Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vinterfiskaren

Medlem
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

 1. Vad säger ni om dessa gratis program för filsökning?

  Jag kallar mig Vinterfiskaren på forumet, men fiskar väldigt sällan eftersom jag har börjat tycka synd om fiskarna. Tack för svaren på mina övriga frågor. Jag har ännu inte installerat något filsökningsprogram.
 2. Vad säger ni om dessa gratis filsökningsprogrammen? Locate: https://sourceforge.net/projects/locate32/ Everything: https://www.voidtools.com/ Lookeen: https://free.lookeen.com/ Om man jämför dem med varandra med mera? Är min gamla dator W 7 64 bitars, Dell Precision 470, BIOS A06 BIOS datum 09/12/2005 med 2 stycken 3,4 GHz processorer och 4 GB DDR2 ramminne, alltså en cirka tolv tretton år gammal dator för klen, svag för att klara dessa programmen? Jag tycker att datorn fungerar bra idag utan dessa programmen men jag har funderingar på att installera något av dessa program i datorn. Är det bara i Everything som menyerna, utseendet kan visas på svenska? Jag gör troligen en ny systemavbild Operativsystemen innan jag installerar något av programmen i W 7 för säkerhets skull. Är jag på rätt ställe på forumet? Hur förhandsgranskar jag inlägget? jag antar att ställt åtminstone den sista frågan på fel ställe på forumet. Eftersom jag inte hittar något sätt att förhandsgranska inlägget på så provar jag att skicka det ändå. Vänta jag ser ett förstoringsglas högst upp i högra hörnet, provar det. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
 3. Skräppost.

  Stort tack för alla svar. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
 4. Skräppost.

