Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

teil

Medlem
 • Antal inlägg

  106
 • Gick med

 • Senaste besök

Om teil

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1938-11-05
 1. Tack för alla svar. OCR verkar fungera utmärkt.
 2. Finns det något bra program med möjlighet att editera en text som har scannats?
 3. Tack för hjälpen. Jag har testat bägge alternativen utan resultat. Jag tar alltid en totalbackup på datorn och sparat den på separat hårddisk. Denna gång visade det sig att backuppen var obrukbar (naturligtvis). Än en gång tack för hjälpen
 4. Jag har på grund av datorhaveri blivit tvungen att göra om min hårddisk. Haveriet inträffade helt plötsligt och via microsoft återställde jag datorn. Jag blev samtidigt uppmanad att göra backup på innehållet före återställningen. Jag gjorde detta till en separat hårddisk och nu har jag med hjälp av programmet Undelete återställt filerna. Det visar sig då att bara några få av Excel-filerna är användbara. Då jag försöker stata dessa får jag meddelandet "Filformatet och filtillägget för *.xls stämmer inte överens. Filen kan vara skadad eller osäker". Öppnar jag filen så ser jag följande: ÄP…ýÿÿP‹Ïèå¶ÿÿ‹;Gt9˜À|ƒÀljÿSPtýÿÿè¼²ÿÿëh¨‚Žtýÿÿ觷ÿÿ9^0t'jÿS…¬ýÿÿPýÿÿè²ÿÿh˜#Ž¬ýÿÿè}·ÿÿëp†¤P…ýÿÿPýÿÿè·¶ÿÿ‹9…ýÿÿu;¡p“=p“„´ö@„ªÆˆƒ~r‹vëƒÆVhpiŽjFézþÿÿƒÀDjÿSPýÿÿè²ÿÿ…ýÿÿP…týÿÿP…¬ýÿÿP…XýÿÿP‹ýÿÿèÅ¢ÿÿ‰…ýÿÿ;Ã},¡p“=p“t:ö@t4ÿµýÿÿhpiŽjGÿpÿpèe‰þÿë‹…ýÿÿƒ~(uÿ€ëÿ€ýÿÿèò“ÿÿ‹µýÿÿé‹ýÿÿ‹…ýÿÿ9˜üvA‹ˆˆu3¡p“=p“tö@thpiŽjHÿpÿpèxþÿÇ…ýÿÿ@€éØûÿÿ‰ýÿÿÇEüëGÇ…ýÿÿ€ÇEü¸ä;‘Ã3Ûë!Ç…ýÿÿÿÿ€ÇEü¸ÿ;‘Ã3Û9ýÿÿ}‹ýÿÿèïÿÿÆEüýÿÿèöøÿÿÆEüS3öFVýÿÿè»óþÿÆEüSVXýÿÿèªóþÿÆEüSVtýÿÿè™óþÿÆEüSV¬ýÿÿèˆóþÿÆEüSV<ýÿÿèwóþÿˆ]üSVÈýÿÿègóþÿƒMüÿSV ýÿÿèVóþÿ‹…ýÿÿè|vþÿÂÌÌÌÌÌ‹ÿU‹ì‹E…Àtfƒ8‹Èu¹€„Ž‹E‰HÇ]ÂÌÌÌÌÌ‹ÿU‹ìQQƒeøWÿu3À}ü«EøPè´ÿÿÿEøPjhjè[1_ÉÂÌÌÌÌÌ‹ÿU‹ìQV‹uÑît÷Et‹UO‰‹Ö+Ñ3ɉf‰÷Et?‹Eÿu%ÿPW‰EüèÿwþÿƒÄƒ}üu ‹E‰8‰3ë…öv-‹MDwþ‰3ÉÇf‰…öv÷Et‹E‰83À‰3f‰3À^ÉÂÌÌÌÌÌ‹ÿU‹ì·EV3öVÿuÿujPÿuÿŽ;ÆtPjhrÿuÿLŽ;ÆtPÿŽ3öF‹Æ^]ÂÌÌÌÌÌ‹ÿU‹ìVWh¤„Ž3ÿÿ䎋ð;÷t?·EWÿuÿujPVÿŽ;ÇtPjhrÿuÿLŽ;ÇtPÿŽ3ÿGVÿxŽ‹Ç_^]ÂÌÌÌÌÌ‹ÿU‹ì¸Œèovþÿ¡Œ“3ʼnEüV‹uW3ÿj8…xïÿÿWPÇ…°ïÿÿ$‰½tïÿÿè½vþÿƒÄW…°ïÿÿP…´ïÿÿPVÿ°Ž…Àu?¡p“‹5ØŽ=p“„¡ö@„—ÿÖ;Ç~ %ÿÿ €Phð„Žh”„Žjëh…tïÿÿPW3öW…´ïÿÿFPÇ…tïÿÿ<‰µˆïÿÿ‰µ¤ïÿÿÿ´Ž…ÀuI¡p“‹5ØŽ=p“t3ö@t-ÿÖ;Ç~ %ÿÿ Finns det något att göra? Tacksam för hjälp.
 5. teil

