Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JohanSnes

Medlem
 • Antal inlägg

  78
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

JohanSnes vann dagen: 13 oktober 2017

JohanSnes hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om JohanSnes

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1986-08-10
 1. Tack för länken jag skall pröva ditt tips idag eller i morgon. Backup på diskens innehåll har jag redan gjort.
 2. Tror som du, men förstår inte att den kan bli ett sådant fel eftersom jag kommer åt allt på disken. Jag gjorde en backup för någon dag sedan. Misstänker att det är något mjukvarufel, och då borde det ju gå att laga. Men mina kunskaper räcker tyvärr inte till för att lösa detta.
 3. Jag kopierade mellan två externa HDD när problemet uppstod. Eftersom jag sedan problemet uppstod, provat med att kopiera mellan 2 andra externa HDD på 2 olika datorer och det har gått bra, så kan det inte vara någon intern HDD som det är fel på. Men när jag sedan provar kopiera till den externa HDD som det inte går att kopiera till, så kommer felmeddelandet fram oavsett vilken dator jag jag använder eller oavsett vilken annan HDD som jag vill kopiera från.
 4. Meddelandet kom i min androidmobil när jag synkade alla enheter till den nya routern, genom appen Google Home. Jag har inte hittat meddelandet när jag kollat i appen så här i efterhand. Som jag tolkade meddelandet så skulle någon utomstående kunna gå in i mitt nätverk genom t ex Chromecast eller Google home mini. Men jag är inte så kunnig om detta.
 5. Jag har följande utrustning till hemmanätverket: Router ditt familjens mobiler är anslutna liksom Chromecast, Google home mini och en Google Chromecast Audio. Köpte en ny router nyligen och kopplade upp alla enheter till den. Då fick jag ett meddelande (som jag tyvärr inte funderade på just då utan tog bort) att en enhet inte var säkerhetskrypterad. I och med att detta meddelande dök upp antar jag att mitt hemmanätverk är oskyddat och att man kan komma åt det genom en bakväg. Hur tar jag rätt på vilken enhet som är oskyddad och hur avhjälper jag detta?
 6. Tack för de svar som jag har fått. 😀
 7. Hej Mikael63 Jag har provat ditt tips på två olika datorer med OP W7 resp W10, bägge 64-bits. Tyvärr hjälpte det inte. Jag har också kört chkdisk utan att det blev någon förbättring. Jag har även provat den lösning som finns på yotob (https://www.youtube.com/watch?v=6dCYdReaoDU) utan något resultat. Det enda som jag inte provat är att blåsa disken, men när jag läst kommentarer på olika forum så har denna lösning inte hjälpt. Har du någon annan idé om hur jag kan lösa detta. Jag kan lägga till att det gick att skriva till HDD tidigare och problemet uppstod medan jag höll på och föra över filer till HDD'n. Helt plötsligt gick det inte längre och följande meddelande dök upp "går inte att läsa från källfil eller källdisk", men det är inget problem med källfilerna eller källdisken eftersom jag testat med andra extrena HDD som utan problem kan läsa och skriva från varandra.
 8. Jag har en extern HDD på 1 TB som är fylld till hälften med bland annat bilder, dokument, film och annat krims och krams. Jag kommer åt allt som jag sparat på HDD'n utan något problem, men helt plötsligt kan jag inte längre skriva till den. Finns det någon förklaring till detta?
 9. Jag har med stort intresse läst det test och den informationen om VPN-tunnlar som publicerades den 7 oktober i år . Jag har dock en liten fråga som jag hoppas att jag får svar på. Om jag inte minns fel läste jag en notis för några år sedan, eller om det var en artikel, att det finns något som heter IPV6, och att nätverksoperatören eller någon utomstående, genom att gå in genom IPV6 kan lyssna av och spåra en persons nätverksaktiviteter, även om man har en VPN-tjänst och att nätverksoperatören kan spara loggar genom den information som man får genom IPV6. Vilket i praktiken innebär att man inte är anonym på nätet eftersom denna bakväg rundar VPN-tunnlarna. Stämmer detta? eller har jag missuppfattat? Jag har också för mig att det stod tips i artikeln som jag läste, hur man gjorde för att stänga av IVP6.
 10. Tack för tipset. Jag gjorde alla ändringar i VLC som rekommenderades. Det blev bättre. Nu hackar VLC bara någon sekund eller två åt gången. Men tyvärr hackar den fortfarande men inte lika ofta och inte lika mycket. Om det finns fler tips så tar jag gärna emot dessa. För det skulle vara skönt om filmerna kunde flyta på bra
 11. Hej: Jag har två frågor angående VLC. 1. jag har kört VLC i många år och varit mycket nöjd. I våras började programmet hacka, eller buffra(?). När jag tittar på film så stannar filmen i några sekunder (allt från 5-30 s) innan filmen fortsätter, och så här håller det på filmen ut. Nu har jag tröttnat. Jag har avinstallerat och installerat om VLC utan att det har hjälpt. Vad kan det bero på? När jag kör filmer genom den interna dvd-spelaren så fungerar allt, men när jag kör mina filmer som jag lagt över till datorns HDD hackar det. Tidigare år har jag aldrig haft problem med detta. Jag har provat andra program som Windows Media Player, MPC-HC och Power DVD utan några problem, men jag vill helst att VLC skall fungera som tidigare eftersom den är enklare. 2. för någon månad sedan installerade jag de komponenter som behövdes för att VLC skulle spela Blu-ray filmer. Det fungerade utan problem, men helt plötsligt kan jag inte spela Blu-ray skivor längre, fast det fungerat tidigare? Jag har W7 - 64-bit.
 12. Hej, angående skärmklippet som du skickade så har jag har följande ikoner: Speakers = Analogt ljud, Realtek digital output = Digitalt ljud.
×
×
 • Skapa nytt...