Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PCdummy

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av PCdummy

  1. Efter någon uppgradering av Facebook för ett tag sedan så får jag aviseringar på min vägg, från vissa grupper jag är med i. Trots att jag slagit AV aviseringar i aktuella grupper. Gör jag fel? Eller ska jag även ändra inställningar någon annanstans eller på annat sätt? Facebook....grrrr
  2. Googla på "bevingade ord latin" så får du förslag där du själv kan leta!
  3. Tack för det! Men hur gör jag en omstart eller en ominstallation? Av vad? Vilka inställningar är det menar? Vilka konsekvenser får felet? Betyder det att jag inte skapar systemåterställningspunkter? Det är ju i så fall allvarligt....Hjälp!
  4. Det har hänt något med min dator på sista tiden. Jag får bland annat meddelandet: "The Volume Shadow Copy Service cannot be started. Please restart the client or reinstall." Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Vet inte ens vilket program det handlar om och vilka konsekvenser felet får. Jag kör Vista Home Premium SP2. HJÄLP!
  5. Hej Jag kör Windows Live Messenger 2009. I dess startmeny (logga in) sparas namn och lösenord för alla konton som använts i Messenger. Det blir en liten lista... Hur gör jag för att ta bort hela listan eller valfritt konto ur listan? Anledningen är att jag använt temporära konton som jag inte längre vill använda överhuvudtaget. (Hur gör man förresten för att avsluta ett konto i WLM?) Tacksam för hjälp!
  6. När jag använt headset och drar ur dess kontakter på framsdian av datorn så kommer inte ljudet till högtalarna automatiskt. När jag högerklickar på ljudikonen i systemfältet och öppnar volymkontrollen så finns högtalaren där med ljud på. Men det är tyst ändå i dom. Det ljud som försvinner är det som jag t.ex. lyssnar på hos Youtube eller Aftonbladet TV. Men om jag drar igång Winamp t.ex. så finns det ljud i högtalaren. Om jag startar om webbläsaren, i detta fall Firefox 3 så kommer ljudet tillbaka i högtalarna på ovan nämnda sajter. Jag har också problem med ljudöverföringen när jag ringer upp någon via MSN Messenger. Ibland försvinner ljudet bitvis och ibland hör jag eller mottagaren ingenting. Någon som vet vad dessa fel beror på? Hur löser jag mina problem?
  7. När jag går till en sida med torrents och klickar på "Ladda hem" så får jag följande fel: "fil.torrent kunde inte öppnas eftersom det associerade hjälpprogrammet inte finns. Ändra associationen i dina inställningar." När jag går in i Startmenyn/Standardprogram och kollar vad jag vilket program som är associerat till torrent-filer och det är BitTorrent. Så någon ändring där är inte aktuell. Jag provade och bytte till Azureus som jag också har, men det gick inte heller. Felet ligger nån annanstans. Men var? Hjälp! Jag kör Windows Vista Home Premium.
  8. Jag kör Sygate Personal Firewall. Den har fungerat bra en tid. För någon dag sedan så blir inkommande trafik blockerad ibland. På trafikloggen läser jag ung följande: "Blocked incoming traffic, UDP-protocol Remote host: 0.0.0.0" Samtidigt när detta sker så tappar datorn kontakten med min trådlösa router av typen Netgear WGR614 v5. En förändring jag gjort innan detta hände var en ominstallation av Firefox 1.5 och några tillägg till denna. Något jag måste ställa in för att få bort felet? Eller är det routern det är fel på? Jag kör Windows XP Home SP2. ISP är Bredbandsbolaget fast lina 100 Mb/s. När jag kopplar en kabel till Internet och använder den i stället för routern så funkar allt utmärkt. [inlägget ändrat 2006-01-18 12:31:30 av PCdummy]
  9. Jag var tvungen att ominstallera Windows XP och alla program. Jag uppdaterade först Win XP till SP 2. Sedan installerade jag flertalet program. Datorn gick hur fint som helst. Sedan aktiverade jag välkomstskärmen för inloggning och installerade Office XP, dvs Excel 2002, Word 2002...Jag har även uppdaterat datorn med "Micrsoft Update". När jag nu kör Excel eller Word så blir datorn väldigt långsam. Det går knappt att starta Excel eller Word och när de väl kommit igång så reagerar knappt menyn överst när jag för muspekaren över den. Att öppna och stänga Exel-ark är nästan omöjligt (tar tid). Klickar man tillräckligt mycket så låser sig datorn. När jag lyckas stänga ner Office-programmen, så går datorn som normalt igen utan problem. Vid två tillfällen fick jag ett meddelande: "Office-assistenten kräver Microsoft Agent 2.0 eller senare. Den här produkten är tillgänglig i Office System Pack." Jag har nu installerat Agent 2.0 och startat om datorn, men problemen kvarstår. Jag har gjort en fullständig viruskontroll, raderat spyware och ökat växlingsfilen. Men ändå kvarstår problemet. Office är så långsamt så det går inte att köra. Alla råd mottas tacksamt! [inlägget ändrat 2006-01-06 11:25:04 av PCdummy] [inlägget ändrat 2006-01-06 11:26:16 av PCdummy]
  10. "Set number of devices" är redan satt till disable!
  11. Har två hårddiskar. Den som innehåller operativen (Win XP) och alla program surrar/viner med ett fint högt ljud men den funkar ändå. Det är dock störande/tröttande. Vad kan jag göra åt det? Är ljudisolering det enda som går att göra? Finns det risk för att den kraschar när det indikerar att den inte är frisk genom detta oljud? Ska jag byta/köpa ny hårddisk innan det är försent? Det är en Western Digital 80 GB som är 4 år gammal. Läste att vissa leverantörer lämnar 5 års garanti på hårddiskar. Vad kan gälla för denna?
  12. PCdummy

