Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Martin W

Medlem
 • Antal inlägg

  72
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Martin W

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 2002-12-31
 1. Jag har ertappat mig själv flera gånger om när jag spelar på min dator. Fingrarna, och inte bara fingertopparna ligger delvis på musmattan. Efter att jag spelat. Varje gång, så värken min hand av utmattning för att min hand får aldrig riktigt vila på datormusen. Jag har gång på gång köpt nya. Men ingen är tillräckligt STOR för min hand. Jag vill helt enkelt skaffa en datormus där hela min hand kan vila över den när jag spelar. En som inte ger mig smärta efter cirka 2 timmars spelande. Finns det äns XXL-Datormus eller ska jag intsa fosterställningen och insé att slutet är nära för mig
 2. Jag har sparat en hel del på sistonde. Men Jag är bara osäker. Hur mycket pengar brukar en bärbar kosta som kan hantera de senaste spelen? T.ex spel som... Fallout3 Prototype Assasins Creed Half Life2-serierna osv.... Så hur mycket måste jag räkna med att betala? 10 000kr? 15 000? 20 000? Ni får gärna länka ett tips till mig eller säga namnet på en ni tror skulle passa mig utmärkt. Alla tips o förslag uppskattas
 3. Jag är självklart emot det där. Men jag har slutat irritera mig över sånt för det är inte längre lönt. Politikerna tycks göra som dom vill nu för tiden utan folkets vilja som t.ex med IPRED, FRA osv. Jag ska iaf rösta på Blankt. Det enda "partiet" som inte ställt till med så inni he****** mycket skada!
 4. Winamp kan faktiskt visa tecken så som Å, Ä och Ö osv. Saken är den att du förmodligen lyssnat på en radiostation som sänt radio med ett plugin-program till winamp som gör så man kan sända med winamp som inte klarar av Titel-visning på sådana tecken. Det vill säga, dom som sänder borde skaffa ett bättre program som kan hantera andra tecken än det Engelska A - Z. Så det finns desvärre inget du som lyssnare kan göra nått åt det.
 5. Jag minns när jag hade enbart kabel-internet hemma. Men sedan så övergick vi till att skaffa en router med både W-lan och kabel. Innan detta hade jag alltid en täckning på cirka 3mb/s. Idag får jag knappt täckning alls längre. Den kan helt enkelt inte ansluta. Jag ringde 3 och frågade om deras nät låg nere i Karlskrona men dom sa att dom inte sett eller hört om några problem. Så jag tog helt enkelt ut min bärbara dator med mitt mobila bredband i trädgården och anslöt mig på nytt och voila´. Sucess! Jag kunde ansluta mig. Detta behövde jag aldrig heller göra innan jag hade W-lan hemma. Men för att få detta o verka mera solklart så åkte jag till en kompis jag känner som också har W-lan som bor ungefär 2km ifrån mig. Precis samma sak där. Problem att ansluta sig innanför huset och nära det. Men samma lösning funkade som hemma. Men nöjde jag mig med detta? Nej, jag åkte till Emmaboda som ligger 6 mil NordVäst om Karlskrona som har en annan mast dessutom. Där hälsade jag på en kompis som bor i lägenhet. Han har inte äns W-lan men hans granne har det. Jag hade sett på min bärbara att hans W-lan ger 4 av 5 i signal. Där gick det heller inte att ansluta mobila bredbandet tills jag gick en bit utomhus ifrån lägenheten. Testet gjordes med en: Huawei E220 USB Modem Operatör: 3 I: Karlskrona & Emmaboda
 6. Finns det något spel jag älskar så mycket så är det flygsimulatorer. Inget är så kul som att flyga mot skyarna och den sköna utsikten. Jag minns att jag hade skaffat Microsoft Flight Simulator. Nog hade den fin grafik och sjukt stor värld att flyga runt i. Men så var det ju det där överdrivna verklighets-scenariot. Så gott som alla knappar, funktioner och rutiner som finns i riktiga livet som pilot fick man tvunget lära sig i det. Ju större plan, ju mer att lära sig. Jag saknar gamla goa tiden då allt man behövde veta var bara, gasa, styr upp, ned, höger och vänster. Sedan så ska vi inte äns tala om hur svårt det är att hålla kursen i Mircrosoft Flight Simulator. Du gör en kursändring, så svänger planet ungefär 30 sekunder senare pga av storleken. Visst! Dom flesta gillar väl när det är så verkligt som möjligt antar jag. Men finns det inget roligt simulationsprogram som är simpelt? Alla tips mottages tacksamt! =)
 7. Jag har en server som jag rätt så ofta måste ta hand om och ändra saker i med hjälp av RDP (Fjärrstyrning). Min RDP acess ligger på en RDP anslutning som man kör med i Windows. Kan man i Ubuntu 8.10 ansluta sig då till det, och hur isåfall?
