Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PEGEGE

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av PEGEGE

 1. Det funkade! Tack än en gång, Mikael63!
 2. OK, jag fattar. Vet inte med säkerhet om det är (Sylvia) Cinnamon. Eller någon av de övriga 3. Är tveksam till att ta bort lösenordet/login, det kanske innebär att jag måste börja om med lösenordsbytet. Det är inte hela världen med att ta bort lösenfrågan 3 ggr. vid öppning av vissa program. Annars funkar nya lösenordet, som jag sa.
 3. OBS! Jag har Sylvia, inte Cinnamon.
 4. 1. Prövat bara Enter (många ggr), hjälper inte. 2. Ja. 3. Gjorde det. Datorn vill ha det gamla lösenordet för nyckelringen, som jag ju glömt. Det nya duger inte här. Inget lösenord duger inte heller.
 5. Ett mindre problem nu. När jag försöker starta internet (eller mailprogrammet) kommer denna skylt: (se bif. bild) Inget lösenord som jag kan accepteras. Men å andra sidan räcker det med att klicka på tabort-krysset tre ggr så försvinner den och programmet startas. Jag har kollat i olika forum (t.ex. Sweclockers) och konstaterat dels vad det beror på och även att det nog inte går att göra något åt det. För vissa av de drabbade har försök att fixa problemet givit ännu större problem! Lite tjatigt blir det att ta bort det varje gång, men jag kan leva med det. Eller har nån av er en bättre idé? 😉
 6. Fixat. Jättetack, båda två! /Paulo
 7. Hej! För ett par år sen läste jag i PCfA om hur jag kunde installera om operativsystemet i en gammal dator och gjorde det. På en laptop med Windows Vista (hat! hat!) installerade jag senaste Linux Mint. Cinnamon, tror jag. Allt funkade perfekt tills jag förra sommaren bytte inloggningslösenord till ett lättare för barnbarnens skull och glömde anteckna det. (idiot!) Nu kommer jag inte in, jag minns inte det nya lösenordet, trots mängder med försök. Kanske för att jag är 76 år gammal, kanske inte...? Sak samma. Hur ska jag göra nu? Göra om hela installationen, och i så fall hur? Eller finns det något skonsammare sätt? Stort tack för svar! Paulo Gandra
 8. Tack för extensivt och intressant svar. Mycket som är värt att begrunda och beakta! Du har helt rätt i att jag (eller vi, smartfånanvändare) samtycker till mycket som vi inte borde, om vi var lite försiktigare, men åtminstone jag hoppas ofta på det bästa och blundar för uppenbara risker. Samtidigt trodde mig minska dem mha ett av-program (har just nu 3: Norton, Lookout och AVG Antivirus Pro, som förresten reagerade mot Norton såsom varande ett virus. Antagligen svartsjuk, bara:)) Förr brukade jag läsa behörigheterna och undrade ibland - måste dom verkligen ha tillgång till detta eller detta? Numera har jag slutat bry mig. Inte bra alls, förstås. Som sagt, jag hoppas naivt på det bästa och beter mig annars som den berömda strutsen. Jag ska absolut fördjupa mig i dina tips och synpunkter när julen är över och det finns tid för annat viktigare. Har annars löst problemet med de många dubbletterna i adressboken med appen Contact Remover, men var tvungen att ta bort dem för hand, det finns ingen inbyggt funktion för automagisk dubblettborttagning. Dessutom är de många kontakter som inte går att ta bort, eftersom de är knutna till Facebook, trots att jag har försökt kapa av den kopplingen. Appen berättade om denna begränsning själv. Har tyvärr inte hittat nån app för borttagning av kalenderdubbletterna. Sk*t sammma. GOD HELG!
 9. Har i dagarna återställt kortets innehåll på min Desire HD med My Backup Pro. Efter det blev det problem: felmeddelandet "Tyvärr! Processen com.google.process.gapps för programmet Ramverk för tjänster för Google stoppades oväntat. Försök igen." dyker upp ofta, t.ex. när jag försöker synca mobilen med Google, eller via HTC Sense till datorn, med HTC sync. Datorn kan inte hitta mobilen, ändå kan jag öppna den som vanligt som en extra drive och föra över filer mellan mobilen och datorn utan problem. Har googlat på felmeddelandet och läste ett antal inslag av andra med samma problem, med lösningar som tyvärr gällde bara rotade mobiler. Jag vill inte rota den p.g.a. problem med antivirusprogrammet (Lookout AV & Security), som rotningen vill ha bort. Hellre skyddad mobil än rotad mobil, tycker jag. Min kalender (Business Calendar) har kvar alla sina uppgifter, men nu förekommer de i många exemplar - från 2 till 5-6 gånger var (!), åtminstone gamla entréer. Inga problem med nya dock. Samma problem med mina kontakter (har Contapps Phonebook). Ingenstans står det hur man ska få bort alla kopiorna/upprepningarna. Har försökt med avinstallation och nyinstallation av kalendern men resultatet förblev detsamma. Så det går inte att synca mobilen med Google, vare sig via datorn eller via internet. Nån som har nåt bra förslag? För resten, efterlysningen på slutet av sid.79 i senaste nummer av PCfA, svaret bör vara "dig", vilket på engelska är just "gräva". Dig som dej i detta fall. Fåniga översättarprogram!
