Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

elliemoon

Medlem
 • Antal inlägg

  110
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om elliemoon

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1900-12-30
 1. Jag har en bärbar dator, en LG med Vista, och har nu köpt en fristående NEC Multisync skärm, men jag kan inte få de att fungera ihop. Jag har letat drivrutiner och fick med en cd-skiva, men inget funkar. Datorn känner av skärmen när jag kopplar ihop de, men NEC-skärmen är helt svart. I papprena står det Windows XP men den borde väl fungera med Vista också tycker jag, den gamla fristående skärmen funkade utmärkt. Nån som har nån lösning så skärmen och bärbara fungerar ihop. E.
 2. Hej, jag har haft internet vid ADSL, men har nu via kabel-tv nätet. När jag använde ADSL kunde laptopen hitta nätverket utan någon dongel, men inte nu via kabel-tv med en Netgear router, borde jag köpa en usb adapeter eller ett kort så det blir enklare för datorn och routern att hitta varann? Jag hade inga problem med ADSL att sitta i ett annat rum och ändå vara uppkopplad, nu sitter jag 2 meter från routern och kan ändå inte hitta den. Har en Toshiba Satellite A200 med Vista. Elliemoon
 3. Jag vet att ADSL går via telejacket, och den routern funkar med datorns trådlösa nätverk, men när jag (efter att ha kopplat ur ADSL och avinstallerat mm) ska installera routern med ComHems kabelmodem så funkar det inte, jag vet allstå att det trådlösa nätverkskortet funkar som det ska. Jag har försökt att reseta precis som du säger, men inget hjälper. Med endast kabelmodem funkar allt som det ska. Om jag vill ändra nåt i routerns inställningar måste man ge ett Software Security Device password som jag aldrig har angett när jag följer cd-skivans Wizard i början. Ska man stänga av det ena nätverkskortet? Ska man även ange användarnamn och lösen för ComHem i routerns inställningar? Kanske ska nollställa allt och ta bort det trådlösa nätverket och börja från noll.
 4. Ok, jag har inte gjort några inställningar i routern mer än att välja SSID och lösen, men ändå funkar det inte. Jo jag fick lösen mm till routern men sen funkar inte dem när jag ska logga in mig igen. Jag har ett kabelmodem från ComHem, kan det vara den som gör att det krångar? E.
 5. Efter problem med en D-Link router har jag nu köpt en helt ny Netgear WNR834B router, Wireless-N 300. Men jag får samma problem, det inbyggda nätverkskortet hittar inte routern, efter att jag har gjort alla inställningar och använt den medföljande cd-skivan. Kortet har kunnat hitta min andra router (dock ADSL och då funkar inte telefonen), vad gör jag för fel? Är det nåt med DNS:n? Har Vista som routern enligt hemsidan ska klara. När jag sen ska ändra inställningar så är det ett lösen jag ska ha som jag inte har, Software Security Device... E.
 6. Jag har en laptop med Vista som har inbyggt trådlös antenn och nu har jag tänkt koppla ihop en trådlös router, MÅSTE jag ha ett PC-kort eller USB-pinne eller räcker datorns egna antenn?
 7. Funderar på att "koppla ihop" datorn med skrivaren, är det nån som vet om det överhuvudtaget fungerar? Jag har en laptop med Vista (den har ej bluetooth) och tänkte skaffa en bluetooth adapter till datorn och en till skrivaren, en 3-år gammal Epson Stylus Photo RX425. E.
 8. Perfekt, bra pris också. Tack!
 9. Funderar på att köpa en bluetooth adapter/usb, för trådlösa utskrifter och streamande av musik, är det någon som har något tips på en som är bra eller en som man borde undvika? E.
 10. Hej, jag har lyckats logga in mig på routerns IP-adress, har du nåt tips hur jag gör? mvh Tina
 11. Jag har sedan ett halvår Windows Vista i min bärbara Toshiba och det fungerar utmärkt bortsett från att jag kan inte installera ett trådlöst nätverk. Jag har ComHems kabelmodem och har försökt med Fons router och även med min D-Link 524 router, inget funkar. Däremot funkar Glocalnets trådlösa ADSL router. Behöver jag en ny router eller göra ändringar i kabelmodemet? ADSL-uppkoppling gör så jag inte kan ringa så jag är tvungen att använda ComHem, eller mobilt bredband. Om jag behöver en ny router undrar jag om ni kan rekommendera några, tack.
 12. Har du fler skärmar kan du använda en switch. Annars funkar det alldeles utmärkt med Nvidia där du kan välja om du vill använda en skärm, två skärmar med samma bild eller två skärmar med olika bilder, bra om man kopplar tv och dator och vill se film på tv:n.
 13. Jag försöker koppla upp mig till internet via wifi i min laptop som har Windows Vista. Jag kan välja mellan två stycken TCP/IP, en v6 och en v4, men kan bara välja IP adress i v4, behöver jag båda eller bara den ena? Jag försöker med Fon's router La Fonera och det är första gången jag försöker koppla upp mig trådlöst.
 14. Nu vet jag precis vad jag behöver, en vanlig oskärmad Cat5 nätverkskabel, stort tack för hjälpen.
 15. Jag vill koppla ihop mina två datorer för att flytta en del filer, men när jag ska välja en korsad nätverkskabel kan jag välja antingen Cat5e eller Cat6, vad är det för skillnad? Undrar också skillnad på skärmad och icke-skärmad?
×
×
 • Skapa nytt...