  Skräppost. Jag har senaste tiden fått en del mejl från för mig okända avsändare (personnamn), som automatiskt hamnat i skräppostkorgen. E-post programmet lägger tydligen dessa mejl direkt i skräppostkorgen. Dessa mejl har jag raderat utan att öppna dem. Jag får mina mejl till mitt Microsoftkonto, Outlook E-post med en hotmailadress. Har jag fått in något oönskat i datorn? E-post adressen kan jag ju nå från vilken Windows dator som helst som har ett relativt nytt Operativsystem och Internetanslutning. Jag har kollat om min e-post adress är kapad via Internetsidorna: https://haveibeenpwned.com/ och https://hacked-emails.com/ Svaren som jag fick var. Good news- no pwnage found och Congratulations! We found no entries for. Jag med min dåliga engelska tolkar detta som att min e-post inte är kapad. Tidigare så har jag nästan aldrig fått någon e-post från för mig okänd avsändare. Om jag minns rätt så har jag inte ens fått ett okänt mejl per år. Datorn fungerar i övrigt bra tycker jag och jag tänkte snart göra en ny Systemavbildning av Operativsystemen, men om jag har fått in något olämpligt i datorn så känns det fel att just nu göra en ny Systemavbildning av Operativsystemen. Eftersom datorn verkar fungera bra och är uppdaterad så vill jag inte heller via min senaste Systemavbildning, systemåterställa Operativsystemen.
 5. Tack för svaren. Jag tycker att vill man att virussökningen av hela datorn ska ta så kort tid som möjligt så bör man låta ett annat program än Microsoft Security Essentials söka igenom datorn. Panda virussökte igenom datorn nästan fem gånger så snabbt som Microsoft Security Essentials, 390 minuter/80 minuter=4,875 gånger om jag och mobiltelefonen har räknat rätt.
 6. Varför virussöker Panda så mycket snabbare än Microsoft Security Essentials? I den cirka 12 år gamla datorn som har Operativsystemen W 2000, Windows XP och Windows 7, 64 bitars samt en extra intern hårddisk körde jag i Windows 7, med Microsoft Security Essentials en fullständig virussökning på alla Operativsystemen och hårddiskar. Detta tog cirka 6 timmar och 30 minuter. I Windows XP som finns installerat i samma dator gjorde jag samma sak fast med Panda Internet Security. Denna fullständiga virussökningen av hela datorn tog cirka en timme och 20 minuter. Jag upplever att alla tre Operativsystemen fungerar bra i datorn. Varför virussöker Panda Internet Security i Windows XP igenom hela datorn så mycket snabbare än vad Microsoft Security Essentials gör i Windows 7 Ultimate , 64 bitars? Som sagt cirka 12 år gammal dator: Fyra GB ramminne, fyra stycken 1 GB DDR2-400, två processorer på 3,4 Ghz (2x Intel Xeon 3400 MHz (17 x 200)), Dell Precision WorkStation 470. Jag försöker att komma ihåg att bifoga en bild på den pågående virussökningen med Microsoft Security Essentials när sökningen nästan var färdig. I Windows 2000 så har jag AVG Free 9.0.935 som antivirusprogram. Jag har aldrig provat att virussöka datorn med AVG utan bara virussökt i W XP och W 7. Som brandvägg i Windows 2000 har jag Comodo Firewall Pro version 2.4.18.184. AVG och Comodo hämtade jag på Internetsidan: http://www.oldapps.com/index.php om jag kommer ihåg det rätt med Windows 7. Jag hade tidigare Panda och därefter Avast i Windows 2000 men uppdateringarna av virusdefinitioner krånglade i Panda och Avast så därför byte jag till AVG Free antivirus. AVG uppdaterar virusdefinitionerna helt OK. I Windows 2000 öppnar jag nästan aldrig webbläsaren och är nästan aldrig ute på Internet och surfar.
 7. Windows 10 ISO? Om man laddar ner en ny W10 ISO installation från Microsoft får man då en W10 installation med den senaste versionen, nuvarande W10 Version 1703 OS-version 15063.632 vid en ominstallation eller nyinstallation av W10? Eller blir det en äldre version av W10 som blir installerad? Om man istället vill integrera uppdateringar på en gammal W10 installationsskiva med programmet NtLite behöver man då bara integrera senaste uppdateringen KB4040724 som i dagsläget är den senaste, för att få en fullständigt uppdaterad W10 installationsskiva? På datorn finns i dagsläget senaste W10 1703 15063.632 och det har gjorts en systemavbildning av Operativsystemen i datorn, men vi vill eventuellt också ha en W10 installationsskiva med i dagsläget senaste och alla viktiga uppdateringen integrerade på installationsskivan.
 8. Brother skrivaren behöver ett fritt utrymme på 150 mm på bägge sidor och 150 mm fritt utrymme på baksidan, samt 400 mm fritt utrymme uppåt för ventilation enligt skrivarens snabbguide. Jag ringde Brother och frågade om skrivaren verkligen behöver så här mycket fritt utrymme runt sig för att hålla sig sval och slippa bli överhettad? De sa att skrivaren kan bli så varm att det finns risk för brand om inte skrivaren minst får detta ventilationsutrymme. Detta gjorde att jag ett tag funderade på att köpa en HP skrivare istället för Brother skrivaren. Jag tittade på Internet i HP skrivarens bruksanvisning och snabbguide. Vad jag kunde se stod det ingenting om att HP skrivaren behöver så här mycket ventilation. Jag köpte i alla fall Brother skrivaren eftersom HP skrivaren var 700 kr dyrare. Brother skrivaren står nu på data bordet och har fått betydligt mindre ventilationsutrymme än vad som rekommenderas. Jag har i alla fall gjort ett ganska stort hål i bordets vägg, där skrivarens fläkt blåser ut varmluften från skrivaren. Jag ska försöka visa detta med bilder. Ventilationsutrymmet bakom skrivaren är cirka 150 mm. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
 9. Stort tack för alla synpunkter och svar. Databordets djup tror jag räcker bra. Databordets djup är hela 810 mm, däremot ser jag på Elgigantens bilder att skrivaren har ett ventilationshål som kommer ganska nära databordets ena vägg. Har varit ute på Brothers support sida och tittat i snabbguiden. Där visar det på sidan två att det ska vara mycket fritt ventilationsutrymme runt skrivaren. http://download.brother.com/welcome/doc003081/cv_dcp9020cdw_swe_qsg_a.pdf Hoppas att hålen i väggen som jag tog upp för att få ventilation till den gamla skrivaren ska räcka till för att hålla den nya skrivaren tillräckligt sval. Skrivaren kommer ju att vara avslagen för det mesta så den borde inte bli så varm. Jag försöker att bifoga en bild på databordets två ventilationshål. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
 10. Har inte orkat avinstallera min gamla skrivare HP 2550 för att prova om jag kan slippa installationsrutor om ny maskinvara. Jag har på Internet tittat närmare på skrivaren Brother DCP-9015 CDWE. Skrivaren verkar fungera till Windows XP. Denna skrivare verkar ha en på och avstängningsknapp, så att skrivaren kan vara avstängd vid start av Windows 2000 så jag slipper en installationsruta. Eftersom det troligen finns en avstängningsknapp så behöver ju skrivaren bara vara påslagen vid utskrifter. Det verkar som Elgiganten säljer den till ett bra pris. Nu börjar jag att bli väldigt ivrig och börjar få mycket ha begär, så troligen köper jag denna skrivare snart om Elgiganten har den kvar. Brother har en mycket omfattande bruksanvisning gällande denna skrivare på sin support hemsida. Jag har läst en del i denna bruksanvisning. Tyvärr så verkar inte denna bruksanvisning i pappersformat följa med skrivaren, utan bruksanvisningen verkar bara finnas på cd skiva och på Internet. Skrivaren verkar vara laddad med toner för 1000 utskrifter. Detta verkar vara fler sidor än många andra skrivare är laddade med. Brother DCP-9015 CDWE får troligen plats på mitt data bord så att jag slipper köpa eller bygga nytt databord. Brother DCP-9020 som fick bäst i test i PC FÖR ALLA 2016 verkar vara för stor (hög) för att få plats på mitt databord, när man ska öppna för skanning med mera. Jag skickar eventuellt en bild på mitt databord. Som sagt troligen blir det en Brother DCP-9015 CDWE.
 11. Tack för alla svar, tänkte ansluta skrivaren med usb kabel. Skrivaren behöver bara fungera i Windows 7. Det jag vill slippa är att installationsrutor för maskinvara visar sig i de andra Operativsystemen, att man kan göra något så att man slipper dessa eventuella installationsfönster. Enligt Mikael63 verkar det gå att slippa dessa rutor om man tackar nej på något sätt vid maskinvaruinstallationen i Windows 2000 och i Windows XP. Om det finns av och på stängningsknapp på skrivaren så borde man ju slippa installationsfönster om skrivaren är avslagen när man startar Windows 2000 och Windows XP. Alltså att man bara slår på skrivaren när man ska skriva ut någonting i Windows 7. Finns det av och på stängningsknappar på de flesta skrivare?
 12. Ny laserskrivare till min cirka 12 år gamla dator? Jag planerar att skaffa en ny laserskrivare till datorn som har Operativsystemen W 2000, W XP och W 7 installerade. Det är helt OK för mig om skrivaren endast fungerar i W 7 och också helt OK för mig om det visas utropstecken eller frågetecken för skrivaren i Enhetshanteraren i W 2000 och W XP. Det som oroar, jag är rädd för är om det finns risk för att rutor, fönster om ny maskinvara ska komma upp vid varje start av W 2000 och W XP. Finns denna risk? Går det lätt att stänga av detta i W 2000 och W XP eller är det en risk att dessa rutor, fönster kommer att komma upp varje gång W 2000 och W XP startas? Det är denna fundering som hindrat mig hittills från att skaffa en ny skrivare till denna dator. Som jag sagt tidigare helt OK om skrivaren bara fungerar i W 7. Helt OK med frågetecken eller utropstecken i Enhetshanteraren i Windows 2000 och W XP, men jag vill inte ha eventuella jobbiga fönster som visas vid varje uppstart av dessa Operativsystem.
 13. Går inte att spara till ny hårddisk i Windows 7

