Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rayed

Medlem
 • Antal inlägg

  41
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Rayed

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1942-05-20
 1. Tack för tipset, Ruben! Jaha, jag var inte ensam om att ha fått en obrukbar skiva. Rayed =================================== Min skiva funkar inte alls. Men jag kan ge dig tips om en Converter som klara det du frågar om. http://www.any-video...for_video_free/ Info och nedladdning av Any Video Converter. Tack för ni delar med er!
 2. Har nyligen laddat ned några videoclips i QuickTime (.mov)-format. Vill gärna ha tips om något program som kan konvertera till .avi eller .mpg Tänkte hitta något på PC f A´s jubileums-DVD, men det visade sig att sökrutan på förstasidan inte fungerade. Är det någon som har en fungerande skiva och kan hjälpa mig? Rayed
 3. För att få en CD att spelas av i en CD-spelare krävs att du bränner ljudfilerna som CD-format och inget annat. Om du sparar ljudfiler som WAV, MP3 eller andra format är det av vikt att du inte bränner en ljud-CD som data utan som CD. När du bränner ljudfiler till en CD konverteras de till CD-skivans format cda (Compact Disc Audio). Konverteringen sköts normalt av brännarprogrammet men endast när valet att bränna CD som ljudskiva är valt. Har du flera olika format på dina ljudfiler är det inte säkert att brännarprogrammet klarar av att konvertera filerna till cda. Jag föreslår att du sparar dina ljudfiler i ett och samma format innan du bränner dem till en CD som ljudspår. Att kopiera en CD direkt till en annan CD verkar inte vara så svårt. Värre är det tydligen att kopiera den (dom) till hårddisken, för att sedan plocka ihop låtar till en "samlings-CD" med någon/några låtar från varje. Hur bär man sig åt?
 4. Jag har provat med både Media Player och Ashampoo. Skivorna går att spela upp på datorn, men inte på en "vanlig" CD-spelare eller i bilen, och det var ju liksom det som var meningen.
 5. Jo, men som jag sade: WAW - WMA - mp3 accepteras inte av "vanliga" CD-spelare. "No CD" visas i displaye´en.
 6. Jag vill rippa mina (original-) CD-skivor till ett format som går att spara på hårddisken, varifrån jag vill fritt kunna plocka olika artister / låtar och bränna medley-skivor för t.ex. bilstereon. WAW - WMA - mp3 accepteras inte av vare sig bilstereon eller hemma-stereon. Brännarprogram: Ashampoo Burning Studio 9. Operativsystem: XP Pro / Windows Media Player 11.0.5721.5145
 7. Hej! En kanske dum fråga. Men har Du låst aktivitetsfältet? Det har (hade) jag inte. Nu har jag provat det också och startat om tre gånger: ingen skillnad.
 8. Varje gång jag startar datorn saknas högtalarikonen i aktivitetsfältet. Jag får gå till Kontrollpanelen (där den är aktiverad att visas), avaktivera visning (-verkställ-) aktivera igen (-OK-). Sedan fungerar det igen, men bara till nästa omstart. Vad är det för fel? Steve Glömde säga: Operativsystem = XP Pro
 9. Vill du direkt komma in i datorn utan välkomtskärmen kan du prova att öppna Kör och skriva Control Userpasswords2. Avmarkera sen Användarnamn och lösenord måste anges för användning av daorn. Klicka på Ok. Tack för tipset! Det fungerar hyfsat.
 10. När jag går till Kontr.panelen / Användarkonton och klickar på Inloggningsalternativ, är det nedgråat, och en ruta kommer upp som säger: "Ett program som installerats nyligen har inaktiverat välkomstskärmen och Snabbt användarbyte. Avinstallera programmet om du vill återställa dessa funktioner. Följande filnamn kan hjälpa dig identifiera det program som orsakade ändringen: C:\WINDOWS\SYSTEM32\Wireless\WirelessGina.dll" Nätverkskortet är ett Trendnet TEW-423PI/EU, och om jag avinstallerar det går det mycket riktigt att komma åt och ändra på inloggningsalternativen, men så fort jag återinstallerar kortet är det samma sak. Jag vill alltså kunna starta starta datorn med E N knapptryckning ! ! Operativsystemet är ett nyinstallerat Windows XP Pro. Version 2002, Service Pack 3. Ska jag vara tvungen att köpa ett nytt kort bara för den sakens skull?
 11. Kör sedan ett par år tillbaka med ett "nät-backup-program" (Mozy Home). Nu börjar det kännas som det är dags att formatera och ominstallera Windows XP, och då ställer man sig frågan vad man ska återställa, och vad man ska göra backup på i framtiden. Jag menar: om datorn inte känns riktigt "frisk", riskerar man då inte att få tillbaka "sjukdomarna" vid en fullständig återställning av allt från backup'en? För att precisera mig lite mer, V A D ska man egentligen göra backup på? Det tar ju en h-vetes lång tid att ominstallera alla "småprogram" som behövs i det dagliga livet (shockwave, pdf-reader etc.). Mina dokument, Mina Bilder m.m. är ju självklart, men sedan . . .
 12. "Pröva med att installera chipset-drivrutinen för ditt moderkort". Jag hade för mig att jag redan provat det, men tydligen inte, i alla fall gick det hem nu! Tack för tipset!
 13. "Den här enhetens drivrutiner är inte installerade" (Kod 28)
 14. Cecilia / Alexa Tyvärr, ingen framgång
 15. Brännaren verkar ha tappat bort sina drivrutiner och är helt oförmögen att hitta dom igen. I Enhetshanteraren finns ett gult utropstecken vid TSST Corp. CDDVDW SH-S203P. (Toshiba Samsung) Är ominstallation verkligen enda lösningen? Man drar sig i det längsta när man från Microsoft Update enbart, har laddat ner 400 uppdateringar. Sedan tillkommer ju alla andra program, stora som små. Operativsystem: XP Pro Moderkort Asus P5K-V Datorn är ca. 1½ år gammal. Tacksam för hjälp! Rayed
×
×
 • Skapa nytt...