Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oscar91

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag har lyckats komma in i anteckningar nu, så jag kan redigera alla filer på hårddisken. Jag kom in i anteckningar när jag skulle redigera msdos.sys. Det stod tyvärr inte BOOTGUI=0. det stod ; SYS. Men iaf, b när jag gick in i öppna i anteckningar så såg jag alla filer på hårddisken, och alla var hela tror jag. så det är bra. nu undrar jag bara hur jag gör för att kopiera över dem till disketter? sen om jag lyckas säkerhetskopiera filer, så är det bara att formatera den sen, och installera om windows. Men hur formaterar jag den?
 2. Helt knäpppt. Jag provade att starta upp datorn med en xubuntu startskiva, och det gick inte så bra som jag tänkt. Xubuntu starrtade inte upp. Men iaf det som är knäppt är att när jag startar upp datorn igen utan xubuntu startskivan så får jag inte längre upp felmeddelandet "ogiltig systemdisk. Byt ut disketten och tryck på valfri tangent." Nu står det istället: Microsoft® Windows 98 © Copyright Microsoft Corp 1981-1998 C:\> Vad kan ha hänt nu, och vad ska jag göra. Det är nägot konstigt med tangentbordet nu, så jag kan inte skriva en del tecken tex : (kolon) , då blir det >. När jag ska skriva andra tecken som jag behöver använda shift för, så blir det också helt andra tecken. t ex / (shift+7) blir istället &. ; (shift+,) blir <. Helt skevt alltså. -- För er som inte vet så är xubuntu ett linux-operativsystem.
 3. Jag fick felmeddelandet en gång när jag skulle starta upp datorn jag visste inte vad jag skulle göra så jag stängde av datorn. Jag försökte att sätta igång datorn en gång till senare utan startdiskett. Är det kört nu, eller kan jag fortfarande laga datorn på någe sätt? Jag har gjort en startdiskett som jag försökt starta upp datorn med, funkar en sådan till alla 98 eller måste jag ha en speciell till just min version? Jag ska försöka använda kommandot som du skrev.
 4. Du ska inte lyssna så mycket på dom gamla uvarna här utan inse att du måste investera i ett riktigt verktyg som tex Norton Ghost 14.0 kostar 555 kr på Inet. I den förpackningen finns det en cd som du kan starta upp datorn med och den uppstarten har till och med en riktig Windows logga och det dosliknande programmet finns en Windows liknande utforskare där du kan göra allting du kan göra i Windows utforskaren. Snik går före huvudvärk men omjag använder programmet, kan jag då när jag kommit in i datorn laga den pånågot sätt? datorn är snart tio år gammal och inte särskilt bra, hade bara tänkt att skrivapå den, så jag vill inte gärna lägga så mycket pengar på den.
 5. sys c: funkade nu när jag skrev rätt, jag hade missat att skriva dit :, det står "systemet överfört" när jag använt kommandot. vad menas med det?
 6. tack för svar. jag provade med en ny startdiskett och den funkade. alla kommandon utom sys c när jag använder kommandot fdisk så kommer det upp en text om utökat diskstöd och undrar om jag vill göra det, jag tror den skapar en ny partion på disken då och då kan jag inte komma åt resten av disken med win 98. hur gör jag för att boota om den?? jag tror jag kan formatera den om det behövs, men om jag kan fixa datorn utan att formatera gör jag hellre det för att inte förlora några filer. Jag vet inte riktigt hur jag gör om jag ska formatera den heller.
 7. Tja! Defragmenterade min mammas laptop från 1999 en acer travelmate (507 dx) med windows 98 för några dagar sedan, när defragmenteringen var klar var allt ok och jag stängde av den som vanligt. När jag senare satte på datorn stod det ogiltig systemdisk. Byt ut disketten och tryck på valfri tangent. Jag har ingen diskett i. Har försökt att starta med en ny startdiskett, men det fungerar inte. Har ändrat boot ordningen i bios också. Men det hjälpte inte. Har en cd-läsare på datorn också. Snälla hjälp! Vad ska jag göra?
 8. Jag vill skapa en ny mapp, portfölj eller något annat smidigt att stoppa filer i. Jag har tänkt att lägga den i mina dokument. Går det att begränsa utrymmet i den här mappen, till säg 25 mb. Kan man typ stoppa i en fil som säger till när det är 25 mb i mappen. Tack på förhand. Oscar Den här tråden kanske ligger i fel forum, jag visste inte vilket forum som passade bäst.
 9. Tja! Jag har tänkt att skapa en mapp på skrivbordet eller i mina dokument och begränsa utrymmet i den till typ 25 mb. Går det? Typ lägga in en fil i mappen som säger stopp när det är 25 mb i mappen. Jag vet inte om den här tråden är i fel forum. Tack för svar. Oscar
 10. jo de e sant att texten ser olika ut i ibland i olika webbläsare. Men det är ganska många som använder mac, och då är det inte så kul för dom om att texten blir suddig. Men det kanske är fel på inställningarna i webbläsaren snarare än i html koden.
 11. Jag har just konstruerat en html hemsida i anteckningar. Den ser helt ok ut i både firefox och explorer, men när jag kollade på den i safari så var text suddig, hur kan det komma sig? Jag har inte lagt upp den på ett webbhotell. Nån som vet varför den ser annorlunda ut i Safari?
 12. Oscar91

  Diino

  Ok, läste nämligen i senaste pc för alla att systemkravet är 98 eller senare. På diinos hemsida står det att senaste versionen inte funkar på 98 så tidningen måste ha skrivit fel. På cnet.co.uk kan man ladda hem diino 4.1 som funkar på 98, går det att använda både 4.1 och 4.2 eller ska jag köra 4.1 på båda?
 13. Oscar91

  Diino

  Jag har försökt att installera Diino även på vår laptop somvi har windows 98 på, men jag kan inte starta det. När jag klickar på ikonen för diino kommer det upp ettfelmeddelande om att filen psapi.dll saknas, nån som vet hur kan jag göra för att kunnaanvända diino även på laptopen? Har tidigare installerat Diino på stationära datorn som vi har xp home på, där fungerar som programmet ska.
×
×
 • Skapa nytt...