Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TomStar

Medlem
 • Antal inlägg

  28
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Har samma problem med Telia !!
 2. TomStar

  Ip TV i Datorn

  Har skaffat mig en stk. Smartbox från Telia. Fick nyligen en Motorola VIP 1910 digitalTV box med både HDMI,Scart och Component utgångar. Vill koppla boxen till mitt Pinnacle-PCTV 110iCapture kort på datorn. Kortet har S-videoingång och två medföljande kabeladaptrar till både component och RCA kablar. Har provat med rca kablarna i en scart adapter utan framgång.Med component kablarna får jag igenom viss signal men bilden flimrar och hoppar bara. Det finns inga inställningar i boxen där jag kan välja vilken typ av utgång jag vill använda. På platt TV,n funkar den bra med scarten. Har inte testat componenten där än. Å andra sidan har jag ViasatHD box för TV,n så jag ville bara använda den på datorn. Nån som har nåt matnyttigt att föreslå ?
 3. Har du försökt med att rensa C MOS ? Exakt vad förkortningen står för vet jag inte men det rensar alla inställningar från moderkortet. Lite som "reset" på modemet. Du måste ställa in tid,datum mm. igen. Här är länken till manualen: http://www.gie.lo1.glogow.net.pl/ftp/Wojts/Man_GA-8SGXL-FS2_uk.pdf ( Köpte ett Asus kort för många år sedan som efter 2-3 år la av. Ville få det utbytt med stöd av Asus 5 årsgaranti men då skulle jag fått ett sämre kort i utbyte. Köpte annat kort istället. Skulle hjälpa en bekant med hans dator och tänkte ta en komponent från mitt Asus kort och när jag kopplade in det igen så funkade det alldeles utmärkt och gör så än idag !! ) Never Ever Give Up
 4. Eftersom du nu har fått tag på en extern disk så hade jag installerat windows på den. Tagit ut den gamla och använt den som extern. Jag tror inte det är nåt fel på disken, men som sagt ohyra ställer till det ganska rejält ibland. Och då måste man operera med den stora kniven Jag har skaffat ett USB SATA/IDE adapterkit för 250:- som jag ansluter alla möjliga hårddiskar till och kan sen scanna dem med antivirusprogrammet eller plocka ut önskade bilder,dokument mm.
 5. Självklart ville jag testa det nya Windows 7 så jag installerade det på en tom partition. När jag sedan loggade in på den så kunde jag inte se min riktiga Vista partition men i Datorhanteraren kan jag se den men inte öppna den eftersom den inte har nån partitionsbokstav, typ E:\ Jag kan lägga till det men jag vill inte då jag inte vet vad som händer då jag vid nästa omstart ska logga in på Vistan igen. Nån som vet nåt ?
 6. Tack Cecilia, men bor du vid datorn precis som vi andra nördar ? Du e alltid här och hjälper när det kniper. Jag testade: http://messengergeek.spaces.live.com/blog/cns!E3785B1281BBDA1!1118.entry och hämtade ner ZapMessenger.Installerade och rensade. Installerade MSN 8. nånting. Var lycklig i 60 sek tills en dialog ruta poppade upp sombad mig stänga allt arbete för datorn skulle startas om.Hmmm, lite logiskt men när det hände efter både andra och tredje gången så stod det ju klart att jag valt mellan pest eller kolera !! Vem sa att livet var enkelt ? hahaha Nu loggade jag in på Windows 7 och scannade alla diskar därifrån men F-Secure finner ingenting. Där rök den helgen
 7. Yiepiee För en kort stund blev jag jätteglad över att ni finns och har sån bra insikt. MEN när jag körde länken i "kör" så hittades inte .inf filen ändå Suck *%.."* .. Har som sagt var städat i registret men har tydligen inte lyckats få bort allt men ändå för mkt för att återställa. Jag har också försökt att göra en systemåterställning, men jag kom inte tillräckligt långt tillbaka i återställningspunkterna för att lyckas med det heller. Var hittar man inställningar för att bestämma utrymmet för återställningspunkter ?
 8. Jag uppgraderade mitt MSn till senaste versionen men den krashade hela tiden så jag avinstallerade den och installerade den äldre versionen. Men det är där mina problem börjar eftersom installationsprogrammet påstår att det redan finns en version installerad. Har plockat en del filer i registret men det hjälper inte. Finns det nåt speciellt rensingsprogram för MSN ?
 9. Eureka !! Det är väldigt generande att nu berätta för er att jag har hittat lösningen !!! Som vanligt så är det alltid så enkla saker man ska göra för att få till det. Jag använde fjärrkontrollen till TV boxen men när jag letade fram fjärren till TV kortet kunde jag med den zooma och välja vilket bildformat jag ville ha !!! Vips så var det fixat. Att jag inte tänkte tänkte på det.
