Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hund

Medlem
 • Antal inlägg

  184
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om Hund

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1983-09-02
 1. Om du är nöjd med din nuvarande router i övrigt vore det nog smidigare att köpa en extern antenn till denna som förstärker den signal den skickar ut. Detta är både billigare och smidigare.
 2. Jag har funderat på att ladda hem det kompletta officepaketet "OpenOffice", det kostar 0 kr för alla, student eller ej. [/ironi] För att inte hamna helt OT: Varför duger inte OpenOffice? Är verkligen Microsoft Office värt alla begränsningar och den summa pengar det faktiskt kostar?
 3. Jag skulle rekomendera Gparted som har en s.k Live-CD. Man startar datorn med skivan och kan via den vägen partitionera via en grafisk miljö. på detta viset behöver man inte installera något på datorn i fråga och det behöver för den delen inte ens finnas ett OS på datorn.
 4. Windows egna fjärrhjälp ska tydligen vara väldigt osäkert. VNC är ett bra alternativ som är gratis, det är inte fullt säkert (Säkerligen bara jag som är paranoid ), men mycket säkrare än Windows fjärrhjälp iaf. Ett tips är ju att bara ha igång tjänsten/programmet när det ska användas på datorerna.
 5. Ett moderkort för runt 1000 kr känns lite snålt om det är en speldator. Kanske lite över din budget men jag kan varmt rekomendera detta moderkort: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=351612 Ang grafikkort kan jag rekomendera detta pga att man har valt en kylarlösning från Zalman, man slipper då byta kylningen själv och behöver alltså inte bli av med garantin: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=360272 I övrigt skulle jag inte valt Vista om du ska spela, man förlorar prestanda som man hellre vill kunna lägga på spelet.
 6. En 16:10 skärm på 20' är lika hög som en 5:4 skärm på 17'. En 16:10 skärm på 22' är lika hög som en 5:4 skärm på 19'. Med andra ord kommer ett inköp av en 22' innebära att du får samma bild (självklart bättre eftersom det är en ny fräsch skärm) fast bredare. Jag tycker tipset om Samsung skärmen ovan vore ett mycket bra val. Jag är inne på min 3:e Samsung skärm och har varit lika nöjd med alla.
 7. Jag skulle inte köpt pga att AXP, A-Data/Plazir och Manli är för mig helt okända märken. Dom fungerar säkert bra, men det kan lika gärna vara skit. Jag rekomenderar att du håller dig till pålitliga tillverkare: Gigabyte, Corsair, Asus, Abit, Seagate etc.
 8. För att klargöra saken lite så är det BIOS som vill varna dig om något.
 9. En sak som inte är att glömma: Mycket hänger på vilka hemsidor man surfar på. En enkel hemsida som består av några rader kräver ju inte mkt av minnet, men har vi en hemsida som är sönderinfekterad av Flash och diverse annat otyg kan minnet springa iväg väldigt mycket. Idag är ju det sistnämnda väldigt vanligt.. Jag rekomenderar därför Firefox som är ovan nämnt är väldigt minnesnål, den är även snabb etc. Och tilläggen No-Script och Ad-Block Plus är ett måste! Då kan man blocka en massa skräp som skulle slöa ner deras äldre dator.
 10. http://www.idg.se/2.1085/1.169526 Läs det innan du bestämmer dig. Du kommer med all säkerhet bli besviken när 3 försöker lura på dig skit. Mobilt bredband är väldigt bra, det duger perfekt om man vill surfa lite och kanske chatta med vännerna när man är borta. Men det kan aldrig ersätta bredband. Möjligen i framtiden när man kommit en bit med tekniken. Edit: 3 är en bra operatör, jag har dom själv, men lyssna på fakta och inte en sliskig försäljare som försöker tjäna pengar på dig.
 11. http://keepvid.com/ Absolut grymmaste sidan jag vet.
 12. Hund

  nytt chassi

  Jag skulle rekomendera ett Chieftec chassi. Jag skulle kunna babbla på om dess fördelar hit och dit men jag låter märket tala för sig själv. http://www.dustinhome.se/pd_5010085452.aspx
 13. Det är förmodligen Windows som har skrivit över GRUB. Det är lätt ordnat: http://ubuntu-se.org/phpBB3/viewtopic.php?f=93&t=3965
 14. Mitt råd är att se över det operativsystem han har. Jag förmodar det är Windows, då kanske en ominstallation är på sin plats, eftersom detta behövs göras då och då. Sedan är en genomgång av hans program en bra idé, han kanske använder tungre och fler program än hans dator klarar av? Hårddisken kan vara väldigt fragmenterad eller det kanske är ett virus eller liknande som tar prestanda för honom. Anledningarna kan vara många. Nej det är ingen avundsjuka. Jag har 8 hårddiskar och 2 kort för hårdvaru RAID och inbyggt RAID-stöd på moderkortet, så jag klarar mig bra om du nu velade veta det. Edit: Stavning.
×
×
 • Skapa nytt...