Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

guuhhh

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej. Efter senaste uppdateringen av Windows 10 har sökfunktionen spårat ur. Helt omotiverat går den igång och det är hopplöst att stänga av den då den upptar en stor del av skärmen, jag har inte lyckats lokalisera någon avstängningsknapp, det enda jag har kunnat göra är att starta om eller stänga av datorn, vilket ju är lite frustrerande om man håller på med något större jobb eller läser någon stor artikel som är intressant. Det måste ju gå att stänga av/släcka funktionen, eller har de missat att skicka med den? Och det fungerar inte med att köra det klassiska trefingertricket control alt delete. Hur göra?
 2. Hej! Efter en uppdatering på min frus laptop med Windows 10 har ett egenartat fenomen uppstått. I höger skärmbildskant när man startar webbläsare, paint.net etc så blir cirka 25% av den högra bildkanten helt vit, alltså där panelen var i föregående Windowsversioner. Själv använder jag inte Windows 10 så jag kan inte hjälpa henne med detta problem. Det blir ju lite handikappade eftersom det vita fältet sträcker sig från översta bildkanten till den nedersta och en bit inåt vänster, så man kommer inte åt menyknapparna i exempelvis Firefox, kryssrutan, minimeringsrutan, bokmärkesmenyn, tilläggsmenyn etc. I exempelvis paint.net så kommer man inte åt maximeringsknappen, minimeringsknappen eller kryssrutan, Detta fenomen dyker inte upp direkt, utan efter en stunds arbete vid datorn, vad göra? Själv tror jag på något hakade upp sig vid en uppdatering för en tid sedan, den tog hela helgen, trots en relativt liten uppdatering. Och som sagt, då jag själv inte använder Windows 10 har jag svårt att hjälpa henne, så om rådet blir att ominstallera något önskar gärna en beskrivning hur man går till väga, då menysystemet är ett enda kaos i Windows 10 enligt min enkla mening.
 3. Hej! Någon som använder dailymotion här? Jag har inte lyckats hitta hur hög gränsen är för uppladdningar? Och om man betalar, hur mycket får man ladda upp då, och vad kostar det?
 4. Hej! Är det någon som har lite tips och idéer om detta, ska kryptera en/flera USB-pinnar, True Crypt är ju bra, men jag kommer inte överens med det riktigt. Så mitt val står mellan USB Safeguard eller StorageCrypt. På USB Safeguard står det att man bara kan använda 2 Gigabyte på gratisversionen, men jag har inte lyckats klura ut om de menar att pinnen bara får vara 2 Gb, eller att mappen/filerna man krypterar får vara max 2 Gb? Är det motsvarande på Storagecrypt, eller någon som vet vad skillnaden är på gratisversionen av StorageCrypt och betalversionen? Slutligen, den "dummaste" frågan hehe, kan man använda dessa eller liknande program att först kryptera hela USB-pinnen och sedan installera portable apps, Lupo pensuite eller liknande så att hela "operativsystemet" på pinnen är säkrade, om man har filer utspridda i olika mappar i den programvaran? Så det borde väl bli så när man sätter i USB-pinnen i datorn att den först frågar om lösenordet då, och sedan startar portable apps eller Lupo pen suite eller vad man nu har för program på pinnen?
 5. Hej! Jag tänkte köpa en netbook och då de är rätt slöa, typ bara 1 Gb internminne undrar jag om man kan minska belastningen och få datorn att jobba lite fortare om man installerar den portabla versionen av Open office istället för den vanliga? Är det en bra idé? Med Vänlig Hälsning guuhhh
 6. Ok, tack, ska prova det, men tänkte inte så långt när vi drog igång mobilen, men det ska väl gå att ordna i efterhand? M V H
 7. Hej! Frugan har precis beställt en Nokia Lumia, och jag undrar om det finns en lämplig kalenderapp till Windows 7 phone, som synkar smidigt till och från Googlekalendern? Hon har ju redan ett Googlekonto, så det vore ju praktiskt, och helst en gratis kalender, men även betalvarianter går bra. M V H
 8. Hej! Jag uppdaterade Jortekalendern någon dag före jul, innan var den perfekt, den synkade både från Jorte till Googlekalendern och vice versa, men nu vill den inte fungera alls, någon som vet varför? Nu har jag stökat runt bland inställningarna, men inget verkar hjälpa, någon som vet om det är någon bugg i uppdateringen? Har en Samsung Galaxy S 2. Alla helgdagar har försvunnit också, alltså påskafton, julafton etc, de står numera som vanliga dagar!*Suck*
 9. Hej! Det hävdas ju envist från utgivarna av e-leg att det inte går att installera portabelt, vilket för mig verkar stenålders, numera sitter man ju inte fastlåst vid en enda dator, men eftersom e-leg finns för Linux, och det bevisligen går att installera portabel Linux på en USB-pinne, borde det väl gå att installera Linuxversionen av e-leg på den, eller är jag alldeles ute och cyklar månne?
 10. Har inte Windows 7, kör än så länge på XP, men 7 drar väl mer kräm från datorn, så det borde ju inte slöa ner datorn så mycket när man kör XP
 11. Finessen är ju att kunna köra Linux på vilken dator som helst utan installation, så det kan ju vara ännu segare eller snabbare på annan dator, själv kör jag på min dubbelkärniga processor på 2.3 Ghz och 4 Gb RAM, en något till åren kommen dator, dock inte världens långsammaste heller, filsystemet på pinnen kommer jag inte ihåg i hastigheten, fanns bara en variant att välja på när jag installerade Ubuntu.
 12. Hej! Har precis installerat Ubuntu på en USB-pinne, men det är otroligt segt. Naiv som jag är så tog jag version 11.04, kanske delvis därför den segar, har hört att den kräver mycket av datorn, och att den inte rekommenderas till lite äldre, slöare datorer, som de andra Ubuntuversionerna. Någon som kan tipsa om en bra Ubuntudist som lämpar sig bättre för en USB-pinne? Kan Ubuntu Netbook vara något kanske? En netbook är ju inte världens vassaste dator heller, nu tar det en evighet innan den startar, respektive svarar på kommandon. Det rekommenderas ju minst 1 Gb, helst 2 Gb på pinnen för att köra Linux, satte min pinne till drygt 3 Gb, går det månne lite fortare om man utökar Linuxpartionen? Och i så fall, hur mycket kan man ta av pinnen? Pinnen är en Sandisk på 16 Gb.
 13. Hej! Någon som vet om man kan portabilisera My lockbox? Har försökt diverse olika knep, men inget fungerar, kanske det inte går att portabilisera just detta program? Om någon har lyckats, vill jag gärna veta, då jag gillar detta program.
 14. Hej! I helgen köpte min hustru en ny dator med Windows 7, jag har inte jobbat med Windows 7 förut, månne har jag missat någon inställning. Efter mycket om och men fick jag in Internet i hennes dator, men varje gång man startar datorn, måste man in och röja runt lite i kontrollpanelen/nätverket, för annars kopplar den inte in sig på Internet, trots full signalstyrka på det trådlösa nätverket, och kontakt med nätverket, ansluten etc. Vad göra? Tacksam för svar
 15. Hej! Jag har lejt bort en VHS-film som överfördes till dvd, men upptäckte att det är lite störningar, mest vita streck, och tendens till bildrullning, någon som vet något bra program som kan ta bort, eller i varje fall reducera detta, med någon form av filter eller dylikt? Gratis är ju godast!
×
×
 • Skapa nytt...