 10. Saken är fixad! Jag upptäckte att Picasa börjat skapa mappar med ansikten och rätt namn, så jag lät den jobba själv ett par timmar. Efter det var det klart, så när som på ett antal mappar med rätt samlade ansikten men som saknade namn. Troligtvis pga att jag flyttat om dessa mappar till nytt ställe. Jag gick till mappalternativ och bockade för visning av systemfiler. Då såg jag att alla bildmappar hade en fil som hette .picasa.ini och det är alltså troligt att det är denna fil som har information om (bl.a.) ansikten och namnen. Så om man bara kopierar alla bildmappar med denna fil inbakad, räcker det sen med att låta Picasa jobba på tills allt är klart. Bra för andra att veta...
 11. Jag har redan kopierat alla mina bilder från gamla datorn (Dell) till nya datorn (Asus), via en extern HDD. När jag nu öppnar Picasa på Asus börjar den genast att leta ansikten, som den vill att jag ska namnge. Det är DET jobbet jag hoppades slippa, genom att hitta filerna med ansikterna/namnen/mapparna på Dell, och överföra dem till Asus.
 12. Har gått igenom det som kunde vara intressant på din länk, men hittade inget passande. Jag förstår att jag kan ladda upp mina personmappar till Webbalbumet och sen hämta allt till nya datorn, men det rör sig om över 400 st. så jag skulle helst vilja slippa det. Dels för tiden det tar (många timmar), dels för att det inte lär finnas plats i albumet, vilket tvingar mig att göra det i flera omgångar, vilket blir alltför omständligt och ännu mera tidskrävande. Så om det inte finns ett bättre sätt så struntar jag i det hela, tyvärr! Tack ändå!/P
 13. Tack Jonas, ska kolla det!
 14. Hej! Jag har flera hundra igenkända och mappade ansikten i Picasa på min gamla XP-dator. Nu byter jag till em ny dator med Windows7 64-bit och vill, innan jag pensionerar den gamla datorn, få med filen/filerna med dessa ansikten som det tog mig månader att fixa! Hur gör jag? Var finns denna fil/filer? Är den kompatibel med Windows7 över huvud taget? Tacksam för hjälp!
 15. Skivan brändes på min andra dator (Dell, XP Pro), just med tanke på det du skriver. Jag installerade och körde Seagates test i alla varianter- S.M.A.R.T., Short DST, Short och Long Generic. Disken klarade samtliga test. Verkar inte vara nåt större fel på den. Varmt tack Cecilia för din fina support, t.o.m. på en söndag! Och hatten av för dina kunskaper. Jag kan inte en bråkdel, trots att jag skaffade min första dator redan '82, en ZX Spectrum. Kul var det i alla fall!
 16. Nu har jag försökt testa HDn men efter ett litet tag kommer det fram till Loading DFT... och sen händer det inget mer. Oh well... Jag kan leva med det. Sankta Cecilia, musikernas (och datoranvändarnas?) skyddshelgon, Jag Tackar Dig!! (jag är ju musiker)
 17. STORT TACK än en gång Cecilia/(Mats)! Clean Boot-metoden fixade installationen av uppdateringarna, även om det hängde på en tråd, det tog så lång tid att jag trodde flera gånger att det hade häng upp sig igen. Men det lyckades. Nu ska jag kolla disken med Hitachis iso-CDtest. Hoppas det går vägen! Ett par frågor: 1. "Påbörja sökning" är väl samma sak som "Kör", eller hur? 2. Måste man klicka på både Verkställ och OK? Räcker det inte med den sista? Steg 3. Återställ datorn till Normal Start 1. Klicka på Start-knappen och skriv in MSCONFIG i fältet "Påbörja sökning". Tryck på Enter. 2. Välj första fliken. 3. Klicka sen på "Normal start". 4. Klicka nu på Verkställ och OK. 5. Starta om datorn.
