Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

svanslund

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av svanslund

 1. Jaha, då ska vi se... Ut med Avira & in med Avast. " Whocrashed är inte jätteintelligent och dumpfiler är svåra att förstå sig på. Mycket vanligt att den pekar ut fel. " -Jag märkte det när jag på skoj körde Whocrashed som nu anklagar ljud-kortets program för krasherna. " Vilka program är det du måste ha då? / Vad använder du XP-datorn till? " Lite till Xnview, Serif photo plus, Solid works, Open office. Mest surfa på nätet, e-posta. -Funkar de först-nämna i linux? Har en scanner & skrivare i ett-maskin -Canon MP280, funkar den i Linux? ...i Win 10? " Din dator var säkert jättebra när du köpte den. Idag är den rätt medioker. " Ja, det var den då för 16 år sedan, tänk vad tiden går... Medioker, ja, det passar nog bra att säga så om den idag. " Redan en så enkel CPU som Intels Celeron N4000 presterar bättre än din Pentium 4. " -Det gör väl alla nya processorer? " Grafikkortet vet jag inget om mer än att du anger att den har 128MB minne." ...På 400MHZ + 400Mhz GPU. Det är ett Radeon X 800 SE om det vara något att veta. " Windows XP ska man inte köra idag, det operativsystemet är inte säkert! " -Inte? Om man har både anti-virus, brandvägg & anti-spion-program då? Klarar man sig inte då? Har märkt att Win XP inte är mycket att ha numera... Firefox, Chrome, mm. måste ha Win 7 & senare. Det får blir ny dator med Win 10. Tackar för all hjälp & tips jag fått av er i tråden!
 2. Har inte gjort något alls ännu, håller på med annat nu samtidigt. Måste ha datorn igång, ska avinstallera Avira och installera Avast istället inom kort, ville bara göra klart en del annat först + läsa den här tråden. Varför anger Whocrashed dessa program om det är Avira som är orsaken? -Följd-orsak? Skulle tro det... Har funderat på Linux länge, det lär vara stabilt, men vad jag har fått reda på så fungerar massor av program inte i Linux. Man måste ha Windows för dem.
 3. Är Avast lika skyddande som Avira? Med tanke på hur "tung-drivet" Win 10 är+ att jag nu har en dator med pentium 4 processor på 3GHz (2-kärning), 4 x 1 GB RAM på 800MHz, grafik-kort 400MHz GPU, 128MB minne (lika snabbt sp GPU'n) med Win XP i: -Hurdan dator behöver jag för motsvarande prestande med Win 10? Hur länge kommer Avast att fungera i Win XP? Och: Vad gör jag åt ntoskrnl.exe & ntkrpamp.exe -krasherna? Vad är det för program? Vad har de för funktion?
 4. Jag har hittat den här: https://support.avira.com/hc/en-us/articles/360002129158-Is-Avira-Antivirus-slowing-down-my-device- ...sidan med info om att jag tydligen måste ha Win 7 eller nyare. -Vad gör jag nu? Måste jag vara utan virus-skydd? Idag var det 66 dagar sedan Avira lyckades uppdatera sig, -Är det DET som är orsaken till alla misslyckade uppdateringar? Har försökt att uppdatera genom att B-klicka på ikonen i aktivitets-fältet och välja "update Antivirus", men misslyckas då också. Och: Vad gör jag åt ntoskrnl.exe & ntkrpamp.exe -krasherna? Vore bra om jag slipper skaffa Win 7 (eller nyare), då system-kraven är jätte-höga. Isåfall måste jag ha en ny dator för flera-tusen kronor. Tycker den jag har duger alldeles utmärkt.
 5. Jag testade whocrashed & i 2 fall har avipbb.sys orsakat blåskärm, i 1 fall ntoskrnl.exe och i 1 fall ntkrpamp.exe Processorn kan vara överhettad, men isåfall skulle väl fläkten jobba hårdare? ....+ att datorn blir trögare? En fläkt brukar jobba hårdare ibland, korta stunder c:a 5 sek., men jag vet inte om det är processorns eller nät-delens.
 6. Jag har Win XP Pro SP3. Har redan hittat den sidan, gjort så, men det funkar inte. Mikrosoft-sidan länkar till en annan sida, när jag klickar på den länken: " Your request has been blocked. This may be due to several reasons. 1. You are using a proxy that is known to send automated requests to Microsoft. Check with your network administrator if there is any proxy and what User-Agent they are sending in the request header. 2. Your request pattern matches an automated process. To eliminate, reduce the volume of requests over a period of time. 3. Reference ID: 18.d85655f.1585246935.18876ac1" Har försökt flera gånger med samma meddelande. -Finns verktyget någon annanstans? Intels sida skickar vidare till support-sidan. jag söker efter verktyget, men hittar inte. Finns andra saker, men de funkar bara i Win 7 & senare. .dmp är fil-ändelsen, går inte att ladda upp här. Inget ändrat -varken maskin- eller program-vara, började plötsligt ändå.
 7. Något är fel i min dator. Blå-skärm-koden är: 0x0000007f (0x00000008,0x80042000, 0x000000008, 0x00000000) -Vad är fel? -Hur ska jag åtgärda felet? Försökte ladda upp minnes-dump-fil, men det går inte, hoppas att fel-koden kan vara till något. Stort tack på förhand!
 8. Får inga förslag när jag skriver adresser. Använde adressen senast i början av juli. Har Windows XP -om det kan vara något. Eftersom att jag rensat bort alla mail i skickat- och in-korgarna + att mail äldre än 7 dagar i papperskorgen tas bort automatiskt -så kan jag inte söka efter något mad den adressen, har försökt utan att lyckas för c:a en månad sedan. Har kollat och... nej, adressen är inte sparad i kontakter.
