Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Torgny

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Torgny

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1947-03-30

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej, Det finns ju många program för att göra en Back-Up men de jag funnit gör schemalagda "backuper". Jag söker ett program där jag i förväg valt vilka filer som skall kopieras och destinationen men jag vill skälv avgöra när och hur ofta det skall ske med några få tangentryckningar. Alltså inte behöva upprepa vilka mappar det gäller eller var en back-up skall placeras. Tacksam för några förslag. /Torgny
 2. Är det någon som vet om det finns något hinder för att kopiera över Adobe Photoshop från DVD´n till ett USB-minne. Om det fungerar skulle jag ju kunna använda en annan dator för detta och sedan installera Adobe på den "rätta" datorn. Är det DVD-spelaren som krånglar tycker jag att detta borde fungera.
 3. Hej, jag har problem med att installera APE 2019. Det gäller en dator som inte är ansluten till internet. Jag har ca 20.000 naturfoton och flera hundra naturfilmer som jag själv har tagit eller spelat in och vill därför, nästan till varje pris undvika virus eller annat "elände" Operativsystemet är Windows 7, 64-bit. Redan nu finns Adobe Photoshop Elements 13 installerat. Det nya programmet är köpt på DVD för att jag inte skall behöva koppla upp mig. Kort beskrivning av förloppet. Sätter i skivan och "kör" autoplay.exe Får upp rutan med User Account Control och väljer JA Nästa ruta har rubriken Adobe Photoshop Elements 2019 och där väljer jag INSTALL ADOBE PHOTOSHOP ELEMENTS 2019 Därefter får jag upp meddelandet: The installation can´t continue as the installation file may be damaged. Download the installation file again. Jag har provat att installera programmet på en annan dator och det verkar fungera. Jag skriver VERKAR för att jag inte velat fullfölja installationen då jag inte vet om jag får installera programmet på två datorer men för mig ser det alltså ut som problemet snarare är datorn än dvd´n eller programmet. Finns det någon som kan ge mig en rimlig förklaring och helst också en lösning på mitt problem Tacksam för hjälp / Torgny Jag har nu konstaterat att programmet på DVD-skivan går att installera på andra datorer. Jag har kopierat skivans innehåll till ett USB-minne och försökt att installera Photoshop från det. Det fungerar inte heller. Alltså är det inte DVD-läsaren som är felet. Den dator det gäller har inte varit uppkopplad mot internet sedan 2016 och ingen programvara är därför uppdaterad. Kan problemet förorsakas av Win 7, 64bits, Service Pack 1 installerat 2016 och inte uppdaterat? /Torgny
 4. Bahnhofs rader är jag väl medveten om men låt säga att de, i sig, inte bekymrar mig, inte förrän jag vet om det är t.ex. ett större antal portar som måste öppnas för att Cisco´s box skall fungera. Jag kommer att ta kontakt med "Kjell" för att få lite mer info. Tack!
 5. Torgny

  SIP-box

  Hej, Jag har Bahnhof som leverantör av bredband och IP-telefoni. Bahnhof tillhandahåller också en enkel router av märket Tilgin. Jag använder mig inte av denna router för mitt bredband men den behövs för telefonerna. Sedan får jag alltså koppla mig "rakt igenom" Tilgin routern till den router jag använder. (En ASUS) Vet någon om det finns någon liten enkel SIP-box som jag kan ansluta direkt till "konvertern" på samma sätt som jag har TV-boxen kopplad och på så sätt slippa dubbla routrar? /Torgny
 6. Tack för svaren. Jag har inte omformaterat disken än men väl hittat den via diskhanteraren så resten tror jag jag klarar. /Torgny
 7. Jag har en hårddisk som suttit i en NAS och som har filsystemet ext3. Nu vill jag använda den som en extern hårddisk formaterad i ntfs. Först kunde jag inte ens se den, jag kör Windows 10, men efter att laddat ner ett program, Linux Reader, kan jag öppna filerna men jag kan fortfarande inte se hur jag skulle kunna omformatera disken. Alltså hur gör jag för för att gå från ext3 till ntfs? /Torgny
 8. Jag har en dator med Windows Media Center och två skärmar. En större HP skärm avsedd för TV video mm. Jag använder vidare funktionen utökat skrivbord. Nu till problemet. När jag öppnar Media Center så "fastnar" muspekaren på mediaskärmen och tillåter därmed inte något arbete vid datorn. Övriga program som jag "skjuter över" till mediaskärmen medför inte alls samma problem. Jag kan då för muspekaren från den ena skärmen till den andra. Finns det någon som har en lösning?
 9. Jag använder en 3com router (3CR860-95) med stanardinställningar, operativsystem XP pro. Nu skulle jag vilja fjärrstyra denna dator med hjälp av Windowsfunktionen fjärrskivbord. Kan någon tala om för mig vilka inställningar i routern som behöver ändras?
 10. Jag har inget svar utan söker själv svar på samma fråga. Mitt grafikkort är Radeon X1600.
 11. Torgny

  Strömmande media

  Jag vill trådlöst kunna överföra strömmande data från PC´n till TV´n. Både Dlink och Netgear har ju mediaspelare för överföring av filer lagrade på hårddisk eller annat lagringsmedia men har någon ett bra tips på vad jag behöver för att lösa mitt problem?
 12. Torgny

  D-link, DSM 520

  Hej, Jag vill kunna se t.ex Web-TV på min vanliga TV utan att behöva dra kabel eller tråd. Kan någon tala om för mig om det går med DSM 520? Jag blev ganska besviken då jag fann att föregångaren DSM 320 krävde mapp-tilldelning och inte kunde överföra "strömmande data". Finns det någon som har erfarenhet av DSM-520?
 13. Hej, Jag har ett lite enkelt Excelprogram som med automatik hämtar data från internet var 39 minut. Efter viss bearbetning leder det fram till en liten tabell med två kolumner, Namn och Värde. Jag skulle vilja tabell omsorterad med automatik sortera den efter vad som står i kolumnen Värde i varje ögonblick. Hur gör jag?
 14. Tack Det var en av de två "misstänkta", antivirusprogram eller brandvägg. Både Panda och routern innehåller ju branväggar. Måste man ta bort båda helt eller kan man åstadkomma en "begränsad öppning" ? Real VNC vill ju kommunicera via port 5900 men om det har någon betydelse det vet jag inte.
 15. Jag har försökt upprätta förbindelse mellan två datorer med hjälp av Real VNC men misslyckats. Upptäckte då också att jag inte får något pingsvar ifrån den dator som skall vara "server". Jag har Telia ADSL bredband och Panda titanium som virus program. Varför får jag inget ping-svar? Tror att resten är enkelt om jag löser detta.
×
×
 • Skapa nytt...