  Nu verkar det som att jag kan spara filer till nya interna hårddisken i Operativsystemet Windows 7. Lösningen verkar ha varit: Att jag öppnade utforskaren, högerklickade på nya hårddisken, valde Egenskaper, Säkerhet, Redigera, i fönstret Behörigheter Säkerhet under Tillåt bockade jag i rutorna Fullständig behörighet, ändra med mera. Därefter klickade jag på Verkställ och OK. Återkommer eventuellt i denna fråga ifall det börjar krångla igen. Jag har ju W 2000, XP och W 7 i denna dator. Initieringen eller vad det nu heter av nya hårddisken gjordes i Operativsystemet Windows XP. Det var kanske detta som gjorde att det blev problem att spara filer till nya hårddisken i Windows 7. I Windows 2000 och Windows XP var det aldrig några problem att spara filer till nya hårddisken. Eventuellt skickar jag med några bilder till inlägget. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
 14. Sliter defragmentering på externa usb hårddiskar?

  Tack för all information. Då vet jag att mina externa USB hårddiskar till 99,99% säkerhet är mekaniska då de bara kostade cirka 500 kronor styck. Om jag har fattat svaren i de tidigare inläggen rätt så tål dessa hårddiskar av defragmentering utan att något nämnvärt slitage uppstår på diskarna. Dessutom tolkar jag alla svar att det är onödigt att defragmentera hårddiskar för ofta, det kan räcka med att i defragmenteringsprogrammet analysera hårddiskarna och visar de under 10% så behövs ingen defragmentering. En av de externa USB hårddiskarna köpte jag för några år sedan, den andra externa USB hårddisken köpte jag för mindre än en månad sedan. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
 15. Bytte ut en av mina gamla interna hårddiskar mot en ny hårddisk i datorn. Inte hårddisken där Operativsystemen är installerade, utan hårddisken där jag har mina privata mappar och filer. Nu går det inte längre i Windows 7 att spara filer till denna hårddisk. Finns det någon som vet hur jag löser detta? Det går fortfarande bra att öppna gamla filer från den nya hårddisken. Glömde att kolla om det fanns något tidigare svar om detta i forumet. Vänliga hälsningar Vinterfiskaren
×