  Webbläsare

  Jag använder Windows 8 och Internet Explorer 10. Varje gång då jag öppnar en sid hos PC för Alla så efter några sekunder så hoppar bilden till sidans nedersta red. Finns det någon vettig förklaring till detta?
 6. Microsoft meddelar att under mars månad så ersätts Messenger av Skype. De säger också att jag måste installera Skype. Trots att jag redan gjort det så blir jag ombedd att snarast göra det. Problemet är dock att efter installation av Skype så måste jag göra en omstart av datorn för att inloggning på Windows Live Mail ska ske. Innan jag installerade Skype så fungerade Windows Live Mail utmärkt. Om jag har både Skype och Messenger installerat så fungerar Windows Live Mail utmärkt. DESSUTOM OM JAG STARTAR Windows Live Mail UTAN OMSTART AV DATORN SÅ ÄR ENDA SÄTTET ATT STÄNGA AV Windows Live Mail att gå via Aktivitetshanteraren. De säger också att det blir mycket bättre att chatta med bekanta. Felet är bara att inte chattar utan vill jag ha kontakt med mina bekanta så blir det via besök eller telefon. Ovanstående är mycket irriterande och tidskrävande. Kontakter med Microsofts olika forum ger ingen orsak till att Skype skulle "sabotera" Windows Live Mail. Finns det några kloka råd som jag kan få?
 7. Tavk för infon. Jag ska testa Macrium Reflect
 8. Hej. Jag har Windows 8 Pro som OS och Internet Explorer. Tidigare har jag med stort förtroende använt Norton Ghost för att göra “totalbackup” av mina hårddiskar. Det har fungerat ypperligt, men i och med Windows 8 så har inte Norton något program som fungerar med det systemet. Jag har då testat något som heter Genie9. Det slutade med att jag måste formatera om hårddisken och installera om samtliga program. Det restore program som följde med fungerade inte heller. Jag har försökt få kontakt med supporten på Genie9´s hemsida men de verkar ha “gått under jorden”. Har någon på Pctidningen kännedom om företaget eller erfarenhet av deras program. Jag skulle vara mycket tacksam för information.
 9. År det möjligt överföra data mellan två datorer enligt Peer To Peer via USB-kontakterna?
 10. Hej igen. Återkommer angående mina problem med Windows Live Mail. Jag får hela tiden känslan av att Supporten för programmet medvetet glömmer mig. Då jag stöter på får jag ganska omgående en motfråga men ännu så länge inget svar till någon lösning av problemet. Just nu efterforskar jag något mailprogram där jag kan importera mina mail och kontakter från Windows Live Mail och sedan halt lämna detta eftersom omstart av datorn praktiskt taget varje gång som jag hämtar ett mail irriterar storligen. Ser med tacksanhet fram mot ett tips om vilket mailprogram som är möjligt att använda. Nedan följer en beskrivning av mina problem. Som sagt jag har problem med Windows Live Mail. Efter en del problem med hårddisk så var jag tvungen att importera mail till programmet från tidigare backup. Jag har efter detta upptäckt att storleken på sparade filer ökat från till att börja med 650 MB till 1,11 GB och att idag ha ökat till 2,11 MB. Jag har frågat leverantören vad jag gör åt detta men jag har ännu efter ett antal veckor ännu ej fått svar. Första frågan ställde jag 2010-01. Som jag förstår och har sett så har det blivit ett antal dubletter som jag inte vet hur jag tar bort. Jag försökte en gång men då försvann samtliga mail varför det var dags för import igen. Det senaste problemet som de ännu ej löst är att om jag skickar t.ex. ett Word/Excel-dokument via de nöjligheter som finns i dessa så “hänger” sig mailprogrammet varvid beskedet "ej ansluten ges". För att komma igång igen så måste jag starta om datorn. Efter omstart och kontroll så visar det sig att mailet med innehåll skickats i normal ordning. Finns det någon enkel förklaring till ovanstående. Jag har testat med att stänga av virushanteraren (Norton Internet Security 2012) utan resultat. Jag har dessutom testat motsvarande med IncreadiMail utan problem. Där är det däremot problem med att importera alla mail och mappar från Windows Live Mail. Jag använder Internet Explorer 9 och de möjligheter under fliken Sida med bl.a. Sänd sida eller länk med mail är hela tiden "dimmat" varför det ej går att utnyttja. Tacksam för hjälp.
 11. teil