 18. Tack Cecilia för dina tips! Jag letade efter hårddisken och hittade en Fujitsu MHZ2320BH-G2 under "diskenheter" som verkar vara en SATA hd (googlade den). Men den finns inte med på Tacktechs lista under Fujitsu så jag chansade på deras testprogram för Fujitsu ATA, som inte hittade datorns hd! Jag har inte heller lyckats hitta det på Fujitsus hemsida. Jag stängde av automagiska uppdateringar och hindrade två (fanns inte tre- än) från att installeras: KB2505189 och KB2524375. Googlade dem och hittade flera som fått problem med dem, om än inte lika stora som mitt. Hur kan jag nu undanta dem från att installeras och vidhängande tjat om det? Eventuellt ska jag chansa och följa ditt råd om att stänga av Norton före installation. Går det åt hvt kan jag alltid köra recovery-CDn igen. Allt är ju ändå backupat sen tidigare (är lite av en backup freak, har t.o.m. några diskar i bankfack med tanke på ev. brand- eller stöldrisk hemma)
 19. TACK ALLA NI SOM KOM MED FÖRSLAG SOM TILL SLUT LÖSTE PROBLEMET! Jag gjorde efter era anvisningar en repair-CD, som efter ett par tre försök lyckades med en systemåterställning som fick datorn att starta igen. Jag har även funderat över det där med kortlivade hårddiskar och ska nu byta ut den gamla (4 år bara) innan den pajar helt. Är de verkligen så kortlivade? Som CD, DVD, USB-minnen? Deprimerande att läsa om det. Ännu tråkigare är att Windowsuppdateringar kan ställa till det för oss. Vi behöver dem ju och måste kunna lita på dem, eller? Hur ska jag göra nästa gång det kommer en ny uppdatering? Hoppas på det bästa medan jag sitter med hjärtat i halsgropen... TACK än en gång!
 20. Häromdan installerades tre nya automatiska uppdateringar när jag skulle stänga av min HP laptop med Vista Home Premium. När datorn satts på igen kom den till Uppdateringarna konfigureras: Steg 3 av 3 - 0% klart. Stäng inte av datorn. Efter ca. 5 minuter startade den själv om igen och kom fram till samma meddelande. Och om igen och igen under mer än 3 timmar. Jag har försökt med Felsäkert läge (alla varianter) utan resultat. Jag har kört minnestest och hårddisktest tre gånger utan att finna några fel. Har också provat med systemåterställning till tidigare punkt utan resultat. Har även pratat med supporten eftersom jag är helårsprenumerant sen många år, men de har inte kunnat ge mig nån hjälp ännu. Vad kan jag göra mer innan jag ger upp och återställer datorn till fabriksinställningen? Mycket tacksam för förslag!
 21. Tack, ska kolla det. Men: Jag upptäckte nu att fruns gamla nummer redan har givits till en affär i Göteborg!! Jag pratade med dem och de lovade tala om för mig vad det står i SMS-et från Fsecure. Problemet är nu att jag inte lyckas få min gamla Nokia att skicka nåt SMS alls. Mobilen är off-line. SIM-kortet är nu avaktiverat eftersom jag fick ett nytt SIM-kort med nya mobilen, och abonnemanget flyttades från det gamla till det nya SIM. Och då dog det gamla kortet. Vilken soppa!!
 22. Jag skaffade en tidig smart phone (Nokia N97) och installerade ett Anti-theft skydd via Fsecure. Om det hände nåt med mobilen utgick ett SMS med info till ett av mig valt nummer. Jag valde min frus mobilnummer. Praktiskt och bra. Trodde jag. Nu har jag skaffat en ny smart phone (Desire HD) och vill ge min N97 till min fru, som har tappat sin i skogen under svampjakt för ett par månader sen. Problemet var att då skaffade hon en superenkel och billig mobil och operatören klantade sig och hon fick ett nytt nummer också, fast hon ville behålla det gamla, förstås! Så nu när jag vill ge henne min Nokia och stoppar i hennes nya SIMkort så går det inte att använda den eftersom SMS-et med upplåsningskoden går till ett nummer som inte längre finns. En fullt fungerande och ganska bra mobil som inte går att använda. En bra lösning, nån?
 23. Tack Fredrik för ditt svar! Jag har nu köpt och installerat AVG antivirus som jag tycker funkar bra. Jag visste inte att Android Market hade så hög säkerhet, det kanske motsvarar iPhones Store¿ Ska kolla de du tipsar om, hoppas AVG är tillräckligt bra och stoppar ev. dåliga appar. Vilken inställning menar du att jag måste aktivera för installationer från andra platser? Var finns den?
×
×
 • Skapa nytt...