 8. Jag har sedan en tid tillbaka gått över från Vista till Linux/Ubuntu. Ett beslut som jag INTE ångrar, förmodligen mitt bästa val någonsin. Jag har bara ETT enda problem som skulle underlätta en del om det löstes. Sedan jag skaffade Ubuntu 8.10 så vill inte mottagaren för trådlösa nätverket fungera. Den har inga som helst problem att upptäcka nätverk när jag kör med kabel och mobilt bredband, då funkar det som en dans. Men när det kommer till kritan om trådlöst då är det stendött. Testat att trycka på snabbknappen för trådlöst på min dator, då händer det heller ingenting. Jag har även laddat ned alla drivrutiner som Ubuntu har sagt att jag borde ladda ned. En av dessa sa sig vara hårdvaru-drivrutiner för mitt nätverkskort, men detta gav inget liv i W-lan mottagaren. Problemet tycks vara att den behöver drivrutiner från Acers hemsida. Men dom har inga som är kompatibla med Linux. Så hur ska jag lösa detta? Finns det något annat sätt att få mottagaren för W-lan att funka igen? Dator: Acer Aspire 7520 Nätverskort: Atheros 802.11 wireless LAN Card Alla tips och förslag mottages tacksamt! MVH Martin W
 9. Jag har en laptop som är en aning seg. Så jag vill alltså installera Ubuntu UTAN att avinstallera Vista ifall jag inte skulle tycka om Ubuntu. Om nu Ubuntu överträffar mina förväntningar så kommer jag sedan i sin tur att ta bort Vista från datorn och enbart fortsätta med Ubuntu. Så min fråga är alltså.... Hur gör jag Dualboot? (Om det är nödvändigt att installera om ÄVEN vista för detta så är jag redo för det.) Kommer jag även i efterhand kunna ta bort Vista och behålla enbart Ubuntu på datorn om jag redan då kör med dualboot eller måste jag då på nytt formatera hårddisken och åter igen installera enskilt Ubuntu på datorn?
 10. Jag har nu ökat till maximalt antal lyssnare till 5 stycken och alla portar 8000 - 9000. Ip-adressen är nu inställd på ANY. Så shoutcast väljer den ip den tycker är bäst (skulle jag tro). Men jag kan fortfarande inte lyckas få den inter-aktiv däremot.
 11. Det är så att jag är en radiopratare för en nätradiostation. Kommer inte nämna vilken då det inte har med saken att göra och det kanske blir reklam. Men ialafall... Ibland vill man göra "soundcheck" innan man sänder som innebär att man kontrollerar att allting låter bra. Jag kan redan lägga upp en egen shoutcast-server på mitt lokala nätverk och själv lyssna. Men det skulle vara toppen om jag kunde få upp den på nätet så att andra kan lyssna och säga om det låter okej innan jag börjar sända på riktigt. Så hur ska jag skriva i sc_serv (som är config filen) för att få upp den på internet? Jag har öppnat de portar som krävs för detta men kan ändå inte lyckas klura ut hur jag gör så den hamnar på internet. Hur jag liksom gör en ip-adress son är inter-aktiv. Uppskattar alla hjälp och förslag. Finns inga korkade eller felaktiga svar. Alla förslag uppskattas starkt! Tack på förhand!
 12. Jag gjorde som det rekommenderades att göras på länken du gav mig och det FUNKADE! Tusen tack för att du tipsade mig om sidan. Så oerhört skönt att slippa "tvillingarna" på skrivbordet. 1000 tack ska du ha!
 13. Jag har härmed testat alla din förslag du hade att komma med. Ingen av dom hjälpte mig tyvärr. Så frågade du om jag hade alla 3 antivirus installerade på samma gång, NEJ det hade jag INTE. Men jag tackar för ditt tappra försök att hjälpa mig. Jag antar att jag får leta vidare på egen hand om ingen annan här har nått annat att komma med. För övrigt får jag hoppas innerligt att detta hamnar med i tidningen så man kanske kan få lite hjälp med detta irritationsmoment jag måste se varje gång jag använder min dator.
 14. Jag kör Windows Vista SP1 på en Acer Aspire 7520 Helt utan förvarning så fick alla genvägar på mitt skrivbord en extra av sig själv. Så fort jag lägger dit en ny genväg på mitt skrivbord så kopierar genvägen sig själv och helt plötsligt så är dom 2 stycken. Detta inträffar med alla genvägar förutom "Den här datorn" och Papperskorgen. Jag har alla senaste drivrutinerna installerade. Jag har kört CCleaner för att se om den kunnat reparera någon felaktig inställning i registret men det gav heller inga resultat. Virusscanningen hittade heller ingenting. Till och med testat med 3 olika antivirus. *Avast Antivirus *McAffe *Norton (En åt gången installerad på datorn såklart). Vad kan det vara som orsakar detta irritationsmoment?
×
×
 • Skapa nytt...