    skapa hemsida

    Kolla här kanske? http://www.tk/ Kostar inget, men kräver besökare! Finns betalvariant också, Registrerings kostnad är bara USD 9.95 per år. [inlägget ändrat 2005-09-25 22:13:32 av PCdummy] [inlägget ändrat 2005-09-25 22:15:33 av PCdummy]
  13. PCdummy

    Okänd DVD-enhet

    Om jag tittar i "Den här datorn" så finner jag en DVD-enhet (H:) som inte har någon motsvarighet i hårdvaran. Om jag tittar i "Enhetshanteraren" så finns där "Generic DVD-ROM SCSI CdRom device". Är det denna som motsvarar H: ovan? Vad fyller den för funktion? Kan jag utan vidare avinstallera DVD-enheten H: då jag inte verkar ha någon nytta av den? När jag tidigare har "skapat en virtuell drive" i Daemon Tools får jag en DVD-enhet lik den jag beskrivit ovan. Jag har därför gjort unmount på alla förekommande sådana drives, men ändå kvarstår H:
  14. Hittade detta "The installation for Outlook Express is a hand-in-hand installer for both Internet Explorer and Outlook Express." här http://tucows.com/preview/194179 Provar och får se om problemet försvinner!
  15. Nja, det är inte så enkelt att ominstallera Outlook Express. Det finns instruktion på microsoft.se men då ominstalleras även hela Windows:-( Någon som har en enklare lösning? Fan ta Microsoft som har bundlat all programvara... [inlägget ändrat 2005-07-22 19:31:58 av PCdummy]
  16. Jag har haft Firefox och Thunderbird installerade på datorn. Eftersom de inte fungerar så bra som jag förväntat mig, så avinstallerade jag dom. (FF är verkligen krångligt att få fungera problemfritt!) Nu kör jag åter Outlook Express som mail-klient. Det har fungerat bra tidigare, men nu händer ingenting när jag klickar på länkar jag får i mailen. Hur åtgärdar jag detta?
  17. Nån som vet om man kan testa att sensorchippet funkar? Hur gör man i så fall? Går det att byta detta chip om det är trasigt?
  18. PCdummy

    compaq

    Nej man trycker F1!
  19. Jag har öppnat chassit nyligen och dammsugit inuti samt kollat att alla kablar sitter rätt. Fläkten är för Athlon XP 3200+ (jag har 2600+) och heter AVC. Ja, ~1300 rpm är för låg hastighet. Det är just det som är problemet...
  20. Måste varit blind...Under Hardware Monitor finns: CPU Fan 0 RPM System Fan 937 RPM CPU Temp 53 C Varför 0 (noll) på CPU fan? Är System Fan samma som Chassi Fan? Vad gör jag nu? Visar sensorn rätt?
  21. Jag tryckte F1 vid start av datorn och kom in i BIOS, men hittar ingen information. Jag har Phoenix AwardBIOS men vet inte var informationen finns. Jag har letat överallt i BIOS-menyn... HELP!
  22. Jag har upptäckt att fläktarna (CPU och chassi) snurrar alldeles för långsamt med följden att moderkortet blir för varmt. Datorn funkar dock än... men hur länge? Vad kan man göra för att snabba upp fläktarna? Har dock en svag misstanke om att sensorn som mäter fläkthastighet och temp kan vara trasig. Hur vet jag vad som är fel? Så här säger Everest program: Sensoregenskaper: Sensortyp ITE IT8705F (ISA 290h) Moderkortsnamn FIC AM35 Temperaturer: Moderkort 35 °C (95 °F) CPU 56 °C (133 °F) WDC WD1600JB-00EVA0 30 °C (86 °F) Kylfläktar: CPU 1361 RPM Chassi 1004 RPM Voltvärden: CPU kärna 1.62 V +2.5 V 2.58 V +3.3 V 3.28 V +5 V 4.81 V +12 V 12.10 V +5 V viloläge 4.92 V VBAT batteri 3.06 V
  23. Jag har ett närbesläktat (?) problem. Jag har brännt några skivor igår utan att få några felmeddelanden. När jag sedan ska spela upp skivan på TV'ns DVD-spelare så går bara vissa att spela upp vissa av dom. När jag stoppar in skivan i DVD-spelaren på datorn så säger filhanteraren att skivan är tom och inga filer finns där. När jag försöker att bränna en sådan skiva igen så säger brännarprogrammet att "skivan kan inte brännas då den inte är tom". Fattar ingenting...!? Kan det vara så att de billiga skivor (Monarch) jag nyligen köpt, inte fungerar med min brännare (HP DVDwriter 200i)? Varför funkar i så fall vissa skivor? [inlägget ändrat 2005-05-02 19:57:47 av PCdummy]
  24. Hur uppdaterar man firmware?
×
×
  • Skapa nytt...