då är isf. share aktie och trade handel
 2. Ja man kan se denna information, minns dock inte vart utan program. Installera programmet "Speccy" eller "Everest" eller liknande så kan du enkelt se när du installerade ditt operativsystem. Obs. jag förutsätter att du kör windows eftersom statistiken pekar ditåt =).
 3. Du kan prova olika formateringsverktyg. Har du en skiva över eller ett andra USB minne skulle jag rekomendera GParted det är klart det bästa diskhanteringsverktyget jag har använt. Annars finns det andra verktyg för detta ändamål, minns jag inte fel så har O&O något sådant verktyg som jag inte minns namnet på, Symantec har även dem ett verktyg för detta och du kan säkert hitta flera.
 4. Windows låter dig inte göra det per default, du måste ändra lite först, anledningen är att minska risken för dataförlust när man bara drar ut ett minne ur datorn innan man stoppat dataflödet. Du måste alltså minnas att alltid stoppa minnet i "Säker borttagning av maskinvara" menyn om du formaterar minnet till NTFS. Så här går du till väga. 1. Öppna enhetshanteraren. (Högerklicka på "Den här datorn" eller "Dator" välj egenskaper och sedan enhetshanteraren) 2. Leta upp ditt USB minne, öppna dess egenskaper och öppna fliken "Principer". 3. Välj alternativet "Optimera för prestanda". Detta gör att minnet kan cachas osv. 4. Nu kan du formatera minnet till NTFS. Lycka till.
 5. Tack så jättemycket för hjälpen, jag ska prova detta när jag kommer hem idag. Uppdaterar om några timmar.
 6. Det tackar vi för, jag trodde att MBR var en bootloader men man lär sig något nytt varje dag. Hursom helst, jag har en ny fråga, är det någon som har en aning om vart kerneln placeras på datorn? Jag har nämligen spenderat lite tid med att få igång Ubuntu från GRUB genom att försöka ladda kernelnn och sedan resten, problemet är att jag inte vet vad jag hade för versionsnummer så det var svårt att ladda kerneln, jag provade att trycka på TAB för att se tillgängliga alternativ, men när jag skrev in det nummret på kerneln som föreslogs och angav vart Ubuntus virtuella disk låg så fick jag felmedelandet: "File not found". Så om någon ville vara vänlig att tala om vart kerneln lagras så ska jag alltså boota up Ubuntu genom live cd eller usb och sedan konfigrera grub att starta upp från den kerneln i framtiden?
 7. Hejsan! Jag kör sedan ungefär ett år tillbaka både Windows och Ubuntu med hjölp utav en installation via WUBI, detta har för det mesta fungerat bra, men nu är det så att jag uppdaterade Kerneln till det senaste i repon, när jag sedan skulle starta om datorn och valde Ubuntu i windows MBR (eftersom den ligger som primär MBR) sedan startade GRUB och där har jag tidigare kunnat välja Ubuntu, Ubuntu Rescue Mode och Windows, problemet var att det bara stod något som liknade en introduktion till GRUB och sedan kunde man fylla i olika kommandon tex. help, reboot och en massa andra alternativ. Eftersom jag inte hunnit skaffa mig erfarenhet om hur olika MBR fungerar så gissar jag på att det är så att Ubuntu ligger kvar på datorn, och att det bara saknas information om varifrån GRUB ska starta Ubuntu. Är det någon som har en lösning på detta eller mer information så skulle jag uppskatta om ni ville dela med er utav er vishet. Mvh. Sebastian
 8. Jo registrera, och skicka in ditt problem till dem, dem kommer antagligen be dig att skicka en bild på din cd-key eller något. Btw. det är ju klart värt det med det spelet =)
 9. Prova att kopiera installationsfilerna till datorn och köra installern i kompabilitetsläge (högerklick, egenskaper). Är det så pass gammalt att det är ett DOS-program? för i sånt fall får du emulera det i Dosbox http://www.dosbox.com/ eller liknande program. Lycka till!
 10. Jag vill också rekomendera Gparted, det är klart det bästa partioneringsverktyget jag har testat.
 11. Anti-Aliasing är den teknik som används för att utjämna de kanter som ser pixliga ut, lätt förklara får det spelat att se rundare och mer realistiskt ut. Det brukar gå att ställa in det på olika värden som 2x, 4x 6x osv. och spelar du på High utan lagg kan du prova att aktivera aa, men bli inte allt för besviken om det börjar lagga eftersom aa kräver en del av grafikkortet
 12. Zoner

  nytt grafikkort

  Hur mycket spänning kortet kräver kan jag inte svara på, dock kan jag säga att kortet får plats om du inte har något ikopplat i PCI-X 1x porten precis under.
 13. Ja det ska fungera kan jag nästan med 98% säkerhet säga, de flesta chassiena brukar ha flera extra hål just för att moderkort ser lite olika ut.
 14. Aah självklart får datorerna inte ha samma IP osv. tänkte inte på det förens du skrev det, nu har jag ingen större koll på om Windows kan agera DHCP server, men med tanke på att man kan skapa nätverksbryggor borde det ha stöd för att agera DHCP-server. Alltså bör automatisk IPkonfugration fungera utmärkt.
×
×
 • Skapa nytt...