Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bmwjohan

Medlem
 • Antal inlägg

  196
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. jag hade inte en aning om att man var tvungen att aktivera helskärmsläge i nviewinställningar. jag gjorde det och nu funkar det! tack så mycket.
 2. nu när jag installerat om datorn(och bytt från 98 till XP) så får jag det inte att funka att se film på tv'n. jag laddade just ner de senaste grafikkortdrivrutinerna från nvidia och så som det är just nu så ser jag allt jag gör på datorn på tv'n och det kommer ljud ur stereon som jag kopplat till ljudkortet. det enda som inte funkar är att jag inte ser filmen på tv'n. jag ser alltså mediaspelaren i tv'n men i mediaspelaren ser jag inte filmen som spelas upp. så jälka skumt jag har ett geforce2mx 400 kort och jag klonar bilden så att datormonitorn är den primära enheten och tv'n den sekundära. jag körde exakt likadant inna jag bootade om datorn och då funkade det. jag körde då dock win 98 och äldre drivrutiner till grafikortet. dock borde det ju bara blivit bättre som det är nu när jag kör win XP och har de senaste drivrutinerna jag förstår verkligen inte hur det kan bli så här. vad kan det va som är fel?
 3. från att jag startar upp datorn så tar det bara 10 sekunder kanske så står det att DTLDR saknas. man kommer liksom aldrig så långt att man ser den där informationen om att man kan trycka på nån viss knapp för att komma i biosläge eller vad det heter. datorn dör liksom direkt kan man säga. jag har provat att på dessa ca 10 sekunder smattra som en tok på alla F1-F12knappar men det hjälper inte. kan jag inte gå in på en annan dator som har xp och skapa en startdiskett på den datorn som jag sen använder i min dator?
 4. jag drar hela grejen lite kort hur få igång formaterad dator? -------------------------------------------------------------------------------- min dator har varit helt cp på sista tiden så jag bestämde mig för att boota om den. jag hade tänkt att jag skulle köra win 2000 på den. körde win 98 innan, men hade inte skivor till det operativsystemet. jag skapar de fyra bootdisketterna för win 2000 och kör igång. allt flyter på bra och jag formaterar hårddisken och sen när hårddisken är formatterad får jag följande meddelande när hårddisken ska kontrolleras. följande värde i sif-filen som används av installationsprogrammet är skadad eller saknas: värdet 0 på rad i avsnittet [sourcediskfiles] med nyckeln "sp3.cab" härifrån går det inte att komma vidare. det enda man kan göra är att avbryta installationen och datorn startas då om. när datorn startas om skiter det sig ju totalt eftersom att det inte finns någonting på den. det finns ju inget operativsystem. jag får detta meddelande: DTLDR saknas. tryck på valfri tangent för att starta om datorn. från detta läge går det ju inte att göra någonting. det enda sättet jag kan få kontakt med datorn på är att starta om med win 2000 bootdisketten i och då kan man ju inte göra något annat än att försöka göra om installationen, vilket jag har försökt göra tre gånger men får samma fel varje gång.alltså felet jag beskrev ovan. jag har provat att både formatera hårddisken som ntfs och som fat men det blir samma fel på båda. vad gör man? hur kommer jag vidare från det här? jag har även tillgång till en win XP skiva, men jag har kollat på den på en annan dator och jag kan inte hitta någon information om att det går att göra bootdisketter med den skivan. det verkar som att man måste bota om med cd-skivan. för mig funkar ju dock inte det eftersom att jag inte kan få någon kontakt med datorn överhuvudtaget så jag kan ju inte säga åt den att den ska boota från cd-rom. kan man kanske kopiera bara vissa filer från win XP skivan in på en diskett så att man kan få igång datorn så pass att jag kan installera win XP. hjäääääääääääääääääääääääälp
 5. jag försökte ta bort några program på en dator som har xp men det fanns inga avinstallationsprogram till programmen så jag tog bara bort filerna. dock blev det kvar några filer som körs när man startar upp datorn. jag antar att dom ligger i nån katalog där alla programfiler finns som startar upp de program som ska startas direkt när man startar datorn. var finns denna katalog eller funkar det på något annat sätt? hjälp..
 6. vad ska man använda för någon komponent för att starta en asp-sida från vb? jag vet att det finns en komponent som heter Microsoft internet transfer controll. med denna kan man öppna url'er. jag skall dock inte öppna en asp sida som ligger på en annan server utan jag skall bara öppna en asp-sida som ligger i samma mapp på samma server som mitt vb-projekt. någon som vet? gärna även en liten kodsnutt isåfall
 7. jag kan fan inte ta bort lösenordsgrejen på en schemalagd aktivitet. jag har kört guiden noga när man lägger upp en ny och man kommer liksom inte undan. man måste skriva in lösenord och sånt.. hur gör jag för att smita undan lösenordsgrejen?
 8. oj klantade mig lite. råkade stava fel i sökvägen i bat-filen. nu funkar det att dubbelklicka på batfilen men det går fortfarande inte att schemalägga bat-filen.
 9. jag har lösenord ja. borde jag inte ha det? skall testa att ta bort lösenord. fick inte bat-filen att funka heller. den startar inte programmet. alltså jag får inte bat-filen att starta mitt projekt1.exe när jag dubbelklickar på batfilen.
 10. jag har gjort det för någon år sedan. det funkade väldigt bra, men nu kommer jag inte ihåg hur man skriver i en bat fil för att starta ett program. om jag ska starta ett program som heter projekt1.exe hur skriver jag då i batfilen?
 11. hjälpte tyvärr inte att sätta dit fnuttar.
 12. jag har schemalagt en aktivitet. aktiviteten skall köras dygnet runt varje minut. jag ser att operativsystemet "blinkar" till varje minut men programmet startas inte. det står "Det gick inte att starta" under status på schemalagda aktiviteter. programmet är ett vb program som heter project1.exe. när man dubbeklickar på programmet körs det och funkar alldeles utmärkt. programmet skapar en textfil där dagens datum och tidpunkt skrivs in. varför kan inte schemaläggaren starta mitt program? jag schemalade även ad-aware6 som jag laddat ner att köras på samma sätt bara för att testa med ett program som jag inte gjort själv. schemaläggaren kunde inte starta detta program heller. någon som har några tips?
 13. jag laddade ner den senaste versionen. 7.0. det är en trialversion. det finns något som heter dualview i denna också. får ta och markera detta då. jag skall även ta och inaktivera nview. skriver igen när jag testat detta
 14. hejsan jag har ett tornade geforce 2mx kort. jag försöker få bild på tv'n så att jag ska kunna kolla mina filmer på tv'n. jag har hållt på och pillat på en jävla massa inställningar i nview och även laddat ner tvtool och provat. kan inte få upp någon bild på tv'n. jag läste dock på tvtools hemsida att tvtool inte suportar twinview ännu. jag antar att twin view är när man klonar bilden eller? jag har hur som helst klonat min och jag vet inte hur man göra för att ta bort kloningen. hur som helst, är det någon som har några tips på hur jag ska gå tillväga för att få upp bild på tv'n. några särskillda inställningar eller så?
 15. nej nu missförstod du mig. jag registrerar dll'erna genom att göra som du skriver. i min första variant som funkar registrerar jag dll'en i samma mapp som asp-sidan ligger i och då funkar det. i min andra variant registrerar jag dll'en i en annan mapp än den som asp-sidan ligger i. jag försöker sedan skriva en sökväg till den registrerade dll'en från asp-sidan när jag kör createobjekt metoden. några tips?
×
×
 • Skapa nytt...