Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

akno

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

akno vann dagen: 26 augusti 2018

akno hade det mest gillade innehållet!

Om akno

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Så här gjorde jag. I PlanMaker hade jag skapat en fil med fältnamnen i översta raden, och sen försett de olika fälten med sitt innehåll. Filen "Sparas som" dBASE (*.dbf). OBS Viktigt vid sparandet är att markera att första raden innehåller Fältnamn. När utskicket som skapats i TextMaker skall skrivas ut markeras "Mailings", sen "Select database" välj "Use existing database" och leta upp dBASE-filen som skapats i PlanMaker. Med "Merge field" kan man sen i sitt utskick placera in de fältnamn man vill ha med på rätt plats i texten. Önskar man fet text på fälten ger man fältnamnet fet text. Sen är det bara skriva ut i vanlig ordning.
 2. Hur gör man för att skapa en kopplad utskrift i TextMaker ?
 3. Tack för hjälpen, det var inte ett datum. Jag var nog lite inne på det men det var konverteringen jag stupade på. Nu har jag lärt mig något nytt som kommer till nytta i framtiden. än en gång tack.
 4. Jag har en gammal lista jag kopierat in i Excel där datum angetts i formatet typ 20/5 1936. Det skulle jag gärna vilja ändra till 19360520 men har inte lyckats få till det. Jag har prövat med alla typer av datumformat i programmet, och med olika formler men inte lyckats. Hur skall jag göra?
 5. Tack för hjälpen, det fungerar OK. /Åke
 6. Jag har i Excel 2010 en tabell med Förnamn Efternamn plus diverse andra data på ca 12000rader. Jag vill kunna räkna hur många gånger ett specifikt förnamn förekommer men har inte lyckats klura ut hur. Bland formler för statistik finns ANTAL.OMF men den fungerar inte om personen har flera förnamn där sökt namn ingår. Med den får jag bara med de som har endast det namn jag söker. Har försökt skapa ett makro som går igenom förnamnskolumnen och räknar igenom på hur många rader namnet jag söker förekommer men inte lyckats få till det. Jag är för dålig på att skapa Makron och behöver all hjälp jag kan få. Akke
 7. Tackar fungerar utmärkt. Jag har inte ens varit i närheten av liknande kod. akke
 8. Skriver tabeller i Excel som skall modifieras till en databasskiva och vill kontrollera och plocka bort alla oönskade mellanslag. Jag har gjort det manuellt med lite trixande och formeln Rensa() och kopierande. Har försök få till ett makro som läser igenom hela tabellen men inte lyckats få till nåt vettigt. Tabellen kan innehålla upp till 15 kolumner och upp till 25000 rader, och kan innehålla även tomma celler. Har tänkt mig ett makro där jag anger startcell och slutcell och sen kör så har jag en tabell rensad och klar men inte lyckats så nu behöver jag tips på hur. akke
 9. Tack! Nu vet jag orsaken men tänker inte öda tid på att försöka ändra, jag har min bärbara med Adobe 7 och kommer tv inte att göra uppgraderingar till version 8 som jag får påstötningar om.
 10. Jag har Adobe 8 i min stationära dator och har lånat en E-bok från biblioteket som jag inte kommer åt att läsa. I samband med lånet fick jag hämta hem Adobe Digital och när jag startar den för att läsa boken får jag upp följande felmeddelande... "The voucher folder is not writable. Please check that you have permission to use protected documents on your system." Jag ser att boken finns men kan inte öppna den. Jag har letat på alla möjliga ställen efter en lösning men inte hittat något användbart. På min bärbara med Adobe 7 har jag inga problem med E-boken. Vad skall jag göra?
×
×
 • Skapa nytt...