 10. Det finns så många kunniga dataproffs här så jag lägger frågan på bordet. När jag skaffade mig Vista Ultimate så blev jag tvungen att skaffa mig ett nytt TV kort åxå. Inköpte ett Pinnacle PCTV 110i. Jag har Telias IP TV som jag kopplat till kortet med medföljande kablar och jag använder Media Center för att se på TV på skärmen som är en Acer 22" wide screen Så långt är allt väl. Men jag kan inte få kortet att teckna ändå ut i alla kanter. När jag ställer in bildfomatet 16:9 i TV boxen så får jag en bred svart kant runt hela bilden som visserligen då är i 16:9 format men som inte täcker hela skärmen. När jag så ställer in 4:3 i TV boxen så försvinner de svarta kanterna i ovan och nederkanten på skärmen men inte på sidorna. Vid inställningsproceduren i Media Center så täcker bilden hela skärmen så problemet borde ligga i kommunikationen med kortet. Är det vanligt att TV kort har begränsningar i bildformatet på detta sätt eller finns det nåt annat program jag kan använda. ( Det medföljande programmet går ej att installera, av någon anledning) Jag använder "Driver Detective" för att hålla alla mina drivisr uppdaterade
 11. Det är inte helt nödvändigt att disken har pajat även om det tyder på det. Skaffa ett externt chassi. Stoppa disken i den så ser du direkt om disken är kass. Jag har råkat ut för samma sak med en IDE disk som jag t.om skickade på retur men fick tillbaka den med svaret. " Inget fel på disken kunde hittas " !!!
 12. Är du säker på att inte varje Serial har sin egen Skiva? Annars kommer min Windows o låsa sig... Det talas så mycket om det här med skivor till datorer, men vid en kontakt med både Asus supporten och med Microsoft supporten fick jag svaret att man kan tanka ner sk. "olagliga" kopior eller använda andras skivor. Det är LICENSEN som räknas. Självklart måste det vara samma typ av programvara som licensen är köpt till.
 13. Cecilia @ 2008-09-23, 08:25 Har spelet några krav på grafikkortet, för den grafikenhet som sitter i HP 530 klarar ju inte av mycket. På många datorer med SATA-anslutna hårddiskar så behöver man stoppa in drivrutinen till moderkortets SATA-kontrol på en diskett tidigt under installationen. Har HP tagit fram drivrutiner för XP till den datorn? Har nu jobbat vidare med nyinstallation av XP på HP datorn. När jag testat allt så ringde jag HP supporten som löste problemen. I BIOS fanns en inställning i avsnittet "Enhetskonfigurationer" där jag kunde avaktivera SATA läget så att datorn kördes i IDE läget istället !! Det var ju inte lätt att klura ut själv, men nu vet ni om ni råkar ut för samma sak. Vilka andra tillverkare som använder sig av detta BIOS vet jag inte. Men det krävdes dessutom en XP med Sp2 slipstreamat så nu håller jag på att sätta ihop det. Never Ever Give Up PS. Cecilia, JA HP hade XP drivisar till denna dator.
 14. daum @ 2008-09-03, 08:19 Har nu slut på ideer. En av mina datorer är nu så fruktansvärt slö/seg att den nästan är olidlig att jobba med. Tycker att jag har provat allt, diskdefragmentering, scannat med antispionprogram Malwarebytes, tagit bort onödiga installationer, rensat program, reducerat antal program vid uppstart, rensat med Ccleaner osv. Har någon tips om något mer som man kan göra för att snabba upp datorn eller kolla om det föreligger något fel någonstans? Kör XP på denna datorn. Även om du nu har fått ordning på sirapen i datorn så vill jag här dela mig med av min erfarenhet av min egna sega dator. Bytte moderkort för snart 1,5 år sedan till ett Asus P5B-VM och ny Intel processor med dubbla kärnor och 4 Mb L2cache minne. Införskaffade även 2 Gb RAM minne och var helt övertygad om att jag införskaffat ett riktigt Formel 1 paket !! hahaha. Men jag blev riktigt besviken då jag intallerat Vista Ultimate då datorn inte blev snabbare än den varit tidigare med gamla komponenter, och XP Sp2. Suck, men skam den som ger sig. Jag köpte 2 nya Gb RAM minne och tänkte: Nu jävlar ska den väl rocka på ordentligt !! hahaha Men ikke sa Nikke. Häromdagen satt jag och kollade lite i mina BIOS inställningar och testade att ändra lite på Jmicron inställningar från Basic till AHCI. Wow vilken Turbo effekt det gav. Så nu rockar den så som jag hade hoppats på för länge sedan !! Så ge inte upp innan ni har testat allt. Never Ever Give Up
×
×
 • Skapa nytt...