Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Vaati19

Medlem
 • Antal inlägg

  95
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Den datorn verkar inte vara särskilt optimalt för vad den ska användas för. Man får oftast lägga en lite större summa pengar, så att du får mer funktionalitet. Att ha ett grafikkort som har dedikerat minne så får processorn mer minne att tänka med. Ibland får man lägga lite mer pengar för att få kvalité.
 2. Ifall du är ny till 3D grafik skulle jag nog säga att Autodesk Maya är valet, det är lite mer simpelt när det kommer till att göra sina modeller, och att texturera dem är inte så svår med den simpla UV-mappingen där. Unity 3D är endast en motor, och det kan krävas att du måste göra egen grafik, scripting (då rekommenderar jag att pröva Javascript till Unity). Glöm inte bort att receptet till ett bra spel går i steg, -Brainstorm, notera, skissa -Grovplanera hur det ska vara -Jobba -Slutmål Det intressanta med spel är att de aldrig är riktigt färdiga, för man kan alltid göra det bättre, lägga till fler saker osv. Kan också stolt posera med att jag har varit i Massive Entertainments salar (de som utvecklade World In Conflict)
 3. Vaati19

  steam

  Kolla med Steams egna support, de bör ge ett svar om vad som kan vara fel. Du hittar det på deras sida. support.steampowered.com
 4. Man kan inte flytta hela världen, men ifall du vill ha de nya områdena som finns i Minecraft så får du gå långt åt ett håll, tills de har skapats. Annars så är det till att skapa en ny värld.
 5. Det är din lokala IP du ska använda. För att den försöker hitta en adress som inte finns tillgänglig på datorn, ett annat sätt att lösa det på är att inte skriva in någon IP-adress, för då startas servern på alla dina nätverksanslutningar.
 6. När jag kollar på Nvidias hemsida och kollar på Quadro-serien så ser jag att hela FX-serien tillhör den äldre generationen av Quadro-korten, så jag skulle tro att en Quadro 4000 skulle vara mer kompatibelt med årets programvaror. (Ur den nya serien så är det Quadro 6000 som ska motsvara FX 5800.) Jag hittar inget om det skulle vara Fermi eller inte, fast jag tror att det inte är fermi i FX-serien.
 7. Du är förmodligen kopplad till en router skulle jag kunna tänka mig, och då har du förmodligen en lokal IP som du fått från routern. Normala IP-adresser som är lokala är oftast 192.168.0.??? eller 192.168.1.???. Du har helt enkelt bundit fel IP-adress till servern, för den kan inte hitta en anslutning med den porten.
 8. Hej! Jag jobbar lite med 3D för att kunna producera spel, fast för min del är det inte så mycket grafik. Men jag har lite erfarenhet med Quadro-kort. Och i min mening funkar dem perfekt, mitt kort är Quadro NVS5100m (mobile) och är installerat i en bärbar workstation. Min erfarenhet med grafikkortet är att det är kraftfullt när man använder det för 3D, och att den tar inte så lång tid på sig att rendera ut en bild (förutsatt att man har en lagom portion med RAM i datorn). Det är inte lika effektivt i spelande syften. Jag använder mig då av Autodesk programvaror som Maya, 3DS Max och Mudbox. Jag kan inte riktigt svara på hur det är jämfört med andra kort, för jag använder bara denna datorn för att göra spel och 3D-saker. Har dessutom för mig att dessa kort som är inriktade på att utveckla saker i CAD (och dylikt) har bättre färgåtergivning och har kapacitet för högre upplösningar än 1080p.
 9. Hej! Jag ska köpa en ny datorskärm, och jag vill först kolla med vad andra tycket innan jag köper. Mina krav på skärmen är att den ska ha full HD, och den ska helst ha portar som Display port och HDMI. Den får inte vara större än 23" och helst vara Widescreen. Det som skärmen ska användas till är 3D-modellering, utveckling av programvara och spel, även kanske lite spelande kommer förekomma.
 10. Är det en bärbar eller en stationär dator?
 11. Tror inte att Xbox kan spela upp HD, tror att Microsoft har varit lite kluriga och gjort så den bara kan spela upp deras egna filtyper. Tror inte heller att Xbox tillåter mer än 4Gb stora filer (DVD-storlek)
 12. Express-serien från Microsoft är gratis, bara till att registrera sig för att få en nyckel som tillåter mer än 30 dagar, sen kan man skapa hur många program man vill.
 13. Ifall du vill titta på Blu-ray filmer så skulle ett PS3 vara bra, jag har ingen vidare erfarenhet med Xbox 360 men båda två har HD-kvalité. Ljudet är det ingen större skillnad på utan båda har stöd för 5.1 surround. Har dock ett playstation 3 och det funkar perfekt i det trådlösa nätverket och kan komma åt mina filmer på alla mina datorer i nätverket, även musik och bilder. Det största som skiljer PS3 från Xbox är förmodligen att PS3 kan läsa Blu-ray skivor, vilket inte Xbox kan (Xbox kan läsa DVD, och CD)
 14. Har du kollat ifall din dator söker efter andra enheter på nätverket?
 15. Har du de senaste drivrutinerna till ljudkortet? Kan även tillägga att jag har problem med mitt ljudkort på samma sätt, fast med tex skype, youtube och spotify. Ingen av dem kan vara igång samtidigt.
×
×
 • Skapa nytt...