  Windows Live Mail

  Hej. Hoppas att jag skickar frågan till rätt instans och att någon eventuellt kan ge mig ett svar. Jag har ett problem med Windows Live Mail. Efter en del problem med hårddisk så var jag tvungen att importera mail till programmet från tidigare backup. Jag har efter detta upptäckt att storleken på sparade filer ökat från till att börja med 650 MB till 1,11 GB och att idag ha ökat till 2,11 MB. Jag har frågat leverantören vad jag gör åt detta men jag har ännu efter ett antal veckor ännu ej fått svar. Första frågan ställde jag 2010-01. Som jag förstår och har sett så har det blivit ett antal dubletter som jag inte vet hur jag tar bort. Jag försökte en gång men då försvann samtliga mail varför det var dags för import igen. Det senaste problemet som de ännu ej löst är att om jag skickar t.ex. ett Word/Excel-dokument via de nöjligheter som finns i dessa så “hänger” sig mailprogrammet. För att komma igång igen så måste jag starta om datorn. Efter omstart och kontroll så visar det sig att mailet med innehåll skickats i normal ordning. Finns det någon enkel förklaring till ovanstående. Jag har testat med att stänga av virushanteraren (Norton Internet Security) utan resultat. Jag har dessutom testat motsvarande med IncreadiMail utan problem. Där är det däremot problem med att importera alla mail och mappar från Windows Live Mail. Jag använder Internet Explorer 9 och de möjligheter under fliken Sida med bl.a. Sänd sida eller länk med mail är hela tiden "dimmat" varför det ej går att utnyttja. Tacksam för hjälp.
 12. Tack för hjälpen. Teil
 13. Jag har tidigare använt mig av en Psion 5MX för diverse noteringar, bl.a. "exceldokument". Jag har med jämna mellanrum gjort backup på dessa filer till min PC. Nu har dessvärre min Psion lessnat på att delta. Min fråga är om någon vet någon programvara som kan konvertera dessa backupfiler (från Edocsystem) till läsbart för t.ex. Microsoft Excel? Jag bifogar ett exempel på en fil.
 14. Jag har en Psion 5 mx inköpt ca 2000 som har fungerat ypperligt i alla år. Den har de senaste veckorna börjat krångla på så sätt att bildskärmen är mörk. Jag har hittat ett sätt att få fart på den genom att sätta plattkabeln mellan tangentbord och bilslärm i kläm. Det betyder också att jag inte kan stänga (vika ihop) den. Finns det någon med bra tips på hur jag tar isär min Psion för att eventuellt åtgärda felet eller var får jag tag på ersättning. Jag tycks ha hört att Psion inte finns längre. Tacksam för tips.
 15. Tack för hjälpen, det är den metod jag använder.
×
×
 • Skapa nytt...