 9. Jag tror att det blivit ett missförstånd här. Det är inte MIN adress, utan någon annans adress jag försöker hitta. Någon som jag mailat med några gånger. Jag har ingen annan kontakt-info, känner / vet ingen annan som har heller.
 10. Jag kör med IE8. Ingen i min bekantskaps-krets har adressen, det är inte en sådan adress, heller ingen företags-adress. Så inget sådant kan hjälpa mej hitta adressen.
 11. Hej allihoppa! Jag har en Spray-email där jag både skickat till -och tagit emot från -en e-post-adress. Jag använder web-mailen. Adressen är för mej mycket viktig. ...och finns inte lagrad eller uppskriven någonstans. -Finns det något man kan göra för att hitta adressen? -vad? T.ex. någon "kaka" i datorn. Kan tillägga att jag bett Spray och min internet-leverantör om hjälp, men de påstår att det är omöjligt att få fram sådan information. Hjälp uppskattas! Tack på förhand!
 12. Tack, men det är för sent nu. -Hårddisken är utbytt mot en ny. Ingen behöver bry sej om denna tråd längre!
 13. Jag väljer skärmsläckare &amp bockar i rutan 'kräv lösenord för att återvända' -klickar OK -men hur får jag fram något där jag kan välja lösenord? -När jag ska tillbaka till Windows från skärmsläckaren alltså! Har för mej att den kommer fram när man klickar OK, men funkar inte för mej... Använder Win XP Pro sp2 -om någon undrar. Fick förslag som jag provat: att ge administratör-kontot ett lösen + skärmsläckaren -tillfrågas inte efter lösen. Kan något fel någonstans? -vad? Det hela fungerade för några månader sedan. -Någon som vet något? -föslag? -Svar uppskattas! [inlägget ändrat 2007-11-25 22:36:00 av svanslund]
 14. Nähä, det var ju synd. Men tack för att du försökte iaf. Försökte hitta på sidan &amp följde länkarna, men hittade inget program till den hårddisken. Fabrikat: Quantum Modell: Fireball Plus AS Part-no.: QMP20000AS-A -INGEN annan som vet något / har något förslag?
 15. OK, har nu gjort så. -'åtkomst nekad' får jag veta. Försökte att kopiera från diskett, -samma svar, försökte även att deleta filen från hårddisk (om den skulle vara skrivskyddad) -samma svar igen. -Hur åtgärda / gå vidare?
 16. Orsaken till att jag vill kopiera från diskett är att jag kan boota från CD men då får jag bara meddelande om att någon åtgärd / reparation utförts på hårddisken &amp att datorn ska startas om. Om jag låter datorn starta från CD -samma sak -gång på gång... Om jag jag låter datorn starta från hårddisk -'filen saknas'-meddelandet. Jag tyckte att diskett skulle bli enklast, det går att från min dator kopiera filen på en färdig XP-start-diskett (DOS- om man ska vara korrekt) OK, men hur gör jag -exakt -för att kopiera filen från XP-skivan till hårddisken? Det kanske står på kellyscorner-sidan, men min Engelska är inte så bra. 2 alternativ...? om jag uttrycker mej så här istället: 'alternativen som står på de 2 sidorna du länkar till' ...blir det väl mer korrekt! [inlägget ändrat 2007-10-30 18:58:33 av svanslund]
 17. Jag har redan försökt med de 2 alternativen. -Fler förslag? -Ingen som vet något man kan göra för att starta från diskett &amp sedan från disket kopiera filen till hårddisken? -Hur får man reda på exakt vad som är fel? ...på hårddisken?
 18. Filen 'hal.dll' saknas eller är skadad därför kan windows inte starta. Inget fungerar, inte ens felsäkert läge DOS-prompt, därför kan jag inte kopiera filen från diskett till datorns hårddisk. Har försökt med start-diskett, -'C:\' är ogiltlig enhet får jag veta då. När jag försöker installera om Windows (XP) får jag meddelande om att hårdisken har varit med om någon sorts korrigering / reparation &amp att datorn ska startas om, gång på gång på gång... Har sökt &amp hittat en del svar som inte fungerar. -Någon som vet hur göra? -Svar uppskattas!
 19. Jaså, jag har redan provat det, men det funkade inte. Förresten är det inte sån't jag är ute efter, utan en "riktig" win98 -installation, helst på en egen partition, så jag kan starta 98 i XP när XP inte funkar med det som jag tänkte göra.
 20. Vad gör VMware? -Funkar det som "virtual PC"? Filsystemet FAT 32 har ibland problem med hårddiskar större än 32 GB -har jag läst, själv hade jag inga problem när jag formaterade min hårddisk på 80 GB med 98-as formateringsverktyg.
 21. OK, men lite mer exakt -hur ska jag göra med programmet? "boota i felsäkert läge" -vad installerad 98? -tror det men vill veta exakt. "NDIS: Windows protection error"? -nej, det står inget sån't på skärmen. Bara det vanliga, precis som på en dator som är gjord för 98.
 22. Om någon vet hur jag ska göra för att få Windows 98 att fungera i en dator som är "designed for Windows XP" -skulle jag uppskatta svar. Att installera går, med det startar inte. Jag ser bara start-bilden & sedan text som säger att tecken-tabell & tangentbordslayout har gjorts + lite till. Jag har redan provat med att skapa nya partitioner (fungerar inte) & "virtual PC" + liknande program. -Alla har hittills misslyckats. Vad är skillnaden på XP & 98? Kan man på något sätt få 98 att starta som XP? ...så det fungerar i XP-datorn. -Alla förslag & tips är välkomna!
×
×
 • Skapa nytt...