Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kagulo

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Tack för alla tips. Har nu erhållit en ny dator av Lenovo och hoppas att denna fungerar bättre.
 2. Routern är en D-link DI-624 som körs med g-standard. Routern har varit inställd på WEP-kryptering men är nu helt öppen för att testa om det går att ansluta Lenovon. Ingen MAC-filtrering är inställd. Nätverkskortet i datorn fungerar och är uppdaterat till de senaste drivrutinerna med hjälp av Lenovo support. De hävdar att felet finns i routern och att allt skall fungera om man tar bort krypteringen, vilket det inte gör...
 3. Jag har ett trådlöst nätverk dit två stationära datorer är anslutna med kabel. På övervåningen finns en stationär speldator som ansluter trådlöst utan problem. Ibland ansluter dottern trådlöst när hon är på besök med sin bärbara dator. Allt detta fungerar utmärkt. Nu har hustrun skaffat en helt ny bärbar Lenovo med Vista och Wlan. Det är helt omöjligt att få den att ansluta till det trådlösa nätverket strots att datorn står strax brecvid. Jag har då testat att ansluta med kabel och det fungerar inte heller. Lenovon hittar det trådlösa nätverket med full signalstyrka och säger att den är ansluten men det går inte att komma ut på nätet. Efter 10 sek kopplar anslutningen ner och sedan tar det ca 15 sek innan anslutningen kopplas upp igen. Så håller det på hela tiden. Nätverkskortet (Intel WiFi 5100 AGN) fungerar korrekt enligt datorn. Modem och router har gjorts strömlösa och de fungerar med alla övriga datorer så jag tror att problemet ligger i Lenovon, men var?
 4. Tack för all hjälp. Nu fungerar datorn som den skall! kagulo
 5. Jag fick igång datorn med installerat windows en gång och lade då in drivrutiner. När den sedan ville boota upp igen kommer det nya felmeddelanden men det är olika rader varje gång som SIF-filen hänvisar till. Moderkortet är gjort för DDR3-minnen och minnesspänningen är rätt inställd. Alla tre modulerna visas också i BIOS utan problem Skivan är en Win XP Pro SP2 från en 3 år gammal DELL-dator som kraschat. Det var därför jag plockade ihop en ny. Det är ingen recoveryskiva för installation av det ursprungliga systemet med alla drivrutiner m.m. utan en ren windowsskiva som är köpt från DELL och med DELLs logo på.
 6. Datorn läser in insatallationsfilerna, men när den sedan skall gå över och visa diskinformationen kommer följande text upp den här gången: Det finns ett syntaxfel på rad 1765 i SIF-filen som installationsprogrammet använder. Installationsprogrammet kan inte fortsätta. Avsluta eller starta om datorn. Detta har jag aldrig sett förut...
 7. Men texten kom ju upp redan innan jag installerade windows... Jag prövade först att installera från Windowsskivan och då läser datorn in alla installationsfilerna, men när den sedan skall kolla vilken hårddisk som är installerad och partitionera utrymme kom denna blå skärm upp istället. Det var för att utesluta fel på hårddisken som jag intallerade från en annan dator. Jag skall prova att installera från CD:n ytterligare en gång.
 8. Jag har plockat ihop en dator med följande konfiguration: Gigabyte P55M-UD2, Intel i5, 3 x 2GB Corsair XMS DDR3, ASUS EN9400GT 1GB, WD Green SATA 1TB, Samsung DVD-RW. Allt ser OK ut, kontrollampor lyser, jag kommer in i BIOS och DVD och hårddisk går igång, men.. När operativsystemet skall starta får jag upp en blå skärm med vit text som säger: Ett fel uppstod och windows har stängts för att förebygga problem med din dator. Om detta är första gången du ser detta meddelande, bör du starta om datorn. Om meddelandet visas igen, bör du utföra följande steg: Kontrollera om datorn har några virus. Ta bort alla hårddiskar eller hårddiskstyrenheter som nyligen installerats. Kontrollera att hårddisken är korrekt konfigurerad och terminerad. Kör CHKDSK /F för att kontrollera om hårddisken är skadad. Starta sedan om datorn. Teknisk information: *** STOP: 0x0000007B (0xF789e528,0xC0000034,0x00000000,0x00000000) Datorn kan väl inte få virus innan operativsystemet är installerat? Inga inställningar har ändrats på hårddisken och den fungerar i annan dator. Jag har tagit ut hårddisken och lagt in windows på den via en annan dator utan problem. Jag har bytt kablar mellan dvd och hårddisk utan förbättring. För säkerhets skull har jag installerat bara en minnesmodul och testat alla tre enskilt med samma blå skärm som resultat. Jag har aldrig varit med om detta tidigare när jag plockat ihop datorer. Vad är felet?
×
×
 • Skapa nytt...